Inloopbijeenkomst dijkverlegging Westenholte

Zwolle – De voorbereidingen voor het project Dijkverlegging Westenholte zijn in volle gang. Deze maand is de procedure rond het ontwerpbestemmingsplan gestart. De ontwerpbestemmingsplanfase is een belangrijke fase in het proceduretraject. De provincie Overijssel is de coördinator van de bestemmingsplanprocedure. In de procedure wordt ook een aantal hoofdvergunningen meegenomen.

dijkverlegging.jpg
De toekomstige situatie bij Westenholte 

Op woensdag 2 juni vindt een inloopbijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst kunnen direct betrokkenen en andere belangstellenden de Ruimte voor de Rivierplannen bij Westenholte inzien. Het gaat dan om het ontwerpbestemmingsplan, de concept Milieueffectrapportage (MER) en een aantal concept- hoofdvergunningaanvragen en besluiten. Medewerkers van gemeente, provincie, Rijkswaterstaat Oost Nederland, LNV en het Waterschap Groot Salland zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Vanaf 20.00 uur kunnen er mondelinge zienswijzen worden ingediend.

Lees verder »

Allotria opnieuw winnaar nationaal Big Band Concours

Zwolle – Big Band Allotria uit Zwolle is afgelopen zaterdag winnaar geworden van het Nationaal Big Band Concours in Hoofddorp. Deze overwinning betekent dat Allotria zich de beste semi-professionele Bigband van Nederland mag noemen.

Voor het nationale concours werden achttien bigbands vooraf geselecteerd. Zij speelden afgelopen zaterdag in een hoofdklasse en een top klasse voor een deskundige jury. In de finale nam Allotria het op tegen de Amstel Bigband uit Amsterdam. Het is de derde keer op rij dat bandleider Herman Nijkamp dit jazzorkest naar een hoofdprijs in Hoofddorp dirigeert. Drie jaar geleden won Allotria de hoofdklasse en promoveerde daarmee naar de hoogste categorie. Het debuut in daar werd in 2009 bekroond met de hoofdprijs. En het succes gaat in 2010 gewoon door: Allotria werd afgelopen zaterdag opnieuw winnaar. Hiermee won de bigband een geldbedrag en een wisseltrofee: de Dik Trom Award.

Lees verder »

Detectieonderzoek in Holtenbroek voortgezet

Zwolle – Onderzoeksbureau Saricon gaat vanaf woensdag 2 juni opnieuw detectie uitvoeren naar mogelijke blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog in Holtenbroek. Het onderzoek gebeurt op binnenterreinen en tuinen van de woningcomplexen in de Muziekwijk. Het gaat om een vervolg op een eerdere detectie in de Trapjeswijk en het openbare deel van de Muziekwijk, in opdracht van de gemeente Zwolle. Alle bewoners van de betreffende woningen zijn inmiddels geïnformeerd.

Alle gezamenlijke gronden en tuinen in de wooncomplexen en de openbare terreinen waar nog geen detectie heeft plaatsgevonden en die vallen binnen het verdachte gebied, worden in de komende weken gedetecteerd. Het onderzoek wordt op dezelfde wijze en met dezelfde apparatuur uitgevoerd als de eerdere detectie. In de tuinen wordt de detectie handmatig gedaan in plaats van met een vierwielige motor.

Lees verder »

Inschrijving Halve Marathon gesloten

Zwolle – De inschrijving voor de Halve Marathon van het tiende Groene Land Achmea Zwolse Halve Marathon Festival heeft de limiet bereikt van 3500 deelnemers. De wens van de organisatie komt uit, de tiende editie is vol. En voor iedereen die het niet gelukt is om in te schrijven: meelopen op de 4 Engelse Mijl is nog mogelijk of wees er op tijd bij volgend jaar! Natuurlijk is het ook altijd leuk om de deelnemers aan te moedigen op 12 juni 2010.

