Vuurwerk sluit Koninginnedag in Zwolle af

Zwolle – Mooi vuurwerk heeft een prachtige zonnige Koninginnedag in Zwolle afgesloten. Het 10 minuten durende spektakel was dit jaar voor het eerst te bewonderen bij het Rodetorenplein. Vanaf twee pontons, die achter het podium van Queendance gelegen waren, werd het vuurwerk afgestoken.

koninginnedag_11.jpg

High Energy Events en Las Rosas Events tekenden zondag en deze Koninginnedag voor het muziek- en dance event Queendance ’the house of orange’ op het Rodetorenplein in Zwolle. Voor dit jaar was er een nog groter en mooier podium ontwikkeld. Op Koninginnedag traden bijvoorbeeld internationaal bekende DJ’s als Sidney Samson, Quintin en Erick E. op. Het evenementenpliein was beide avonden goed vol, en de dansliefhebbers konden er uit hun dak gaan.

30-04-2012_kd_aflsuiting_6.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_5.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_9.jpg

Meer foto’s via Lees verder…

Lees verder »

De Librije stijgt in The World’s 50 Best Restaurants

Zwolle – De Librije in Zwolle is liefst dertien plaatsen gestegen in de The World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine en staat in 2012 op plek 33. Driesterrencollega Sergio Herman zakte met Oud Sluis in Sluis van plaats 17 naar 21, maar is wel het best genoteerde restaurant uit de Benelux. Noma in Kopenhagen voert voor het derde jaar op rij de lijst aan.

besterestaurant.jpg

Feest voor Jonnie en Thérèse Boer. Hun De Librije in Zwolle won maar liefst dertien plaatsen in de prestigieuze ranglijst The World’s 50 Best Restaurants van het Engelse Restaurant Magazine en staat nu op plek 33 (in 2010 plek 37). Driesterrencollega Sergio Herman leverde licht in. Hij staat met Oud Sluis in Sluis in de lijst van 2012 op plek 21, vier plaatsen lager dan vorig jaar, maar is wel het hoogst genoteerde restaurant in de Benelux.

Lees verder »

Zwolse wijken vieren Koninginnedag

Zwolle – In verschillende wijken van Zwolle werd maandag uitgebreid Koninginnedag gevierd. Op het Assendorperplein was er in de ochtenduren een kindervrijmarkt. De kinderen konden een plekje zoeken op het plein om hun spulletjes te verkopen. Er werd veel verkocht en iedereen zat lekker te genieten van het zonnetje. ’s Middags waren er kinderspelen, een klmwand en activiteiten van de scouting Huysmangroep. Vanaf 16.30 uur treden Veldman Brothers (Blues/roots), Want Want (Powerpop), Mr. Wallace (Ska), Ink Warriors (Hiphop/funk), Ama Yama (Caribbean Rock) en FLIMSY.

ass_2.jpg

Voetbalvereniging SVI speelt op Koninginnedag een belangrijke rol in haar wijk. Mede daarom organiseert de activiteitencommissie van SVI onder andere elk jaar de Koninginnedagactiviteiten in Zwolle-Zuid. Ook dit jaar was er van alles te doen voor de kinderen uit de wijk. Koninginnedag 2012 begon met een optocht van versierde fietsen die eindigde bij sportpark ‘de Siggels’ aan de IJsselcentraleweg. De mooist versierde fietsen konden rekenen op een prijs, beoordeeld door een deskundige jury. De familie Steenbergen-Nijkamp won er de 1e prijs met een tot ijscowagen omgebouwde bakfiets, en ook de gouden koets viel er in de prijzen. De optocht werd vergezeld door de ruiters van Ritsaert, een aantal steltlopers en Muziekvereniging Kunst na Arbeid. Op het terrein van voetbalvereniging SVI ging het Oranjefeest verder met het vlaghijsen, een ballonnenwedstrijd en diverse kinderspelen.

 ass_dorp_2.jpg

ass_1.jpg

ass_dorp_6.jpg

Lees verder »

Jubileum Spelen bij WVF in Westenholte

Zwolle – Voetbalvereniging WVF houdt op dinsdag 1 mei voor jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes Jubileum Spelen. Sportiviteit en samenwerking staan daarbij voorop.

