Politiek Log 33

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 34 ) te voorzien.  Ga gerust je gang!

Themabijeenkomst over Autisme en EBL

Zwolle – De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) regio Zwolle organiseert op woensdag 9 maart een informatiebijeenkomst over EBL: Emergency Body Language.

Komt doen vóór denken bij uw kind? Is het is voor uw kind moeilijk om via woorden, taal en gesprek te leren en is luisteren nog niet zo goed ontwikkeld? Voegt uw kind zich moeizaam en wilt u dat uw kind meer mee kan doen in uw omgeving en gezin? Dan kan de EBL – methode effectief zijn voor uw kind, omdat EBL gebruik maakt van de spontane bewegingen die uw kind maakt. Een groot voordeel van deze manier van werken is dat de cliënt de therapie leuk vindt en gemotiveerd raakt. De EBL- methode kan ingezet worden om o.a. onaangepast, druk of teruggetrokken gedrag van kinderen te veranderen. Hierdoor k unnen kinderen ondanks hun ‘blijvende’ beperkingen toch een leven leiden met waardevolle contacten en interacties. Interactie – en communicatieproblemen zijn een onderdeel van diagnoses als autisme, ADHD en ADD.

Lees verder »

Schellerheem blij met Greijdanus ‘troeppers’

Zwolle – Buurtbewoners van het Zwolse Schellerheem zijn erg blij met de leerlingen van Greijdanus, die sinds september 2010 de leefbaarheid van de wijk vergroten. Voor hun maatschappelijke stage houden de scholieren als ‘troeppers’ wekelijks de wijk schoon.

 

troepers.jpg

En het resultaat mag er zijn. Dat de wijk rondom de school een stuk schoner is geworden valt de buurtbewoners op. Om de leerlingen te bedanken voor hun inzet hebben een aantal bewoners meegewerkt aan een video-interview, dat te bekijken is op www.greijdanus.nl/bedankttroeppers. Meneer Hack (David Spanjarstraat): “Ik zie de leerlingen regelmatig lopen en ze zijn erg enthousiast bezig. Geweldig! Ik weet dat veel buurtbewoners er erg enthousiast over zijn, dus leerlingen; bedankt, ga er vooral mee door!” Meneer Haze en meneer ten Napel hebben samen jarenlang zelf met de prikker de buurt schoongehouden, omdat ze, zoals ze zelf zeggen, zich ‘mateloos ergeren aan rommel’. Ze zijn blij dat de leerlingen nu deze taak oppakken.

Lees verder »

Zwolle in teken van 7 days of inspiration

Zwolle – Maandag ging in Zwolle 7 days of inspiration (7di038) van start. Zwolle staat 7 dagen in het teken staan van inspiratie en het upgraden van de stad. Elke dag staat er een ander thema in de belangstelling. Onderwerpen als onderwijs, zorg, werk, duurzaamheid, versimpelen en voeding komen aan bod. Het 7-daagse evenement vindt tevens in 15+ andere steden plaats. In totaal wordt er in Nederland gewerkt aan ruim 90 initiatieven. Op de Vrije School aan de Bachlaan vond maandagmiddag het project Droomboom plaats. Dreamcoach Hanneke Jonkman gaf aan de leerlingen van de school een workshop. Het werd een creatieve douche!

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_5.jpg

De activiteiten van 7 days of inspiration 038 zijn toegankelijk voor iedereen, waarbij openheid en inspiratie centraal staan. In 7 dagen Nederland upgraden door het verspreiden van waardevolle initiatieven, krachtige netwerken te verbinden en de meest inspirerende verhalen te delen: dit is de gedachte achter 7 days of inspiration. In heel Zwolle vinden tot 6 maart meer dan twintig verschillende projecten plaats, die in het teken staan van de thema’s. Zo worden dinsdag de Zwolse mantelzorgers in het zonnetje gezet. Het Ecodrome is dan open (zonder kosten) voor de mantelzorgers. Donderdag is de dag van de duurzaamheid, een project plaats voor kinderen genaamd Groenkapje vangt ECO dromen. Er worden workshops aangeboden voor kinderen, zodat ze bewust worden van het groene leven op deze aardbol. Volgens Michelle Laagewaard van de organisatie is, door de contacten die tot nu toe zijn gelegd, het project nu al geslaagd.

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_2.jpg

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_4.jpg

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_6.jpg

Lees verder »

Commissaris v.d. Koningin geeft gastcollege aan CCC

Zwolle – Het Carolus Clusius College en de provincie Overijssel besteden aandacht aan de Provinciale Statenverkiezingen. Maandag kwamen zo’n 350 leerlingen van het Carolus Clusius College in drie groepen van ongeveer 120 leerlingen naar het provinciehuis ter voorbereiding op de schaduwverkiezingen die het Carolus Clusius College dinsdag 1 maart op school organiseert.

