Landstede Volleybal in drie sets langs Netwerk STV

Zwolle – Zondagmiddag was het nieuwe Landstede Sportcentrum het decor voor de wedstrijd Landstede Volleybal tegen de Tilburgse promovendus Netwerk STV. In een redelijk gevulde hal wisten de mannen van coach Arno van Solkema een betrekkelijk eenvoudige 3-0 zege te boeken.

Na een makkelijke eerste set (25-16) werd het nog spannende in de tweede doorgang die nipt werd gewonnen door Landstede met 27-25. In de derde set werd de weerstand van de Tilburgers gebroken (25-22) en konden de Zwollenaren de derde zege van het seizoen bijschrijven. Landstede neemt de vierde plaats van de ranglijst in en heeft net als BMC/SSS en Langhenkel Volley vier punten achterstand op koploper AB Groningen Lycurgus.

SP: criminaliteitscijfers politie graag direct beschikbaar

Zwolle – De fractie van de SP in de Zwolse gemeenteraad zal vragen stellen over het functioneren van het automatiseringssysteem van de politie. De SP is van mening dat het onacceptabel is dat veel tijd en mankracht moet worden besteedt om cijfers boven water te krijgen, terwijl agenten zelf al klagen dat ze te weinig op straat komen.

Directe aanleiding is een uitspraak van de woordvoerder van de Zwolse politie in de krant afgelopen week. In antwoord op een vraag over criminaliteitscijfers zei deze ‘Men denkt al snel dat we die cijfers hier met één druk op de knop op tafel kunnen krijgen. Dat is niet zo, dat kost veel mankracht, die is er niet. Het kost dagen om dit soort cijfers te vinden’. Dit is voor de fractie van de SP aanleiding om vragen te stellen. De SP is van mening dat het automatiseringssysteem van de politie gemakkelijk zulke cijfers boven water zou moeten kunnen halen. SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Het is te zot voor woorden dat het dagen moet duren om te zien hoeveel autokraken er in Assendorp zijn geweest. Die cijfers zou je met één druk op de knop boven water moeten kunnen halen.’

Lees verder »

Algemeen Log 192

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 193 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

WVF houdt 1 puntje over aan wedstrijd tegen ASVD

Zwolle – Voor de tweede keer dit seizoen trad WVF aan tegen ASVD uit Dronten. De eerste keer was meteen aan het begin van het seizoen tijdens het Elzerman-toernooi, waar onze jongens, nauwelijks terug van vakantie, met 4-0 onderuit gingen. In een druilerig regentje begonnen beide ploegen met een mat partijtje voetbal, waarbij in het eerste kwartier vrijwel geen werk voor beide doelmannen te noteren was.

De eerste echte kans was een schot van Danny Reinders in de 15e minuut, die een klaargelegde bal van Özhan Kardag huizenhoog over schoot. Jeremy de Graaf van ASVD beantwoordde deze kans met een hard schot, dat bekwaam door keeper Michel v/d Aa werd gestopt.

Lees verder »

Inschrijven isolatieglas Stadshagen nu mogelijk

Zwolle – De werkgroep Duurzaam Stadshagen heeft in oktober een succesvolle startbijeenkomst over dubbelglas in het Cultuurhuis gehouden. Bijna 20 inwoners hebben informatie ontvangen over de voorwaarden, de aantrekkelijke prijs en de vervolgprocedure. Het bewonersinitiatief heeft een scherpe aanbieding dat ruim 20% lager is dan gebruikelijk.

 infoavond20hr20glas2026-10-201020-3.jpg

Het energiezuinig isolatieglas is vooral interessant voor eigenaren van huizen in de Parkbuurt en de rest van wijkgedeelte Schoonhorst (huizen tussen Beeldsnijderstraat , Bussenmakerstraat, Karveelschipperstraat en Koperslagerstraat). Begin november zijn de adressen van de eerste 20 geïnteresseerden doorgegeven aan de glaszetter.

Lees verder »

Blijdschap om doelpunt komt Be Quick duur te staan

Westervoort – Als op zaterdagmiddag 30 oktober de wedstrijd AVW – Be Quick in blessuretijd is aangekomen, dreigt wat de hele middag in de lucht heeft gehangen: een bloedeloos gelijkspel met een brilstand. Toch zal dat niet de uitkomst van de middag worden. De jubel in het Zwolse kamp is groot als Joram Hendriks in de 93e minuut de bal alsnog in de touwen van het Westervoortse doel kopt. Drie punten en een vierde plaats in de stand lonken, maar dan slaat AVW alsnog terug.

