4 cm ijs op ijsbaan WVF Westenholte

Zwolle – Hoe lang zal het nog duren voor we de eerste baantjes kunnen schaatsen? Dinsdag lag er een mooi laagje ijs op het water van de ijsbaan van WVF in Westenholte.

westenholte_311_1.jpg
Nog een paar nachtjes stevig vriezen en dan kan Zwolle op de schaatsen, zoals hier op de fraaie baan in Westenholte!

Een laagje ijs is nog lang niet stevig genoeg. Dinsdagavond 20.00 uur heeft de ijsmeester Klaas Eikenaar zijn klopboor ter hand genomen en kwam tot de slotsom dat er 4 cm ijs in de baan zit. De schaatskoorts in Zwolle neemt toe!

IJssculpturen krijgen nieuwe bestemming

Zwolle – Zondag was de laatste dag van het succesvolle IJsbeelden Festival in Zwolle. Meer dan 100.000 bezoekers bewonderden de diverse ijssculpturen op het Rodetorenplein.

31-01-2012_sloop_ijssculpturen_03.jpg
De beelden en blokken worden met een shovel in de stadsgracht geduwd…

Dinsdag was de dag om alle 500 ton ijs- en sneeuwbeelden een andere bestemming te geven. Bij veel beelden was dat de Thorbeckegracht, maar de beelden kunnen bij het Cityhotel aan het Rodetorenplein en bij de karperbeurs Carp Zwolle nog altijd bezichtigd worden. De houdbaarheid is in dit geval beperkt, totdat de temperatuur weer boven nul komt. Het IJsbeelden Festival zal komend jaar weer naar Zwolle komen. Dan zijn de sprookjes van Grimm het thema.

ijsbeeld_2.jpg

31-01-2012_sloop_ijssculpturen_04.jpg

31-01-2012_sloop_ijssculpturen_07.jpg

Lees verder »

Chat Log 47

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 48 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

 

Edwin Kwakkel blijft trainer bij CSV’28

Zwolle – Het bestuur van CSV’28 is verheugd dat zij Edwin Kwakkel ook voor het seizoen 2012-2013 heeft kunnen binden als hoofdtrainer voor de eerste selectie van CSV’28. Naast de hoofdtrainer zal de technische staf het nieuwe seizoen bestaan uit de nieuwe assistent-trainer Jeroen Soppe en keeperstrainer Erwin van Meekeren.

Ook voor de jeugdselecties van CSV’28 ("de VoetbalAcademie") is het bestuur er in geslaagd om met de verlenging van het contract met Paul Vermeulen als Hoofd VoetbalAcademie de continuïteit te waarborgen. De komende periode zal CSV’28 zich met name richten op het invullen van de diverse vacatures bij de (jeugd)selecties voor het seizoen 2012-2013.

Geen treinen tussen Zwolle en Amersfoort

Zwolle – Voor de tweede keer deze dinsdag is het treinverkeer op het traject Zwolle – Amersfoort gestremd. Vanaf 19.40 uur rijden er geen treinen van Zwolle naar Amersfoort.

Tussen Nijkerk en Nunspeet kunnen geen treinen rijden door een aanrijding met een persoon. De extra reistijd is meer dan 60 min. De verstoring is naar verwachting rond 22:30 uur verholpen. Reizigers kunnen naar Amersfoort reizen via Deventer.

Eerste schoolschaatskampioenschap op ijsbaan HWZ

Zwolle – Koning winter heeft zijn intrede gedaan. En heel Nederland is meteen in de ban van schaatsen op natuurijs. Ook in Zwolle worden natuurlijk de ijsbanen weer geprepareerd. Aanleiding voor SportService Zwolle om maandag 6 februari het Zwolse Schoolkampioenschap Schaatsen (60 meter sprint) te organiseren, voor kinderen uit de groepen 8 van de Zwolse basisscholen!

Naast het kampioenschap verzorgt voormalig schaatstopper Annamarie Thomas enkele schaatslessen. Het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen wordt gehouden op de ijsbaan van IJsvereniging Herfte-Wijthmen-Zalné (HWZ). Daar zal ook Annamarie Thomas de Zwolse leerlingen de fijne kneepjes van het schaatsen bijbrengen. Annamarie geeft al vier jaar schaatslessen voor de KPN Junior Schaatsclub van de KNSB. De schaatsclub is opgezet om kinderen te enthousiasmeren voor het schaatsen en ze te betrekken bij de schaatssport. Annamarie Thomas heeft zelf maar liefst zeven keer deelgenomen aan het WK allround. Op verschillende afstanden wist ze op het podium te eindigen. Ook heeft Annamarie podiumplaatsen behaald bij drie Olympische Winterspelen. De schaatsdag voor Zwolse basisscholen duurt van 9.00 tot 15.00 uur en wordt georganiseerd door SportService Zwolle, in samenwerking met de KNSB, Schaatsvereniging Zwolle en IJsvereniging HWZ.

Lees verder »

Anneke van der Hoek Super Buur van Zuid

Zwolle – Zwolle-Zuid heeft Anneke van der Hoek verkozen tot Super Buur van de wijk. In het gezelschap van haar buren kreeg Van der Hoek de bokaal uitgereikt. Ruim een maand lang konden inwoners van Zwolle-Zuid via de website van de verkiezing stemmen op hun favoriete buur. Gedurende deze periode zijn honderden stemmen uitgebracht.