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_1.jpg

Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld, opende de bijeenkomst in de Statenzaal. De leerlingen kregen in de Statenzaal een kort gastcollege, waarin verteld werd hoe het bestuur van de provincie in elkaar steekt, waar de provincie zich mee bezighoudt, hoe het gaat met de verkiezingen, etc. Daarna gingen de leerlingen in kleinere groepen van circa 30 leerlingen met elkaar in debat over een aantal stellingen met een Overijssels thema. Vervolgens gaan alle leerlingen op 1 maart op school hun stem uitbrengen.

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_2.jpg

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_4.jpg

28-02-2011_gast_college_ccc_provinciehuis_3.jpg

Lees verder »

Inval bij Avondwinkel Pamir aan Sassenstraat

Zwolle – Bij de nieuwe Avondwinkel aan de Sassenstraat in Zwolle vond maandagmorgen rond 11.50 uur een inval van de politie plaats. De inval blijkt onderdeel te zijn van een grootschalig onderzoek van de politie IJsselland naar hennepplantages in Zwolle.

28-02-2011_politie-inval_avondwinkel_sassenstraat_2.jpg

De Avondwinkel Pamir 2 opende haar winkel in het begin van dit jaar. Pamir heeft ook een vestiging op het Diezerplein. In het pand aan de Sassenstraat zat voorheen een videotheek. Ongeveer 15 politieagenten en recherche zijn bij het pand naar binnen gegaan. Eigenaresse Rika Lok zegt dat de politie via haar winkel naar een naastgelegen pand is gegaan, en in haar winkel geen hennepplantage is. Ze verklaart tegenover Weblog Zwolle dat ze maandagmorgen verrast werd met de inval in haar pand aan de Sassenstraat. De politie IJsselland deed maandag op verschillende locaties onderzoek naar hennepplantages. Ook op een adres in Zwolle Zuid werd een inval gedaan. De wijkagent van Zwolle Zuid twittert dinsdag dat er ‘enige aanhoudingen’ door de politie zijn geweest. Meer informatie wil de politie op dit moment nog niet geven.

28-02-2011_politie-inval_avondwinkel_sassenstraat_1.jpg

28-02-2011_politie-inval_avondwinkel_sassenstraat_3.jpg

Stempassen verkeerd bezorgd in delen van Dieze

Zwolle – Bewoners van drie flats aan de Middelweg en de oneven adressen in de Bisschop Willebrandlaan, inclusief de groepswoonvorm voor ouderen van Frion, krijgen vandaag vervangende stempassen voor de Provinciale Statenverkiezingen van aanstaande woensdag 3 maart. Reden is dat op deze adressen de stempassen niet goed bezorgd zijn. De gemeente heeft een steekproef naar de bezorging op deze adressen gedaan naar aanleiding van een melding van een oplettende bewoner.

In overleg en samenspraak met de Kiesraad is besloten om in dit uitzonderlijke geval aan alle kiesgerechtigden op deze adressen een nieuwe stempas te verstrekken. Stemgerechtigden op deze adressen die toch eerder een stempas hebben ontvangen kunnen de ‘oude’ pas niet gebruiken. De oude stempassen worden opgenomen in het Register Ongeldige Stempassen. De nieuwe stempassen krijgen een nieuw uniek nummer en zijn daardoor gemakkelijk te herkennen op de stembureaus. Hierdoor wordt voorkomen dat mensen twee keer kunnen stemmen. Bewoners die inmiddels zelf al een vervangende stempas hebben aangevraagd bij de gemeente ontvangen geen nieuwe pas.

Nick & Simon signeren nieuwe single in Zwolle

Zwolle – Vrijdag 4 maart a.s. zullen Nick & Simon hun nieuwste single sigeren in Zwolle. De signeersessie van het succesvolle duo zal vrijdagavond 19.30 uur plaatsvinden bij de Media Markt in het Maagjesbolwerk.

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe single van Nick & Simon uit. Gekozen is voor “Wijzer (Dan Je Was)”, afkomstig van het album “Fier”, maar voor de single in een nieuw jasje gestoken. Speciaal voor de single is er een nieuwe versie opgenomen, samen met Guido’s Orchestra – het orkest dat het populaire duo zal begeleiden tijdens de Symphonica In Rosso concerten in oktober. “Wijzer (Dan Je Was) – Symphonica In Rosso versie” bevat een aantal bijzondere bonustracks, waaronder het Beatles nummer “Hey Jude” dat live opgenomen werd tijdens De Vrienden Van Amstel Live 2011 in Ahoy, Rotterdam.

