Armada van trucks passeert Zwolle

Zwolle – Honderden trucks passeerden Zwolle zondagavond. De vrachtwagens kwamen deze avond terug van het Truckstar Festival dat dit weekend in Assen gehouden werd.

dscf0023_wz.jpg

Voor sommige Zwollenaren is het een traditie om langs de A28 een stekkie te zoeken, om vandaar de vele trucks te bewonderen. Een enkeling maakt er zelfs een picknick van. Ook op viaducten in de omgeving stonden tientallen truckfans. De wagens die terugkeerden van het truckersfestival claxoneerden en knipperden met de lampen als ze weer een groep belangstellenden passeerden. Een vrolijk en spontaan gebeuren.

dscf0081.jpg

dscf0230_wz.jpg
Foto’s : Peter Maat

Lees verder »

Tweede goud voor Ronald Mulder

Heerde – Ronald Mulder heeft zondagavond zijn tweede gouden medaille op het EK inline-skaten gewonnen. De 25-jarige Zwollenaar versloeg op de 500 meter op de streep met een spectaculaire spagaatfinish de Franse favoriet Nicolas Pelloquin.

inline_heerde_15-1.jpg

“Zo hoort een 500 meter te zijn. Fantastisch,” straalde Mulder na afloop. Hij moest het opnemen tegen een blok van twee Fransen en de Spaanse sprinter Ioseba Fernandez. “Je moet zorgen dat je er geen twee voor je hebt”, verklaarde Mulder zijn aanpak. In de laatste ronde werd het een tweestrijd tussen Pelloquin en Mulder. “Hij verwachtte waarschijnlijk dat ik binnendoor zou komen, hij ging wat naar binnen. Ik pakte het kleinste gaatje aan de buitenkant”, zei Mulder. “Het is fantastisch om voor zoveel enthousiast publiek te mogen winnen. Pelloquin was de laatste jaren dé sprinter op de piste, om hem dan twee keer zo te kloppen is prachtig.”

inline_heerde_2-1.jpg

ek2011_ouders_vriendin_finishfoto_9493_470.jpg
Ouders en vriendin Inge bekijken de finishfoto …

ek2011_winnaars_1348_470.jpg   

Lees verder »

Mooie resultaten op EK steppen voor team Zwolle

Zwolle – Na de eerste succesvolle dag tijdens het Europees Kampioenschap steppen in Woudenberg, waar Machiel Steenbergen (stepteam Zwolle) een goede tweede plaats wist te behalen, werd het wedstrijdprogramma nog twee dagen voortgezet. Dag twee stond in het teken van het criterium en de estafette.

Voor de jeugd bestond de race uit resp. 4 km voor de pupillen en 8 km voor de cadetten. Reijer van Harten van stepteam Zwolle wist een 7e plaats te behalen bij de heren pupillen. Judith Steenbergen beëindigde bij de dames cadetten op de 5e plaats, gevolgd door Zwannet van Dijk. De gebroeders Steenbergen reden het criterium over een afstand van 14 km. Machiel (junior heer) werd derde in zijn categorie. Daar waar Jonathan in een groter senioren heren veld moest strijden en op een 13e plaats belande. Op de slotdag van het EK, waar 12 landen vertegenwoordigd waren, werd op een wielerparcours op de Nedereindse berg de marathon gereden. Een korte maar zeer pittig parcours met veel klimwerk, waarover 19 ronden gestreden werd om de titel. Voor de Nederlanders pittig om op zo’n parcours tegen voornamelijk de Finnen en Tsjechen te strijden. Voor de categorie van Judith Steenbergen werd op dit parcours de afstand van 17,6 km afgelegd waarin zij wederom een 5e plaats behaalde. Jonathan Steenbergen wist hier wederom een 13e plaats te behalen.

Lees verder »

Man en vrouw aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Zwolle zijn zondagochtend 31 juli aangehouden op verdenking van mishandeling.

 politie_logo_4.jpg

Zij zouden volgens verklaring bij een conflict in een café klappen hebben uitgedeeld aan drie vrouwen uit Zwolle. Zij hebben aangifte gedaan. De politie verricht onderzoek naar de ware toedracht van de vechtpartij.

Jongeren aangehouden voor insluiping in school

Zwolle – Zaterdag 30 juli werden een 15-jarig meisje en een 16-jarige jongen uit Kampen en Urk aangehouden op verdenking van insluiping in een school aan de Schuurmanstraat.

Ze verklaarden wat aan het dollen te zijn geweest bij de school. Toen ze een raam open zagen staan, klommen ze naar binnen. Na even te hebben rondgekeken, zijn ze weer vertrokken. De drie worden doorgestuurd naar Halt.

Aangehouden met inbrekerswerktuigen

Zwolle – Op de Beethovenstraat werd zondagmorgen 31 juli een 31-jarige man aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. De man, die op de fiets was, viel op door zijn gedrag. Hij toonde onder andere bijzondere belangstelling voor motorvoertuigen.

