Code Droog van kracht

Zwolle – In Zwolle en omgeving geldt sinds woensdag 30 juni 2010 8.00 uur de Code Droog. Dat betekent dat inwoners geen open vuur mogen stoken en geen gebruik kunnen maken van ontheffingen voor het verbranden van takken enzovoorts. De brandweer is onder meer extra alert op bos- en heidebranden. De brandweer houdt door middel van luchtsurveillances toezicht op bos- en natuurgebieden, maar vraagt ook bezoekers van deze gebieden om hulp.

Wat kunt u doen: Doof uw sigaret zorgvuldig, of beter: probeer niet te roken; één weggeschoten sigaret is al genoeg om een groot gebied af te laten branden; Laat geen rommel achter; een fles kan doordat de zon erop schijnt als een vergrootglas werken; Let op waar u uw auto neerzet; de katalysator onder de auto wordt heet. Als u de auto in hoog gras wegzet, kan het gras in brand vliegen; wees extra voorzichtig met de barbecue, kaarsen etc en andere kleine vuurtjes die het gezellig maken. Het gevaar op brand is groter dan u denkt. De Code Droog duurt net zo lang totdat deze door de Veiligheidsregio IJsselland wordt opgeheven. Een regenbuitje is daarvoor niet toereikend

Grote Markt onduidelijk plein

Zwolle – De Grote markt is nog steeds een heel onduidelijk plein als het om het verkeersgedrag en het gebruik gaat. De inrichting laat ruimte voor alle soorten van verkeersbewegingen en vanuit alle straten kruisen fietsers links en rechts over het plein.

 cartoon.jpg

Het parkeren van marktbevooradingsauto’s, de opstelling van terrasjes het stallen van fietsen, de uitstallingen van winkeliers er is nergens enige orde te ontdekken. Kromgereden lantarenpalen zijn het gevolg en het nieuwe glazen kunstobject lijkt eerder een sta in de weg te zijn dan een centraal aandachtspunt. Van een Grote Markt als rustpunt en ontmoetingspunt is er dan ook helemaal geen sprake, luister maar naar Glazen Chieltje.

Selectie Landstede Volleybal bijna compleet

Zwolle – De selectie van Landstede Volleybal voor het nieuwe seizoen is bijna compleet. De afgelopen week zijn een drietal spelers gecontracteerd. De opvallendste namen zijn twee jonge Engelse spelers, middenman Peter Bakare (19) en libero Dan Hunter (20). Beiden maken deel uit van het Engelse Olympische programma richting Londen 2012. Bij Landstede Volleybal krijgen ze volop de gelegenheid om ervaring op te doen.

Een andere nieuwkomer is de 24-jarige Thijs van Noorden. Hij speelde de afgelopen jaren voor het Belgische Menen en voor Orion. Coach Arno van Solkema is nog op zoek naar een tweede diagonaalspeler of een extra passer-loper. Eén plek in de selectie zal worden ingevuld door een talent van de vereniging Landstede Volleybal/VCZ of het Centre for Sports & Education.

Nederland-Brazilië op Oranjeplein

Zwolle – Vrijdag 2 juli kleurt het Rodetorenplein weer Oranje. Nederland speelt om 16.00 uur de ¼ finale tegen Brazilië en net als met de 1/8 finale wordt het Rodetorenplein in Zwolle omgebouwd tot de plek om de wedstrijd te bekijken. Een megavideowall van 28 m2. Een compleet ingericht oranje festivalterrein. Kortom in de openlucht voetbal kijken alsof je in het stadion bent!

