PEC Zwolle bekert verder tegen PSV

Zwolle – PEC Zwolle treft in de halve finale van het KNVB bekertoernooi PSV Eindhoven. Het speelt het knock-out duel thuis in Zwolle!! Dat werd donderdagavond in Emmen tijdens de loting en na de wedstrijd Vitesse – Ajax (0-4) bekend gemaakt. De andere halve finale is Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar. De bekerduels staan voor 27 of 28 februari op het programma. De precieze data worden vrijdag bekend gemaakt.

28-10-2012_pec_zwolle-psv_eindhoven_1-2_15.jpg

Zwolle bereikte de halve finale door winst op Roda JC, RKC Waalwijk, GA Eagles en Heracles Almelo. Afgelopen woensdag won Zwolle nog knap met 3-2 van Heracles. De Zwollenaren wisten in 1977 voor het laatst de halve finale van de beker te bereiken door een 1-0 thuisoverwinning op MVV. Vervolgens werd in de halve finale afgerekend met ADO Den Haag. In de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland won Zwolle met 1-2. De finale tegen FC Twente werd in Nijmegen gespeeld. Stadion De Goffert was met 29.000 toeschouwers tot de nok toe gevuld. Ondanks een speloverwicht weet PEC Zwolle in de reguliere tijd niet tot scoren te komen. In de verlenging slaat FC Twente ongenadig hard toe. Een afstandsschot van Epy Drost, een penalty van Arnold Mühren en een doelpunt van Jan Jeuring zorgen voor een geflatteerde 0-3 nederlaag.

Duurzame lichtmast op rotonde in de Aa-landen

Zwolle – De lichtmast op de rotonde aan de Rijnlaan/Merwedelaan in Aa-landen is vervangen voor een duurzame variant met LED-verlichting. Een bijzonder project, omdat het een gemeenschappelijk initiatief is van buurtbewoners en de gemeente Zwolle. De gebruikte verlichting zorgt voor goede zichtbaarheid, daarbij gebruikmakend van de laatste LED-technologie.

31-01-2013_led_lichtmast_rotonde_rijnlaan_merwedelaan-dannenberg_04______________________________________________________________________________01.jpg

In november 2011 is het project ‘Energie maakt je warm’ gestart, waarin bewoners zijn uitgedaagd om zoveel mogelijk energie te besparen. Daarbij konden zij de hulp van een energiecoach inroepen. Bewoners van de Aa-landen en hun energiecoach Henk Nico van den Berg bespaarden samen de meeste energie en wonnen zo een prijs van € 1.000,-. Zij besloten het bedrag te besteden aan de realisatie van een lichtmast met LED-verlichting. Een dubbele winst: deze lichtmast bespaart energie en heeft ook als voordeel dat fietsers op de rotonde beter te zien zijn. Donderdagmiddag vond de officiële ingebruikname plaats.

31-01-2013_led_lichtmast_rotonde_rijnlaan_merwedelaan-dannenberg_03______________________________________________________________________________01.jpg

31-01-2013_led_lichtmast_rotonde_rijnlaan_merwedelaan-dannenberg_02______________________________________________________________________________01.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Knik in de nieuwe Rodetorenbrug

Zwolle – In het verleden was D66 Zwolle geen voorstander van de Rodetorenbrug. Er lag volgens de democraten al een brug ietsje verderop, en een brug op die plek past niet in het historische aanzicht van de stad. Echter, toen D66 het ontwerp zag, was de fractie blij verrast.

rodetoren_brug_knik.jpg

Een prachtig sierlijk ontwerp dat het moet hebben van zijn vloeiende lijn. Een brug die "een vederlichte verbinding vormt tussen beide oevers. Die in één elegante beweging het water overbrugd" aldus het programma van eisen. Echter, wandelend langs de kade viel het D66 op dat de uitvoering van de Rodetorenburg er niet uitziet zoals het ontwerp. Ook de Vrienden van de Stadskern hebben geconstateerd dat er knikken in de staalplaat zitten. En dat terwijl de vloeiende lijn juist de essentie is van het ontwerp. De fractie van D66 vraagt zich af of het college de knikken ook heeft gezien, wil graag weten of de architect wel tevreden is over het resultaat en vraagt zich af of er iets aan te doen is of dat eventuele schade verhaald kan worden.

Programma Bevrijdingsfestival Zwolle 2013

Zwolle – In 2013 vindt de 23ste editie van Bevrijdingsfestival Overijssel plaats, hét festival op 5 mei. Met diverse podia, meer dan tientallen optredens, honderden vrijwilligers, een maximum van 145.000 bezoekers en veel inhoudelijke projecten, is het festival meer dan een bezoek waard! Donderdagavond werd in het beste popodium van Nederland, Hedon Zwolle, het programma van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2013 onthuld.

hoofdpodium_bfo_2013.jpg

Op het Wärtsilä hoofdpodium ook dit jaar weer mooie en grote namen als Gers Pardoel, DI-RECT, Racoon en Kane. Minder bekend zijn La Pegatina en The Coup. De Zwolse Zotte Zusjes openen het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Al eerder was bekend geworden dat Miss Montreal de zogenaamde helicopteract is en in Zwolle het bevrijdingsfeest afsluit. Zij (Sanne Hans) woonde een aantal jaren in Zwolle. Maar er is meer Zwols op het #BFO2013. Op het Abbot Podium treden o.a. The Horse Company en Delain op. In de Deltion VIP Lounge geeft de Zwolse Chayah van Diermen een intiem ‘priveconcert’. Bevrijdingsfestival Overijssel heeft samen met vier grote onderwijsorganisaties uit Zwolle samenwerkingsprojecten opgezet. Hierbij kunnen studenten enerzijs meewerken als vrijwilliger maar anderzijds ook de betekenis van 5 mei vormgeven. Onderstaand de projecten die in 2013 hun uiting gaan vinden op Bevrijdingsfestival Overijssel. De Familie- en Theaterweide is er ook dit jaar weer, en natuurlijk ook de Festivalmarkt en de Festivalboulevard.

