800 stoeptegels rondom de grachtengordel

Zwolle – Voor het kunstproject ‘Met voeten getreden’, onderdeel van het Bevrijdingsfestival Overijssel, zijn er in de afgelopen maanden stoeptegels geadopteerd. De definitieve bestelling van de stoeptegels is inmiddels gedaan en de tegels worden rond deze periode geleverd.

stoeptegels.jpg

Heeft u een privé tegel besteld dan kunt u deze begin augustus bij u thuis verwachten. Ook is de datum bekend waarop de tegels in Zwolle worden gelegd. Op 7 augustus worden er 800 tegels rondom de grachtengordel gelegd. Rond deze periode zal ook het kunstmagazine klaar zijn met daarin alle ontwerpen van de stoeptegels en de namen van de adoptanten. De organisatie wilde aanvankelijk 1000 stoeptegels rond het centrum van Zwolle leggen, maar dat aantal werd niet gehaald. Een aantal bekende Zwollenaren doen aan het project mee, zoals; Marianne Smit (Isala-klinieken), Jonnie en Therese Boer, Gaston Sporre, Margriet Meindertsma (lid 1e kamer PvdA), Co Verdaas (gedeputeerde Gelderland) Dick Buursink (gedeputeerde Overijssel) , Sander Dol, Arjan Duijn (voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel) Loek Hermans (oud-burgemeester van Zwolle), Gerke Brouwer (directeur Openbaar Belang Zwolle) en Ryan Hoekman.

Lees verder »

Kiek dan: “betrapt op een stil moment”

Zwolle – De Glazen Engel van de Rotterdamse kunstenaar Herman Lamers is een bijzondere nieuwe beeldende verschijning in de Zwolse binnenstad dat al veel stof heeft doen opwaaien. De ene vindt het een moderne verrijking voor het centrum van Zwolle, de ander foeilelijk en niet passend in de historische binnenstad.

mp.jpg
Ook een beeld van brons, glas of wat voor materiaal, plassen moeten ze allemaal…

Lees verder »

FC Zwolle simpel langs WVF

Zwolle – Zaterdagmiddag om 14.30 uur trapten op Sportpark De Weide Steen de amateurs van de nieuwbakken 1e klasser WVF, af voor een sportief treffen met grote broer FC Zwolle. Voor trainer Eduard Lindeboom van WVF was het een weerzien van oude makkers. Hij heeft tijdens zijn studie voor oefenmeester 1, stage gelopen bij FC Zwolle.

wvf_fczwolle_6126_470.jpg
Een grabbelende Michel van der AA …

Rijen voor de kassa, een goede dag voor de penningmeester. Honderden belangstellenden bezochten het sportpark in Westenholte, maar zagen qua wedstrijd weinig spektakel. Over de gehele wedstrijd, was het FC Zwolle, dat naar ieders verwachting, het meeste balbezit had. Toch kwam WVF in de eerste helft niet onder extreem grote druk te staan en waren de kansen die de betaalde jongens creëerden niet in die getale, dat een grote uitslag in het verschiet lag. Ja, er waren wel kansen voor FC Zwolle, maar hier werd niet op de juiste manier mee omgegaan. Het duurde tot de 20e minuut, voordat de WVF-keeper Michel van der AA capituleerde, 0-1. Vijf minuten daarna was het Erik Bakker, die de 0-2 op het scorebord zette. Met de 0-2 stand zochten de beide ploegen de kleedkamer op.

wvf_fczwolle_6335_470.jpg
Honderden belangstellenden, een mooie dag voor de penningmeester …

wvf_fczwolle_6132_470.jpg
Jeroen van Leeuwen te laat bij een actie van Erik Bakker …

wvf_fczwolle_6244_470.jpg
De zoveelste knappe redding van keeper Mike te Wiele …

Lees verder »

Zorgen over koperdiefstal in Zwolle

Zwolle – GroenLinks Zwolle heeft via de media vernomen dat IQ Kunstuitleen de buste van Herman Brood van zijn sokkel bij Hedon verwijderd heeft. De heer De Lange van IQ Kunstuitleen geeft aan dat het beeld tamelijk afgelegen staat en daardoor een makkelijke prooi is voor koperdieven. De gemeente Zwolle deelde de zorg rond koperdiefstal en zou volgens de groene fractie daarom toestemming heeft gegeven om het beeld te verwijderen.