Opgeven voor de Jubileum Spelen kan door een mail met de naam en het team te sturen naar spelen@wvf.nl. Jeugdleden kunnen ook een vriendje of vriendinnetje meenemen. De organisatie vraagt ook of ouders, verzorgers, leiders, coördinatoren of anders betrokkenen wellicht activiteiten kunnen begeleiden. Zij kunnen zich ook, met vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres, opgaven via spelen@wvf.nl. Voor de D- en C-jeugd start het programma om 9.00 uur. Er worden veel verschillende sportieve activiteiten georganiseerd, waar plezier en samenwerking voorop staan. Er zijn diverse opblaasbare attracties, zoals een uitdagende stormbaan.

Lees verder »

Koninginnedag Zwolle zonnig en druk van start gegaan

Zwolle – In Zwolle is Koninginnedag in druk en zonnig van start gegaan. Naast de officiële start op het Grote Kerkplein was er de Kleedjesmarkt en de activiteiten van de scoutinggroepen in de stad. In Park Eekhout waren ook activiteiten.

 img_6748.jpg

Al in de vroege ochtenduren van deze maandag werden op de Diezerstraat de mooiste posities om spulletjes te verkopen ingenomen. Binnen korte tijd waren de beide zijden van de winkelstraat bezet met verkopers van de vrijmarkt. Mede door het goede zomerse weer werd het al snel erg druk in de binnenstad van Zwolle. Op de Diezerstraat kon je ‘over de koppen lopen’. Op de Grote Markt vonden verschillende optredens plaats. Scoutinggroepen toonden hun creativiteit, en boden tal van spelen aan op het plein Achter de Broeren en op de Melkmarkt. In Park Eekhout was het iets minder druk. Maar naast een kleedjesmarkt en enkele theaterspelen was het ook daar in het zonnetje goed toeven op het terras van de theeschenkerij.

konhan_7.jpg 

 img_6764.jpg

koninginnedag_7.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Officiële start van Koninginnedag in Zwolle

Zwolle – Koninginnedag is een officiële feestdag. Heel Nederland viert 30 april de verjaardag van de koningin met feesten en evenementen. Koningin Beatrix is overigens in januari jarig. Op 30 april was de voormalig koningin Juliana jarig. Ook in Zwolle was en is het feest.

30-04-2012_koninginnedag_1.jpg

Om 10.30 uur vond de officiële start van Koninginnedag in Zwolle plaats met een toespraak door Burgemeester H.J. Meijer. Meijer stond kort stil bij het bezoek van de Koningin deze dag aan Rhenen en Veenendaal, en dat haar zoon nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Meijer was zondagavond met zijn gezin naar de Koninginnenacht in de stad geweest en had daar ervaren dat de sfeer goed was. De meeste personen die de afgelopen week tijdens de Lintjesregen geridderd zijn waren ook op het Grote Kerkplein present. Voor hen was er een warm applaus, Verder wenste hij alle Zwollenaren een prettige dag toe. Daarna volgde het vlaghijsen op het bordes van het Stadhuis door Zwolse veteranen en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, m.m.v. Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis en zanger Jilles. Het orkest speelde daarna nog enkele nummers voor de aanwezige bezoekers.

30-04-2012_koninginnedag_4.jpg

30-04-2012_koninginnedag_3.jpg

30-04-2012_koninginnedag_2.jpg

Lees verder »

Zwollenaren spuiten pepperspray in gezichten

Zwolle – Twee Zwollenaren van 23 en 24 jaar werden op maandagochtend 30 april aangehouden in de binnenstad.

