Landstede Volleybal verder in CEV Cup

Zwolle – Woensdagavond vond in het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland de return plaats van het Europese treffen tussen Landstede Volleybal en Dinamo Boekarest uit Roemenië. De mannen uit Zwolle wonnen na een spannend duel met 3-2 en gaan daarmee door naar de achtste finale van de CEV Cup.

volley_cev_10.jpg

Na acht jaar schitterde Landstede Volleybal weer in de CEV Cup. Zwolle was er klaar voor, er was veel publiek op het Europse duel afgekomen. FCZ Tifosi was benaderd om met vele vlaggen de stemming nog wat extra op te voeren. Daarnaast was ook blaaskapel Pardoes bij het Europese treffen present voor een vrolijke muzikale noot. De eerste wedstrijd in Roemenië werd met 0-3 gewonnen, maar om een ronde verder te komen moest er ook thuis gewonnen worden. Dat leek aanvankelijk wel te lukken, maar na een 2-0 voorsprong kwamen de Roemenen terug tot 2-2. Zaak voor de vele supporters om nog een tandje bij te zetten en hun helden naar de overwinning te schreeuwen. Gelukkig werd de laatste set met 19-17 gewonnen. De uitslag werd daarmee 3-2. Bij verlies zou een golden set uitkomst moeten bieden wie er door zou gaan in de CEV Cup, dat werd voorkomen.

volley_cev_16.jpg

volley_cev_1.jpg

volley_cev_11.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

PEC Zwolle bekert verder via RKC Waalwijk

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond de bekerwedstrijd tegen RKC gewonnen. Net als vorige week voor de competitie was ook dit keer Zwolle te sterk voor RKC. In Waalwijk werd de stand 2-4. Met de winst heeft PEC Zwolle zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker 2012-2013.

rkc_pec_1.jpg

RKC Waalwijk begon sterk aan het duel met de Zwollenaren en stond na acht minuten op een 1-0 voorsprong. Defensieve wanorde bij de Blauwvingers zorgde ervoor dat Teddy Chevalier vrij kon uithalen. Nog geen minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Direct vanaf de aftrap zocht Zwolle de aanval en na een goede combinatie belandde de bal bij Youness Mokhtar, die Jeroen Zoet in de korte hoek wist te passeren. Tien minuten later kreeg PEC Zwolle een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Cuco Martina maakte opzichtig hands in het eigen strafschopgebied en Wiljan Pluim mocht vanaf elf meter aanleggen. Maar de RKC-goalie wist de inzet vanaf elf meter te keren. Hierdoor kwam er meer geloof in het spel van de thuisclub en na een halfuur zette Mats Lieder de thuisclub opnieuw op voorsprong na een razendsnelle counter.

Lees verder »

Diamanten bruiloft echtpaar Kok-Hegeman

De heer en mevrouw  Kok-Hegeman waren dinsdag 30 oktober 2012 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer brachtt het echtpaar woensdagmiddag een bezoek in hun woning in de Keersluis aan de Burg Vos de Waelstraat om hen te feliciteren. Het diamanten echtpaar kreeg een keramieken schaal van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis opgemaakt met bonbons van Bonbonnerie Borrel cadeau.

31-10-2012_echtpaar_kok-hegeman_60jr_getrouwd_01.jpg

De heer Kok is geboren op 8 augustus 1919 in Zwolle. Mevrouw Kok-Hegeman is geboren op 28 oktober 1925 in Zwollerkerspel. De bruidegom was bevriend met twee broers van de bruid. De vonk sloeg over op Koninginnedag 1946 voor de Jamin in de Diezerstraat. Op 30 oktober 1952 zijn de heer en mevrouw Kok voor de wet getrouwd in Zwollerkerspel. De kerkelijke inzegening volgde op 11 november in de Michäëlkerk aan de Roggenstraat. Hun eerste woning stond aan de Langenholterweg in Zwolle waar hun drie dochters en hun zoon zijn geboren. De heer Kok was werkzaam als huisschilder terwijl mevrouw Kok voor het huishouden en de kinderen zorgde.