GroenLinks (GL) wil voorop stellen dat het veel belang hecht aan kunst in de openbare ruimte en dat ze er zeker niet voor willen pleiten om alle beelden binnen te zetten. Hiermee loop je altijd een zeker risico dat er iets mee gebeurd. Dat wil GL uiteraard het liefst voorkomen door goede verankering en bovenal educatie, maar mocht er desondanks iets mis gaan dan vindt GL dat de gemeente doortastend dient te handelen. GL zegt in het verleden al een paar keer aandacht voor het probleem van bronsdiefstallen te hebben gevraagd. In Zwolle staan op diverse, soms heel afgelegen lokaties bronzen beelden. Op de website "Beelden in Zwolle" kun je in 4 muisklikken alle bronzen beelden in Zwolle eruit filteren. Saillant detail hierbij is dat de website het beeldje de Zwemmertjes van Titus Leeser nog steeds toont, terwijl het in nieuwjaarsnacht van 2008 grof van de sokkel werd gezaagd en voor zover bekend is dat beeld nog niet terug gevonden.

Lees verder »

Piepende banden verraden dronken automobilst

Zwolle – Een 19-jarige man uit Elburg werd vrijdagavond 30 juli aangehouden voor rijden onder invloed.

politie_logo_4.jpg

De man viel op doordat hij met zijn auto met piepende banden over een rotonde op de Willemskade reed. Hij kreeg een stopteken en moest blazen. Daaruit bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Zijn ademanalyse op het bureau gaf een resultaat van 205 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur op.

Dronken man aangehouden aan Dijkstraat

Zwolle – Op de Dijkstraat werd vrijdagavond 30 juli een 49-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap.

Hij gedroeg zich zeer vervelend, was aan het bedelen en schreeuwen en verkeerde duidelijk in beschonken toestand. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten op het bureau en krijgt een proces-verbaal.

COC Zwolle pakt uit op Stratenfestival

Zwolle – Maar liefst acht optredens zijn er dit jaar op het podium van COC Zwolle bij het Stratenfestival! Vorig jaar pakte het COC al flink uit, dit jaar wordt het feest nog veel groter. Als vanouds vind je het podium tegenover het COC-pand aan de Kamperstraat 17.

Dit jaar is er niet alleen Nederlands repertoire, maar er zijn bijvoorbeeld ook de beste Rock ’n Roll hits en bekende nummers van Luv’ en Vulcano. Na het overvolle programma op het buitenpodium tussen 20.00 en 0.00 uur, gaat het feest binnen verder, met zanger Wim Florack. Het volledige programma vind je op de website. Na en tijdens de optredens zijn het café en de swing in het COC pand geopend. Voor veel mensen is het Stratenfestival dé gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het gezellige café van de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit.

Lees verder »

Eerste training FC Zwolle vrouwen

Zwolle – Zaterdagmorgen is in het Oosterenkstadion de eerste training van het nieuwe FC Zwolle vrouwenteam, dat in de eredivisie zal uitkomen, begonnen. Onder leiding van trainer, en oud- FC Zwolle spits, Bert Zuurman werd op het kunstgrasveld door maar 11 dames getraind. Twee speelsters onbraken. Een dunne selectie!

fcv_1.jpg

De selectie bestaat momenteel uit 13 spelers. Het vrouwenteam van FC Zwolle opent het seizoen op donderdag 2 september tegen landskampioen AZ. Het debuut van de vrouwen vindt plaats op de velden van Be Quick ‘28 en begint om 19.30 uur. Voordat de vrouwen echt aan de bak moeten worden er verschillende oefenwedstrijden gespeeld. De eerste vindt 7 augustus plaats op de Open Dag van FC Zwolle. De vrouwen treden dan aan tegen de buurvrouwen van Be Quick’28.

fcv_2.jpg

fcv_6.jpg

fcv_5.jpg

Lees verder »

Travers lanceert jongerenproject Goal4U

Zwolle – Goal4U is een project van Travers Welzijn dat zich richt op de ondersteuning van jongeren en/of het verbeteren van de binding met school of werk. Ze worden gekoppeld aan een vrijwillige coach, die de jongere helpt om zijn of haar vaardigheden te versterken.

