Zwolle zwaait bezoekers TT uit

Zwolle – Jaarlijks trekken op de laatste zaterdag van juni de huiswaartskerende bezoekers van de TT in Assen de aandacht van grote aantallen kijkers. Dat was ook zaterdag laat in de middag het geval bij de A28 in en rond Zwolle.

20120630-181317-gvds.jpg

Vooral langs het traject van de A28 tussen het knooppunt Lankhorst en Zwolle verzamelden zich mensen in de bermen om de uittocht van met name de motorrijders te bekijken. Maar ook het viaduct na de IJsselbrug is een populaire kijkplaats. Kijken is leuk, maar helaas niet altijd zonder gevaar. Daarom hadden de gemeenten Staphorst en Zwolle, de Politie IJsselland en Rijkswaterstaat extra aandacht voor de veiligheid gevraagd voor de TT-terugtocht over de A28 voor zowel de weggebruikers als de toeschouwers. Tot op dit moment zijn er door de politie geen calamiteiten gemeld.

20120630-182742-gvds.jpg

20120630-182754-gvds.jpg

20120630-180001-gvds.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Lekkere workshops tijdens Open Dag DOAS

Zwolle – Op zaterdag werd in De Oude Ambacht School (DOAS) een open dag gehouden worden. Een groot aantal ateliers waren deze dag geopend voor publiek en er vonden ook extra activiteiten plaats. Susan Duenk gaf een demonstratie klassiek stofferen. Voor kinderen gaf fotografe Betty van Velzen een workshop ‘miniworlds’. Ook konden kinderen een draailes krijgen bij pottenbakkerij Zwolifant. Keramiste Thea de Badts gaf informatie over haar werk en cursussen.

doas_2.jpg

Er waren ook drie lekkere workshops. Tijdens de workshop High Tea leerden de cursisten vier gezonde sandwiches te maken; één met kip, één met vis, één met noten en één met hüttenkäse. Ook werden er lekkernijen gemaakt met pure chocolade en vers fruit en er werden bonbons gevuld.Tijdens de workshop High Tea konden de deelnemers vragen stellen over gezonde voeding aan voedingskundige Elke Mulder. Natuurlijk werd er tijdens de High Tea ook thee en koffie geschonken en wordt er geproefd van al het lekkers. Banketbakker Meinke leerde de bezoekers zaterdag chocoladefiguren of – letters maken. Iedere deelnemer ging met een spuitzak gevuld met chocola aan de slag. Het chocoladekunstwerk werd mooi afgewerkt met noten en vruchten. In de hal van DOAS stond de hele middag een echte chocoladefontein met pure chocola. Hierin konden kinderen en andere lekkerbekken een minicupcake dopen. Daarna ging het geheel in de crazy dip en ontstond er een heerlijke lolly.

doas_1.jpg

doas_3.jpg 

Machiel Steenbergen veroverd zilver

Zwolle – Zaterdag is het Nederlands Kampioenschap sprint op de step gereden. De Zwolse Machiel Steenbergen was de verrassing van de dag door te finishen op een welverdiende tweede plaats in het heren seniorenveld.

Steenbergen, vorig jaar nog steppend in het juniorenveld, wilde alles op alles zetten om ook dit podium te beklimmen. Hij liet zichzelf op de 200 meter sprint direct zien met een tijd van 23,10. Direct achter drievoudig Nederlands Kampioen Eelco L’Abee uit Leersum die finishte met een tijd van 22,90. Ook op de 400 meter en 800 meter wist hij als tweede te finishen. Martijn Tiemens uit Woudenberg wist hij met éénhonderdste op de 800 meter voor te blijven. De 18 jarige Steenbergen heeft zijn sprintkwaliteiten de laatste jaren goed kunnen ontwikkelen en hiermee kunnen laten zien dat hij het seniorenveld aan kan. Steenbergen maakt zich nu op voor het Wereld Kampioenschap steppen van 2 tot 4 augustus in St Wendel (Dld).