31-10-2012_echtpaar_kok-hegeman_60jr_getrouwd_04.jpg

31-10-2012_echtpaar_kok-hegeman_60jr_getrouwd_03.jpg

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto…

Lees verder »

Schooltafeltennis Zwolle succesvol

Zwolle – De mooie en compleet gerenoveerde tafeltennishal van Tafeltennis Zwolle was woensdagmiddag het decor van het jaarlijkse schooltafeltennistoernooi. De organisatie was in handen van Tafeltennis Zwolle, dat afgelopen zaterdag haar 50-jarig jubileum vierde. SportService Zwolle fungeerde voor en tijdens het toernooi als ondersteuner. De Zwolse kinderen maakten er een mooie sportieve middag van.

31-10-2012_tafeltennis_tournooi_01.jpg

Het tafeltennistoernooi, voor basisschoolkinderen uit de groepen 5 tot en met 8, droeg dit jaar voor het eerst de naam ‘Table Stars the Battle’. De organisatie volgde namelijk de nieuwe opzet van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Aan het toernooi deden maar liefst 26 teams mee, van vijf Zwolse basisscholen. De teams bestonden uit vier of vijf kinderen. Het allerbeste team won voor de school een mooie tafeltennistafel. Daarnaast mogen de vier beste teams van Zwolle naar de landelijke finale op zondag 3 maart 2013 in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

31-10-2012_tafeltennis_tournooi_05.jpg

31-10-2012_tafeltennis_tournooi_03.jpg

31-10-2012_tafeltennis_tournooi_04.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Lees verder »

Leerlingen maken kennis met techniek op Techniekdag

Zwolle – Woensdag verwelkomde Windesheim 220 leerlingen uit 3 en 4 havo/vwo op de Techniekdag. De (leraren)opleidingen Techniek en Informatica organiseerden deze dag verschillende activiteiten rondom de fascinerende wereld van techniek en ICT. De techniekdag werd georganiseerd in het kader van oktober kennismaand.

31-10-2012_techniekdag_hogeschool_windesheim_01.jpg

Op deze Techniekdag gingen de leerlingen in twee workshops aan de slag met uitdagende en leerzame technieken. Zo werden ze uitgedaagd om de sterkste brug te bouwen, een nieuw ontwerp te maken voor een Senseo koffiezetapparaat, een computerspel te programmeren, met professionele apparatuur een stalen product te bouwen en een elektronische schakeling te maken. Door het zelf te doen, ervaarden de leerlingen hoe leuk en belangrijk wetenschap en techniek kan zijn. De leerlingen bezochten ook een presentatie over Serious Gaming, Campus TomTom of Scannen en 3D-printen en maakten op de informatiemarkt kennis met het bedrijfsleven. De Techniekdag maakte deel uit van de loopbaanoriëntatie en begeleiding waaraan de leerlingen deelnemen op hun eigen school.

31-10-2012_techniekdag_hogeschool_windesheim_08.jpg

31-10-2012_techniekdag_hogeschool_windesheim_03.jpg

31-10-2012_techniekdag_hogeschool_windesheim_06.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Lees verder »

Fietsersbond wil Zwolle als Fietsstad 2014

Zwolle – Op woensdag 31 oktober gaf Fietsersbond-directeur Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond op het Nationaal Verkeerskunde Congres (NVC) in ‘s-Hertogenbosch de officiële aftrap voor de zoektocht naar Fietsstad 2014. Gemeenten kunnen zich officieel inschrijven als kandidaat voor de felbegeerde titel. De Fietsersbond is op zoek naar de gemeente die hindernissen voor fietsers het meest adequaat uit de weg weet te ruimen.

Fietsers komen tijdens hun dagelijkse fietstochten heel wat hindernissen tegen. Slecht wegdek, drempels, paaltjes, onoverzichtelijke oversteekplaatsen, spoorwegovergangen, autowegen, maar ook andere fietsers, automobilisten, scooters en bussen kunnen een fietsrit onprettig maken. De gemeente die de beste oplossingen biedt om deze hindernissen uit de weg te gaan mag zich in 2014 Fietsstad noemen. Fietsersbond-Zwolle wil graag dat Zwolle zich aanmeldt voor de titel Fietsstad-2014. De wethouder van verkeer René de Heer heeft tijdens gesprekken aangegeven positief tegenover het idee te staan. De Afdeling van de Fietsersbond biedt de Gemeente aan te helpen bij de inventarisatie van die knelpunten.

