Vuurwerk sluit Koninginnedag in Zwolle af

Zwolle – Een grandioos vuurwerk was het slot van een druk bezochte Koninginnedag in Zwolle. Natuurlijk waren er ook deze avond weer de oh’s en de ah’s die het wonderschone lichtspel begeleidden.

30-4-10-47.jpg

Duizenden mensen waren naar Park de Wezenlanden gekomen om een half uur onafgebroken naar fraai vuurwerk te kijken. Aan het einde van de show kreeg de organisatie een groot applaus. Koninginnedag 2010 in Zwolle werd weer een groot succes, al leek het op straat en bij de pleinen niet zo druk als het wel eens geweest is.

30-4-10-55.jpg

30-4-10-98.jpg 

Lees verder »

Assendorp viert Koninginnefeest

Zwolle – Koninginnedag werd niet alleen in het centrum van Zwolle gevierd, ook de wijken deden een flinke duit in het zakje. Vrijdagmiddag was het op het Assendorperplein heel erg druk en erg gezellig.

30-4-10-20.jpg

Er was muziek, eten en allerlei activiteiten voor de kinderen. Koninginnedag in Assendorp werd onder andere georganiseerd door Scouting Huysmangroep uit Assendorp. Het programma ging de hele avond door en het weer werd uiteindelijk lekker droog.

30-4-10-70.jpg

30-4-10-62.jpg

30-4-10-84.jpg

Lees verder »

Gezellige drukte tijdens Koninginnedag in Zwolle

Zwolle – Koninginnedag in Zwolle is tot nu toe goed verlopen. Na de regenval werd het gezellig druk in de binnenstad. Op diverse straten en bij verschillende pleinen was iets te doen of te beluisteren.

img_6217_copy.jpg
Meander Bigband

De jeugd trok naar het eerste evenement op het Rodetorenplein, Queendance. Echt heel druk werd het daar niet. Wel druk was het bij het City Hotel en in de Voorstraat, en als er optredens waren werden de tenten op het Grote Kerkplein en de Nieuwe Markt ook goed bezocht. Op het Grote Kerkplein, bij de terrassen, was het continue druk en gezellig. Op het Gasthuisplein was de belangstelling wisselend. Bij optredens bioscoop de Kroon kwamen de liefhebbers van Nederlandstalige muziek aan hun trekken. Het was er niet druk, maar wel goed waren drie zangeressen en een gitarist bij het Nieuwscafé aan de Jufferenwal. Daar leek het feest op te houden. Ronduit teleurstellend was de belangstelling voor de muziek op het Bethlehemkerkplein. Er waren daar voldoende lege tafeltjes te vinden vrijdagmiddag. Op de Grote Markt traden afwisselend verschillende groepen of orkesten op. Ook daar was de opkomst goed, maar dringen was nergens nodig vrijdagmiddag. Vrijdagavond zijn er onder andere optredens op het Grote Kerkplein, het Rodetorenplein en de Nieuwe Markt. 22.00 uur is er op Park de Wezenlanden vuurwerk!

img_6224_copy.jpg

img_6160_copy.jpg
Lege terassen tijdens de regenval…

img_6188_copy.jpg
Thomas Orkest 

Lees verder »

Deelnemers De Doorbraak West Overijssel bekend

Zwolle – Een doorbraak! Welke muzikant droomt er niet van? Voor talentvolle muzikanten uit de provincie Overijssel komt die droom dichterbij met de nieuwe popprijs De Doorbraak, georganiseerd door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Uit de vele inschrijvingen heeft een deskundige jury een selectie gemaakt.

Tijdens halve finales op vrijdag 14 mei ’t Ukien in Kampen en op zaterdag 15 mei in het vernieuwde Podium Hardenberg strijden We Stand Alone (Deventer), Dirty East (Zwolle),  Titograd (Rouveen), Fancy Roam (Zwolle), Face the Fact (Ommen),  A la Din (Zwolle), Julieblue (Zwolle), Stellar Express (Deventer), Sideditch (Deventer) en The Optimists (Zwolle). De finale is op vrijdag 21 mei in Hedon in Zwolle. Geïnteresseerden kunnen een kaartje à € 2,50 kopen aan de kassa van het betreffende poppodium.