De twee worden er van verdacht verschillende personen met pepperspray in het gezicht te hebben gespoten. Bij de fouillering bleken de mannen een busje pepperspray en een mes op zak te hebben. De mannen werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Het mes en de pepperspray werden in beslag genomen.

Man beledigt politie tijdens Koninginnenacht

Zwolle – Een 20-jarige inwoner van Oosterwolde (Gld) werd op zondagochtend 30 april aangehouden op de Jufferenwal.

De man vond het nodig om passerende politiemensen uit te schelden. Hij werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Zwolse Marathon Kunst & Cultuurloop

Zwolle – Zondag kon men een groep van twintig lopers en twee fietsers door Zwolle zien rennen en af en toe even stilhouden bij een kunstwerk of cultuurhistorisch bouwwerk. Het betrof de Zwolse Marathon Kunst & Cultuurloop, gecoördineerd door Annemieke van den Belt, loopliefhebber en -twitteraar, samen met Han van den Berg, initiatiefnemer en medeorganisator van de marathon op 30 september 2012.

zcml.jpg
Met veel enthousiasme werd er gelopen, en verteld en geluisterd naar over wat er zoal aan cultureel schoon en kunstwerken langs een deel van het parcours in Zwolle te genieten valt. Annemieke: "Ik vind het altijd erg leuk om mensen eens met wat andere ogen naar dingen te laten kijken. In je eigen stad loop je zo vaak langs mooie dingen maar zie je ze niet meer omdat je eraan gewend bent dat ze er zijn. Door er langs te rennen en meteen iets over te horen vertellen gaan mensen hoop ik eens met een iets andere bril door hun eigen stad rennen, fietsen, etcetera. Tegelijk probeer ik hiermee mensen te enthousiasmeren voor de Zwolse marathon en het leuke parcours waar men langs zal lopen.’

Lees verder »

Koninginnedag Zwolle

Zwolle – Zwolle viert Koninginnedag 2012 uitbundig. De hele dag zijn er in het centrum en in een aantal wijken activiteiten voor jong en oud, van spelletjes en kleedjesmarkten tot theater en muziekoptredens. Weblog Zwolle zal in de loop van deze dag verschillende fotoreportages publiceren.

Koninginnedag start ook dit jaar traditioneel met een toespraak door burgemeester Henk Jan Meijer op het bordes van het stadhuis. Dat gebeurd vanaf 10.00 uur. Aansluitend hijsen Zwolse veteranen de vlag en speelt het Koninklijke Orkest Thomas á Kempis het Wilhelmus. Het is het startsein voor de vele activiteiten op diverse plekken in de stad. Op de Grote Markt begint om 11.30 uur de muziektheatervoorstelling Grimm van de Nederlandse Jeugd Musical School, Deltion College en Theater Terra. Vanaf het middaguur verzorgt dansschool Diff Dancemaster dansoptredens. De showkorpsen Jubal en Jong Jubal maken een rondgang door het centrum van Zwolle. Vanaf 13.30 uur brengen het Thomas Orkest en de band Back to the Future Nederlandstalige meezingers.

Lees verder »

Het weer: (oranje)zon en droog

Zwolle – De nacht van zondag op maandag (Koninginnenacht) zijn er opklaringen en is er een kleine kans op een mistbank. Het koelt af naar een graad of 7. De wind wordt oostelijk, zwak tot matig. Voor Koninginnedag ziet het weer er veelbelovend uit. We krijgen af en toe zon en het blijft droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21 graden. De wind is meest matig uit richtingen tussen noordoost en zuidoost. 

20120430wweerfotodiezerstraat.jpg
 Diezerstraat 

Dinsdag wordt het wisselvallig met kans op buien.De middagtemperatuur zakt iets terug naar 16 graden en de wind blijft matig tussen noordoost en oost.De rest van de week houden we het wisselvallige weer met een dalende temperatuur en kans op buien.

20120430_weergrafiek.png
  Bron: meteozwolle.nl