Kenrick Zondervan naar Landstede Basketbal

Zwolle – Landstede Basketbal is blij dat zij Kenrick Zondervan voor het komende seizoen heeft kunnen vastleggen.

De 2,05 meter lange Zondervan (25) heeft na zijn collegeperiode in Griekenland en Frankrijk gespeeld. Hij is een prima verdediger, een harde werker en een positief iemand voor de groep.

Er valt altijd nog wel ergens op te besparen

Zwolle – Hoe ga je om met je administratie? Wat doe je als er een rekening binnenkomt? Gooi je die ongeopend in een la, of bekijk je hem meteen? Reserveer je geld voor dure tijden? Allemaal vragen die aan de orde komen in de cursus “Uitkomen met je inkomen”. Want er valt altijd nog wel ergens op te besparen.

Veel mensen redden het redelijk met hun inkomen. Ze komen maandelijks net uit, maar als er onverwachte financiële kosten opduiken gaat het mis. De wasmachine kan plotseling stuk gaan. De telefoonrekening valt ineens wel erg hoog uit. De kinderen hebben geld nodig voor hun studie. De cursus ‘Uitkomen met je inkomen’ biedt handreikingen en tips om goed zicht te houden op je inkomen en daar waar het mogelijk is te besparen. Zo krijgen de cursisten bijvoorbeeld opdracht om met behulp van de docent een overzicht te maken van hun jaaruitgaven. Het blijkt voor velen een confronterende eyeopener te zijn om te zien hoeveel vaste lasten er jaarlijks betaald worden en hoeveel er aan schijnbaar kleine dingen uitgegeven wordt. Een tip is bijvoorbeeld om te berekenen wat je per week kan besteden, dat bedrag dan aan het begin van de week te pinnen en daarvan ook daadwerkelijk zien rond te komen. Als je het geld in je portemonnee ziet slinken kun je op tijd bijsturen.

Lees verder »

Première op ZwArt van dansvoorstelling ‘SLUIER’

Zwolle – Sluier is een multidisciplinaire dansvoorstelling van de Zwolse groep Stichting Mooier, waarin de danser de tegenstrijdige gedachten van 1 persoon verbeeldt.Zowel het verhaal als ook de muziek/sounddesign en de kostuums  zijn speciaal voor festival ZwArt gemaakt.

sluier.jpg
Beeldend vormgever Janneke Drulman legt de laatste hand aan de sluier en jurk die danser Benno Hübner zal dragen tijdens de vorrstelling Sluier.

Stichting Mooier koppelt diverse disciplines als dans, beeldende kunst en muziek op een vernieuwende manier aan elkaar. Beeldend kunstenaar Janneke Drulman heeft een prachtig kostuum gevilt. Zowel de jurk als de sluier zijn speciaal voor danser Benno Hübner ontworpen en gemaakt. In totaal zijn 20 schapenvachten in het kostuum verwerkt wat door de grootte en gewicht van het kostuum een extra uitdaging is voor Hübner om in te dansen.

Lees verder »

Nominatie Pacifique Mwizerwa voor ‘beste mbo’er’

Zwolle – Pacifique Mwizerwa, de Zwolse derdejaarsstudent aan de opleiding International Business Studies van Deltion, is verkozen tot uitblinker van de onderwijsinstelling. Hij vertegenwoordigt Deltion in de landelijke wedstrijd van de MBO Raad. Een wedstrijd waarbij uitblinkende mbo-studenten voor het voetlicht worden gebracht, die op topniveau hebben gefunctioneerd tijdens hun stage.

