Chat Log 40

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 41 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Sportclub voor kinderen met een lichamelijke beperking

Zwolle – Voor kinderen die graag willen sporten, maar niet goed mee kunnen doen bij de reguliere sportverenigingen biedt KIDS Zwolle meerdere activiteiten. ClubExtra een sportclub voor kinderen met bewegingsachterstand. ClubExtra wil voor hen het plezier in bewegen terug brengen en sluit aan bij wat kinderen wel kunnen. Zo lukt het vaak na een poosje om beter te worden in sport en zo de overstap te kunnen maken naar een gewone sportclub. Voor kinderen die ouder zijn dan twaalf jaar is er SportXtra.

Kidsclub – sport en kidsclub – zwemmen, het andere onderdeel van KIDS Zwolle is een sportclub voor kinderen met een lichamelijke beperking. Ook voor deze kinderen geldt dat ze graag in hun vrije tijd willen sporten/bewegen, samen met andere kinderen. Niet als therapie, maar gewoon als vrijetijdsbesteding. Ook hier staat het lukken en plezier in bewegen centraal. Ben jij nieuwsgierig geworden naar één van deze activiteiten, kom dan langs in de week van 6 t/m 12 december bij de open lessen. Of kijk op de website: www.kidszwolle.nl.

Lees verder »

Verkeerscontrole levert 55 bekeuringen op

Zwolle – De Politie IJsselland heeft woensdag in en om Zwolle een grote algemene verkeerscontrole gehouden. Het resultaat is een aantal van 55 bekeuringen.

De bekeuringen werden gegeven voor o.a. het niet dragen van een autogordel, het niet handsfree bellen, 15 keer werd een opgevoerde bromfiets aangetroffen en waren 17 bekeuringen voor het negeren van rood licht.

Veerezon krijgt keurmerk Brede School

Zwolle – Basisschool Veerezon aan de Oude Wetering in Stadshagen heeft woensdagmorgen het keurmerk Brede School ontvangen. Wethouder Filip Van As kwam het bijbehorende bordje overhandigen. Brede scholen worden gekenmerkt door een vraaggerichte aanpak.

30-11-2011_keurmerk_bredeschool_veerozon_2.jpg

Veerezon in Zwolle biedt kinderen de ruimte zich te ontwikkelen tot en als mens. Ze leren door ervaren, door doen, door ontdekken in een veilige en rijke leeromgeving. Bij Veerezon lopen basisschool en opvang vloeiend in elkaar over. Kinderen krijgen alle kans hun talenten te ontwikkelen. In en rond de Brede School komen veel maatschappelijke functies samen, bijvoorbeeld maatschappelijk werk, onderwijs, kinderopvang, welzijnswerk en instellingen die culturele activiteiten organiseren. De kracht van deze samenwerkende organisaties is, dat verschillende voorschoolse, tussenschoolse en buitenschoolse activiteiten flexibel geschakeld kunnen worden met andere functies zoals opvoeding, (gezondheids)zorg, begeleiding kinderopvang en maatschappelijk werk. Daarnaast biedt een Brede School vaak ook de mogelijkheid voor kinderen om bijvoorbeeld te kunnen participeren bij een sportclub.

30-11-2011_keurmerk_bredeschool_veerozon_3.jpg

30-11-2011_keurmerk_bredeschool_veerozon_1.jpg

Lees verder »

Holtenbroek wil via stadsbudget Beweegtuin in de wijk

Zwolle – Woensdagmiddag stortte Holtenbroek zich in de strijd om de Stadsbudgetten. Met gevoel voor humor lieten de Sint en zijn Pieten, op het drijvende podium in de Wavinvijver, zien hoe Holtenbroek werkt aan het bevorderen van gezondheid en conditie van haar wijkbewoners.

sint_en_ton_ten_hove_wavin_3516.jpg
Foto: Ron van Toorenenburg

Op deze ludieke manier dingt de wijk mee naar één van de Zwolse Stadsbudgetten. Zij hopen daarmee voldoende geld bijeen te krijgen voor de inrichting van een ‘Beweegtuin’ voor jong en oud, een wens die al lange tijd leeft onder de bewoners. Op het podium demonstreerden de Pieten één van de beoogde toestellen voor de Beweegtuin.

Zwolse kinderboekenschrijfster bezoekt De Schatkamer

Zwolle – Leerlingen van openbare bassischool De Schatkamer kregen woensdagmorgen bezoek van een echte kinderboekenschrijfster. En die kwam ook nog eens uit Zwolle zelf! Karin Vrielink schrijft verhalende boeken over allerlei thema’s uit de digitale wereld. Haar eerste boek heet Illias in Maggelspace.