Lees verder »

Jongetje en meisje vermist in Zwolle

Zwolle – Sinds woensdagmiddag wordt in Zwolle een 6-jarig meisje en een 8-jarig jongetje in de omgeving van de wijk Kamperpoort en Holtenbroek, vermist. Beiden zijn donker getint. Er werd een Burgernetactie gestart.

Signalement. Meisje: zwarte jas met bontkraag, wit – roze vest, blauwe spijkerbroek, haar in een knotje, roze meisjesfiets. Jongetje: kort donker krullend haar, bril, zwarte jas met bontkraag, blauwe capuchontrui, spijkerbroek en rijdt op een zwarte BMX-fiets. Heeft u iets gezien? Bel de politie: 0800-0011.

UPDATE: De beide kinderen waren even later weer terug dankzij een oplettende Burgernet deelnemer.

Cameratoezicht op sloopgebied Bachlaan

Zwolle – Woningstichting SWZ heeft, in samenwerking met de gemeente Zwolle en de politie IJsselland, besloten om het toezicht op het sloopgebied van de Bachlaan te optimaliseren. Zo zijn de heggen de afgelopen periode tot kniehoogte gesnoeid. Een andere maatregel die de corporatie vanaf maandag 29 oktober gaat instellen is het gebruik van camera’s op het terrein van de te slopen flats. Het toezicht met camera’s wordt gedaan door stichting I-watch.

I-watch verzorgt vanuit de Toezichtruimte Noord- en Oost-Nederland in Zwolle onder meer de beveiliging van de Zwolse binnenstad en bedrijventerrein Hessenpoort en heeft al jaren ervaring met camerabewaking en –toezicht. Om dat zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, worden aan en rondom de flats aan de Bachlaan camera’s aangebracht en wordt in samenwerking met de gemeente Zwolle de verlichting op deze locatie zo optimaal mogelijk gemaakt. De camerabeelden worden 24 uur per dag opgeslagen en op vastgestelde tijden live uitgekeken. I-watch garandeert daarbij een tot het minimum beperkte inbreuk op de privacy van de bewoners van de Bachlaan en de Porporastraat. Als er ongeregeldheden en/of strafbare feiten worden geconstateerd dan zal daar in eerste instantie door de politie op worden gereageerd. Bewoners zijn uitgenodigd om op locatie bij I-watch te aanschouwen hoe het cameratoezicht werkt.

Lees verder »

Groenkapje presenteert Kids on the Catwalk

Zwolle – Het team van Groenkapje presenteert de nieuwe workshop Kids on the Catwalk, een lesserie over mode en kleding, modeshows  en hoe het voelt om op een catwalk te staan. Bekend en beroemd zijn? Als supermodel poseren voor wereldberoemde fotografen en internationale modebladen? Met je hoofd op tv? In de spotlights staan is momenteel een hype, en maar al te vaak lijken alleen uiterlijkheden belangrijk. Groenkapje vindt ieder mens en elk kind uniek en mooi genoeg voor de catwalk.

kids_catwalk.jpg

Door het deelnemen aan de workshop Kids on the Catwalk kunnen kinderen van 6 t/m 13 jaar ervaren hoe het is om in de schijnwerpers te staan, en waar het écht om draait: samenwerken en inspelen op elkaars persoonlijke creativiteit. De workshop Kids on the Catwalk bestaat uit een vijftal lessen waarbij elementen uit dans, theater en mode gemixt worden. Samen leren de kinderen om oude kleding te restylen, hun kleding te showen en hoe het is om model te zijn. Op woensdag 7 november is er een gratis open les in de dansstudio Dans & Creatief aan de Harm Smeengekade 20 te Zwolle. Daarna start de cursus van vijf lessen tot de kerstvakantie. Lestijden zijn van 14.00 uur tot 15.00 uur voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en van 15.00 uur tot 16.00 uur voor kinderen van 10 t/m 13 jaar. Het lesgeld voor de lesserie en materiaalkosten restylen bedraagt € 35,- voor kinderen 6 t/m 13 jaar en € 40,- voor kinderen van 10 t/m 13 jaar.