Jeugdsurvival WVF Westenholte

Zwolle – In het Stinspark te Westenholte werd zaterdag voor de 23e maal de jeugdsurvival van wijkvereniging WVF gehouden. De jeugdsurvival bestond uit 11 onderdelen waaronder touwklimmen, tokkelbaan, kanovaren en vlottenbouwen en een reuzenzwaai over het water.

survival_wvf_4.jpg

Net als andere jaren vond de survival plaats in en rond het Stinspark. De weersomstandigheden waren bijzonder goed deze dag. Door middel van een minisurvival streden een aantal teams vrijdagavond al voor een startbewijs op zaterdag. De jeugd vermaakte zich opperbest in het park. De honderden kinderen en de 50 vrijwilligers hebben voor een mooie dag gezorgd. Team ‘De Ezels’ won de Jeugdsurvival van 2012!

survival_wvf_1.jpg

survival_wvf_18.jpg

 survival_wvf_15.jpg

Meer foto’s via Lees verder…

Lees verder »

Vitens laat zien hoe water gemaakt wordt

Zwolle – Hoe proeft water eigenlijk? Hoe snel kan je een lek dichten? Water zuiveren, hoe doe je dat? Kan ik ook water winnen? Wat zit er eigenlijk allemaal in zo’n Vitens bus? En hoe komt water uit de kraan? Dit alles en meer kon je zaterdag ontdekken tijdens WaterMakers, de Open Dag van het productiebedrijf van Vitens bij het Engelse Werk, de grootste drinkwaterlocatie van Overijssel. Hier maakt Vitens schoon en lekker drinkwater voor 160.000 mensen in de plaatsen Zwolle, Zwartsluis, IJsselmuiden, Genemuiden, Heino, Hasselt, Dalfsen en Wijhe.

20120630-142154-gvds.jpg

WaterMakers was een dag voor het hele gezin waarop iedereen kon komen kijken hoe Vitens drinkwater ‘maakt’. Bij de ingang kreeg iedereen een plattegrond van het terrein met een overzicht van de activiteiten. Ook was er de mogelijkheid een rondleiding over het complex te nemen. In verschillende ruimtes werd aan de hand van een beamer uitgelegd hoe het zuiverinsproces in z’n werk ging. Echter was hier vrij weinig animo voor. Voor de kinderen was er genoeg te beleven. Zo konden zij genieten bootjes bouwen, speelgoedeendjes vissen en een plastic fles laten omtoveren tot een raket. Dit alles onder het genot van een glaasje kraanwater of een ijsje. Verder kon je uitleg krijgen over de installaties waarmee het water wordt gezuiverd. Met de waterblokkendoos kon je het daarna ook zelf proberen. Monteurs gaven een fitterijdemonstratie, en je kon bekijken hoe een Vitensbus er van binnen uitziet of hoe water werkt in het filmhuis.

20120630-144506-gvds.jpg

20120630-142710-gvds.jpg

20120630-143452-gvds.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Eerste training PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag was de laatste laatste training van FC Zwolle, want vanaf zondag 1 juli is het PEC Zwolle. Onder leding van Art Langeler, Jaap Stam en René Hake werd er na de vakanties voor het eerst getraind op het hoofdveld van buurman Be Quick’28. De blauw-witten hebben zin aan het nieuwe seizoen!

eerste_training_pec_zwolle_6.jpg

Bij de eerste training van het Eredivisie seizoen 2012 / 2013 was het druk met supporters, een paar 100 man waren naar het voetbalveld gekomen. Natuurlijk waren de fakkels er weer en was er een gezellige sfeer. De frisse spelers kregen een looptraining, deden wat rondootjes etc. Met de aanwinsten Fred Benson, Joost Broerse, Giovanni Gravenbeek, Sherwin Grot, Ronnie Reniers en Mimoun Eloisghiri kent de selectie een aantal nieuwe gezichten. Daarnaast sloten vanuit de eigen jeugdopleiding Ibrahim Ikililou, Ricardo Malaihollo, Ricardo Talu en Djeremy Zandvliet aan. Nog niet alle spelers waren bij de eerste training aanwezig, zo was aanvoerder Arne Slot nog niet present zaterdag.

eerste_training_pec_zwolle_10.jpg

eerste_training_pec_zwolle_5.jpg

eerste_training_pec_zwolle_2.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Pupillen Blue Hawks tweemaal te sterk voor koploper

Zwolle – De honkballers van Blue Hawks hebben tegen Tex Town Tigers een prestatie van formaat neergezet. De Zwolse ploeg deelde op eigen veld een enorme dreun uit aan de koplopers uit Enschede. Onder leiding van pitchers Stijn en Jeandro liep Blue Hawks uit naar twee cruciale zeges: 7-3 en 4-1.

Het honkbal van Blue Hawks was tegen Tex Town Tigers van hoog niveau. Al in de eerste wedstrijd sneuvelden vijf spelers uit Enschede op de honken door goede veldacties van onder meer eerste honkman Sven, korte stop Jeandro en tweede honkman Jaimy. Toch kwam Tex Town Tigers aanvankelijk wel op een 0-3 voorsprong. Pitcher Stijn kreeg twee rake klappen om zijn oren, waarvan één voor een tweepunten-homerun diep het linksveld in verdween. De Zwolse ploeg kwam echter sterk terug en schakelde na de homerun de zeven daaropvolgende spelers uit om de winst te bezegelen.

Lees verder »

Opening zonnestroom-installatie Vaandrig Lengton Groep

Zwolle – Zaterdagmiddag was het dan zover: de officiële opening van de zonnestroom-installatie bij de Vaandrig Lengton Groep te Zwolle. In het bijzijn van vele jeugdleden, ouders en geïnteresseerden heeft Erik Dannenberg, wethouder van Milieu en Duurzaamheid, door een grote zon te laten schijnen de zonnestroom-installatie officieel voor open verklaard.

zonnepanelen_3.jpg

In november vorig jaar werd ons via meerdere persberichten duidelijk dat de zonnepanelen van de ‘spookgarage’ aan de Assendorperdijk tijdens de sloop van het pand simpelweg kapot gegooid werden. Dit konden onze leden en vooral Michiel van der Herberg niet over hun hart verkrijgen en al snel werd er rondgebeld of de zonnepanelen te redden waren. Na toestemming van het sloopbedrijf Scheffer, het huren van een kraan en de nodige veiligheidsmaatregelen werd twee dagen keihard gewerkt om zoveel mogelijk zonnepanelen te redden (zie hiervoor ook het persbericht van 20 november 2011). Door deze snelle handeling en veel hulp van alle kanten zijn er ruim 400 zonnepanelen gered. Begin dit jaar werden er plannen gemaakt om deze zonnepanelen te plaatsen op ons gebouw ’t Troeplokaal aan het Almelose Kanaal. Nadat de eerste honderd panelen op het dak lagen konden ook de omvormers (drie in totaal) worden geplaatst. Op het moment zijn twee omvormers al actief en liggen er meer dan 200 panelen op het dak.

zonnepanelen_4.jpg

zonnepanelen_1.jpg

zonnepanelen_5.jpg

Via Lees verder nog een foto…

Lees verder »

Oud- raadslid Van Hijum zesde op CDA-lijst

Zwolle – Het partijcongres van het CDA heeft Eddy van Hijum (40) uit Laag Zuthem op plaats zes gezet van de kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen. In een reactie zegt Van Hijum dankbaar te zijn voor het vertrouwen van zijn partij.

Het Overijsselse Kamerlid wil zich de komende jaren blijven inzetten voor werk en gezin. Ook wil hij intensief contact houden met burgers en ondernemers in de regio. Van Hijum zit sinds september 2003 in de Kamer en is woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook is hij fractiesecretaris en lid van het fractiebestuur. Daarvoor was hij lid van de gemeenteraad van Zwolle en werkzaam als organisatieadviseur.

Zwolle mogelijk onderdeel van Vuelta 2015

Zwolle – De Vuelta editie van 2015 komt mogelijk naar Zwolle. Zwolle is in beeld als finishplaats van een etappe in de Ronde van Spanje, de Vuelta. De organisatie en de gemeente Zwolle zijn enthousiast, melden De Stentor en RTV Oost. Het stadsbestuur hoeft zich alleen nog maar kandidaat te stellen.

In 2015 doet de Spaanse wielerronde Nederland aan voor drie etappes. Mocht Zwolle er een van krijgen, dan kost dat de stad zo’n 250.000 euro. Gehoopt wordt dat de provincie Overijssel daar ook aan meebetaalt, omdat de hele regio zou meeprofiteren van de media-aandacht rond een Vuelta-etappe. Bron: ANP.

Man bedreigt buurtbewoners aan Middelstekamplaan

Zwolle – Vrijdagavond 29 juni is op de Middelstekamplaan in Westenholte een 29-jarige bewoner aangehouden voor bedreiging.

De man had buurtbewoners bedreigd, waarop de politie bij hem aan de deur ging. Bij de aanhouding bemoeiden twee andere personen zich hiermee, waarbij één van hen de politiemensen beledigde. Ook deze 30-jarige man uit Zwolle is aangehouden.

Automobilist drinkt teveel en moet rijbewijs inleveren

Zwolle – Aan de Luttekestraat is vrijdagmiddag 29 juni een 28-jarige bestuurder uit Zwolle aangehouden.

De man kreeg een alcoholcontrole en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 505 ug/l. Omdat hij een beginnend bestuurder was, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg ook een proces-verbaal.