Fijne jaarwisseling en een mooi 2013

Zwolle – Weblog Zwolle wenst iedereen een mooie oudejaarsavond, een prachtige jaarwisseling en een liefdevol, mooi en gezond 2013!! In oktober 2013 bestaat de internetkrant alweer 10 jaar!

vuurpijlen_peperbus_2.jpg

Van hobby naar fenomeen. Ook in 2012 ging het crescendo met Internetkrant Weblog Zwolle. Van ongeveer 6.000 vaste bezoekers per dag aan het begin van het jaar, is dit aantal in december 2012 gegroeid tot bijna 9.000 vaste bezoekers per dag. De mensen achter Weblog Zwolle doen dat zonder salaris en zonder subsidie. Vaak kost hun hobby alleen maar geld, zoals dat met meer hobby’s het geval is. Niets bijzonders eigenlijk, maar wel dat de waardering overwegend goed is. Dit uit zich in een dagelijks bezoek van veel Zwollenaren aan Weblog Zwolle, de meer dan 1.000 likes op Facebook of het aantal van meer dan 6.000 followers op Twitter. Daar zijn de vrijwilligers erg trots op!! De vrijwilligers willen gepassioneerd de vele bezoekers actueel op de hoogte stellen van wat er in hun stad gebeurd. Elke dag weer. Belangenloos! Weblog Zwolle wil ook in 2013 die dagelijkse continuiteit en kwaliteit een goed vervolg geven. Doet u weer mee? Met uw waardevolle bijdragen via de tienduizenden reacties. Dan maken we er samen weer een mooi WLZ-jaar van!

Gebulder in Zwolle met carbid

Zwolle – Tijdens de jaarwisseling mag er in Zwolle op een aantal locaties carbid geschoten worden. Dit mag in de periode 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 2012 02.00 uur.

carbid_3.jpg

Het schieten moet worden gedaan door personen ouder dan 16 jaar en er mag alleen een bal als projectiel gebruikt worden. Buiten de aangewezen locaties en tijden is het verboden om carbid te vervoeren of te gebruiken. In diverse wijkien van Zwolle was het mogelijk om met carbid te schieten. Op de foto’s ziet u dat dit in Zwolle Zuid bijna professioneel aangepakt werd, met diverse melkbussen op een rij en met een electronische ontsteking. Aan de Landsheerlaan ging het nog ‘ouderwets’ met de kont op de bus. Het gebulder is overal in Zwolle goed te horen. Ook bij Park Hogenkamp zijn foto’s gemaakt.

carbid_4.jpg

carbid_1.jpg

carbid_2.jpg

Via Lees verder meer foto’s….

Lees verder »

Veelbelovende Indieformatie Villagers naar Hedon

Zwolle – Zaterdag 12 januari treedt de getalenteerde Ierse singer-songwriter Conor J. O’Brien met zijn band Villagers op in Zwols poppodium Hedon. De formatie was al te zien op verschillende festivals, zoals Into The Great Wide Open en Lowlands. Ondertussen wordt er door menig liefhebber halsreikend uitgekeken naar het nieuwe studioalbum Awayland welke halverwege januari verschijnt.

Soms ingetogen, soms uitbundig; de muziek van Villagers weet dankzij de krachtige en herkenbare stem van O’Brien door te dringen bij de luisteraar. De gelaagde folksongs van het eerste album Becoming A Jackal werd goed ontvangen en wist zelfs het kritische Britse muziekmagazine NME te overtuigen (score 8/10). De verwachtingen voor opvolger Awayland zijn dan ook hooggespannen, zeker sinds de release van de ijzersterke melancholieke single Nothing Arrived.

Lees verder »

Veel meldingen van vuurwerkoverlast in Zwolle

Zwolle – Het loopt storm bij het landelijk meldpunt vuurwerkoverlast.nl van GroenLinks. In ruim een week tijd zijn er alleen al in Zwolle 570 meldingen binnengekomen over vuurwerkoverlast, daarmee neemt Zwolle landelijk de 14e plaats in qua hoeveelheid meldingen per stad.  Dit is de stand op zondagavond 30 december, dus voordat er officieel vuurwerk mocht worden afgestoken. In heel Nederland zijn er tot dat tijdstip meer dan 50.000 meldingen gedaan over overlast door vuurwerk, inmiddels is de 60.000 gepasseerd.