Travers Welzijn voert het project uit in opdracht van het Oranjefonds. Het project Goal4U is bedoeld voor jongeren van 12 tot 23 jaar die ‘even lastig zitten’ of van wie de binding met werk en school beter kan. Het gaat om jongeren die onvoldoende steun krijgen uit hun omgeving, die dreigen uit te vallen of al uitgevallen zijn op school of die geen (vast) werk hebben. Goal4U geeft de jongeren de kans om met ondersteuning van een persoonlijke coach in zichzelf te investeren.

Lees verder »

‘Smaakfruit’ is thema Week van de Smaak 2010

Zwolle – Zwolle heeft een rijke geschiedenis als het gaat om smaak. Niet alleen was de stad Hoofdstad van de Smaak in 2008. De stad herbergt ook drie personen die alle drie de titel ‘Meest Markante Horecaondernemer’ in ontvangst hebben mogen nemen en wie kent de Librije nou niet. Kortom Zwolle heeft veel te vertellen als het gaat om de smaakvolle historie. Het najaar van Zwolle is smaakvol. Veel activiteiten, met voor elk wat wils. Want iedereen heeft zijn eigen smaak.

Tijdens de jaarlijkse Week van de Smaak (19 t/m 26 september) organiseren diverse restaurants of andere smaakvolle partners in en om Zwolle verschillende activiteiten met het thema smaak. Het thema van de Week van de Smaak is dit jaar: ‘Smaakfruit’. Eén van de vaste onderdelen in de Week van de Smaak in Zwolle is de Superstreekmarkt. Deze vindt dit jaar voor de derde keer plaats op de Agnietenberg op 26 september. Van 11–17 uur kan er heerlijk geproefd worden van diverse streekproducten. Uiteraard kunnen er vragen gesteld worden aan de producenten/ smaakmakers en kunnen de producten worden gekocht.

Lees verder »

Sneller stallen bij NS fietsenstalling in Zwolle

Zwolle – Vanaf 1 augustus 2010 introduceert NS in 36 NS fietsenstallingen het concept Stallen-Op-Pas. Dat zal ook in Zwolle het geval zijn. Klanten met een OV-fietsabonnement, NS-Business Card of Mobility Card betalen voor het stallen van hun fiets niet meer contant in de stalling, maar achteraf. Dit is een betalingsvernieuwing in de fietsenstallingbranche. Dat stalt snel en gemakkelijk.

Zo maakt NS het nog makkelijker om met de fiets naar het station te komen. Op de fiets wordt door de stallingbeheerder een sticker met streepjescode geplakt. Als de klant met de fiets de stalling in gaat, worden zijn pas en de sticker met streepjescode gescand. Als de klant de fiets weer ophaalt, scant de stallingbeheerder de sticker opnieuw. De kosten van Stallen-Op-Pas worden maandelijks achteraf automatisch geïncasseerd. Zo hoeft de klant niet meer contant te betalen. Contante betalingen blijven ook mogelijk.

Lees verder »

Het weer: eerst zon

Zwolle – Zaterdag begint in het midden en oosten van het land met nog wat zon, maar de bewolking neemt snel toe. Vanuit het westen trekt buiige regen over het land. In het hele land raakt het steeds meer bewolkt. Alleen in het zuidoosten kan nog lang de zon schijnen.

30-07-2010_weerfoto__oosterenk_vanaf_watersteeg_.jpg
Oosterenk

Vanuit het westen valt er regen. Er zal niet veel neerslag vallen, maar toch 1 of 2 mm. Met de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt warmere lucht aangevoerd en dat zien we terug aan de temperaturen. Op de Wadden wordt het 21 graden en lokaal in het oosten van Brabant 27 graden. De avond en nacht verlopen bewolkt en er komen verspreid over het land enkele buien voor. Door de bewolking en de aanvoer van warme lucht is het minder fris. De minima komen uit rond 16 graden.

Lees verder »