PEC Zwolle Vrouwen winnen bij sc Heerenveen

Zwolle –  De vrouwen van PEC Zwolle wonnen vrijdagavond overtuigend van sc Heerenveen. Enigste minpunt was de vele kansen die de Zwolse Vrouwen onbenut lieten. 

Er gaat iets moois ontstaan bij PEC Zwolle Vrouwen. De ploeg speelt goed verzorgd voetbal en dat zal in de Orange competitie nog moeten gaan leiden tot het behalen van veel punten. Tegen  sc Heerenveen werd de lijn die vorige week tegen Telstar was ingezet voortgezet. Ditmaal leidde het goede Zwolse spel tot het behalen van 3 punten. De score had veel hoger uit moeten vallen. Niettemin heerste er tevredenheid in het Zwolse kamp. Na twee wedstrijden gespeeld te hebben staan de PEC Zwolle Vrouwen waar ze voor aanvang van de competitie hoopten te staan, in het linker rijtje. 

Lees verder »

Elsendoorn fietst 24 mille bij elkaar voor het KWF

Zwolle – Vrijdagavond werd in het Swolsch Café aan de Melkmarkt het bedrag bekend gemaakt dat Martin Elsendoorn met zijjn stichting Bike-4life bij elkaar georganiseerd en gefietst heeft voor het goede doel KWF. Het totaalbedrag werd € 23.224, 88!!

bike-4life.jpg
Eigen foto

Op 13 Mei stapte Zwollenaar Martin Elsendoorn op de fiets voor een bijzondere uitdaging/avontuur. De Uitdaging: Op de fiets van Zwolle, Nederland naar Kharkiv, Oekraïne. Dat zijn ruim 2400 fietskilometers voor het goede doel KWF – Sta op tegen kanker. Waarom? Iedereen verdient een morgen! Door veel fietskilometers te maken probeerde Elsendoorn zoveel mogelijk geld binnen te fietsen voor kankeronderzoek, om de droom te kunnen waarmaken kanker zo snel mogelijk terug te dringen en onder controle te brengen. Elsendoorn ging Oranje, het Nederlands Elftal van Bert van Marwijk achterna. De successen van Oranje bleven uit, maar Elsendoorn scoorde!

Lees verder »

Stichting doopt boot voor mensen met beperkingen

Zwolle – Het is zover! De Stichting ´Schipper mag ik ook eens varen?’ heeft de beschikking over een boot. De feestelijke eigendomsoverdracht en de doop van het schip vond vrijdagmiddag aan de Schuttevaerkade plaats. Dit gebeurde in samenwerking met notaris Duret De Kroon. Een belangrijke stap nadat in juli 2011 de statuten van de stichting zijn vastgelegd.

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_04.jpg

De stichting Schipper mag ik ook eens varen, zet zich in om mensen met beperkingen en hun familie of verzorgers een zorgeloze vaarvakantie te bieden. De aankoop van het schip, de ArieV, is mogelijk gemaakt dankzij vele donaties, de verkoop van certificaten en de hulp van beschermvrouwe Thecla Bodewes uit Hasselt. De ArieV wordt de komende jaren volledig aangepast om mensen met beperkingen te kunnen ontvangen. De stichting hoopt in 2014 de eerste gasten te verwelkomen. Meer informatie over dit initiatief vindt u op www.schippermagikookeensvaren.nl.

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_05.jpg
Johan Smit had een mooi gedicht gemaakt…

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_02.jpg

31-08-2012_schip_voor_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_01.jpg

Lees verder »

Reunie 25-jarig dagcentrum de Molenkamp

Zwolle – In september bestaat dagcentrum de Molenkamp van Frion 25 jaar. Op vrijdagmiddag vierden begeleiders en cliënten dit zilveren jubileum. De deuren van de Molenkampsweg stonden open voor oud-cliënten, -begeleiders, familie en andere betrokkenen uit de samenleving. Ontmoeten stond centraal tijdens deze feestelijke middag. In het dagcentrum was een tentoonstelling van oude foto’s, er was live-muziek en de aanwezigen konden genieten van heerlijke zelfgemaakte cupcakes.