Bijna de helft van de meldingen in Zwolle gaat over overlast door het te vroeg afsteken van vuurwerk. Opvallend is verder het grote aantal meldingen van harde knallen (vuurwerkbommen): 182 meldingen, 57 meldingen gaan over vuurwerkstress bij huisdieren. Verder vallen flinke aantallen meldingen van vuurwerkschade of onveilige situaties voor voorbijgangers op. ‘Sinds vrijdag de vuurwerkverkoop startte, is het enorm druk op het meldpunt, maar ook  eerder waren er al veel meldingen’, zegt GroenLinks-raadslid Michiel van Harten. ‘We krijgen meldingen binnen van vuurwerkbommen die midden in de nacht afgaan, maar ook mensen die heel bang zijn voor schade of verwondingen, of zich grote zorgen maken over hun huisdieren. Al deze meldingen vielen op tijdstippen dat vuurwerk afsteken nog verboden was.’

Lees verder »

Mooie gift voor De Zonnesteen

Zwolle – Inloophuis De Zonnesteen heeft een cheque ter waarde van € 1.000,- ontvangen van de Ledenraad van Univé in het kader van de actie ‘Steuntje in de rug’. Het geld zal besteed worden aan kunstwerken ter verfraaiing van het inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten.

gift_univ_2.jpg
Op de foto: Els Beekman (coördinator De Zonnesteen) en Mw Appelhof-Bruins (Univé) Foto: M. Verhagen.

De Zonnesteen is het inloophuis aan de Koestraat voor mensen die met kanker te maken hebben. Naast de vrije inloop worden er allerlei activiteiten georganiseerd, afgestemd op de behoeften van de doelgroep. Voor nadere informatie zie http://www.zonnesteenzwolle.nl/.

Het weer: onstuimig

Zwolle – Op Oudejaarsdag is het bewolkt met eerst alleen in het noorden lokaal wat regen. In de avond regent het overal enige tijd. De wind is zuid tot zuidwest met aan de kust kracht 6 tot 7, mogelijk stormachtig, kracht 8. En met temperaturen tussen 9 en 12 graden eindigt 2012 zacht.

30-12-2012_weerfoto__luttekestraat_.jpg
Luttekestraat

Dinsdag is het in de ochtend bewolkt met af en toe wat regen. In de middag breekt de zon door, maar is er ook kans op enkele regenbuien. De (noord)westenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Het wordt gemiddeld 8 graden. Woensdag blijft het op veel plaatsen droog. Alleen heel plaatselijk kan een lichte bui ontstaan. Er is vrij veel bewolking en het wordt ongeveer 6 graden. De dagen daarna verlopen aan de sombere kant met maar weinig zon en een kleine kans op neerslag. Aan de middagtemperatuur verandert weinig.

Landstede Basketbal wint Basketball Days

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zondagavond het basketbal evenement Basketball Days gewonnen. In het sportcentrum van Landstede werd in de finale Tartu Ülikool/Rock uit Estland verslagen. De uitslag werd 85-66.

 30-12-2012_landstede_basketbal_finale_06.jpg

Op de eerste dag van Basketball Days was het Estse Tartu nog te sterk voor de lange Zwollenaren. Landstede verloor toen met 88-93. Landstede Basketbal had de finale weten te bereiken na winst op de Amerikanen van NYC Warriors. Tartu had in de halve finale het team van de Verenigde Arabische Emiraten verslagen. Tartu begon het duel goed, maar gaandeweg de match kwam Landstede langszij en gaf vanaf toen een voorsprong niet meer uit handen. Vooral in het laatste kwart kwam er weinig goeds meer uit de handen van de Esten. De kwartstanden waren: 16-18, 40-32, 60-55 en de einduitslag 85-66. Josh Magette werd tot MVP van het toernooi uitgeroepen. De speler van Landstede was ook tijdens de finale erg succesvol met een aantal driepunters. Het is de tweede keer op rij dat Landstede Basketbal eerste wordt tijdens Basketball Days.

