Jaaroverzicht 2010

Zwolle – Evenals voorgaande jaren presenteren de vrijwilligers van Weblog Zwolle aan het einde van het jaar het Jaaroverzicht. Hieronder (en via Lees verder) vindt u ons foto-verslag van het jaar 2010. Bij deze nemen we alvast de gelegenheid om alle bezoekers een gezond en spetterend 2011 te wensen!

intro_jaaroverzicht_2010.jpg

kop_januari_2010.jpg

07-01-2010_zoutopslag_rova_2.jpg
De winterdienst van ROVA was in het weekend van 9/10 januari
in drie ploegen ruim 36 uur continu in touw.

11-01-2010_kassieres_onwel_in_ah_stadshagen_2.jpg
Maandag 11 januari werden vier kassiéres van het AH-filiaal
aan de Wade in Stadshagen onwel.

16-01-2010_prominentenbal_oelewappers__prominent_met_oud_prominenten___4.jpg
CV d’Oelewappers kozen op zaterdag 16 januari Alex Spanhak
tijdens het Prominentenbal tot "Prominent van Sassendonk 2010".

17jan10kon.ondersch.m.roling.jpg
Minister Plasterk van Onderwijs Cultuur en Wetenschap reikte zondag 17 januari
een Koninklijke onderscheiding uit aan de kunstenares Marte Röling
in theater Odeon in Zwolle. Zij werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Lees verder »

Zwollenaar mishandelt ex-vriendinnetje

Zwolle – Een 17-jarige inwoner van Zwolle werd op 30 december rond 19.15 uur aangehouden voor mishandeling.

De jongeman had even daarvoor in het parkje nabij de Westerveldstraat zijn 14-jarige ex-vriendinnetje enkele malen in haar gezicht geslagen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en krijgt een proces-verbaal. Gezien de leeftijd van het slachtoffer en de verdachte werden de betrokken ouders over het voorval geïnformeerd.

Grof geweld bij inbraak in café Holtenbroek

Zwolle – In de nacht van 30 op 31 december heeft er een inbraak plaats gevonden in een café aan de Obrechtstraat.

Met een putdeksel werd een raam van de toegangsdeur ingegooid. Hierdoor kon het pand worden betreden. Zowel uit een speelautomaat als de kassa werden de geldlaatjes en het daarin aanwezige geld weggenomen. De omvang van het ontvreemde geld is onbekend.

Het weer: dooi

Zwolle – Vrijdag kan er in de ochtend lokaal nog wat motregen vallen. In de zuidelijke helft van het land kan het bovendien nevelig of mistig zijn. In de middag is er veel bewolking en gaat het overal dooien. De maximumtemperatuur ligt tussen +5 graden in de westelijke kustgebieden en net boven het vriespunt in het uiterste zuidoosten. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit west- tot noordwestelijke richtingen.

30-12-2010_weerfoto_stadsgracht_diezerpoort.jpg
Stadsgracht met zicht op de Schoenkuipenbrug

De jaarwisseling verloopt bewolkt en, op een enkele spat regen na, droog. Er staat een zwakke tot matige wind en lokaal kan het opnieuw nevelig of mistig worden. Nieuwjaarsdag begint droog en bewolkt, maar al vrij snel gaat het vanuit het noorden regenen. Het blijft een groot deel van de dag druilerig weer, pas in de loop van de middag wordt het droger. De maxima liggen tussen +2 en +5 graden. Daarbij staat een matige wind die van west naar noord draait. In de avond maken de kustgebieden kans op enkele winterse buien.

Lees verder »

Waarschuwing voor ijzel in Overijssel

Zwolle – Voor de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel geldt een waarschuwing voor extreem weer en ijzel. Het is in het noordoosten en oosten plaatselijk verraderlijk glad door die ijzel. De ‘code oranje’ geldt in elk geval tot twee uur vannacht.

In het midden van het land komt plaatselijk dichte mist voor. Vanavond kan ook in het zuiden plaatselijk dichte mist ontstaan. Met uitzondering van het westen kan het vooral op lokale wegen glad zijn door bevriezing of sneeuwresten. In het noordoosten is het plaatselijk verraderlijk glad door ijzel. Later vanavond en vannacht is er ook in het uiterste oosten en later ook zuidoosten kans op ijzel. Door de gladheid zijn in het noorden al verscheidene ongelukken gebeurd, waarbij twee doden vielen. Bij een aanrijding op de N33 viel een dode en raakten twee mensen zwaargewond.

Bruidspaar verrast met muziek van Metallica

Zwolle – In de Statenzaal van de bibliotheek aan de Diezerstraat traden donderdagmiddag Robert de Vries en Elsbeth Westerink in het huwelijk. Christelijk Harmonieorkest De Bazuin gaf voor aanvang van de trouwplechtigheid een bijzondere serenade aan het bruidspaar.

