Vuurwerk sluit Koninginnedag in Zwolle af

Zwolle – Vandaag is rood, het bekende lied van Marco Borsato. Met dat lied begon de vuurwerkshow zaterdagavond op Park de Wezenlanden. Een aantal vuurrode lichtbakens markeerden de start van weer een prachtig stukje vuurwerk.

koninginnedag_2011-324.jpg

Vooraf en even tussendoor de show was er enige hilariteit, omdat vanuit Assendorp en Wipstrik er een aantal vuurpijlen de lucht in gingen. De 25-minuten durende show zelf was net als elk jaar de moeite van het kijken en luisteren waard. Veel Zwollenaren hadden de moeite genomen om naar het festivalterrein te gaan. Zij keken naar een mooie en afwiselend geheel. Een aantal personen vertrokken toen op het eiland in het park de beeltenis van Koningin Beatrix oranje kleurde, maar dat was nog niet het einde van de voorstelling. Er volgde nog een 10 minuten durende finale.

koninginnedag_2011-291.jpg

koninginnedag_2011-325.jpg

Lees verder »

13-Jarig meisje Kimberly Eshuis vermist

Zwolle – Sinds vrijdag 29 april wordt de 13-jarige Kimberly Eshuis uit Zwolle vermist. Zij is omstreeks 15.00 uur voor het laatst gezien in de wijk de Aa-landen, toen zij uit school naar huis fietste. Haar fiets is vandaag aangetroffen bij het NS-station in Zwolle. Kimberly is vertrokken zonder geld of mobiele telefoon. Haar familie maakt zich ernstig zorgen en is dringend op zoek naar haar verblijfplaats.

Het signalement van Kimberly luidt als volgt:

  • Leeftijd: 13 jr. (maar ze lijkt ouder, ca. 16 jr.)
  • Lengte: 1.50/1.60 m.
  • Gelaatskleur: blank
  • Postuur: mollig
  • Haarkleur/-lengte: donkerblond, tot op de schouders
  • Gelaatsvorm: langwerpig
  • Oogkleur: blauw
  • Neus: groot
  • Mond: dikke onderlip

Kimberly droeg vrijdagmiddag een blauwe spijkerbroek met vale plekken en rafels, groen/paarse gympen, een zwart T-shirt met wit boordje, een zwart Adidas-vest met op de rugzijde gouden letters ‘Adidas’, een grijze fleecejas en een opvallende roze schooltas. Ze heeft een klein wondje op haar kin.

Lees verder »

Een groot muzikaal feest op de Grote Markt

Zwolle – De Grote Markt in Zwolle was op Koninginnedag één groot muzikaal spektakel. Muziek in alle soorten en maten, onder presentatie van Harro van Lien, passeerden in een doorlopend programma op het stadsplein. Duizenden Zwollenaren bezochten het gratis toegankelijke muziekfeest.

  img_8818_copy.jpg

Het Thomas-orkest uit Zwolle onder leiding van Patrick Curfs was de leidende factor op de Grote Markt. Het orkest speelde nummers die het publiek uitdaagden om luidkeels mee te zingen. Verder was er een gevarieerd programma met zowel Nederlandstalige- als Engelstalige nummers. Aan het programma van Thomas werkten mee Cindy Oudshoorn (zangeres van Kayak), Jilles, Muppetstuff, Buddhi en Pennyleen. Tussendoor speelden de Jay-o & Band en Cool 24 op het plein.

img_8740_copy.jpg
Rob Bults van Muppetstuff

img_8717_copy.jpg
Het Thomas orkest

koninginnedag_23-1.jpg

Lees verder »

Zwolle viert Wereld Tai Chi Dag

Zwolle – Zaterdag vond in Park de Wezenlanden de 9de editie plaats van de Zwolse versie van de Wereld Tai Chi Dag. De Wereld Tai Chi Dag is een wereldwijd evenement voor positiviteit voor de aarde, "Global Tai Chi Wave"in de buitenlucht. Net als in de parken in China. 