Volgens stagebegeleider de heer Treffers is Pacifique een terechte Uitblinker: “Hij is in mijn ogen één van de meest gemotiveerde, ondernemende, verantwoordelijke en ijverige studenten die ik ken. Hij heeft een ‘can do attitude’, is 100% aanwezig, spreekt vloeiend Engels en Frans en heeft met deze opleiding straks twee diploma’s op zak. Zijn reguliere mbo-diploma niveau 4, maar ook het BTEC-diploma, dat wereldwijd erkend wordt. Hij is niet alleen gedreven voor zichzelf, maar ook voor anderen. Onlangs werkte hij enkele maanden als vrijwilliger bij de voedselbank.” Pacifique vindt het zelf een hele eer dat hij genomineerd is: “Ik zie het als een blijk van waardering: om wie ik ben en wat ik doe.”

Lees verder »

Nieuwe secretaris-directeur Waterschap Groot Salland

Zwolle – Het algemeen bestuur van het Waterschap Groot Salland heeft donderdagmiddag 30 juni benoemd tot nieuwe secretaris-directeur mevr. Eveline de Kruijk.

 eveline20014a.jpg

Zij zal met ingang van 1 oktober bij Groot Salland aan de slag gaan en is de opvolger van Henk Schuurman, die op 63-jarige leeftijd gebruik maakt van de FPU-regeling en het waterschap verlaat. Mevr. De Kruijk (1958) werkt momenteel als adjunct-directeur bij Waterschap Vallei en Eem in Leusden.

Koen Verweij deelnemer EK inline-skaten

zwolle – Koen Verweij is toegevoegd aan de nationale selectie voor het EK inline-skaten, dat van 29 juli tot en met 6 augustus in Heerde en Zwolle zal worden gehouden. Na uitvoerig overleg tussen KNSB-bondscoach inline-skaten Desly Hill en Hofmeier-coach Jan van Veen zijn beide partijen het eens geworden over het trainingsprogramma, waardoor het voor Verweij mogelijk wordt te starten op de baan- en wegwedstrijden tijdens het EK inline-skaten, maar zijn voorbereiding op het schaatsseizoen niet in gevaar komt.

Verweij, die tijdens het KPN NK inline-skaten op de Weg in mei in Almere goud won op de punten- en afvalkoers, reageerde enthousiast. “Machtig mooi dat ik kan starten op het EK. Hoop mezelf in Heerde en Zwolle te kunnen laten zien. Wil vooral iets proberen op de afval- en de puntenkoers, al zal het moeilijk worden om op te boksen tegen Bart Swings en Fabio Francolini.”

Lees verder »

Cibap nomineert Aram Hakse tot MBO-uitblinker

Zwolle – Cibap vakschool voor verbeelding heeft Aram Hakse verkozen tot MBO-uitblinker 2011. Aram volgt de opleiding Reclame en Media en hij heeft stage gelopen bij Weber creatives in Leeuwarden. Tijdens zijn stage heeft Aram bewezen dat hij zeer goed is in het maken van storyborden voor grote klanten.

mbo20uitblinker20aram20hakze.jpg

Aram is de MBO uitblinker 2011 van het Cibap geworden omdat zijn werk professionaliteit uitstraalt. Hij presteert op bovengemiddeld niveau. Aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering van een product werkt hij met enthousiasme en plezier. Aram laat medestudenten beter presteren en dat alles zonder sterallures. “Ik vind het een eer om als uitblinker van het Cibap genomineerd te worden”, aldus de vierde jaars student zelf.

Lees verder »

Tot uiterlijk 12 juli inschrijven voor MVO-prijs

Zwolle – Ondernemers uit Zwolle hebben tot uiterlijk 12 juli de tijd om zichzelf of collega-ondernemers aan te melden voor de MVO-prijs Zwolle 2011. Door in te schrijven voor deze prijs laten de bedrijven in Zwolle zien wat zij doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Daarmee zijn zij een voorbeeld voor andere ondernemers. Op www.mvoprijs.nl  staat alle informatie hoe ondernemers mee kunnen dingen naar deze MVO-prijs. De uitreiking van de prijs vindt plaats in oktober 2011.

