Zwolse penaltybokaal voor pupillen

Zwolle – Wordt het een ‘Panenkaatje’ of gaat ‘ie snoeihard in de rechterbovenhoek? Elk jaar organiseert Be Quick ’28 voor alle voetbalverenigingen in Zwolle de penaltybokaal voor D-, E- en F-pupillen.

31-05-2011_penaltybokaal_bequick_2.jpg

Onder de naam ‘De Zwolse Zilveren Kruis Achmea Penaltybokaal’ startte maandag 9 mei de voorrondes. De finales waren dinsdagavond op het terrein van Be Quick’28 aan het Stadionpliein. De keeper van FC Zwolle, Diederik Boer, was ook aanwezig op deze mooie voetbalavond. De stabiele sluitpost van Zwolle deelde daarna de gewilde handtekeningen uit.

31-05-2011_penaltybokaal_bequick_6.jpg
Nummer 1 Dayon Benning van Be Quick’28, 2 Mitch Kniest van WVF en 3 Thys Lambers van VV Berkum…

 31-05-2011_penaltybokaal_bequick_5.jpg

 31-05-2011_penaltybokaal_bequick_4.jpg

Lees verder »

Voorronde Streetball Masters op Grote Kerkplein

Zwolle – In samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond organiseert Landstede Basketbal op zaterdag 11 juni voor het eerst een voorronde van het grootste basketbaltoernooi van Nederland, de Streetball Masters. Dit is een jaarlijks terugkerend basketbal evenement met voorrondes in maar liefst negen steden. Het evenement in Zwolle vindt plaats op het Grote Kerkplein.

streetballmasters.jpg

De voorrondes in de steden worden door lokale basketbalorganisaties georganiseerd. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën, waarvan de winnaars een plek verdienen in de finale op zondag 7 augustus in Den Haag. Streetball is een straatvariant op basketbal, waarbij drie tegen drie gespeeld wordt op een half court. Naast de wedstrijden worden ook clinics, een 3-point contest en een dunkcontest georganiseerd. Voor het Zwolse publiek is het toernooi een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de basketbalsport. Teams kunnen zich nog opgeven voor deelname via www.streetballmasters.nl .

Deltion Fashionshow weer groot succes

Zwolle – Studenten Fashion Design en Fashion Commercie van het Deltion College, presenteerden dinsdagavond hun eigen ontworpen creaties tijden de Deltion Fashionshow. De fashionshow had dit jaar als thema ‘Future Flowers’ en vond voor 900 gasten plaats op de Boulevard van het Deltion College te Zwolle.

fashion_6-1.jpg 

Dit jaar hadden de studenten een unieke samenwerking met Turkije. Deltionstudenten hebben een bezoek gebracht aan een modeschool in Turkije en hebben daar kennis gemaakt met de Turkse mode. De Turkse modestudenten gaven door het tonen van hun creaties een internationaal tintje aan de avond. Deze avond trad ook de uit Izmir afkomstige dansgroep Konak op. Deze groep bestaande uit 14 dansers, gaf voorafgaand aan de Fashionshow een optreden op de Deltion Campus.

fashion_8-1.jpg 

fashion_22-1.jpg

fashion_24-1.jpg

Lees verder »

Beelden van herhaalde diefstal van cosmetica

Zwolle – Een tweetal diefstallen in Zwolle zijn afgelopen donderdag in het opsporingsprogramma Onder de Loep bij RTV Oost te zien geweest.

Een onbekende man steelt op 28 april en 5 mei cosmetica uit de winkel van Douglas aan de Diezerstraat. Bij de diefstallen zijn beide keren andere vrouwen betrokken. Van de diefstallen zijn bewakingsbeelden gemaakt waarop de man en de vrouwen te zien zijn. De politie IJsselland wil nog graag extra attentie voor de beelden.

Laatste sterrenkijkavond door hoge leges gemeente

Zwolle – Ook eens de kraters op de maan van dichtbij zien of de planeet Saturnus te bewonderen door een echte telescoop? Dat kan, want op het manifestatieterrein in Park de Wezenlanden, wordt er op 11 juni, vanaf 22.00 uur, weer een Assendorper Sterrenkijk Avond georganiseerd door een aantal lokale amateur astronomen. door SolarLive weer een Assendorper Sterrenkijk Avond georganiseerd. Deze 5e editie zal tevens de laatste zijn, hierna stopt oranisator Emiel Veldhuis ermee. De reden daarvoor is, dat er voor de gratis sterrenkijkavond een evenementenvergunning aangevraagd moet worden. Dit jaar kan dat nog via een Wijkbudget, maar de leges van € 180,-  is naar het oordeel van Veldhuis veel te veel geld voor een gratis avondje sterrenkijken.