dsc04609.jpg

Geïnteresseerden konden gratis kennismaken met een eeuwenoude traditie om gezond en fit te blijven. Je kon meedoen en ervaren hoe de vloeiende bewegingen in de buitenlucht kracht en inspiratie geven. Bezoekers konden de innerlijke energie voelen stromen en merkten hoe lichaam en geest in balans konden raken. Doorlopend waren er workshops en demonstraties door ervaren leraren. De Zwolse- Chinese groep Het Zonnetje was ook present voor een demonstratie.

dsc04625.jpg
Judith van Drooge 

dsc04632.jpg

dsc04611.jpg

Lees verder »

Zwolse wijken vieren Koninginnedag

Zwolle – Ook in de Zwolse wijken werd er Koninginnedag gevierd. Daar werden spelletjes middagen, vrijmarkten en fietsoptochten georganiseerd voor de kinderen. De Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen hield zaterdagmorgen een koninginnedagoptocht voor kinderen tot en met groep 7 van de basisschool. Met feestelijk versierde fietsen gingen zij in optocht door de wijk. Onder begeleiding van Drumfanfare Sint Caecillia uit Raalte.

30-4-11-deel-optocht.jpg

Koninginnedag in Zwolle-Zuid begon met een optocht van versierde fietsen. De optocht eindigde op het sportpark van SVI, waar rond 10.45 uur de Nederlandse vlag gehesen werd. Daarna was het tijd voor de grote ballonnenwedstrijd. Aansluitend konden de kinderen meedoen aan diverse kinderspelen. Op het Assendorperplein was er in de ochtenduren een kindervrijmarkt. De kinderen konden een plekje zoeken op het plein om hun spulletjes te verkopen. ’s Middags was er een dansworkshop, een rapworkshop, de theatervoorstelling ‘Klater-Goud en livemuziek. Vanaf 23.00 uur zijn er afterparty’s aan het Assendorperplein in sociale culturele vereniging Eureka met ‘Zotte Zaterdag XL’ en in Wijkcentrum de Enk met DJ Ome Funk & Cabron.

rutger_koninginnedag-zwolle-zuid-3.jpg
De Gouden Koets van de Fam. Nijkamp werd in Zwolle Zuid winnaar van de optocht.
Foto: Rutger Steenbergen

30-4-11spiegeling.jpg
Muzikale begeleiding bij de optocht in de Aa-landen…

koninginnedag_2011-188.jpg
Het was erg druk in Assendorp!

Lees verder »

Hypermoderne parkeergarage wordt gesloopt

Zwolle – Het moest de modernste parkeergarage van Nederland worden: de garage aan de Assendorperdijk in Zwolle die auto’s automatisch op hun plek zet. De elektriciteit die daar voor nodig was zou via zonne-energie worden opgewekt. De high-tech garage zou vijf verdiepingen hoog worden en plaats bieden aan 360 auto’s. Het gebouw staat er al deels, maar het wordt nu weer gesloopt.

De bouw kwam stil te liggen toen er een metalen constructie met zonnepanelen moest worden geplaatst. De gemeente Zwolle gaf de projectontwikkelaar vervolgens de keuze tussen het afbouwen van de garage of het slopen ervan. Omdat het afbouwen zes miljoen euro zou kosten en dat geld er niet was, wordt hij nu gesloopt. Op de plek van de moderne garage gaat de projectontwikkelaar nu een gewone parkeergarage bouwen. Het project kostte tot nu vier miljoen euro.

Lees verder »

Gratis meetrainen bij basketbalvereniging Be-Quick ’28

Zwolle – Wil je erachter komen of basketbal bij jou past? De hele maand mei kun je gratis meetrainen bij basketbalvereniging Be-Quick ’28 in Sportcentrum Deltion, ingang Obrechtstraat.

Be-Quick’28 geeft sporters op dinsdag 10, 17, 24 en 31 mei de gelegenheid om kennis te maken met basketbal. De vereniging heeft voldoende ruimte voor nieuwe leden bij zowel de dames- als de herenteams. Ook jeugd is van harte welkom. Bij voldoende belangstelling wordt voor deze groep een aparte training georganiseerd. De trainingen vinden plaats in Sportcentrum Deltion, ingang Obrechtstraat, Zwolle. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgave is niet nodig.