De MVO-prijs Zwolle beloont ondernemers die een voortrekkersrol pakken in maatschappelijk verantwoord ondernemen. De winnaar van de MVO-prijs Zwolle 2011 ontvangt naast de MVO Award een uitgebreide reportage in een magazine, landelijke en regionale publiciteit èn het bedrijf mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Zwolle noemen. De MVO-prijs Zwolle is een initiatief van de gemeente Zwolle en COS Overijssel.

Lees verder »

SWZ bouwt aan Klokkengieterlaan

Zwolle – Woningstichting SWZ gaat voor stichting JP van den Bent een appartementengebouw aan de Klokkengieterlaan in Stadshagen realiseren. Bouwbedrijf Groothuis uit Genemuiden gaat dit woonzorgcomplex bouwen. Het aannemerscontract is 329 juni j.l. ondertekend. In het complex komen 17 appartementen en 2 gezamenlijke ruimten. De appartementen gaan bewoond worden door cliënten van de stichting JP van den Bent (mensen met een verstandelijke beperking).

artist20impression20klokkengieterlaan.jpg

Architectenbureau 19 het atelier heeft het markante gebouw ontworpen. Opvallend is dat de uitstraling van dit nieuwe gebouw niet een standaard woonzorgcomplexuitstraling is. Het heeft een stenen kopgevel, een transparant glazen trappenhuis en de rechte vleugel bevat panelen in verschillende tinten groen. Het complex past heel goed bij de gebouwen in de directe omgeving, zoals basisschool De Sprankel. De bouw is vorige week gestart. Naar verwachting kunnen in april 2012 de bewoners hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

ondertekening20contract20klokkengieterlaan20large.jpg

situatietekening20klokkengieterlaan.jpg

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Zwolle – Op woensdagmiddag 29 juni werd bij een winkel aan de Diezerstraat een 28-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Bij het verlaten van de winkel gingen de detectiepoortjes af. De vrouw werd door winkelpersoneel aangesproken en reageerde daar agressief op en schopte, sloeg en krabde een van de personeelsleden. Bij controle bleek de vrouw een paar schoenen uit de winkel te hebben weggenomen zonder deze bij de kassa ter betaling te hebben aangeboden. Proces-verbaal werd tegen de vrouw opgemaakt.

politie_logo_4.jpg

Dezelfde dag werd bij een winkel aan het Klein Grachtje een 24-jarige man uit Litouwen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had diverse zaken uit de winkel in zijn tas gestopt en bij de kassa niet ter betaling aangeboden. Proces-verbaal werd tegen de man opgemaakt.

Man aangehouden voor heling

Zwolle – Op woensdag 29 juni werd aan de Pannekoekendijk een 19-jarige Zwollenaar op zijn fiets staande gehouden voor een controle. De man viel op aan de politie omdat hij reed op een fiets waarvan het slot niet goed bevestigd was.

Bij controle bleek de fiets als gestolen geregistreerd te staan. De Zwollenaar werd aangehouden voor heling en kreeg proces-verbaal opgemaakt

Gulle gift voor Isala Wereldbreed

Zwolle – Isala Wereldbreed, het fonds van de Isala klinieken dat ziekenhuismedewerkers steunt die hulp verlenen in ontwikkelingslanden, heeft een gulle gift van € 6.000,- ontvangen uit handen van het voormalige bestuur van UVV afdeling Zwolle. Een deel van het geld wordt besteed aan de verloskundekamers van de Stichting Moeder en Kind in CapeMaclear/Malawi.

 overhandiging20cheque.jpg

Veel vrouwen die gebruik willen maken van verloskamers moeten momenteel meer dan 25 km overbruggen. Dat is vaak te lang om moeder én kind gezond in leven te houden. Daarom wil de stichting verloskamers realiseren dichterbij de vrouwen. Het andere deel van de gift wordt geschonken aan Relief Foundation. Deze stichting biedt in India onderdak aan vijftig Hiv-geïnfecteerde kinderen van 4 tot 14 jaar. Zij wonen onder begeleiding van twee inwonende vrijwilligers in een woongroep.

Lees verder »