Lees verder »

Doenersnet present op Bevrijdingsfestival

Zwolle – Doenersnet, het vrijwilligersnetwerk van Oxfam Novib, organiseert op 5 mei 2010 een Oxjam optreden op het Bevrijdingsfestival Overijssel.

Oxjam is een concept waarbij optredende artiesten vrijwillig hun gedachtegoed uitdragen voor Oxfam Novib. De optredende artiesten zijn Esther Groenenberg en Marianne Oldenburg (Mary had a little band). Met deze twee artiesten belooft het een spetterend en vrolijk feestje te worden! Oxjam begint om 16 uur en zal plaatsvinden in de tent van Studentertainment.

Lees verder »

Terrassluiting Belgische Keizer ongedaan gemaakt…

Zwolle – Uit de gang van zaken rond het terrasverbod voor café de Belgische Keizer blijkt dat bij de horeca de gemaakte afspraken op weerstand stuiten. Bijkomende factor daarbij is dat het terrasverbod voor de Belgische Keizer samen viel met Koninginnedag. Als portefeuillehouder Toezicht en Handhaving heeft burgemeester Meijer in dit dossier een adempauze ingelast.

leugenbank7.jpg

Eerste Divisie Beach Volleyball op De Pelikaan

Zwolle – In het weekend van 8 en 9 mei a.s. is Zwolle de eerste stad die dit jaar volop in het teken staat van Beach Volleyball. Op de Agnietenplas staan op ruim 30 velden zo’n 200 teams het hele weekend tegenover elkaar in het Palm Beach Life Circuit. Dankzij de samenwerking die er is met de Nevobo en organisator Freetime van Palm Beach, is De Pelikaan er in geslaagd om tegelijkertijd ook een 1e Divisie Beachvolleybal Toernooi te organiseren op de eigen permanente beachsportlocatie in Zwolle.

De organisatie van dit 1e Divisie Beach Volleyball toernooi in Zwolle is in handen van De Pelikaan in samenwerking met Landstede/VC Zwolle. ‘Wij zijn beiden erg blij met de samenwerking met de Nevobo en Freetime, om als eerste locatie dit jaar te mogen starten met de Eerste Divisie en daarnaast ook gelijktijdig het Palm Beach Life Circuit 2010 op een steenworp afstand van onze locatie weer te mogen verwelkomen. Deze vorm van samenwerking is goed voor de ontwikkeling van beachvolleybal als breedte- en topsport in deze regio”, aldus verenigingsmanager Diederik Meijntjes van De Pelikaan. De Pelikaan heeft als gastheer enkele wildcards mogen vergeven voor het 1e divisie toernooi. Zo zullen de Zwolse eredivisie spelers Duncan Budinger en Lennart Huijbers op zondag en het duo Jelle Hilarius en Thomas van Vliet op zaterdag meedoen met een verkregen wildcard.

Lees verder »

SP stelt Emile Roemer voor in Holtenbroek

Zwolle – de SP in Zwolle zal op zaterdag 1 mei de net verkozen lijsttrekker Emile Roemer voorstellen aan het Zwolse publiek in Holtenbroek. Afgelopen zaterdag 4 april begon de partij haar verkiezingscampagne onder het motto ‘de grote schoonmaak’.De Zwolse SP start zaterdag haar campagne in Zwolle door van 11.00 tot 14.00 uur in het winkelcentrum van Holtenbroek visitekaartjes van Roemer uit te delen aan het winkelend publiek.

