Gaston Sporre tegen naamsverandering naar PEC Zwolle

Zwolle – Kritiek uit onverwachte hoek op de naamsverandering van FC Zwolle. Erevoorzitter Gaston Sporre noemt het "onverstandig en onhandig" dat het huidige bestuur de naam van de club verandert in PEC Zwolle. Dat meldt RTV Oost op haar website. De supporterclub van FC Zwolle startte deze week een online onderzoek naar de wisseling van de clubnaam.

pec_1.jpg

Volgens Sporre gaat het bestuur daarmee lijnrecht in tegen het clubgevoel van een groot deel van de supporters. Hij zegt niet te begrijpen waarom de naamsverandering nodig is. "Het is een nostalgische bevlieging die alleen maar voor verdeeldheid zorgt." Als laatste voorzitter van het oude PEC en één van de oprichters van FC Zwolle voelt Sporre zich gepasseerd. "Ik heb het gevoel dat ik in plaats van de oprichter als een vakantiekracht wordt gezien." Sporre zegt totaal verrast te zijn door de naamsverandering. Net als alle andere aanwezigen hoorde hij het huidig voorzitter Adriaan Visser wereldkundig maken tijdens de huldiging op het Rodetorenplein. Sporre is het eerste vooraanstaande lid van de club dat zijn ongenoegen over de naamsverandering naar buiten brengt. Eerder deed een groep supporters dat ook al door een spandoek aan het stadion te bevestigen. Op het spandoek stond "PEC is onze historie FC Zwolle onze toekomst." Sporre hoopt dat het bestuur de naamsverandering nog eens goed wil overwegen. "Voor mij is PEC geen passie."

Oranje Buddies sparen voor Kinderafdeling Amalia

Zwolle – Vanaf deze donderdag is er bij supermarkt de Coop aan de Vechtstraat een inzamelingsactie van start gegaan voor kinderafdeling Amalia van de Isala klinieken, locatie Sophia. Initiatiefnemer Ronnie Zwiers had de supermarkt benaderd met de vraag om een ton neer te mogen zetten om de oranje Buddies die klanten niet willen hebben daarin te doneren voor de kinderafdeling,

buddies.jpg

Zwiers is op dit idee gekomen omdat hij met het doen van boodschappen altijd kinderen met de acties buiten ziet staan, die de artikelen vragen van de klanten. Bij hem kwam de gedachte, "ja handig, zo krijgen hun de verzameling compleet, maar de kinderen in het ziekenhuis kunnen dat niet zelf verzamelen door hun opname. Ik dacht ik ga dit bij de supermarkt vragen, dat was de Coop in Zwolle. De verantwoordelijke was direct enthousiast, en zonder na te denken gaven ze akkoord, want ja dit was voor de kinderen in het ziekenhuis wel een mooi iets voor het EK." Spontaan heeft de echtgenote van Zwiers heeft de verzamelbak gemaakt. Het is zo dat de Oranje Buddies steriel verpakt zijn, dat komt mooi uit. En de Buddies zijn voor jongens en meisjes heel leuk als knuffel en oranjeartikel, zegt Zwiers. Donderdasgmorgen heeft Zwiers een bak geplaatst in de supermarkt. De eerste Buddies zijn er inmiddels in gedaan.

Tweede ronde Zwols Kampioenschap voetbal

Zwolle – Donderdagavond zijn op de velden van vv WVF in Westenholte de tweede drie wedstrijden gespeeld voor het Zwols Kampioenschap voetbal voor A1 teams. Er vielen maar liefst 23 doelpunten op deze regenachtige avond.

De gespeelde wedstrijden waren de tweede van een serie van drie wedstrijdavonden. ZAC, HTC en Be Quick wonnen hun duels in hun poule met ruime cijfers. Met name de uitslag van de wedstrijd Be Quick – Berkum viel op! De uitslagen waren: Poule A. ZAC – SVI  5-3, Poule B. HTC – CSV: 3-0 en Poule C. Be Quick – Berkum: 12-0. Berkum kan na twee keer verlies het kampioenschap nu al vergeten. De derde en laatste ronde wordt a.s. maandag gespeeld.