30-11-2011_k.vrielink_presentatie_boek_school_de_schatkamer_3.jpg

Het boek gaat over een jongentje die op een verkeerde knop drukt op internet en zo, via de digitale snelweg, belandt in Maggelspace. Hier beleeft hij allerlei avonturen en komen ook de gevaren van internet aan bod. Het tweede deel heet Maggelvirus en komt in 2012 uit. De schrijfster las voor uit haar eigen boek en vertelde over de mogelijke gevaren van internet. Ook probeerde ze samen met de leerlinge het einde te bedenken van haar derde boek. De kinderen kregen van de kinderboekenschrijfster een boek uitgereikt, zodat ze het verhaal ook helemaal zelf kunnen lezen.

30-11-2011_k.vrielink_presentatie_boek_school_de_schatkamer_1.jpg

30-11-2011_k.vrielink_presentatie_boek_school_de_schatkamer_2.jpg

30-11-2011_k.vrielink_presentatie_boek_school_de_schatkamer_4.jpg

Mens- en milieuvriendelijk wonen in Muziekwijk

Zwolle – Op zaterdag 10 december 2011 starten Woningstichting SWZ en de vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen met de verkoop van achttien ecologische woningen in de Muziekwijk in Zwolle. De beschikbare appartementen en eengezinswoningen worden gepresenteerd op de startmanifestatie in Wijkcentrum Holtenbroek.

impressie_mmwt.jpg

De prijzen voor deze duurzame woningen variëren van € 173.000 v.o.n. tot net boven de € 200.000 v.o.n. Voor de woningen onder de € 200.000 v.o.n. bestaat de mogelijkheid deze te kopen onder  Koopgarant. Deze woningen zijn daardoor extra aantrekkelijk, omdat de koper 20% korting krijgt op genoemde v.o.n.-prijzen en SWZ dan een terugkoopgarantie afgeeft. Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 10 december tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Het project, een combinatie van koop- en huurwoningen, waarvan 19 eengezinswoningen en 17 appartementen, wordt gerealiseerd dichtbij het Zwarte Water en wijkboerderij De Klooienberg.

Lees verder »

Arriva en Alstom schrijven op Regiotram Zwolle

Zwolle – Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben twee inschrijvingen ontvangen op de Europese aanbesteding voor het verzorgen van het toekomstige tramvervoer tussen Zwolle en Kampen. De bedrijven zijn Arriva en Alstom.

De provincie Overijssel gaat de komende periode de inschrijvingen beoordelen op de in de aanbesteding gestelde eisen. Naar verwachting nemen Gedeputeerde Staten in januari 2012 een besluit over de gunning van de Regiotram. Meer informatie over de Regiotram is te vinden op de website regiotram.overijssel.nl.

Bear v Shark: made in Zwolle

Zwolle – Het Kameroperahuis in Zwolle biedt jonge operamakers de kans om te groeien en van zich te laten  horen. Komende winter werkt de jonge regisseur Arlon Luijten bij het Kameroperahuis aan de voorstelling Bear v Shark, een filosofische satire over de invloed van de massamedia op het menselijk (be)leven.

bvs.jpg

Het publiek krijgt de unieke kans om deelgenoot te worden van het hele ontstaansproces van Bear v Shark: van een eerste concertversie naar een theatrale presentatie tot aan de uiteindelijke voorstelling. En altijd zijn de makers zelf aanwezig om het publiek meer te vertellen over hun werk.

Lees verder »

Brandstichting aan Keucheniusware en Staatsmanlaan

Zwolle – Op de Keucheniusware stond dinsdagavond 29 november omstreeks 23.45 uur een bank in brand. De bank is in brand gestoken.

Woensdagochtend 30 november omstreeks 06.00 uur kreeg de politie opnieuw een melding van brandstichting. Dit keer ging het om een container, die aan de Staatsmanlaan in brand was gestoken. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via Bel M. 0800-7000.

Zwollenaren hebben auto vol inbrekerswerktuigen

Zwolle – Een 18-jarige man en een 23-jarige man, beiden afkomstig uit Zwolle, werden in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november aangehouden op de Luttekeweg.

Surveillerende agenten zagen een auto met beide mannen erin met gedoofde lichten op een parkeerterrein staan. Zij besloten poolshoogte te nemen. De mannen konden niet verklaren wat zij daar midden in de nacht deden. Ook had één van zijn identiteitsbewijs niet bij zich. Een nader onderzoek wees uit dat in de auto diverse inbrekerswerktuigen lagen. De Zwollenaren werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Man bedreigt buurvrouw met samoeraizwaard

Zwolle – Dinsdagavond 29 november werd een 26-jarige Zwollenaar aangehouden voor bedreiging.

politie_logo_4.jpg

Aan de Leie bedreigde hij na een woordenwisseling zijn buurvrouw met een samoeraizwaard. De man werd ingesloten op het bureau en krijgt een proces-verbaal. Het zwaard werd in beslag genomen.