Uit navraag bleek dat de man meerdere diefstallen op naam had staan. Daarom werd zijn vrijwillige medewerking gevraagd aan een fouillering. Hierbij werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Op de Buitengasthuisstraat werd zaterdagavond 30 juli een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van bedreiging. De aangever, een 44-jarige plaatsgenoot, verklaarde dat hij een conflict had gehad met de verdachte waarbij deze gedreigd had met een mesje. Hij liep daarbij een wondje op aan zijn hand.

Het conflict vond plaats in een woning van een gezamenlijke kennis. De aangever wilde dat de verdachte, die zich naar zijn zeggen agressief gedroeg, de woning zou verlaten. Dit mondde uit in een handgemeen, waarbij de verdachte overmeesterd werd. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Koperdiefstal

Zwolle – De politie heeft zaterdag 30 juli een 35-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor diefstal van koper vanaf een onderwijsinstelling aan de Willaertstraat. De twee werden aangehouden op de Esdoornlaan.

 politie_logo_4.jpg

Ze hadden een peuter bij zich en een winkelwagen vol afgeknipte kabels bij zich. De vrouw werd na verhoor heengezonden. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. De man legde een bekennende verklaring af. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bezoekje brengen aan de schaapskudde?

Zwolle – Heeft u de schapen al aan het werk gezien? In het Westerveldse bos en Holtenbroekerbos grazen momenteel 150 schapen. Deze schaapskudde is ingezet door de gemeente om ervoor te zorgen dat hier het gras wordt gemaaid.

08-04-2011_schaapskudde_klooienberg_2.jpg

Schaapsherder Roy Terpstra (22 jaar) begeleidt met zijn twee bordercollies Bill en Moss de kudde. Hij kan van alles vertellen over de kudde, het grazen en wat dat allemaal doet voor de natuur. Vindt u of uw kind(eren) het leuk om een keer een bezoek te brengen aan de schaapskudde? U bent van harte welkom! Langskomen op de plek waar de kudde graast kan altijd. U vindt de schaapskudde in het Westerveldse bos of Holterbroekerbos. Op zaterdag en zondag verblijven de schapen meestal bij wijkboerderij De Klooienberg (Klooienberglaan 1) van Travers.

Lees verder »

Aan elkaar geregen(d)

Zwolle – Gelukkig ziet het er naar uit dat ik deze foto’s de komende dagen niet meer kan maken want ook al vind ik de druppels prachtig voor de foto ik zie toch ook liever de zon. Op de foto druppels die aan en spinnenweb hangen, het lijkt wel een kralenketting.

ap_weblogzwolle_31juli2011.jpg
Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Het weer: nog even geduld voor zomerweer

Zwolle – Zondag lijkt het weer op dat van de dag ervoor. Er staat minder wind en daardoor wordt het net een graad warmer dan zaterdag. Vanuit het zuidwesten neemt de druk toe en dat is een voorbode voor beter weer op maandag. Tegen het eind van de middag krijgt het westen al een voorproefje. De bewolking breekt en de zon komt weer tevoorschijn.

30-07-2011_weerfoto__dieze-oost_.jpg

Dieze-oost

Het oosten krijgt pas in de avond en nacht met opklaringen te maken en moet voor de zon tot maandag wachten. Maandag zit de zomer weer in het zadel. De meeste bewolking van zondag is naar het oosten verdwenen en opgelost. Er kan genoten worden van flinke zonnige perioden en het wordt ook een stuk warmer met 20 graden in het noorden tot 24 graden in het zuiden. Dinsdag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop met in het noorden 23 graden en 27 of 28 graden in het zuiden. Verder is er meer zon dan bewolking en er staat een zwakke tot matige wind uit het (zuid)oosten. Woensdag wordt het in het zuidoosten mogelijk nog wat warmer met maxima dicht tegen de 30 graden. Daarna wordt de temperatuur weer wat getemperd en neemt de kans op buien toe.

FC Zwolle verliest oefenduel van Charleroi

Charleroi / België – FC Zwolle heeft de laatste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. De Zwollenaren gingen op bezoek bij Sporting de Charleroi met 2-1 onderuit. Net als in het duel tegen FC Emmen is het resultaat minder positief dan het veldspel, want FC Zwolle speelt een uur lang vrij aardig. De ploeg van trainer Art Langeler kan de gedachten aan het aardige spel mee terugnemen naar Zwolle ter voorbereiding op het eerste competitieduel in en tegen FC Den Bosch.

De wedstrijd in Mariembourg (40 km van Charleroi) begon een kwartier later, doordat de Belgische scheidsrechter te laat was. Desondanks kon er uiteindelijk toch worden gevoetbald. In de basisopstelling van FC Zwolle was opnieuw een plek ingeruild voor testspeler Carlo Ferrario. De Italiaanse aanvaller maakte tegen FC Emmen meteen een doelpunt, maar Ferrario kon tegen Charleroi minder potten breken. Hij werd in de rust vervangen door Norair Mamedov. Hoogtepuntje vanuit Zwols oogpunt was een vrije trap van aanvoerder Arne Slot op Joey van den Berg. Tot een treffer leidde dit niet. Ook een vrije trap van Charleroi belandde niet tussen de palen, maar op de paal. Zodoende gingen de beide ploegen rusten zonder treffers.

Lees verder »