Nederland – Brazilië, het zou geen slecht affiche zijn voor de finale van het WK in Zuid-Afrika. Een treffen tussen twee voetbalgiganten met als inzet een plekje in de halve finales. Deze unieke wedstrijd vindt vrijdag 2 juli a.s. plaats en kan in Zwolle worden bekeken op een mega groot scherm. Het Oranjeplein is geopend vanaf 13.00 uur. Unieke voetbalbeelden en een dj zullen samen de spanning naar de wedstrijd opbouwen. De weersvoorspellingen zijn ook heel goed. Het wordt warm, heel warm! De organisatie raadt dan ook alle bezoekers aan hier rekening mee te houden! Drink voldoende water, smeer met hoge factor en kleed je luchtig!

Lees verder »

Warm weer en kans op file: ga voorbereid op reis

Zwolle – De zomervakantie komt er weer aan. Scholieren in midden Nederland hebben op vrijdag 2 juli al hun laatste schooldag. Dezelfde dag dat het Nederlands elftal voetbalt tegen Brazilië. Houd er daarom rekening mee dat er veel verkeer op de weg kan zijn. Zeker vlak voor en na de wedstrijd. Bovendien worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de A28 tussen Zwolle en Meppel. Deze kunnen voor extra vertraging zorgen.

In de file staan is natuurlijk al erg vervelend. Maar het wordt nog vervelender als het 33 graden is, zonder dat u iets te drinken bij u heeft. Ga dus voorbereid op reis en neem voldoende drinkwater mee. Op www.vananaarbeter.nl  vindt u informatie over alle wegwerkzaamheden en fileverwachtingen in Nederland. Op www.ggdijsselland.nl/Milieu–gezondheid/hitte  vindt u meer informatie hoe u het best kunt omgaan met warmte.

Marathonclinic maakt 42km voor iedereen bereikbaar

Zwolle – Ook deze zomer wordt er weer een Loopclinic georganiseerd voor de hele marathon. AV PEC 1910, av Salland en RCL98 organiseren gezamenlijk een loopclinic met als doel de Marathon van Amsterdam. De deelnemers worden onder gediplomeerde begeleiding van gedreven trainers in veertien weken klaargestoomd voor de wedstrijd over 42,195 km.

Traditioneel start en finisht deze marathon op 17 oktober 2010 in het Olympisch stadion en wordt een deel van het Olympisch parcours uit 1928 gelopen. Ook dit jaar zijn er meerdere niveaugroepen binnen de clinic, waardoor de marathon ook voor de meer recreatieve lopers bereikbaar wordt. Donderdag 1 juli is er om 20:00 uur een informatiebijeenkomst over deze clinic in het clubgebouw van av PEC 1910 op de Urksteeg 1 te Zwolle. Er zijn nog enkele plaatsen binnen de Marathonclinic beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.marathonclinic.nl

Lees verder »

‘Daendels’ voor het CCC

Zwolle – Woensdag 30 juni is de Overijsselse straatmusical Daendels gespeeld op het Carolus Clusius College. Een van de brugklassers heeft een rol in de musical en heeft voor haar eigen klas en alle andere brugklassers meegedaan aan de voorstelling.

img_9152.jpg
Archieffoto’s

Ook leerlingen van het Lumeijn zullen schoven aan op de parkeerplaats van de IJsselhallen. De school is heel blij dat de organisatie deze musical kwam spelen en voor de leerlingen was dit een feestelijke afsluiting van hun eerste jaar op het Carolus Clusius College. 

img_9222.jpg

img_9165.jpg

img_9173.jpg

42e Editie Internationaal Gitaarfestival

Zwolle – Het Internationaal Gitaarfestival Zwolle presenteert ook dit jaar weer een indrukwekkend programma. De wereldberoemde gitarist Manuel Barrueco zal tijdens het festival masterclasses geven en een concert; een niet te missen kans om deze grootmeester te horen in Nederland!