ster_3.jpg

Bij helder weer zal de maan haar ware schoonheid tonen, met een blik door een telescoop kun je honderden kraters en bergen op de Maan zien. Ook wordt er dieper het heelal in gespeurd, op zoek naar gasnevels en kleurrijke sterrenhopen. De vijfde editie van de Assendorper Sterrenkijk Avond is een initiatief van SolarLive, www.solarlive.nu. Met de medewerking van de waarneemgroep van de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde ‘Thales’ en bevriende amateur astronomen, hoopt de organisatie ook dit keer weer een mooie line-up van verschillende telescopen te kunnen opstellen. Dus kom kijken en ervaar dat sterren kijken vanuit de stad ook best leuk kan zijn. Dit jaar hoopt SolarLive op een nog grotere line-up van telescopen. Vorig jaar stonden er zo’n 20 op een rij. De gemeente Zwolle is om een reactie gevraagd, maar liet vandaag niets meer van zich horen.

Zwolle zet in op verbetering taalvaardigheid bij peuters

Zwolle – Ook de komende jaren is er aandacht voor het opsporen en aanpakken van onderwijs- en ontwikkelachterstanden. Dit is belangrijk, omdat het goed Nederlands spreken, begrijpen, lezen en schrijven de kans op een goede opleiding vergroot en de kans op voortijdig schoolverlaten verkleint. Verantwoordelijk wethouder Van As: “Alle kinderen hebben recht op een basiskwalificatie. Met het verbeteren van de taalvaardigheid, die al op jonge leeftijd begint, hopen we meer kinderen een betere toekomst te kunnen geven.”

In het vastgestelde Uitvoeringsplan wordt beschreven op welke wijze bestaande activiteiten worden versterkt en geïntensiveerd. Het gaat om het programma Vroeg en Voorschoolse Educatie (VVE) en het project schakelklassen. Beide richten zich op het verbeteren van taalvaardigheid. De schakelklassen zijn voor kinderen in het basisonderwijs, het VVE programma richt zich op kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

Lees verder »

Positieve Vastgoedmonitor Zwolle

Zwolle – Ondernemers hebben in 2010 meer bedrijfs- en kantoorruimte afgenomen in Zwolle dan in 2009. De – nieuwe – Vastgoedmonitor van de gemeente Zwolle laat dat zien. De grotere afname komt vooral door verhuizingen van een (ouder) pand naar een nieuwe locatie. De totale leegstand van kantoorruimte in de stad is met 0,5 procent toegenomen in 2010.

Zwolle kende daardoor aan het einde van het afgelopen jaar een leegstand van 13,3 procent van de kantoren. Dat is iets onder het landelijke gemiddelde van 13,9 procent. Ten opzichte van 2009 is vorig jaar ook meer bedrijfsruimte afgenomen door de markt. In totaal gaat het voor 2010 om 26.700 vierkante meter bedrijfsruimte. Met name op Hessenpoort zijn twee grote transacties geweest: van de Energiewacht Groep en van Buisman Warehousing. Bijna de helft van de in totaal 38 transacties betrof kleinschalige bedrijfsruimte.

Lees verder »

Zwolse sportaccomodaties verkeren in goede staat

Zwolle – Uit de nulmeting waarbij inzichtelijk is gemaakt wat de staat van de Zwolse binnen- en buitensportaccommodaties is, blijkt dat de sportaccommodaties in Zwolle over het algemeen in goede staat verkeren. Daarbij zijn er voldoende locaties geschikt voor zowel breedte- als prestatiesport en ook kunnen voldoende accommodaties door meerdere doelgroepen gebruikt worden, waaronder bijvoorbeeld mensen met een beperking.

De nulmeting is een uitvloeisel van het Masterplan Sportaccommodaties dat eind 2009 is vastgesteld. Tijdens de nulmeting zijn alle Zwolse sportaccommodaties beoordeeld op de volgende onderdelen: onderhoudsstaat, geschiktheid voor het beoefenen van prestatiesport, geschiktheid voor het beoefenen van breedtesport, geschiktheid voor multifunctioneel gebruik en geschiktheid voor medegebruik. Multifunctioneel gebruik houdt in dat de locatie voor meer verschillende functies gebruikt kan worden. Medegebruik wil zeggen dat er naast de bestaande gebruikers ook andere verenigingen in de sportaccommodatie van dezelfde sport gebruik maken. Ook het sporten voor mensen met een beperking valt hieronder.

Lees verder »

Kiek dan ….