De groei van het Halve Marathon in Zwolle lijkt onstuitbaar. In totaal doen er zo’n 7.000 deelnemers mee aan de loop van ruim 21 km en de Vier Engelse Mijlen. Het lijkt ieder jaar weer te stijgen. Echter moet er natuurlijk altijd rekening worden gehouden met een limiet. “Dit waarborgt de veiligheid,” zo zegt Teun Bouwhuis, voorzitter van de organisatie Stichting Halve Marathon Zwolle. Voor wat betreft de 4 Engelse Mijlen is inschrijven nog mogelijk. Kijk snel op www.halvemarathonzwolle.nl  voor de mogelijkheden.

Lees verder »

Wilfred Westerhuis weg bij FC Zwolle

Zwolle – Na goed overleg tussen het Bestuur van FC Zwolle en Wilfred Westerhuis is besloten, dat zijn arbeidscontract na 1 augustus niet zal worden verlengd. Het Bestuur erkent de inzet en kwaliteiten van Wilfred Westerhuis, maar ziet zich genoodzaakt om op basis van de begroting van het komende seizoen 2010 – 2011 ook in de kantoororganisatie te bezuinigen.

De taken van Wilfred zullen vooralsnog worden verdeeld onder de leden van het Bestuur. Genoemde maatregel maakt deel uit van een omvangrijk pakket aan bezuinigingen met als doel een voor het seizoen 2010 – 2011 sluitende begroting te presenteren. Hierbij zal het budget voor de hoofdselectie zo veel mogelijk worden ontzien en worden extra uitgaven voorzien voor commerciële inspanningen en om verder inhoud te geven aan de doelstellingen van FC Zwolle in het kader van haar maatschappelijke functie.

Man opgepakt voor bedreiging ex-partner

Zwolle – Een 25-jarige man uit Amsterdam werd zondagavond 30 mei op het station aangehouden en ingesloten voor bedreiging van zijn 23-jarige ex-partner uit Zwolle.

Hij zou haar in haar woning hebben bedreigd met een mes en haar tevens woordelijk hebben bedreigd. Daarnaast had de Amsterdammer diverse spullen in het huis van zijn ex-partner vernield. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doornspijker aangehouden voor joyriding

Zwolle – Op de snelweg werd in de nacht van zondag 30 op maandag 31 mei een 36-jarige man uit Doornspijk aangehouden en ingesloten voor rijden onder invloed en joyriding.

Bij de politie kwam die nacht een melding van een personenauto die op de Pannekoekendijk tegen een verkeerslicht was gereden en vervolgens zijn weg zou hebben vervolgd. De auto zou aanzienlijk beschadigd zijn. Na controle in de omgeving zagen politiemedewerkers de betreffende auto en volgden deze tot op de Katerdijk. De auto reed vervolgens rechtsaf de snelweg op tegen het verkeer in. De bestuurder stopte snel en zette de auto stil aan de rechterkant van de weg. Daar werd de man verzocht een blaastest te ondergaan met als resultaat een ‘A’. Op het politiebureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit.

Lees verder »

Kinderdiabetescentrum Isala erop uit met oldtimers

Zwolle – Zaterdag 5 juni trakteren de Nederlandse Dwergautoclub en de Motor Vrienden Kring Lelystad de patiënten van het kinderdiabetescentrum Isala op een rondrit in prachtige oldtimer dwergauto’s. Dit zijn gemotoriseerde drie- en vierwielige voertuigen voorzien van een motor met een cilinderinhoud van maximaal 600 cc en waarvan de productie gestopt is voor 1970.

Het doel van de rit is ongedwongen contact met lotgenoten. De kinderen gaan een dagje op stap zonder hun ouders. Het gezelschap wordt wel begeleid door diabetesverpleegkundigen en een kinderarts van de Isala klinieken. De motorkring zorgt voor een spectaculaire begeleiding van de stoet en een veilige doorgang. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. De stoet vertrekt 5 juni om 10.30 uur vanaf het Jongeren Centrum in Stadshagen te Zwolle. Circa twintig kinderen nemen deel aan de autorit.