30-12-2010_bruiloft_diezerstraat_en_de_bazuin_5.jpg

Het orkest speelde "Nothing else matters" van Metallica in een speciaal voor harmonieorkesten geschreven arrangement. Het muziekstuk was een geschenk van de bruid aan het orkest. Voor haar was de serenade dan ook geen verrassing. Haar kersverse echtgenoot verwachtte ongetwijfeld een bijdrage van De Bazuin op deze voor hun bijzondere dag, maar dat het orkest een stuk van één van zijn lievelingsbands speelde had hij niet aan zien komen. De bruidegom is lid van de vrijwillige brandweer. Het kon dan ook niet uitblijven dat het bruidspaar met een brandweerwagen de Diezerstraat in kwam rijden. Bij het verlaten van de Statenzaal vormden zijn brandweercollega’s in vol ornaat een erehaag.

30-12-2010_bruiloft_diezerstraat_en_de_bazuin_1.jpg

30-12-2010_bruiloft_diezerstraat_en_de_bazuin_3.jpg

30-12-2010_bruiloft_diezerstraat_en_de_bazuin_4.jpg

Lees verder »

Algemeen Log 212

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

alglog.jpg

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 400 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 213 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Buitenhuis met drie paarden in finales Zwolle International

Zwolle – Frank Buitenhuis mag zich met drie springpaarden voorbereiden op de finales van de GMB-competitie op 14 en 15 januari tijdens Zwolle International. Vorige week dinsdag greep hij tijdens de zesde en laatste wedstrijd in Alverna zijn kans. Hij won met de vijfjarige Arlie Else (v. Rash) en werd tweede met de vierjarige bonte Beau Colour (v. Clochard). Met de zesjarige voshengst Zo Special (v. Lupicor) was hij al gekwalificeerd.

Frank Buitenhuis zette de turbo aan met Alie Else (Rash R x Fedor), die hij sinds een jaar voor haar fokker H.J. Kloostenboer uit Heeten rijdt, en zette de klok stil op 33,76 seconden. Blom’s Alina (Tangelo van de Zuuthoeve x Julius) kwam daar het dichtst in de buurt met 33,94 maar door een foutje op de laatste hindernis werd het nu de veertiende plek. De tweede prijs ging naar Society Quick Lady (Quasimodo x Quick Star), gefokt door Peter Simons uit Lanaken en gereden door Anne van Vulpen. Sander Geerink werd derde op Robinson (Rubert R x Odermus R) uit de fokkerij van W. Witteveen uit Hellendoorn.

Lees verder »

Feestelijke Oudejaarsborrel Cosbo Zwolle

Zwolle – Donderdagmiddag organiseerde Cosbo Zwolle een oudejaarsborrel met onder meer het Zwols Amusementsorkest en een oudejaarsbingo. De gezellige middag vond plaats in Dienstencentrum De Terp aan de Radewijnstraat.

Deze middag was een variant op een bijna-traditie. De afgelopen jaren organiseerde Cosbo op tweede kerstdag een middag voor Zwolse senioren. Dat is bedoeld voor senioren die juist tijdens het einde van het jaar behoefte hebben aan de warmte van het samenzijn. Dit jaar werd het eindejaarstreffen gehouden in de vorm van een oudejaarsborrel. Op het programma was een prominente plek ingeruimd voor het Zwols Amusementsorkest. Dit gezelschap staat garant voor een passende muzikale omlijsting, met bekend repertoire dat uitnodigt om mee te zingen. En dat was dan ook het geval donderdagmiddag! Ook vond er een Oudejaarsbingo plaats. De Zwolse senioren lieten zich verwennen met koffie, traktatie, drankjes en hapjes.

Foto’s volgen…

Bromfietser meerdere keren in de fout

Zwolle – Woensdagochtend 29 december gaven surveillerende politiemedewerkers de bestuurder van een bromfiets, die op de Melkmarkt reed zonder helm, een stopteken.

De 31-jarige Zwollenaar ging er vervolgens vandoor in een andere richting. Na een korte achtervolging kon de man worden gestopt op de Jufferenwal. Bij controle bleek de bromfiets niet op zijn naam te staan. De Zwollenaar verklaarde dat het voertuig op naam van zijn zus stond. Dit bleek niet waar te zijn, waarop de man werd aangehouden voor heling. Hier krijgt hij een proces-verbaal voor. Daarnaast kan hij een proces-verbaal tegemoet zien voor het rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering, zonder helm en op de Melkmarkt (waar dat niet is toegestaan).

Zwollenaar aangehouden voor bedreiging

Zwolle – In Assendorp werd woensdagavond 29 december een 49-jarige Zwollenaar in zijn woning aangehouden.

 

De man zou zijn buren met een mes bedreigd hebben, toen zij hem aanspraken op geluidsoverlast. De man werd ingesloten op het bureau voor verhoor en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Autobrand aan Van Zuijlenware

Zwolle – In de nacht van 29 op 30 december omstreeks 04.30 uur kwam er een melding binnen dat een auto aan de Van Zuijlenware in de brand stond. Brandweer en politie gingen ter plaatse. De brandweer bluste de brand.

Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Omdat bij brand veel sporen verloren gaan, zijn getuigen van groot belang. Personen die iets gezien hebben op het genoemde tijdstip of kort erna of ervoor, worden dan ook opgeroepen om zich te melden via 0900-8844.