Lees verder »

Zwolle kleurt oranje

Zwolle – Oranje, de kleur die typisch bij Koninginnedag hoort. Menigeen had zaterdag wel iets van oranje bij zich of had oranje kleding aan. Ook bij de activiteiten in de stad was de kleur oranje overheersend, op de vrijmarkt maar ook op de terrassen.

 koninginnedag_2011-63-2.jpg

Van 10.00 tot 14.00 uur was de Diezerstraat en Achter de Broeren het domein voor kinderen tot 12 jaar die allerhande waar aan de man brachten. Er waren bijzondere culturele kinderactiviteiten Achter de Broeren (bij de Broerenkerk). Daar waren met name scouting Vaandrig Lengton Groep, de Zwolse zeeverkenners en circus Pavarini actief. Op de Melkmarkt was naast de activiteiten van de scouting de Afrikaanse dansers van het Zwolse Diop Percu actief.

koninginnedag_4-1.jpg

img_8941.jpg

  koninginnedag_7-1.jpg
Lange rij voor de oranje tompoucen op de Diezerstraat… 

Lees verder »

Veel vertier in Zwolle op Koninginnedag

Zwolle – Het was gezellig druk in Zwolle op deze Koninginnedag. Al voor het middaguur kwamen drommen mensen richten het centrum om te genieten van de diverse activiteiten die daar plaatsvonden. In de middag kon het jasje erbij uit en konden ook de terassen op de verschillende pleinen benut worden.

koninginnedag_2011-49-2.jpg

De Melkmarkt was traditioneel het domein van de scouting. Ondanks de gasexplosie eerder deze week kon dit feest toch doorgaan. Tot na middernacht wordt onder verantwoordelijkheid van de stichting Centrale Commissie Oranje Zwolle, in samenwerking met PBN Music & Events en de Horecabedrijven in een grote tent op het Grote Kerkplein een muzikaal programma geboden. Als afsluiting van alle festiviteiten wordt om 22.00 uur een groots vuurwerk afgestoken in Park De Wezenlanden.

koninginnedag_2011-69-2.jpg

koninginnedag_2011-25-2.jpg

han.jpg 

Lees verder »

Koninginnedag Zwolle

Zwolle – Koninginnedag is een officiële feestdag. Heel Nederland viert 30 april de verjaardag van de koningin met feesten en evenementen. Koningin Beatrix is overigens in januari jarig. Op 30 april was de voormalig koningin Juliana jarig. Ook in Zwolle was en is het feest. Er waren in de wijken en in de binnenstad vrijmarkten, optochten en kinderspelen.

koninginnedag_1-1.jpg

Om 10.30 uur was de officiële start van Koninginnedag in Zwolle met een toespraak door Burgemeester H.J. Meijer. Meijer stond kort stil bij de gasexplosie eerder deze week en wenste de slachtoffers beterschap toe. Verder wenste hij, ondanks de verloren wedstrijd van FC Zwolle en de persoonlijke kater die volgde, alle Zwollenaren een prettige dag toe. Daarna volgde het vlaghijsen op het bordes van het Stadhuis en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, m.m.v. Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis.

koninginnedag_5-1.jpg

koninginnedag_2-1.jpg 

Meerdere arrestaties tijdens Koninginnenacht

Zwolle – Tijdens Koninginnenacht werden in de binnenstad in totaal zes personen (personalia nog onbekend) aangehouden. Ook werd er twintig keer bekeurd voor wildplassen.

Na een vechtpartij op het Rodetorenplein was de sfeer gespannen en waren er wat opstootjes. Een aantal personen zorgde hierbij herhaaldelijk voor onrust. Om te voorkomen dat de zaak zou escaleren, werden uiteindelijk twee vrouwen en een man aangehouden voor belediging en een man voor ambtsbelemmering. Medewerkers van de bereden politie hielden op de Steenstraat en de Luttekestraat bovendien nog twee mannen aan voor belediging. Zij kunnen allen proces-verbaal tegemoet zien.

Man na voetbalwedstrijd aangehouden voor belediging

Zwolle – Vrijdagavond 29 april werd een 33-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden voor belediging.

Eerder die avond uitte de man diverse beledigingen in de richting van een politiebiker die verkeerstoezicht hield na de voetbalwedstrijd FC Zwolle – FC Den Bosch. De man kon diezelfde avond in zijn woning in Zwolle-Zuid worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.