Zwolle knallend naar 2012 met carbid

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft voor de Oudejaarsdag tot 1 januari 2012 02.00 uur weer een aantal locaties vastgesteld waar met carbid geschoten mag worden. Daar maakten vooral jeugdige Zwollenaren gebruik van. Maar ook de ‘oudere jeugd’ was bij het schieten met carbid te vinden. Weblog Zwolle ging langs in Berkum, de Pierik en de Diezerpoort.

31-12-2011_melkbusschieten_berkum_3.jpg
In Berkum werd het schieten met carbid goed bezocht…

Het schieten moest worden gedaan door personen ouder dan 16 jaar en er mocht alleen een bal als projectiel gebruikt worden. De politie kwam dat persoonlijk controleren. Buiten de aangewezen locaties en tijden was het verboden carbid te vervoeren of te gebruiken. Maar natuurlijk is er rond middernacht ook het sier- en knalvuurwerk in en boven Zwolle te bewonderen.

https://youtu.be/Ymp1jd-WFTY
Melkbusschieten in Stadshagen

 31-12-2011_melkbusschieten_berkum_5.jpg
Midwinterhoornblazers zorgen voor sfeer in Berkum…

31-12-2011_melkbusschieten_pierik_1.jpg
Bulderend geweld bij sportvereniging De Marslanden…

31-12-2011_melkbusschieten_park_hogenkamp_3.jpg
Aan melkbussen geen gebrek in Park de Hogenkamp…

Lees verder »

Website Marathon Zwolle online

Zwolle – De eerste duurzame Marathon van Zwolle wordt 30 september 2012 gelopen en is nu alvast op de voet te volgen op de nieuwe website www.marathonzwolle.nl.

De website is voorzien van informatie voor de deelnemers, publiek en partners. Er is de mogelijkheid tot inschrijven en gedetailleerde informatie over het parcours door de IJsseldelta. Heb je ideeën, wil je de marathon lopen of wil je als marathonvriend met ons de veters strikken voor duurzame kilometers en ons ondersteunen? Mail dit dan via info@marathonzwolle.nl. Verder is de Marathon Zwolle te volgen op twitter (@zwolsemarathon.nl) en facebook.

Nieuwjaarsparty Berkum

Zwolle – Het nieuwe jaar wordt ook dit jaar weer feestelijk ingeluid tijdens de Nieuwjaarsparty in ‘De Weijenbelt’ in Berkum. Met een fantastische drive-in show wordt het een bruisend feest.

Op 1 januari is vanaf 01.00 uur iedereen vanaf 16 jaar en ouder welkom. Al sinds jaren is de Nieuwjaarsparty een druk bezocht evenement. Vorig jaar waren alle kaarten dan ook al verkocht tijdens de voorverkoop. kosten in de voorverkoop € 5,- p.p. Aan de zaal is de prijs € 7,50. Maar wees er snel bij, want OP = OP! Toegang: 16 jaar en ouder. Legitimatie is verplicht.

Auto te water aan Hasselterweg

Zwolle – Zaterdagmorgen rond 11.35 uur is aan de Hasselterweg door nog onbekende oorzaak een auto te water geraakt. De bestuurster bleef daarbij ongedeerd.

ongevaln331_2.jpg

De bestuurster kwam vanaf de N331 en wilde de N764 opdraaien. Bij die manoeuvre gleed de auto de bocht uit tegen de stoeprand en via een gladde helling naar beneden richting het water. De vrouw kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Bergingsbedrijf Leerentveld was snel ter plaatse om het voertuig uit het water te halen. Het voertuig van de berger kwam daarbij vast te staan in de modder, maar kon door middel van zijn ‘lepels’ achterop het voertuig eruit drukken. Het verkeer heeft geen hinder gehad van het ongeval. De schade aan de auto bestond uit blikschade.

ongevaln331_4.jpg

ongevaln331_3.jpg

ongevaln331_1.jpg

Bekeuringen voor gebruik (illegaal) vuurwerk

Zwolle – Een 14-jarige Zwollenaar werd op vrijdagavond 30 december aangehouden op de Luts. De jongen stak vuurwerk af buiten de toegestane tijdstippen. Hij werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt. De jongen wordt doorverwezen naar bureau Halt.

In de schuur van een 53-jarige Zwollenaar werd op vrijdagavond 40 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Lees verder »

Getuigen poging beroving Verhulststraat gezocht

Zwolle – Een 36-jarige inwoonster van Zwolle werd op vrijdagavond 30 december belaagd door een man op de Verhulststraat. De vrouw ging rond 22.35 uur een woning binnen toen een onbekende man met een beige jas en capuchon over zijn hoofd haar bedreigde met een wapen.

De man eiste haar tas maar ging er vandoor toen de vrouw de deur achter haar dicht wist te krijgen. Vermoedelijk was de man niet alleen en waren er nog anderen in de buurt. De politie roept getuigen of mensen die iets anders hebben gezien wat te maken kan hebben met deze zaak op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Mannen kunnen voorraad koperen leiding niet verklaren

Zwolle – Twee Zwollenaren van 27 en 28 jaar werden op vrijdagochtend 30 december aangehouden op de Kamperstraat voor heling.

politie_logo_4.jpg

De mannen hadden een grote voorraad koperen leiding in hun auto liggen waarvan de herkomst niet verklaard kon worden. Daarnaast bleek de auto niet APK gekeurd te zijn. De mannen werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De koperen leidingen werden in beslag genomen.