Proef samengaan postkamers gemeente Zwolle en Wezo

Zwolle –  Bijdragen aan efficiëntere en duurzamere postbezorging in de stad, dat is één van de uitgangspunten voor gemeente Zwolle, Cycloon en Wezo Business Post om de postkamer van de gemeente en de regionale activiteiten van de twee postbedrijven als pilot samen te voegen. Vanaf 1 juni 2012 worden de poststromen van de gemeente en van Wezo Business Post verzorgd vanuit Business Post Zwolle.

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_04.jpg

Vanuit de gemeente gaan drie medewerkers van de postkamer hun werkzaamheden uitvoeren aan de Floresstraat 9, de nieuwe vestiging van Business Post Zwolle, de naam van het nieuwe postbedrijf. “Het samengaan van de postactiviteiten is goed voor de werkgelegenheid. Hiermee kunnen we de detachering vanuit Wezo fors toe laten nemen,” aldus wethouder Filip van As. Met deze groepsdetachering van circa 40 medewerkers brengt Wezo opnieuw medewerkers onder bij regionale werkgevers. Het bedrijf heeft als doel in 2012 het aantal extern werkzame medewerkers met een derde te laten groeien. “Naast de post van de gemeente Zwolle, verzorgden wij ook de post van de gemeente Dalfsen en een aantal Zwolse ondernemingen“, aldus Ward Verkuylen, directeur Wezo. “Door de komende maanden de post van andere bedrijven en instellingen uit de regio toe te voegen aan deze nieuwe samenwerking met Cycloon Post, zal het aantal Wezo-collega’s dat buiten de Wezo-deur werkt nog verder toenemen. En daar zijn zij en ik erg blij mee.”

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_01.jpg

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_03.jpg

31-05-2012_opening_cycloon_bussiness_post_02.jpg

Lees verder »

ZAP bezoekt Openluchtbad Zwolle

Zwolle – De stichting Zwols Architechtuur Podium (ZAP) organiuseerde woensdagavond een avond dat ik het teken stond van het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan. Ruim 90 belangstellenden waren ddaarbij aanwezig.

31-05-2012_bezoek_zap_delegatie_aan_het_nieuwe_openluchtbad_01.jpg

Het rijksmonument uit 1932 (ontwerp: architect J.G. Wiebenga) aan de Ceintuurbaan 1 te Zwolle is voor ruim 5,5 miljoen euro opgeknapt. De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel hebben garant gestaan voor de financiering. Als alles meezit dan kan het bad dit zomerseizoen weer in gebruik worden genomen. De vier baden van het openluchtbad hebben jaren last gehad van scheurvorming. De problemen werden mede veroorzaakt door een slecht uitgevoerde renovatie eind jaren ’90. De toen aangebrachte bodembedekking liet onder druk van het grondwater ‘s winters, als de baden leeg zijn, los. De bodemproblemen zijn verholpen door het storten van een nieuwe betonlaag. Verder is de technische installatie vervangen en hebben ook de bijgebouwen en kleedkamers van het openluchtbad een flinke opknapbeurt gekregen. De gezamenlijke lezing en presentatie was van Sjoekie de Bijll Nachenius, namens Bierman Henket Architecten en Johan Teunis namens Monumentenzorg van de Gemeente Zwolle. De avond ging o.a. over de architect Wiebenga, het pakket van eisen en het kunnen bezichtigen van de renovatie tot nu toe, Waarbij de springplanken in de oude slanke vorm opnieuw worden aangebracht als ode aan de architect Wiebenga. Niet bedoeld om vanaf te springen daar de veiligheidseisen van nu niet meer hetzelfde zijn als vroeger, maar een esthetisch beeld in de symmetrie van het bad..