Met feesttoeters en –hoedjes stonden verschillende buren voor de deur van de winnares om haar te verrassen met de uitslag. “Met de tussenstand stond ik op één, maar je weet het nooit”, reageert Van der Hoek na afloop van de bekendmaking. Ze kreeg naast ‘eeuwige roem’ van haar buurt, ook een half jaar koffie of thee aangeboden door de Albert Heijn in het winkelcentrum Zwolle-Zuid. “Als ik niet gewonnen had, had ik er net zoveel lol aan gehad”, beweert de winnares, terwijl haar woning aan de Vrijheid wordt overspoeld met feestende buren. Vooral de reacties die Anneke tijdens de verkiezing kreeg, blijven haar bij.

Lees verder »

Zesde editie People’s Business Zwolle

Zwolle – De zesde editie van het dynamische People’s Business Ondernemers Festival wordt op 8 maart 2012 gehouden in het prachtige gebouw van Deltion College in Zwolle. Ook de gemeente neemt weer actief deel aan dit evenement.

Tijden veranderen, we hebben behoefte aan het leggen van goede contacten, creativiteit, originaliteit en commerciële kansen. Het creëren van samenwerkingen heeft de toekomst en versterkt partijen slagvaardig te concurreren. Er is daarom gekozen voor het thema ‘Samenwerken’ – regionaal, nationaal en internationaal. De dag heeft een gevarieerd programma. Na de opening om 10.00 uur door Gedeputeerde economie de heer Theo Rietkerk verzorgt bedrijfsverloskundige Guido Thys het Flynth symposium ‘Samenwerken’.

Lees verder »

Gerenoveerde Klooienberg opent in april 2012

Zwolle – In het kleurrijke Holtenbroek staat de prachtige, statige wijkboerderij De Klooienberg. Deze eeuwenoude boerderij ligt idyllisch op de dijk aan het Zwarte Water. Door deze unieke plek en combinatie tussen de wijkboerderij en de BSO / kinderopvang zal er veel aandacht zijn voor natuureducatieve programma’s voor jong en oud In De Klooienberg worden tijdens een omvangrijke renovatie langzamerhand de contouren zichtbaar van de verschillende ruimtes.

24-06-0009_zomer_carrousel_holtenbroek_5.jpg

De hooizolder van de oude deel is slechts nog een herinnering, daar waar voorheen de oude waaltjes op de zandgrond lagen, is nu een gladde betonvloer gestort over de vloerverwarming die binnenkort de lijfjes van kruipende baby’s gaat verwarmen. De eerste bestellingen voor het meubilair liggen bij de meubelmaker die met zijn vakmanschap zorgt voor unieke, handgemaakte kasten, tafels en een heus speelpodium. In de ruimte waar de buitenschoolse opvang komt, blijven de prachtige hoge ramen in tact. Deze bieden uitzicht op de schepen die langs varen, de dieren op de boerderij en de uitbreiding van de wijk Holtenbroek met een duurzaam woonproject. De trap naar de grote zolder moet nog worden geplaatst. Deze ruimtes wachten op de kinderen die gaan helpen bij de inrichting. Op 11 april 2012 zal het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang open gaan, vanaf dan is ook de vernieuwde ontmoetingsruimte in de boerderij weer openen.

Lees verder »

Miele en Librije’s Atelier slaan handen ineen

Zwolle – Op maandag 30 januari 2012 kondigden Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in Zwolle een unieke samenwerking met Miele aan. In aanwezigheid van algemeen directeur Sjaak Brouwer van Miele Nederland werd het startsein gegeven voor tal van activiteiten.

miele_en_librije-1.jpg

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking komt tot uiting in Librije’s Atelier, dat gevestigd is in Librije’s Hotel. Dit moderne kookatelier beschikt namelijk sinds kort over hoogwaardige apparatuur van Miele voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten tijdens culinaire workshops. Deze kookworkshops – onder leiding van Jenneke Boer, de chef-kok van Librije’s Atelier – variëren van moleculair koken, het bereiden van viergangenmenu’s tot het maken van de bekende Librije’s mondvermaakjes.

Lees verder »

FC Zwolle Vrouwen schilderen voor tegenstander

Zwolle – FC Zwolle Vrouwen spelen het derde competitieduel van het jaar op vrijdag 27 januari uit tegen FC Utrecht Vrouwen in Stadion Galgenwaard! Het adres van het stadion is Herculesplein 241, Utrecht. De wedstrijd begint om 19.30 uur. De toegang is gratis!

Voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Utrecht, zal het door Kimberly Heijne, Nathalja Nijman en Lisanne Vermeulen eigenhandig gemaakte schilderij aangeboden worden aan de aanvoerster van Utrecht. Het is het derde schilderij uit een reeks van 6 dat wordt aangeboden. Dit schilderij was donderdagavond 20 oktober 2011 onderdeel van een geanimeerd schilderevenement met FC Zwolle Vrouwen bij hoofdsponsor IQ Kunstuitleen in Zwolle. Het schilderij neemt de functie van een vaantje over. De speelsters die het schilderij hebben gemaakt, hebben zelf gekozen om specifiek voor deze club te schilderen!

Jongen vermist in de wijk Aa-landen te Zwolle

Zwolle – Vanuit een woning in de Aa-landen wordt sinds vanmorgen 10.30 uur een 16-jarige jongen vermist. De jongen is wat in de war en ‘zit niet goed in z’n vel’.

Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een atletisch figuur. Hij heeft rossig lang golvend haar en blauwe ogen. Hij droeg waarschijnlijk een zwart jack, een blauw/zwarte spijkerboek en bruine schoenen. Hij heeft een groene Kipling rugtas bij zich. Zijn ouders willen graag met hem in contact komen. Informatie over de jongen kan worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844. Naar de verblijfplaats van de Zwollenaar wordt een onderzoek ingesteld.

UPDATE: De politie IJsselland meldt dat de jongen rond 17.15 uur gevonden is.