Op een regenachtige zaterdagmiddag reist Be Quick af naar Westervoort. Daar onder de rook van Arnhem zal de wedstrijd gespeeld worden tegen AVW ‘66, momenteel rode lantaarndrager in de Eerste Klasse D. Een belangrijke wedstrijd voor Be Quick, want bij winst staat de ploeg weer stevig in het linkerrijtje.

Lees verder »

Meezingavond in De Weijenbelt

Zwolle – Op zaterdag 6 november a.s. organiseert Zalencentrum De Weijenbelt in Zwolle samen met Dance Classics Events een fantastische feestavond, gevuld met muziek, spel en entertainment. Dit themafeest, genaamd “Het gevoel van…” is een geweldige meezingavond, bekend van TV.

Erik Inkelaar van De Weijenbelt: “Het Gevoel Van…” is een veel bekeken TV programma geweest. Het lijkt erg veel op het spelprogramma “Ik Hou Van Holland” dat nu vaak te zien is. Samen met Dance Classics Events, die dit thema door heel Nederland naar de bekende zalen brengt, organiseren wij dit voor de zesde keer in Zwolle. Het thema biedt voor elk wat wils. Wij hopen dan ook dat het gezellig druk gaat worden. De entree bedraagt slechts € 5,00, de feestavond begint om 21.30 uur en duurt tot 02.00 uur. Toegang vanaf 18 jaar. Zalencentrum De Weijenbelt, Campherbeeklaan 82 Zwolle.

Lees verder »

Sieraad

Zwolle – In de herfst kun je mooie ‘sieraden’ blijven fotograferen. De ochtendmist en het verschil in dag- en nachttemperatuur zorgen voor druppels in o.a. de spinnenwebben.

ap_weblogzwolle_31okt10.jpg
Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Vervelende Zwollenaar aangehouden voor belediging

Zwolle – Zondagmorgenvroeg 31 oktober is een 19-jarige Zwollenaar aangehouden voor belediging.

Op de Jufferenwal gedroeg hij zich vervelend tegenover een personeelslid van een uitgaansgelegenheid. Toen hij daar door politiemensen op aangesproken werd meende hij hen te moeten beledigen. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor bezit hardrugs aan Burg. Drijbersingel

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar is zondagmorgenvroeg 31 oktober op de Burgemeester Drijbersingel aangehouden voor harddrugbezit.

In zijn auto werd een hoeveelheid witte poeder, waarschijnlijk cocaïne of speed, aangetroffen. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Winkelcentrum Stadshagen krijgt glazen luifel

Zwolle – Goed nieuws voor het winkelend publiek van Winkelcentrum Stadshagen. Het winkelcentrum heeft de bouwvergunning verkregen voor het aanbrengen van een luifel boven de Wade. De luifel is gemaakt van glas en ongeveer 25 meter lang en heeft een hoogte van circa 4,0 meter.

De werkzaamheden om de luifel te construeren in het centrum start aankomende maandag 1 november en in de tweede week van december zullen de werkzaamheden worden afgerond. Deze werkzaamheden zullen op werkdagen geschieden tussen 7.30 uur en 16.30 uur. Er is rekening gehouden om de overlast zoveel mogelijk te beperken voor ‘t winkelend publiek en omwonenden. In het weekend van 20 en 21 november is gepland om het frame van de luifel op zijn plaats te hijsen. Dit gebeurd balk voor balk. Tijdens deze werkzaamheden zal het winkelgebied ter plaatse (dus aan de westzijde) grotendeels worden afgesloten i.v.m. de geldende veiligheidseisen.

Lees verder »

Het weer: lichte regen

Zwolle – Zondagochtend is het bewolkt en kan er wat lichte regen vallen. De wind waait uit het zuidoosten tot oosten en is zwak tot matig van kracht. Ook in de middag is het bewolkt, maar het is wel op de meeste plekken droog. De temperatuur ligt tussen 12 graden in Groningen en 14 in Zeeland. In nacht naar maandag koelt het af naar 6-9 graden.

30-10-2010_weerfoto_steenstraat.jpg
Steenstraat

Maandag wordt een droge dag met waarschijnlijk veel bewolking. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord. De temperatuur ligt rond 13 graden. Dinsdag kan er weer wat regen vallen. De zon krijgen we maar weinig te zien en de temperatuur ligt nog steeds rond 13 graden. De wind is weer wat meer aanwezig en waait uit het zuidwesten. De rest van de week houdt het bewolkte herfstweer met af en toe regen aan. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar. Sterker nog: de temperatuur loopt later in de week zelfs nog iets op, waardoor de maxima uitkomen rond 15 graden. In de nacht wordt het amper kouder dan 10 graden.