31-05-2012_bezoek_zap_delegatie_aan_het_nieuwe_openluchtbad_03.jpg

31-05-2012_bezoek_zap_delegatie_aan_het_nieuwe_openluchtbad_06.jpg

31-05-2012_bezoek_zap_delegatie_aan_het_nieuwe_openluchtbad_05.jpg

Lees verder »

Alles of niets voor vv Berkum

Zwolle – Op zaterdag 2 juni speelt Berkum uit bij Ter Leede de tweede halve finale in de play-offs om een plek in de Topklasse. Omdat Berkum de thuiswedstrijd eerder deze week met 1-2 heeft verloren moeten de Zwollenaren het duel in Sassenheim met duidelijke cijfers winnen om zich te verzekeren van de finale van deze nacompetitie.

“We gaan daar met positieve verwachtingen naar toe, want ik vond dat wij afgelopen dinsdag tegen Ter Leede de betere mogelijkheden hebben gehad,” stelt Berkum-coach Roeland ten Berge. “We zullen opnieuw meer kansen moeten creëren en ze nu ook benutten. Sommige spelers van Ter Leede leken na de eerste wedstrijd te denken dat ze er al zijn, maar bij ons leeft het gevoel dat het nog steeds wel te doen is om door te komen en we gaan dus vol overtuiging die kant op.

Lees verder »

Contactonderzoek na TBC besmetting bij dakloze man

Zwolle – Bij een dakloze in Zwolle is de afgelopen week TBC geconstateerd. De man is vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. De afdeling Tuberculosebestrijding van GGD IJsselland onderzoekt momenteel of er verdere besmettingen zijn, waarbij in eerste instantie ongeveer twintig cliënten van de daklozen slaapplaats Nel Banninkhuis en dagopvang Bonjour in Zwolle onderzocht worden. Van hen wordt op korte termijn een röntgenfoto gemaakt.

Mochten die cliënten zich niet zelf melden, dan gaat de GGD actief op zoek naar hen. Daarbij krijgen de medewerkers TBC ondersteuning van het Leger des Heils. Om verdere besmettingen aan te tonen wordt over enkele weken een zogenaamd contactonderzoek uitgevoerd. Dit start met onderzoek van directe contacten: familieleden en personen, die dagelijks en/of intensief in contact zijn geweest met de patiënt. Om te weten of mensen besmet zijn wordt een huidtest – de zogenaamde Mantoux-test – gezet en wordt bij de GGD een röntgenfoto van de longen gemaakt. Bij vaststellen van besmetting kan direct begonnen worden met behandeling, zodat verdere uitbreiding en besmettingen kunnen worden voorkómen.

Lees verder »

8-jarig meisje vermist in Stadshagen

Zwolle – In de wijk Stadshagen (Zeebies) werd sinds donderdagmiddag 31 mei 15:00 uur een 8-jarig getint meisje vermist.

Ze is 1.35 meter lang, heeft donker krullend haar en draagt witte zomerschoenen. Van de kleding die zij draagt is niets bekend. Ze is lopend van school vertrokken maar tot op heden (16:30 uur) nog niet thuisgekomen.

UPDATE: Vermiste meisje (8) uit Stadshagen is in goede gezondheid teruggevonden!

Samenwerking Buurtzorg, Dimence, De Kern en WijZ

Zwolle – WijZ en de Kern hebben samen met Buurtzorg en Dimence een nieuw project gelanceerd. Het project heet ‘De draad weer oppakken’ en richt zich op mensen die na een ingrijpende gebeurtenis een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld na het overlijden van een partner, een kind of een ouder, rondom ziekte of door het wegvallen van zorg en ondersteuning. Donderdagmiddag werd in het Cultuurhuis van Stadshagen door wethouder N. Vedelaar het startsein van dit initiatief gegeven.