Zwolle – Maandag 30 mei werd onze fotograaf getipt door een seizoenplaatshouder van camping Agnietenberg over het verblijf van een schildpad in één van de kolken langs de Vecht. Het dier is de laatste jaren echter niet de enige, die de vrije natuur mocht opzoeken. Volgens de man zit deze schildpad al jaren in de kolk en heeft hij het dier in de loop der jaren alsmaar groter zien worden.

schildpad_kiek_dan_6237.jpg

Meer en meer schildpadden worden door hun eigenaars in de vrije natuur losgelaten. Dit tot ergenis van veel biologen. Schildpadden zijn een ecologisch drama voor de inheemse reptielen. De inheemse salamander, de kikker, etc, hebben het in hun nabijheid zwaar te verduren. Schildpadden horen hier niet thuis, maar kunnen perfect overleven. Over het algemeen worden de schildpadden als goedaardig gezien, maar vergis u niet! Een aantal schildpadsoorten kunnen behoorlijk agressief zijn en flink van zich afbijten. Ook al kunnen bepaalde soorten wel honderd jaar worden en rond de 45 kilo gaan wegen, er is één plus, de dieren kunnen zich in ons land, door de lage temperatuur, niet voortplanten.

Uitvoeringsorganisatie Groene en Blauwe Diensten

Zwolle – Voor de uitvoering van het instrument Groene en Blauwe Diensten willen de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland een samenwerking aangaan met een lokale uitvoeringsorganisatie. Deze organisatie krijgt dan de bevoegdheid om contracten af te sluiten met particulieren over Groene en Blauwe diensten. Het Zwolse college stemde vandaag in met het voorstel voor de uitvoeringsorganisatie. De gemeente Zwartewaterland heeft het voorstel al eerder behandeld en in Kampen volgt een besluit hierover later deze maand.

Met Groene en Blauwe Diensten bundelen provincie, gemeenten, bedrijfsleven, agrariërs en particulieren hun krachten om het unieke Overijsselse landschap te behouden voor de toekomst. De kern is dat particulieren een reële vergoeding ontvangen voor het beheer van landschapselementen en onverharde wandelpaden. Als uitvoeringsorganisatie gaat de voorkeur van de gemeenten uit naar de stichting in oprichting, Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta+. De stichting zou onder meer als taken krijgen het stimuleren, coördineren en financieren van aanleg, herstel en onderhoud van groene en blauwe landschapselementen. Hiervoor verwerft, beheert en keert de stichting gelden uit aan particulieren die deze gebieden beheren.

Lees verder »

Miljoenen voor verbetering fietsnetwerk Zwolle

Zwolle – Zwolle investeert samen met de provincie Overijssel in de fietsmogelijkheden in en om de Overijsselse hoofdstad. De komende tijd wordt gezamenlijk voor bijna vier miljoen euro geïnvesteerd in een groot aantal actiepunten die het gebruik van de fiets in de stad ten goede komen. Fietsen is een van de manieren waarmee de bereikbaarheid van en in Zwolle verbeterd kan worden.

Burgemeester en wethouders hebben in samenspraak met de provincie een aantal projecten gekozen die passen in het Actieplan Bereikbaarheid. De selectie zet in op kwaliteit: Zwolle streeft er naar om weggebruikers op basis van comfort steeds die keuze voor een vervoersmiddel te laten maken die hen het beste van en naar hun bestemming brengt. Het college wil de fietsroutestructuur versterken door de aanleg van een hoogwaardige fietsroute die onder meer gebruik maakt van de nieuwe brug over de IJssel, de Hanzeboog. Dit fietspad is om vele redenen bijzonder. Naast de snelle verbinding tussen Hattem, Hogeschool Windesheim, Hanzeland en de binnenstad, is het ook een fietspad dat twee provincies op een snelle manier met elkaar verbindt.

Lees verder »

Brandweerpost Zwolle Noord bijzonder duurzaam

Zwolle – De nieuwe brandweerpost Noord in Zwolle wordt uitgevoerd met alle mogelijke duurzame oplossingen die momenteel bestaan. De nieuwbouw krijgt een nog duurzamere kwaliteit dan eerder de bedoeling was, tegenover langere termijn lagere kosten. De milieu- en kostenwinst komt voort uit de uitdaging door burgemeester en wethouders aan de plannenmakers om de nieuwbouw zo duurzaam mogelijk te realiseren.

De brandweerpost Noord wordt volgens planning vanaf dit najaar gebouwd aan de Dennenstraat/Middelweg in Zwolle. Burgemeester en wethouders vinden de duurzame ontwikkeling van Zwolle belangrijk. In het college-akkoord is het een van de leidende thema’s. De voorzieningen die het college nu in de nieuwe brandweerpost wil aanbrengen passen uitstekend binnen die gedachte. Onder meer die maatregelen zorgen ervoor dat de duurzame ‘rapportcijfers’ voor het gebouw uitstekend zijn. Op een schaal van 1 tot 10 zijn die scores voor bijvoorbeeld energie een 8, voor toekomstwaarde een 8,2 en voor gebruikskwaliteit een 8,4. Het gemiddelde GPR-reslultaat komt op 7,9. In het programma van eisen was eerder ingezet op een gemiddelde score van 7. Een forse verbetering dus.

Lees verder »