Lees verder »

TalentStad Zwolle genomineerd voor Hersenbokaal

Zwolle – Vorige week werd bekend dat TalentStad is genomineerd voor de Hersenbokaal 2012. Dit is een jaarlijkse prijs van € 5000 voor werkgevers die zich in het bijzonder inspannen om werknemers met een hersenaandoening aan het werk te houden. Hockeydocent Ellen Lans werd twee jaar geleden getroffen door een herseninfarct en melde haar werkgever aan voor de bokaal. De Hersenbokaal is een initiatief van de Nederlandse Hersenstichting.

TalentStad werd samen met vier andere werkgevers genomineerd. De twee winnaars worden bepaald door een vakjury en het publiek aan de hand van het aantal stemmen op de website van de Hersenstichting. Op 20 november aanstaande worden de prijzen uitgereikt. Dit voorjaar hebben 75 werknemers met een hersenaandoening zelf hun werkgever aangemeld omdat zij vonden dat hun werkgever een extra pluim verdient voor zijn inspanning hen aan het werk te houden. De Hersenstichting die werkgevers stimuleren en riep de bokaal in het leven. De twee winnaars kunnen het bedrag toewijzen aan een project dat ten goede komt aan de re-integratie van mensen met een hersenaandoening.

Lees verder »

Literair fenomeen Ronald Giphart te gast in Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag 3 november is literair fenomeen Ronald Giphart te gast in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. De schrijver vertelt met humor over het boek dat centraal staat in de landelijke campagne Nederland Leest en de invloed van de schrijver op zijn eigen werk.

Giphart is sinds zijn jeugd ook een verwoed lezer. Op de middelbare school hield hij, naar analogie van het periodiek systeem der elementen uit de scheikunde, een ‘periodiek systeem der schrijvers’ bij. De boeken die hij had gelezen ordende hij in een periodiek systeem van schrijvers. W.F. Hermans (Her) deelde hij in bij de ‘edelschrijvers’, samen met Mulisch (Mul), Reve (Rev) en Wolkers (Wol). Nooit kon hij kiezen uit ‘de Grote Drie of Vier’: wie hij las was de grootste. Hoe denkt Ronald Giphart dertig jaar na zijn periodiek systeem over W.F. Hermans en zijn plaats in de Nederlandse literatuur? Welk werk heeft de tijd doorstaan? Is De donkere kamer van Damokles Hermans’ beste boek? Wat kenmerkt dit boek? En wat is de invloed van W.F. Hermans op latere schrijvers, onder wie Giphart zelf? In deze lezing vertelt Ronald Giphart met humor en met ondersteuning van een presentatie over het campagneboek van Nederland Leest.

Lees verder »

Sociale recherche spoort 3 ton aan uitkeringsfraude op

Zwolle – De sociale recherche heeft afgelopen kwartaal € 324.969,- aan uitkeringsfraude opgespoord. Van vijfentwintig personen is de bijstandsuitkering stopgezet omdat zij hun werkelijke woonsituatie hadden verzwegen. Door bestandskoppeling bleken verschillende personen hun volledige uitkering aan te vullen met inkomsten uit werk. Zij fraudeerden voor € 34.756,-. Negen personen moeten zich verantwoorden voor de rechter, omdat zij ieder voor meer dan € 10.000,- hebben gefraudeerd.

Uitkeringsfraude heeft vaak te maken met het niet doorgeven van de werkelijke woonsituatie. Dat bleek ook het geval bij een Zwols stel. Zowel de man als vrouw had aangegeven alleen te wonen. Onderzoek bracht echter aan het licht dat de twee al sinds 2007 samenwonen. Ten onrechte ontving het stel zo ruim € 101.147,- aan bijstand. Dit bedrag wordt van hen teruggevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt. Ook twee andere Zwollenaren beweerden op papier elk op een eigen adres te wonen. De praktijk bleek anders in elkaar te steken: het tweetal verzweeg al zo’n zeven jaar samen te wonen. Een bedrag van ruim € 86.426,- wordt van de twee teruggevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Lees verder »