Jongen aangehouden voor diefstal scooter

Zwolle – Op de P.J. Oudlaan werd op vrijdagavond 30 december een 13-jarige Zwollenaar aangehouden.

De jongen stond met twee anderen bij twee scooters op de Troelstralaan en ging er op een van de scooters vandoor toen een politieauto passeerde. Hierop werd de achtervolging ingezet waarbij de jongen met de scooter onderuit ging. De scooter bleek ’s ochtends gestolen te zijn vanaf de Palestrinalaan. Ook de andere scooter op de Troelstralaan bleek als gestolen geregistreerd te staan. Beide scooters werden op het bureau gestald. De 13-jarige jongen werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stichting SeniorWeb Zwolle presenteert nieuw seizoen

Zwolle – SeniorWeb Zwolle presenteert op donderdag 12 januari de cursussen voor het nieuwe seizoen. SeniorWeb verzorgt haar cursussen in het computerlescentrum in WijZlocatie de Terp. De presentatie vindt plaats in de vorm van een open huis van 9.30 tot 12.30 uur. Tijdens dit open huis kan het publiek kennis maken met het cursusprogramma. Er zijn die dag voorlichters aanwezig voor een toelichting, tevens zijn er demonstraties van leuke en interessante toepassingen van diverse computerprogramma’s.

Veel senioren vinden tegenwoordig vanzelfsprekend de weg op de computer en op internet. “Maar de behoefte aan ondersteuning blijft”, stelt Rob de Boer, bestuurslid van SeniorWeb Zwolle. “In de loop van de jaren zien we wel veranderingen: vroeger was de computer iets nieuws en deden we veel minder met internet. Tegenwoordig is de computer veel meer vanzelfsprekend en soms zelfs onmisbaar. In onze cursussen leggen we daarom meer nadruk op de computer als informatiebron en communicatiemiddel. Dat zijn belangrijke functies, zeker voor senioren."

Lees verder »

Het weer: druilerig

Zwolle – Zaterdag, Oudejaarsdag, is het bewolkt en druilerig met een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestelijke wind. De temperatuur stijgt overdag naar 5 graden in Groningen en 10 in Zeeland. Tijdens de jaarwisseling blijft de kans op een spat regen aanwezig. Het warmt verder op naar 9 of 10 graden rond middernacht.

30-12-2011_weerfoto__grotemarkt_.jpg
Grote Markt

Gedurende de nieuwjaarsnacht wordt de kans op regen vanuit het westen langzaam aan groter. Afkoelen doet het deze nacht niet. Nieuwjaarsdag komen we nog wat dieper in de zachte lucht terecht. Het wordt maar liefst 12 graden, maar we worden dan wel gelijk getrakteerd op de eerste buien van 2012. De zon laat zich niet zien en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de avond en nacht naar maandag blijft het bewolkt en valt er af en toe nog regen of motregen. Het koelt af naar een graad of 7. Maandag overdag komen we geleidelijk in wat koudere lucht terecht. Hierdoor loopt de temperatuur overdag nauwelijks op. Het wordt maximaal 8 graden. In de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon goed door, maar er is ook kans op een enkele bui. De wind trekt bovendien flink aan tot hard, windkracht 7, in het noordwestelijk kustgebied.

Lees verder »

Landstede wint eerste editie Basketball Days Zwolle

Zwolle – Landstede Basketbal heeft vrijdagavond de eerste editie van Basketball Days Zwolle gewonnen. In de finale werd het Brailiaanse Gremio Mogi met ruime cijfers verslagen. De uitslag werd 90-63.

bd_8.jpg
Streamshots via basketballdays.nl

Landstede, dat tijdens de basketbalweek in Zwolle goed in vorm was, wist alle wedstrijden in het toernooi te winnen. Het team uit Zwolle  kwam in de finale door winst op het Engelse Newcastle Eagles (106-80). Ook de finale was voor de basketballers uit Zwolle geen groot probleem. Na in de voorronde de Brazilianen al met duidelijke cijfers (69-89) verslagen te hebben kwam de toernooiwinst vrijdagavond geen moment in gevaar. De standen per kwart waren 22-19, 42-25, 63-45, 90-63. Het duel kende in het derde kwart een klein conflict na een technische fout voor wangedrag voor Guilherme Filipin van Gremio. Hij werd van het veld gestuurd. Het leek er toen even op dat de Brazilianen de wedstrijd wilden staken, maar dat was gelukkig niet het geval. Verder vielen er nog een paar typische basketbalprijzen te winnen. De meeste driepunters kwamen van Gremio-speler Guilherme Filipin. Landstede basketballer Damon Huffman was de meest waardevolle speler (MVP) deze basketbalweek.

bd_5.jpg
Commotie rond een technische fout van Gremio…

bd_7.jpg‘  

Lees verder »