Programma Fusion of Dance Zwolle bekend

Zwolle – Met de bekendmaking van de gehele line-up kijkt Fusion of Dance Festival vooruit naar een daverend begin van het festivalseizoen. Want op 21 mei is het in Zwolle zover; verspreidt over acht area’s schotelen ruim zeventig nationale en internationale top-deejays een keur aan dancestijlen op het bord van de dansliefhebbers.

f_3.jpg

Het beste uit oude tijden herleeft met de lancering van Harddefinition, het nieuwe concept van High Energy Events.  Harddefinition  versus IHDS (= International Harddance Sessions ) staat compleet in het teken van de harddance. Samen met Fausto en Phil York van IHDS zal er een compleet nieuwe dimensie aan Fusion of Dance worden gegeven.  Harddefinition is de start van een nieuw begin. En wat voor een aftrap, met de Engelse  knalpijp Tom Harding achter de draaitafel, bijgestaan door onder andere A*S*Y*S , Fausto & Phil York, JP, Luca Antolini niet te vergeten MC Marxman. Lees verder…

Lees verder »

Waardering voor consulenten Isala Klinieken

Zwolle – Afgelopen vrijdag zijn Harriët de Vries en Kitty Reeuwijk, verpleegkundig consulenten reumatologie bij de Isala Klinieken in Zwolle, bij de landelijke uitreiking officieel uitgeroepen tot grootste plussen in de campagne van Zilveren Kruis Achmea. Zij werden genomineerd door Zwolse Irma van den Berg die haar leven aan de twee dankt. 

plus.jpg

De afgelopen maanden hebben honderden Nederlanders elkaar in het zonnetje gezet. Dat gebeurde in het kader van de landelijke Grootste Plus-campagne van Zilveren Kruis Achmea. De vijf als mooist geselecteerde winnende verhalen kregen een verwenweekend aangeboden. Ook mochten Harriët en Kitty € 1500 doneren aan een goed doel naar keuze. Roelof Konterman, directievoorzitter Achmea Zorg, overhandigde in het FC Zwolle-stadion de cheque van € 1500 aan Petra Baart van de Jeugd Reuma Vereniging. “Het is helemaal geweldig dat we deze donatie hebben gekregen. We organiseren allerlei weekenden voor kinderen met reuma. Dat lotgenotencontact is heel belangrijk,” reageert Petra Baart. “Ik vond het verhaal van Kitty en Harriët heel bijzonder. Het is goed dat dergelijke betrokken zorgverleners dankzij Zilveren Kruis Achmea een gezicht krijgen. Het brengt anderen hopelijk op ideeën.”

Lees verder »

Detachering Wajongeren krijgt primeur in Zwolle

Zwolle – Re-integratie- en jobcoachorganisatie De Overstap start per 3 maart met haar nieuwe dienstverlening om Wajongeren en werkgevers te ondersteunen met de aankomende overheidsbezuinigingen. Het heeft daarmee een primeur in Nederland.

Staatssecretaris de Krom wil bezuinigingen realiseren bij de meest kwetsbare doelgroep; Wajongeren. Eén regeling aan de onderkant van de arbeidsmarkt, dat is het devies van de politiek. Re-integratie- en jobcoachingorganisatie De Overstap uit Zwolle springt hier als eerste in Nederland op in. Op 3 maart a.s. presenteert De Overstap haar aanpak om het voor alle partijen gemakkelijk te maken. Wajongeren kunnen direct bij De Overstap in dienst komen door middel van een detacheringscontract van 1 jaar. Werkgevers worden hierdoor opdrachtgever in plaats van werkgever. De Overstap ontlast hiermee de werkgever van haar administratieve verplichtingen en het juridisch werkgeverschap.

Lees verder »

De Librije ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet

Zwolle – Thérèse Boer van De Librije in Zwolle heeft alle vertrouwen in een zonnige toekomst voor het horecaconcern. Dat schrijft De Telegraaf. Thérèse en Jonnie Boer reageerden afgelopen weekeinde vanuit hun skioord in Oostenrijk met verbijstering op berichten in de media dat banken hen zouden hebben gedwongen tot drastische bezuinigingen en reorganisaties.

"We worden nog altijd volledig gesteund door onze financiers. Komende woensdag praten we weer met de bank over nieuwe plannen", aldus Thérèse Boer. Ze gelooft dat 2011 een topjaar gaat worden. "Vorig jaar zat het flink tegen. Onze boekhouder was ingestort en een adviseur liep weg. Daardoor zijn de financiën minder goed dan normaal in de gaten gehouden." "Nu gaan we meer op de efficiency letten, met hulp van een nieuwe commissaris die we afgelopen najaar aanstelden. Van de komende maanden gaan we een megaknaller maken." Naar aanleiding van de negatieve berichten in de media werden de twee overstelpt met sms’jes van vaste gasten. "Aan onze klandizie zal het niet liggen, want die is nog steeds prima. De uitgavenkant moet meer in balans komen, maar dat gaat zeker lukken."

Lees verder »