31-08-2012_de_molenkamp_bestaat_25_jaar_03.jpg

Het dagcentrum werd opgericht door de C.E. van Koestveldstichting, is na een fusie onderdeel van Frion en staat midden in de samenleving. Cliënten maken op het dagcentrum veel gebruiksartikelen van hout, stof en papier. Vaak werken ze in opdracht van plaatselijke ondernemers en particulieren. Er is veel mogelijk. Voorbeelden zijn: halffabricaten voor scholen die leerlingen dan weer verder bewerken of persoonlijk bedankcadeautjes voor bruiloften. De jaarlijkse zomermarkt is ondertussen een begrip. Hier verkopen cliënten onder andere de gemaakte producten.

31-08-2012_de_molenkamp_bestaat_25_jaar_02.jpg

31-08-2012_de_molenkamp_bestaat_25_jaar_04.jpg

31-08-2012_de_molenkamp_bestaat_25_jaar_05.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Lees verder »

Files op A28 bij Zwolle na ongeluk

Zwolle – Door een ongeval, tussen twee personenauto’s en een vrachtwagen, vrijdagmiddag rond 16.20 uur op de IJsselbrug van de A28 bij Zwolle ontstonden er op beide zijden van weg files.

logo_1002.jpg

File op de A28: Hoogeveen richting Amersfoort tussen afrit Ommen en knooppunt Hattemerbroek 5 km, door een ongeluk. De weg was rond 17.00 uur weer vrij.  En een file aan de andere kant van de weg door kijkers: Amersfoort richting Zwolle tussen ’t Harde en Zwolle-Zuid liep op tot 8 km.

Denni Avdic speelgerechtigd tegen N.E.C

Zwolle – De nieuwe spits van PEC Zwolle, Denni Avdic, kan zaterdagavond in actie komen bij de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen.

avdic_4.jpg
Foto: PEC Zwolle

De Zweedse spits tekende donderdagmiddag zijn contract in Zwolle. De aanvaller, die voor één seizoen gehuurd wordt van Werder Bremen, kan zaterdag al zijn eerste minuten maken in het IJsseldelta stadion. De KNVB heeft goedkeuring gegeven over de benodigde papieren. N.E.C. uit Nijmegen is morgen de tegenstander in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen.

Ondernemers delen kennis met studenten Windesheim

Zwolle – Alle 1300 eerstejaarsstudenten van de businessopleidingen van Windesheim krijgen vanaf maandag 3 september wekelijks college van topondernemers uit de regio Zwolle-Almere. Deze CEO’s, bestuurders en managers zijn sinds kort als ‘Entrepreneur in Residence’ in dienst bij Windesheim. De komende weken delen zij hun ervaring en visie met de nieuwe lichting studenten. Ze bieden een kijkje in de keuken van het mkb en grootbedrijf. En minstens zo belangrijk: ze dragen hun eigen enthousiasme voor het ondernemerschap over aan de toekomstige generatie.

De reeks die de verschillende aspecten van ondernemerschap belicht, begint maandag 3 september met een hoorcollege van Mr. Klaas Feenstra, commercieel directeur bij Friesland Bank. Hij gaat in zijn college in op het onderwerp sociale en communicatieve vaardigheden. In dezelfde week verzorgt Guus Weiss, directeur HR, Legal en Communicatie van GDF SUEZ Energie Nederland NV (voorheen Electrabel) ook colleges over dit thema. De colleges bieden de studenten houvast in het project waarmee ze het eerste halfjaar van hun opleiding aan de slag gaan. Tijdens dit project maakt elke student aan de hand van bedrijfsbezoeken, gesprekken met werknemers en gericht onderzoek een analyse van een onderneming uit de regio.

Lees verder »

Eerste wedstrijden voor jeugdteams PEC Zwolle

Zwolle – In navolging van het eerste elftal, de beloften en de vrouwen start komend weekeinde ook de competitie voor de jeugdelftallen van PEC Zwolle.

Het hoogste jeugdelftal van PEC Zwolle begint zaterdag haar competitie met een uitwedstrijd. Het team van trainer Gert Peter de Gunst speelt tegen NEC/FC Oss A1. Vorig jaar werd liep de A1 promotie naar de landelijke Eredivisie net mis, waardoor het dit seizoen uitkomt in eerste divisie. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Nijmegen. De B1 van PEC Zwolle speelt haar eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Achilles 1894. In de voorbereiding op het de competitie won het team van trainer Alexander Palland het bekerduel tegen CSV ’28 B1 met maar liefst 35-0. De aftrap is om 13.00 uur in het IJsseldelta stadion.