Het Gitaarfestival is ook dit jaar vereerd met de aanwezigheid van internationale grootheden. Naast Manuel Barrueco zullen onder anderen het Take Four Guitar Quartet, Lukasz Kuropaczewski en Beate Huang tijdens het festival masterclasses en concerten geven. Ook zal er weer een soloconcours worden gehouden voor de deelnemers aan het festival. De winnaars van het concours van 2009, David Dyakov en Omán Kaminsky, zullen met het orkest Musica Michaëlis de Nederlandse première uitvoeren van het concert voor twee gitaren en orkest van Jana Obrovska! De masterclasses zullen plaatsvinden in het ArtEZ conservatorium te Zwolle, de concerten in theater Odeon en in de synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8 in Zwolle.

Lees verder »

O.B.S. De Krullevaar start met studiebegeleiding

Zwolle – Vanaf augustus schooljaar 2010-2011 gaan Backup Studiebegeleiding en O.B.S. De Krullevaar samenwerken in Stadshagen. De Krullevaar is in samenwerking met Backup op zoek gegaan naar een stuk extra begeleiding en ondersteuning van leerlingen in de overstap naar het voortgezet onderwijs. Samen met de ervaring van Backup is daarvoor invulling gevonden. Alle leerlingen van alle niveaus van middelbare scholen krijgen nu in Stadshagen de mogelijkheid begeleiding te krijgen in hun eigen wijk.

De basis voor de samenwerking is dat leerlingen vanaf de basisschool best een grote stap moeten maken naar het middelbaar onderwijs. Met de brugklastraining van Backup kunnen leerlingen stap voor stap ervaren wat er op het voortgezet onderwijs van ze verwacht wordt. Denk hierbij aan agenda gebruik, leren leren, plannen, et cetera. De eerste drie maanden gaat Backup hiermee met de leerlingen aan de slag, zodat zij zekerheid krijgen en hun huiswerk sneller en beter kunnen verwerken.

Lees verder »

Geen droogteprobleem bij Waterschap Groot Salland

Zwolle – Omdat de IJssel, een belangrijke aanvoerbron van oppervlaktewater voor het Waterschap Groot Salland, voldoende water aanvoert, heeft het waterschap ondanks de droge periode geen problemen met waterpeilen in het werkgebied. Ook de Vecht voert nog voldoende water aan.

Een maatregel die het waterschap wel inzet is het verhogen van het zomerpeil door het opzetten van stuwen. Hiermee wordt een buffer gecreëerd waarmee water wordt ‘vastgehouden’ in het gebied, zodat bij aanhoudende droogte water achter de hand is. Omdat Groot Salland geen problemen heeft met het peil van het oppervlaktewater én ook het grondwaterpeil op orde is, geldt er tot nu toe geen beregeningsverbod in het werkgebied van Groot Salland. Het waterschap houdt de waterstanden en weersverwachtingen nauwlettend in de gaten.

Man aangehouden voor dealen harddrugs

Zwolle – De politie heeft dinsdagmiddag 29 juni na een onderzoek een 48-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Naast de vermoedelijke dealer konden politiemensen ook drie afnemers aanhouden. Het gaat daarbij om een 52-jarige man uit Zwolle, een 55-jarige man uit Kampen en een 50-jarige vrouw uit Meppel.

Ze hadden op dat moment allemaal harddrugs bij zich. De drugs zijn in beslag genomen en er is proces-verbaal tegen deze drie verdachten opgemaakt. Na het verhoor zijn ze heengezonden. Tijdens de huiszoeking in de woning van de vermoedelijke dealer aan de Sellekamp is een aanzienlijk geldbedrag en zakjes met daarin bolletjes heroïne en cocaïne aangetroffen. Deze verdachte zit voorlopig nog vast. Ondertussen gaat de politie verder met het onderzoek.

Toezicht overlast (snor)fietsers

Zwolle – Bij toezicht op het gedrag van (snor/brom)fietsers, in het voetgangersgebied van het winkelcentrum aan de van der Capellenstraat, zijn dinsdagmorgen 29 juni diverse bestuurders gewaarschuwd. Volgende week wordt tegen overtreders van het fietsverbod bekeurd.

politie_logo_4.jpg