Lees verder »

Sassenpoort afgesloten voor verkeer

Zwolle – De Sassenpoort is sinds maandagmiddag afgesloten voor het verkeer. Alleen voetgangers mogen nog onder de poort door, fietsers en auto’s kunnen hier geen gebruik meer van maken. Wethouder Van As gaf maandag de opdracht de poort te sluiten. Stadsdichteres Alet Boukes droeg een passend gedicht voor. Naast het sluiten van de Sassenpoort voor het gemotoriseerd en fietsverkeer veranderen ook de rijrichtingen in het zuidelijke deel van de binnenstad.

31-05-2010_sassenpoort_afgesloten_voor_verkeer_6.jpg

Het wijzigen van de rijrichtingen in het zuidelijk deel van de binnenstad is één van de maatregelen die getroffen werden om het centrum autoluw te maken. Het ‘autoluw’-beleid komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015. Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

31-05-2010_sassenpoort_afgesloten_voor_verkeer_1.jpg

31-05-2010_sassenpoort_afgesloten_voor_verkeer_2.jpg

sassenpoort.jpg

 

Lees verder »

Herman van den Belt terug bij Landstede Basketbal

Zwolle – Na een jaar afwezigheid keert Herman van den Belt terug als trainer/hoofdcoach bij Landstede Basketbal. Van den Belt, werkte het afgelopen seizoen als assistent-coach van Erik Braal, bij WCA Giants in Brabant en haalde de finale van de play-offs. Daarvoor werkte hij in totaal dertien seizoenen als trainer/coach bij Landstede Basketbal.  

Landstede Basketbal is bijzonder verheugd Van den Belt weer als trainer/coach aan het werk te kunnen zien. Zeker nu de verbinding met het talentontwikkelingsprogramma basketbal concrete vormen heeft aangenomen in het Centre for Sports & Education. Van den Belt heeft aan de wieg gestaan van dit programma en krijgt nu alle gelegenheid om het verder te verdiepen. Vanaf de aankomende competitie speelt Van den Belt de thuiswedstrijden in de nieuwe accommodatie; het Theater van de Sport, onderdeel van het splinternieuwe Landstede Sportcentrum aan het Rechterland in Zwolle. In de laatste week van september wordt dit sportcentrum officieel geopend en het basket- en volleybalseizoen afgetrapt. De komende weken zal de staf van Landstede Basketbal worden gepresenteerd.

Studenten Mode presenteren Fashion Show

Zwolle- Studenten van de opleiding Fashion Design en Fashion Commercie van het Deltion College presenteren woensdag 2 juni a.s. hun eigen ontworpen creaties tijdens de Fashion Show in de campus. De Fashion Show vindt vanaf 19.30 uur plaats op de Boulevard van het Deltion College te Zwolle.

Het programma van de Fashion Show bestaat uit een modeshow met creaties van de eerste, tweede, derde en vierdejaars studenten Fashion Design. De eerste en tweedejaarstudenten hebben afgelopen weken gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van een rok en top of een blouse en broek, met als centrale thema Experiment. Hierbij mixen de studenten diverse materialen, kleuren en stijlen samen tot één geheel. De derdejaars presenteren een jurk en een blazer gebaseerd op het centrale thema Experiment. De Fashion Show wordt afgesloten met de eindcollectie van de vierdejaars. Zij presenteren een collectie gericht op een bestaand winkelconcept. Te denken valt aan: Oilily, WE, Turnover en Expresso Young.

Lees verder »

Stichting steunt lokale goede doelen

Zwolle – Opticien Specsavers aan de Diezerstraat 3 roept de inwoners van Zwolle op om te laten weten welke goede doelen uit de omgeving wel een beetje extra steun kunnen gebruiken. Van een kinderboerderij tot een jeugdvereniging, bejaardentehuis of de dierenambulance. Want de opticien wil de komende jaren verschillende lokale liefdadigheidsinstellingen, goede doelen en verenigingen financieel ondersteunen. Daarvoor is de Stichting Specsavers Steunt opgericht.

Voor elke verkochte bril of verkocht hoortoestel doet de winkel een donatie aan de stichting. Het gespaarde bedrag komt vervolgens ten goede aan lokale initiatieven, die door de bewoners van Zwolle zélf zijn voorgedragen. Op deze manier kan de opticien in Zwolle – samen met de inwoners – iets teruggeven aan de lokale gemeenschap.

Lees verder »