Lees verder »

Jongen beroofd op Sassenpoortenbrug

Zwolle – Op donderdagavond 30 augustus rond 21.50 uur is een 17-jarige jongen uit Zwolle door twee jongemannen beroofd van zijn portemonnee.

politienieuws_logo.jpg

De jongen liep vanaf het station via de Zeven Alleetjes naar het centrum. Op de Zeven Alleetjes werd hij door een jongeman om een vuurtje gevraagd . Hij gaf dit, maar enige seconden later vroeg de jongen opnieuw om een vuurtje omdat de eerste keer de sigaret niet goed aan was gegaan. Toen de 17-jarige jongen daarna weer verder liep richting de Sassenpoortenbrug voelde hij ineens een harde duw in de rug waardoor hij kwam te vallen. Hij kreeg daarna een paar klappen. Vervolgens hoorde hij mensen wegrennen. Toen hij omkeek zag hij twee personen, waaronder de jongen die hem om een vuurtje had gevraagd, wegrennen richting het station. Daarna merkte hij dat zijn portemonnee was weggenomen uit zijn broekzak. Na de melding heeft de politie in de buurt gezocht naar de twee, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Lees verder »

Cibap en OCW bij de Raad van State

Zwolle – Op donderdag behandelde de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het hoger beroep van de minister van OCW tegen de uitspraak van de rechter om het besluit tot verlaging van de bekostiging van het Cibap ongegrond te verklaren.

In 2010 heeft de minister van OCW besloten de vastgestelde rijksbijdrage over het jaar 2010 aan Cibap met een bedrag van ruim € 950.000 te verlagen. Het Cibap had volgens OCW in het studiejaar 2008-2009 niet voldaan aan de 850 urennorm voor een tweetal opleidingen. Het betreft het volgens de Inspectie niet correct programmeren van een aantal uren in het Open Leer Centrum. Bovendien acht de Inspectie de informatiedeskundigen die de begeleiding verzorgden niet voldoende bevoegd. Het Cibap is tegen deze beslissing in beroep gegaan en de rechtbank Zwolle/Lelystad heeft dit beroep gegrond verklaard. Daarop heeft de minister beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank.

Lees verder »

Bekijk vergaderstukken gemeenteraad via een app

Zwolle – Inwoners van Zwolle kunnen vanaf nu alle openbare vergaderstukken van de gemeenteraad op de i-Pad bekijken met de app Politiek Archief. De agenda van het Raadsplein en de vergaderstukken zijn met deze app te lezen, te doorzoeken en te voorzien van eigen toevoegingen.

De app is gratis te downloaden in de App-store door te zoeken op ‘Politiek Archief’. Binnenkort is de app ook voor Android tablets beschikbaar. In gemeenten spelen vaak dezelfde vraagstukken. Via de Politiek Archief-app is ook gemakkelijk te bekijken hoe deze bij andere gemeenten op de agenda staan en welke stukken erover geschreven zijn.

Duurzaam-nl presents De Energy Battle

Zwolle – “Energie besparen moet je aan den lijve ondervinden”. Binnenkort start dan ook de Energybattle Zwolle 2012. Medewerkers van Zwolse bedrijven gaan met elkaar de strijd aan, wie heeft na 8 weken de meeste energie bespaard? De aftrap van deze wedstrijd is op 20 september in het Deltion College.

Ondertussen bij de deelnemende bedrijven is de werving van deelnemers druk gaande, vragen als "wie wordt de teamcaptain? " en "wat kan ik bedenken om meer te besparen?" en opmerkingen "Ik ga gewoon in het donker zitten een tijdje" komen nu al voorbij. Het Deltion College, BMA ergonomics, ROVA en ook 2 teams van de Gemeente Zwolle en een team van GDF SUEZ Energie Nederland gaan inmiddels de strijd aan. Met een paar organisaties worden nog gesprekken gevoerd en er zijn nog enthousiaste deelnemers welkom! Stuur dan zo snel mogelijk een bericht naar info@duurzaam-nl.nl

Lees verder »