FC Zwolle: “Waar is dat feestje, hier is dat feestje!”

Zwolle – Met een korfbaluitslag van 7-3 heeft FC Zwolle vrijdagavond de eerste periodetitel in de Jupilerleague binnengesleept. Met aanvoerder Arne Slot, na zijn blessure, voor het eerst weer vanaf het beginsignaal in de basis, wist FC Zwolle in een knotsgekke match een toch nog simpele zege te boeken op Telstar.

fczwolle_telstar_30092011_5125_470.jpg
Hier is dat feestje …

Ook Furdjel Narsingh was vrij van liesklachten en keerde weer terug in de opstelling van trainer Art Langeler. Toch miste de trainer nog een vijftal spelers. Saymak (geschorst), Bannink, Cicek, Ketting en Tissingh (alle vier blessures). Mocht FC Eindhoven in Maastricht tegen MVV een misser maken en verliezen, dan zou bij winst de eerste pertiodetitel naar de Zwollenaren gaan. Het werd in de laatste minuten in Limburg 1-0 voor MVV, waardoor FC Eindhoven de periodetitel aan de neus voorbij zag gaan. In de eerste helft liet de verdediging van FC Zwolle de Velsenaren tot drie keer toe te gemakkelijk terug komen. Ondanks de 5-3 voorsprong met de rust, werden er buiten de doelpunten genoeg kansen gecreëerd. Onder het oog van 7811 toeschouwers, was FC Zwolle over de gehele wedstrijd genomen heer en meester in het FC Zwolle Stadion. Bij vlagen werd de ploeg van Jan Poortvliet weggetikt door het frivole spel van de Zwollenaren.

fczwolle_telstar_30092011_6083_470.jpg

fczwolle_telstar_30092011_5964_470.jpg
1-0 door Arne Slot …

fczwolle_telstar_30092011_6371_470.jpg
Penalty …!

Lees verder »

Expositie ‘Behind the Scenes’ in Isala

Zwolle – Zaterdag 8 oktober om 16.00 uur openen kinderen uit India, Nepal en China de expositie ‘Behind the Scenes’ . Het werk van reisfotograaf Gert IJszenga is tot en met 1 december te zien in de Isala Klinieken, locatie Weezenlanden te Zwolle. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen.

behind_the_scenes_1.jpg

Met zijn nieuwste expositie tilt de bekende fotograaf uit Assen reisfotografie naar een hoger niveau. De schitterende beeldenserie van zijn reis door India, Nepal en China is te bewonderen in de gangen van het ziekenhuis. ‘Het is meer dan alleen reisfotografie, het is een unieke weergave van het leven van gewone mensen,’ volgens IJszenga.

behind_the_scenes_2.jpg

Lees verder »

Verwonderwandeling Wythmenerplas

Zwolle – Op zaterdagmiddag 8 oktober organiseert de A Rocha-werkgroep een Verwonderwandeling langs de Wythmenerplas. De wandeling staat in het teken van speuren naar paddestoelen. De Wythmenerplas is in de zomer een populaire zwembestemming voor veel Zwollenaren. Buiten het seizoen blijkt het recreatiegebied een uitstekend biotoop voor paddestoelen. Daarom voert de tweede Verwonderwandeling van de Zwolse A Rocha-werkgroep naar dit gebied.

verwonderingzwolle.nl.jpg

De Verwonderwandeling is een ontmoetingsmoment voor mensen die vanuit hun geloof de natuur een warm hart toedragen. "We willen samen genieten van Gods schepping en ons laten inspireren door stiltemomenten en door woorden uit de Bijbel", vertelt initiatiefnemer Wim Eikelboom. De wandeling in het teken van de herfst is zaterdagmiddag 8 oktober van 16.00 tot 18.00 uur. Deelname aan de Zwolse Verwonderwandeling is gratis. Aanmelden is verplicht, want er is een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan door een email te sturen naar zwolle@arocha.org

De toekomst van onze geestelijke gezondheidszorg

Zwolle –  Hoe kan de zorg zo worden georganiseerd, dat de groeiende groep mensen met een psychische kwetsbaarheid zo optimaal mogelijk gebruik kan blijven maken van de zorg en de maatschappelijke voorzieningen? Gemeente, de Raad voor Volksgezondheid & Zorg en zorginstellingen gingen vandaag met elkaar in gesprek op een symposium over de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg in Overijssel.

Dimence, Mediant en RIBW Groep Overijssel organiseerden in samenwerking met het Overijsselse GGz-Beraad het symposium om zich in te zetten voor versterking van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) binnen de provincie. Wethouder Erik Dannenberg van de gemeente Zwolle sprak over het verschil van benadering tussen de ggz en de gemeente. Kijkt de ggz vooral naar het individueel probleem van een cliënt, de gemeente benadert het vanuit een bredere maatschappelijke context; collectief in plaats van individueel.

Lees verder »

Open dag dierenasiel

Zwolle –  Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het er aan toegaat in een dierenasiel? Dan bent u op zaterdag 1 oktober van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen aan de Graham Bellstraat 2 in Zwolle ( industrie terrein de Marslanden F ).

Op deze dag stelt het Zwols Dierenasiel van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren gastvrij open voor alle inwoners van Zwolle en omgeving, die met eigen ogen kunnen zien hoe het gaat met de honden en de katten die daar verblijven. Uiteraard zullen alle dieren die dag l hun charmes in de strijd werpen, want natuurlijk hoopt ieder dier in het asiel op de liefde en aandacht van een nieuwe baas of bazin.