_mg_5912.jpg

_mg_5902.jpg

30-12-2012_landstede_basketbal_finale_05.jpg

Meer foto’s via Lees verder…

Lees verder »

PEC Zwolle oefent tegen Werder Bremen

Zwolle – Tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek speelt PEC Zwolle twee oefenwedstrijden. De eerste tegenstander is op dinsdag 8 januari Karabukspor. Dit is de huidige nummer acht uit de Turkse Süper Lig. Eind december wist Karabukspor in Istanbul Fenerbahce nog met 1-3 te verslaan.

De tweede tegenstander is op vrijdag 11 januari Werder Bremen. De Noord Duitse ploeg staat op een twaalfde plaats in de Bundesliga. Voor Denni Avdic is de wedstrijd een weerzien met zijn werkgever. De Zweede aanvaller is momenteel door PEC Zwolle gehuurd van Werder Bremen.

Reddingsactie voor ree aan Schellerdijk

Zwolle – Zondagmiddag rond 14.45 uur is aan de Schellerdijk in Zwolle een ree te water geraakt. In de omgeving werd direct een reddingsactie op gang gezet.

redding_ree.jpg
Foto via Twitter @Ingeborg_P

De Reddingsbrigade van Zwolle had een belangrijk aandeel in de reddingsactie bij de IJssel. De Reddingsbrigade, die snel ter plaatse kon zijn vanwege een hoogwater oefening, ging met bootjes het water op om de ree te vangen. Even later kon het beestje gevangen worden, en werd door de dierenambulance van Zwolle vervoerd naar een dierenarts.

Groep gepakt na mishandeling aan Merwedelaan

Zwolle – In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december kreeg de politie een melding van onenigheid aan de Merwedelaan. Een aantal personen zou zijn geslagen door een groep van zes personen.

De groep van zes personen werd in eerste instantie niet aangetroffen. Op de Botlek wordt een groep aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. Een gedeelte van de groep probeerde er vandoor te gaan bij het zien van de politie. Na enig zoekwerk door de politie worden er vijf mannen uit Zwolle en een uit Kampen (18) aangehouden. De leeftijden van de overige mannen zijn 18 (2x), 21 en 22 jaar.

Lions New Years Event voor goede doelen

Zwolle – Op zondag 6 januari 2013 vindt in theater de Spiegel voor de 19e keer het Lions Nieuwjaarsconcert plaats. Een concert waarvan de opbrengst is bestemd voor een plaatselijk goed doel: “Schipper mag ik ook eens varen”, een schip voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking en voor de Lions aktie: Mazelen de wereld uit.

Het wordt een breed muzikaal event, geheel samengesteld en geleid door Zwollenaar Rik Elings met in de hoofdrol de veelzijdige zanger Humphrey Campbell. Daarnaast is er een belangrijke muzikale rol voor een flink aantal studenten van het Artez conservatorium. Het programma bestaat uit twee delen: Het eerste deel is een ‘feelgood’ evergreenjazz concert. Humphrey Campbell zal als solist optreden, maar er staat o.a. ook een duet met Esther Groenenberg op het programma. Alles begeleid door het Rik Elings Jazz trio.

Lees verder »

Zwolse Oliebollentocht voor velomobielen

Zwolle – Zaterdag gingen bij De Vrolijkheid in Zwolle meer dan 150 velomobielen van start voor de 60 km toertocht in de Kop van Overijssel. Het was de 17e editie van de zogenaamde Oliebollentocht.

29-12-2012_velotourtocht_met_150_deelnemers-vrolijkheid_01.jpg

De ligfietsers verzamelden bij De Vrolijkheid. Daar werd in groepen van ongeveer 50 fietsers gestart. De tocht voerde vanuit Zwolle-Noord via Hasselt en Zwartsluis naar Belt-Schutsloot in Nationaal Park De Weerribben – De Wieden en daarna via de veerpont bij Genemuiden terug naar Zwolle. De tocht wordt jaarlijks vanuit een andere startplaats georganiseerd. Voor deze 17e editie was vanuit Zwolle een route uitgezet door de kop van Overijssel. De tocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de Ligfietsvereniging NVHPV.

29-12-2012_velotourtocht_met_150_deelnemers-vrolijkheid_02.jpg

29-12-2012_velotourtocht_met_150_deelnemers-vrolijkheid_05.jpg

29-12-2012_velotourtocht_met_150_deelnemers-vrolijkheid_04.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »