RTV Oost bezoekt Leukste Dorp Assendorp

Zwolle – RTV Oost gaat zes weken lang op bezoek bij deelnemers aan de verkiezing van ‘Het Leukste Dorp van Overijssel 2012’. Tijdens deze ‘Leukste Dorp Tour’ staat elke werkdag een deelnemend dorp centraal. Dinsdag was dat Assendorp.

 

31-07-2012_verkiezing_mooiste_dorp_van_overijssel_06.jpg

De verslaggevers van RTV Oost streken er een dag lang neer en bezoeken opmerkelijke mensen, plaatsen en activiteiten. De onderwerpen werden grotendeels aangedragen door de inwoners, die zo de kans kregen om hun beste beentje voor te zetten bij de verkiezing. Eén van de presentatoren was stadsomroeper Peter Vader. Hij kreeg ondersteung van de Jeugd stadsomroeper van Zwolle. De reportages waren dinsdagmiddag om 17.20 uur te zien in een live programma van TV Oost vanaf het Assendorperplein. Op het wijkplein was het een gezellige boel, het was alleen jammer dat er niet veel mensen op de uitzending afgekomen waren. Dat zal met de zomervakanties te maken hebben. Woensdag wordt de uitzending herhaald om 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

 

31-07-2012_verkiezing_mooiste_dorp_van_overijssel_02.jpg

 

31-07-2012_verkiezing_mooiste_dorp_van_overijssel_03.jpg

 

31-07-2012_verkiezing_mooiste_dorp_van_overijssel_05.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en een foto…

Lees verder »

Uit de oude doos: Jongensstad Zwolle

Als oud-Zwollenaar kijkt Evert Luik nog weleens op Internetkrant Weblog Zwolle en zag toen een artikeltje over "Huttendorp Stadshagen zoekt vrijwilligers". Toen Luik dit las dacht hij opeens aan het jaar 1950, toen hij zelf nog in Zwolle woonde en daar als 13 jarig jongetje in 1950 mee mocht doen met "Jongensstad Zwolle".

jongensstad_zwolle.jpg
Luik: "De naam ‘Huttendorp’ werd niet gebruikt. Ik dacht zelfs dat deze activiteit toen voor de eerste keer, voor de jeugd in Zwolle werd georganiseerd. De plaats waar deze jongensstad werd gebouwd was op open vlakte,naast een kinderspeeltuin, op de hoek Albert Cuypstraat / Ferdinant Bolstraat. Voor de jeugd was vanwege het stadsbestuur hout verzameld op een flink stuk grond en de jeugd kon daar hutten bouwen voor een eigen jongensstad in hun vakantieperiode . Er werd een jongensstadsbestuur samengesteld – in bijzijn van de wethouder gemeente Zwolle – en de jongensstadburgermeester (witte regenjas) kreeg een oorkonde t.g.v. de oprichting van jongensstad Zwolle (zie foto). Zelf werd ik gekozen tot jongensstadwethouder."

Lees verder »

Statenlid Buursink: geen zicht op NS Station Zwolle-Zuid

Zwolle – PvdA Statenlid Dick Buursink is in de pen geklommen en heeft een prikkelende brief geschreven aan het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel. In die brief formuleert hij een fiks aantal vragen over het proces met betrekking tot het onderzoek naar nieuwe stations in Overijssel, onder andere naar aanleiding van een ‘Burgerinitiatief Station Zwolle-Zuid’ in 2008. Buursink constateert dat nu de herinrichting van het station Zwolle in volle gang is, er duidelijkheid moet komen over een aantal nog openstaande vragen.

31-07-2012_plaatsen_tunneldelen_station_zwolle_04.jpg

Het verhaal gaat terug naar het verkennend onderzoek in 2009 van de provincie naar nieuwe stations in Overijssel. Daaruit bleek dat de uitkomst positief was voor nieuw station in Zwolle-Zuid. In 2010 zou er een vervolgonderzoek plaatsvinden. “Daarna een jaar van een oorverdovende stilte”, schrijft Buursink. Daarom is hij in de dossiers gedoken en stelt dat er meer vragen gesteld zijn dan beantwoord. Die lacune vult hij nu op door een nieuwe serie vragen op te stellen over dit onderwerp. Elf vragen in totaal, waarvan de laatste het College vraagt of het bereid is om Provinciale Staten alsnog volledig te informeren over de eerder toegezegde vervolgonderzoeken en de actuele stand van zaken omtrent het station Zwolle-Zuid.

Lees verder »

Gevolgen verkeer tijdens Zomerkermis Zwolle

Zwolle – De Zwolse Zomerkermis is van 10 t/m 19 augustus. De opbouw start op 6 augustus. Hiervoor wordt de rijbaan op het Rodetorenplein afgesloten voor het verkeer.

De Nieuwstraat is bereikbaar via de Dijkstraat en de Buitenkant. De Eekwal en de Jufferenwal zijn bereikbaar via de Kamperpoortenbrug. De afbouw duurt tot 21 augustus 12.00 uur. Op 17 augustus vindt het Stratenfestival tijdens de kermis plaats. Hiervoor wordt vanaf 16.00 uur de binnenstad afgesloten voor het gemotorirseerde verkeer.

PEC Zwolle speelt gelijk in Lippstadt

Zwolle – Tijdens het trainingskamp in Duitsland heeft PEC Zwolle dinsdagavond gelijkgespeeld tegen SV Lippstadt 08. De uitslag werd 1-1. Nog in de eerste helft kwam PEC op voorsprong via Bram van Polen. De Blauwvingers konden de Duitsers, die uitkomen in de Oberliga Westfalen, vervolgens niet op de kniën krijgen. Laat in de tweede helft scoorde Traufetter de gelijkmaker. Komende vrijdag speelt Zwolle de laatste oefenpot in het eigen stadion tegen KSVK Lommel United.

In vergelijking met het duel van zondag was er dit keer vanaf het begin veel druk op de Duiters, waardoor Zwolle aardig kon voetballen. Dit leidde tot enkele kansen. Zo kopte Darryl Lachman uit een corner net over en ws ook Furdjel Narsingh een aantal keren gevaarlijk. Lippstadt kon daar weinig tegenover stellen. Vlak voor rust scoorde Bram van Polen dan ook de verdiende openingstreffer, een prima steekbal van Rochdi Achenteh werd door van Polen binnengewerkt.

Lees verder »

PEC Zwolle TV wekelijks op Eredivisie Live

Zwolle – Ook in het nieuwe voetbalseizoen 2012-2013 blijft PEC Zwolle TV de club en alles rondom de club volgen. Vanwege de promotie van PEC Zwolle worden de uitzendingen wekelijks op Eredivisie Live uitgezonden. Daarnaast maakte PEC Zwolle TV een dvd over het prachtige kampioenschap van afgelopen seizoen en alle festiviteiten daaromheen.

Elke donderdag om 18.00 uur wordt de nieuwste uitzending van PEC Zwolle TV uitgezonden op Eredivisie Live. Op vrijdag en direct voorafgaand aan de wedstrijden wordt de uitzending herhaald. De uitzendingen van PEC Zwolle TV behandelen komend seizoen onder andere de volgende rubrieken: samenvatting afgelopen wedstrijd en nabeschouwing, actuele ontwikkelingen rondom PEC Zwolle, de historie PEC Zwolle / FC Zwolle, specials en de voorbeschouwing komende wedstrijd. Volg PEC Zwolle TV ook online! Alle uitzendingen, aangevuld met extra items zijn gratis te zien op http://www.peczwolle.tv/.

Lees verder »

Wegens succes extra concert De Dijk in Hedon

Zwolle – Dat De Dijk het nog altijd goed doet moge duidelijk zijn. De Amsterdamse band speelt op donderdag 15 november in een uitverkocht Hedon. Voor de liefhebbers die helaas geen ticket hebben kunnen bemachtigen is er een herkansing. Woensdag 14 november doet De Dijk opnieuw het Zwolse poppodium aan voor een concert. Kaartverkoop hiervoor is al gestart.

De formatie staat keer op keer weer op scherp als ze de bühne betreden. Nummers als Bloedend Hart, Mag Het Licht Uit en Dansen Op De Vulkaan worden nog altijd door iedereen uit volle borst meegezongen. Het is dan ook niet voor niets dat de band nog met veel plezier stad en land afgaat om hun aanhang de avond van hun leven te geven. Het was in 2009 dat de band tijdens het Noorderslag festival in Groningen eindelijk met de Popprijs bekroond werd voor hun gehele oeuvre. Fans van De Dijk weten het als geen ander, met steevast uitverkochte shows in Hedon is het zaak om zo snel mogelijk je tickets in huis te halen.

Lees verder »

Start kaartverkoop Stadsfestival Zwolle

Zwolle – Vanaf 1 augustus gaat de kaartverkoop van het Stadsfestival van start. Het Stadsfestival is een unieke mix van muziek, theater en beeldende kunst van 1 – 8 sept.

Uitgangspunt vormt de ster van Zwolle: de grachtengordel. Alle voorstellingen en optredens vinden plaats op het water of direct langs de kades van de stadsgrachten. Op www.stadsfestival.nl kunt u voor zowel de vaarroutes als de locatievoorstellingen online kaarten kopen. Tijdens het festival zijn kaarten te koop bij één van de kassa’s op het Rode Torenplein. Het Rode Torenplein is van 1 t/m 8 september het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kunt u iedere dag genieten van meerdere voorstellingen en concerten van o.a. Theatergroep De Jonge Honden, de Zotte Zusjes en André Manuel.

Lees verder »

Foto’s werkzaamheden Station Zwolle

Zwolle – Dinsdag was één van de meest belangrijke dagen van de werkzaamheden voor een nieuw perron en met name een nieuwe bredere voetgangerstunnel bij het station van Zwolle. Weblog Zwolle was er deze dag bij en maakte een foto-overzicht van de vorderingen aldaar. Meest in het oog sprong het inrijden van vier immense tunneldekken van 1400 ton per stuk. Deze vormen het plafond van de nieuwe reizigerstunnel. Ze dekken het gat af dat afgelopen dagen middenin station Zwolle is gegraven. Komende maandag moeten daar al treinen overheen gaan rijden. Een mooi stukje vakwerk! De werkzaamheden aan de reizigerstunnel en het vierde perron lopen tot nu toe volgens planning.

31-07-2012_plaatsen_tunneldelen_station_zwolle_01.jpg 

De afgelopen maanden zijn de tunneldekken die tot 25 meter breed zijn en tussen de 1000 en 1400 ton wegen voorgebouwd. Er waren gemiddeld vijftig betonwagens per tunneldek voor nodig. Vorig jaar zijn er al zeventien meter diepe damwanden aangebracht over de gehele lengte van de reizigerstunnel die 120 meter lang en zeventien meter breed wordt. Afgelopen dagen zijn circa 6000 kubieke meter zand en het resterende deel van de oude perrontunnel weggehaald die tussen de damwanden zitten. De contouren van de tunnel worden zo steeds beter zichtbaar. Het inrijden van de tunneldekken gebeurde met behulp van een ingenieuze constructie. De betonnen dekken rusten op palen waaronder speciale transportwagens worden geplaatst. Ze verplaatsen de dekken over een afstand van circa zestig meter naar hun definitieve plek. Daarvoor was een weg geplaveid van betonnen en stalen platen.

31-07-2012_plaatsen_tunneldelen_station_zwolle_06.jpg 

https://youtu.be/C6LprvCy8Ug

31-07-2012_plaatsen_tunneldelen_station_zwolle_05.jpg   

31-07-2012_plaatsen_tunneldelen_station_zwolle_07.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Lees verder »

Landstede Basketbal contracteert Tanner Smith

 Zwolle – Tanner Smith wordt de tweede Amerikaan van Landstede Basketbal in het seizoen 2012-2013. De guard speelde de afgelopen vier jaren bij Clemson University in South Carolina. Clemson Tigers komt uit in de sterke ACC Conference, met onder andere de teams van North Carolina en Duke.

Smith is een echte allrounder en is de eerste speler van Clemson die gemiddeld meer dan 10 punten (11,2), 5 rebounds (5,1) en 4 assists (4,1) over een heel seizoen heeft gescoord. Hij was daarmee teamleider in assists, uitzonderlijk voor een speler van zijn lengte (1,96 meter). Daarnaast heeft de 22-jarige een goed schotpercentage. Hij schiet 36% van zijn 3-punters raak. Smith werd vier jaar achter elkaar gekozen in het All-ACC Academic team.

Programma Open Dag PEC Zwolle

Zwolle – De jaarlijkse Open Dag van PEC Zwolle op zaterdag 4 augustus komt steeds dichterbij. Ook dit jaar verzorgt onze hoofdtrainer Art Langeler weer een demo-training met daarbij de voltallige selectie.

Om 13.00 uur opent PEC Zwolle de deuren van het IJsseldelta Stadion en vanaf dat moment start ook het veldprogramma. PEC Zwolle United presenteert haar nieuwste project, Art Langeler verzorgt een demo-training en natuurlijk wordt deze dag afgesloten met een spectaculaire spelerspresentatie. We nemen het totale programma graag even met je door. Om 13.00 uur gaan de deuren van het IJsseldelta Stadion open, arriveert de gloednieuwe spelersbus met alle spelers en stafleden en gaat de jaarlijkse Open Dag officieel van start! Onze eigen stadionspeaker Peter Vader presenteert het programma en dj’s Hans Plattel en Jurrian Visscher verzorgen de muzikale invulling.

Lees verder »

Bigband Joint Venture verhuist naar Zwolle

Zwolle – Bigband Joint Venture o.l.v. Maarten Gal strijkt vanaf september neer in Zwolle. Oorspronkelijk komt de band uit Epe, maar het overgrote deel van de muzikanten komt inmiddels uit Zwolle en omstreken. Vandaar dat zij haar pijlen op Zwolle gaat richten.

Het repertoire omvat een veelzijdigheid aan stijlen: swing, latin, pop en funk. Op woensdagavond van 20.00 uur tot en met 22.00 uur wordt er gerepeteerd. Er wordt nog gezocht naar enkele mensen die de band komen versterken, waaronder een trompetist, een alt saxofonist en een bassist. Mocht u interesse hebben mail dan naar bigbandjointventure@gmail.com of bel naar 06 57563600.