Zwolse SP-voorzitter Frank Futselaar: ‘Met Emile Roemer hebben we de juiste man om de SP op 9 juni naar een overwinning te leiden. Een stem op de SP telt deze verkiezingen voor vier: je maakt de SP sterk, dwingt de PvdA naar links te kijken, stuurt Balkenende uit het torentje en houdt de VVD buiten de deur.’ Volgens de partij is het nú tijd om te kiezen voor verandering en te beginnen met een grote schoonmaak. De SP wil de boel opruimen, de bezem door de tent halen en de zaak stevig in het sop zetten en op te frissen.

Parijs-Zwolle non-stop op de step

Zwolle – Op 14 mei gaat een groep enthousiastelingen op de step vanuit Parijs naar Zwolle. Een afstand van 650 km die non-stop gestept zal worden voor het goede doel. Initiatiefnemer Wim Brink: ‘we zijn de afgelopen maanden volop aan het trainen geweest. Zo hebben we speciaal voor deze grote tocht vooraf een nachttocht georganiseerd om als groep te wennen aan het steppen in het donker, en het laatste gedeelte van de tocht vanaf Eindhoven al verkend’.

Wim Brink is de enige stepper die deze tocht als solorijder zal rijden.  ‘We hebben een planning van 40 uur gemaakt, met daarin een aantal posten voor onze maaltijden. Met mijn voorbereidingen en voorzieningen onder de tocht hoop ik deze 650 km te gaan volbrengen’. Naast Wim zal een estafetteteam meesteppen om in groepsverband deze650 km te gaan halen en de solorijder te ondersteunen. Met de steppers zijn een aantal helpers diede route met een gesponsorde vervoersbus en een mountainbike zal gaan ondersteunen en voorzien van al het nodige qua eten/drinken, persoonlijke en materiaalvoorziening. Voor deze voorzieningen zijn een aantal sponsoren gevonden.

Lees verder »

Ondanks aanhoudende regen drukte in binnenstad

Zwolle – De officiële start van Koninginnedag in Zwolle vond vrijdagmorgen plaats met een toespraak door Burgemeester H.J. Meijer. Dit gebeurde door het vlaghijsen op het bordes van het Stadhuis en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, m.m.v. een muziekvereniging.

18-4-10-53.jpg

Ten tijde van het vlaghijsen was het nog droog en ook de kindervrijmarkt op de Diezerpromenade kende een droge start. Echter halverwege de ochtend begon het flink te regenen en kreeg e.e.a. een troosteloze aanblik. Het publiek liet zich door dit alles niet ontmoedigen en bleef in grote getale aanwezig bij de diverse activiteiten, zoals de pretmarkt van de scouting en de kindervrijmarkt. Later deze vrijdag belooft het droog te worden!

18-4-10-151.jpg

18-4-10-8.jpg

18-4-10-145.jpg

Lees verder »

Scouting biedt taarten aan

Zwolle – Vanwege het 100 jarig jubileum van scouting boden zij op koninginnedag aan  burgemeester Henk Jan Meijer een taart aan. Ook aan de Oranje Commissie was gedacht. 

18-4-10-92.jpg 

De taarten zijn gemaakt door Ellie Venema van de Hopman Kippersgroep en Anke Kruithof van de Vaandrig Lengton Groep uit Zwolle.

 18-4-10-27-edit-edit-edit.jpg

 18-4-10-20.jpg

sdc11515a.jpg

Oranje optochten vallen in het water

Zwolle – In de diverse wijken van onze stad werden kinderoptochten gehouden. ondanks de, bij tijd en wijle, hevige regenbuien, viel er over de deelname niet te klagen. In de Aa-landen werd de oranje gekleurde stoet vooraf gegaan door de Van Limburg Stirumband uit Wezep.

img_4479.jpg

Bij de Rivierenhof werd tijdens het spelen en zingen van het Wilhelmus, onder grote belangstelling de vlag gehesen en gaf de Van Limburg Stirumband een staaltje van haar kunnen, waarna de tocht door wijk werd vervolgd.

 img_4355.jpg

img_1073.jpg

img_1085.jpg

Lees verder »