Lees verder »

Proef om busverkeer beter door te laten rijden

Zwolle –  Hoe kunnen bussen, maar ook ander verkeer, zo snel mogelijk van het NS-station in Zwolle naar de binnenstad komen, en van het centrum naar het station. Zwolle gaat dat gedurende de maand oktober onderzoeken met een bijzonder experiment op deze route. Verkeersregelaars kijken op drie afzonderlijke locaties op het traject of daar door begeleiding van het (bus)verkeer een betere doorstroming mogelijk is. Bovendien wordt gekeken of verkeersbegeleiding op alle drie de locaties tegelijkertijd tot een betere verkeersafwikkeling leidt.

Zwolle onthaalt bezoekers zo gastvrij mogelijk. Daar hoort onder andere bij dat binnenstadbezoekers die met de bus komen snel en efficiënt van en naar het centrum vervoerd worden. Bovendien is de inzet daarbij dat het overige verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt van het openbaar vervoer.

Lees verder »

Zondag Franse chansons op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 2 oktober verwelkomt Cultuurschip Thor zangeres Davine. Samen met pianist Rik Elings geeft ze om 12.00 uur en om 15.00 uur twee concerten waarin vooral Franse Chansons te horen zijn.

davine.jpg

Davine studeerde in 2010 af als zangeres aan het conservatorium Zwolle. Ze kreeg les van Ronald Douglas, Astrid Seriese, Gerrie van der Klei en Nancy Marano. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in het Franse Chanson. Ook verdiepte ze zich in diverse stijlen als Jazz, Latin, Fusion en Pop. Naast haar zangcarrière is ze sinds 2009 ook actief als model.

Lees verder »

SP Zwolle pakt de handschoen op

Nu het kabinet heeft besloten om keihard te gaan bezuinigen op de sociale werkplaatsen, het verlagen van de bijstandsuitkering en werken onder het minimumloon pakt de SP Zwolle de werkhandschoen op.

Zaterdag 1 oktober zal de SP Zwolle in de Diezerstraat handtekeningen ophalen om de mensen die de dupe worden van dit kabinetsbeleid te ondersteunen. Alle getekende handschoenen worden een ketting van solidariteit. Een ketting van respect voor eerlijk loon, en eerlijk werk, voor begeleiding, voor opleidingen en voor eerlijk delen in Nederland. De SP maakt met de handschoenen ook een vuist tegen de foute plannen, de bezuinigingen en dit kabinet.

Lees verder »

Onder invloed tegen boom

Zwolle – Donderdagavond 29 september kreeg de politie een melding van een auto die op de Ruiterlaan tegen een boom was aangereden. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, bleek de 64-jarige bestuurder uit Zwolle behoorlijk naar alcohol te ruiken.

politie_logo_4.jpg

Hij werd meegenomen naar het bureau voor een blaastest, maar het lukte hem niet om deze te voltooien. Daarom werd er een bloedproef afgenomen. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Diefstal uit auto’s

Zwolle – Donderdag 29 september werd er ingebroken bij drie auto’s. Dit gebeurde tweemaal aan het Boterdiep en één keer aan het Pijlkruid. Er werd onder andere een laptop weggenomen en twee tassen met inhoud. De politie is een onderzoek ingesteld.

Swollwacht stelt vragen over voedselbank

Zwolle – Ruim zes jaar kent Zwolle een voedselbank. Een door veel Zwollenaren zeer gewaardeerd initiatief. Zij verleent hulp aan zo’n 250 kwetsbare gezinnen en zo’n 450 gezinnen die in tijdelijke moeilijkheden zijn gekomen. De huisvesting is echter nu een probleem.Aan de ene kant speelt mee dat de voedselbank per 1 november 2011 dakloos dreigt te geraken, omdat het pand waar het nu is gevestigd aan de Friese wal (Schaepmanlocatie) opgeleverd dient te worden. En aan de andere kant is er schijnbaar sprake geweest van ambtelijke missers als het gaat om het zoeken naar een passende oplossing voor toekomstig onderdak van de Voedselbank Zwolle.

Op dit moment is er gelukkig een woningbouwcorporatie geweest die haar verantwoordelijkheid heeft genomen, maar helaas is het aangebodene geen oplossing ivm overlast door knaagdieren (ratten en muizen). De oude brandweerkazerne aan de Harm Smeengekade zou wellicht een goed alternatief dan wel oplossing kunnen zijn. Swollwacht stelt daarom de volgende vragen aan het college.

Lees verder »

Landelijke Dag Psychische Gezondheid

Zwolle –  Het Fonds Psychische Gezondheid organiseert op 10 oktober de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan een thema in de geestelijke gezondheidszorg. Dit jaar is het thema: ‘naasten van mensen met psychische problemen’. In de weken van 28 september t/m 20 oktober organiseert Dimence samen met andere organisaties allerlei activiteiten passend bij dit thema.

dimence.png

Het hebben van een naaste met psychische problemen heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de relatie en voor het gezin. Ondersteuning aan naasten is zeer belangrijk omdat de zorg die zij op zich nemen erg belastend kan zijn. Dimence wil daarom rondom deze landelijke dag extra aandacht schenken aan naasten door verschillende activiteiten te organiseren. In Zwolle is dat op 9 oktober om 14.00 uur in de muziektent op het Assendorperplein en op 11 oktober om 19.00 uur in de Bibliotheek van Zwolle.Voor meer info: preventie.westoverijssel@dimence.nl