Het project voorziet in de behoefte om daarover te praten, onder meer met vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn goed voorbereid zodat zij mensen kunnen ondersteunen om na een verlies de draad weer op te pakken. "Uit ervaring weten we dat de belangstelling door familie en vrienden na een ingrijpende gebeurtenis na verloop van tijd afneemt. Mensen kunnen zich dan erg eenzaam voelen, omdat de behoefte om te praten juist zo groot is. Mensen die enige tijd geleden een gezinslid hebben verloren krijgen een brief met de vraag of zij prijs stellen op een gesprek. In het gesprek kan bekeken worden of een extra steuntje nodig en mogelijk is. Dat is een kwestie van samen kijken wat er nodig is.

Lees verder »

Maarten Faas nieuwe voorzitter van bestuur Ambelt

Zwolle – Per 1 juni 2012 vervult de heer drs. M(aarten) Faas het voorzitterschap van het College van Bestuur van de Ambelt. De huidige voorzitter van het College van bestuur, de heer drs. F(rits) Prins (63), beëindigt op 1 juni a.s. het voorzitterschap (pensionering). Het huidig driehoofdige College van Bestuur gaat verder als tweehoofdig College van Bestuur bestaande uit M(aarten) Faas en J(olida) Spekreijse, met M(aarten) Faas als voorzitter.

M(aarten) Faas (54) heeft een arbeidsverleden in de jeugdzorg en het speciaal onderwijs. Sinds 1 augustus 2011 is hij lid van het College van Bestuur van de Ambelt. Daarvoor was hij interim directeur van het Regionaal Expertise Centrum ’t Gooi – Utrecht – West Veluwe cluster 4. Daarvoor was hij bestuurder van de Leo Stichting Groep.  Maarten Faas heeft diverse publicaties op zijn naam staan. J(olida) Spekreijse (52) is sinds 1 augustus 2010 lid van het College van Bestuur van de Ambelt. Zij beheert o.a. de portefeuille bedrijfsvoering. Zij heeft een arbeidsverleden in het (speciaal) onderwijs, bij gemeenten en in de kinderopvang.

Lees verder »

Gemeente Zwolle stimuleert digitale communicatie

Zwolle – Als iedereen gedegen digitaal werkt en communiceert, worden we met succes de lokale overheid die we willen zijn. Dat zegt de gemeente Zwolle, die voor de tweede maal een Digi3daagse organiseert, dinsdag 5 tot en met donderdag 7 juni.

Wat betekent Het Nieuwe Werken voor de medewerkers van de gemeente Zwolle? En hoe ga je om met Bring Your Own Device: je privé gekozen en gekochte apparatuur gebruiken om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. De Digi3daagse geeft handvatten en daagt de gemeenteambtenaar uit om na te denken over de gewenste cultuur in het gebruik en je gedrag rondom digitaal werken en communiceren. Deze Zwolse Digi3daagse telt ruim tweehonderd deelnemers en vijftig workshops. De gemeente heeft 1100 medewerkers. Omdat de een verder is dan de ander, zijn er verschillende instapniveaus tijdens de Digi3daagse.

Lees verder »

Moderne kerkdiensten wegens succes naar grotere zaal

Zwolle – Vanaf zondag 10 juni verhuist Hebron Harvest Ministries binnen Theater Odeon naar een grotere zaal. Sinds 1 april is de moderne kerk diensten gestart binnen het theater, maar door snelle groei van bezoekers is de huidige zaal te klein geworden. Zij verhuizen van het Papenstraattheater naar de Schuttezaal. Deze grotere zaal biedt tevens meer mogelijkheden voor het gebruik van onder andere licht en multimedia. 

Hebron Harvest Ministries bestaat reeds negen jaar in Zwolle, op twee verschillende locaties. Door gebruik te maken van moderne communicatietechnieken, zoals film en muziek spreekt de kerk veel jongeren aan, maar ook mensen met andere leeftijden. Uiteindelijk zal de kerk vanaf eind september dit jaar onderdeel worden van ‘City Life Church’. De officiële opening hiervan is op zondag 23 september.

Lees verder »