Lees verder »

De Zotte Zusjes openen Bevrijdingsfestival

Zwolle – Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel organiseert elk jaar een bijzonder openingsconcert. Tijdens deze 23e-editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel zal het openingsconcert  worden verzorgd door de Zotte Zusjes!

25-11-2012_swingend_optreden_zotte_zusjes_-young_ones_08.jpg

De Zotte Zusjes zijn vijf vrolijke meiden die dol zijn op gezelligheid en brengen vermaak met Nederlandstalige liedjes. De meiden begeleiden zichzelf met een contrabas, gitaar en snaredrum en dat maakt ze mobiel genoeg op het podium om een interactief optreden weg te geven. Hun Hollandse repertoire bereikt een groot publiek en ze trakteren iedereen op een portie ongein en theatrale hoogstandjes. Grenzeloos amusement, voor jong en oud!

Nieuwe clubavond Sunscape

Zwolle – Hedon rolt op Valentijnsdag 14 februari de rode loper uit voor een gloednieuwe clubavond; Sunscape! Ga los op de de meest sexy en groovy clubbangers te midden van een classy setting. Pure aankleding in de vorm van oogstrelende visuals en unieke showelementen in combinatie met de beste latin- en vocal house van dit moment. Elke editie weer verzorgen de resident dj’s Casper Grey, Mark LaRocca en Timo-T jouw avond in optima forma. Na afloop nog ff nagenieten van de memorabele vibe die Sunscape heet? De sets zijn terug te luisteren bij het gelijknamige radioprogramma op DEEP.FM.

Casper Grey is al jaren een bekende naam in het Zwolse uitgaansleven, maar ook ver daarbuiten. Eerder stond hij al meerdere malen in Panama en Hotel Arena, Amsterdam, Monza in Utrecht en Bloomingdale aan Zee. Maar ook buiten de landsgrenzen (van Zweden tot en met Ibiza) was Casper regelmatig achter de decks te bewonderen. Mark LaRocca heeft al de nodige mooie gigs achter zijn naam staan. Zo zijn daar: Elegance in de Little Buddha in Amsterdam, Explosion Festival en natuurlijk Fusion Of Dance Festival! Daarnaast is Mark ook druk bezig met zijn eigen producties. Afgelopen jaar was hij zelfs runner-up in de SlamFm DJ Talent Of The Year Contest.

Lees verder »

Berkum heeft technische staf rond

Zwolle – Met het contracteren van een nieuwe trainer voor het tweede elftal heeft zaterdaghoofdklasser VV Berkum de technische staf voor het nieuwe seizoen 2013-2014 vrijwel compleet. Met ingang van de nieuwe jaargang staat de 46-jarige Rinke Borger aan het roer bij Berkum 2, dat uitkomt in de Reserve Hoofdklasse, en neemt hij ook de coaching van het beloftenteam voor zijn rekening.

 

Met de aanstelling voor de komende drie seizoenen van Rinke Borger als trainer van het tweede elftal heeft Berkum gekozen voor een echte ‘verenigingsman’. In het verleden speelde hij liefst 11 jaar in het eerste elftal van Berkum en daarna bleef hij in allerlei functies actief in de club. Dat varieerde van trainer bij de junioren tot lid van de technische commissie. In zijn nieuwe functie zal Borger, met zijn ruime en veelzijdige ervaring, vooral ook proberen talenten uit de Berkum-jeugd op te leiden voor het ‘grote werk’. Als trainer van Berkum 2 is hij de opvolger van Jeroen de Vries, die volgend seizoen aantreedt als eerste coach van de Zwolse derdeklasser HTC.

 

Lees verder »

Maatwerk voor gemeentelijke grondprijzen Zwolle

Zwolle – Zwolle zet dit jaar maatwerk in bij het bepalen van de gemeentelijke grondprijzen. Op basis van een gedegen studie van (markt)ontwikkelingen en specifieke lokale omstandigheden komen burgemeester en wethouders tot dat voorstel aan de gemeenteraad. De vastgestelde grondprijzen vormen de basis waarop Zwolle een verantwoord (financieel) grondbeleid kan voeren. De Overijselse hoofdstad werkt met bandbreedtes binnen de diverse bestemmingen voor grond. Binnen die bandbreedtes is maatwerk mogelijk. De grondprijzen hoeven dit jaar daarom niet aangepast te worden.

Elk jaar worden de grondprijzen vastgesteld in een nota, op basis van uitgangspunten uit de Nota Grondbeleid 2009-2013. De hoogte van de grondprijzen is belangrijk. Zo worden grondexploitaties van de gemeente beïnvloed door het prijsniveau. Het is daarmee een van de uitgangspunten van de MeerjarenPrognose Vastgoed. De prognose geeft inzicht in de verwachte financieel-economische ontwikkelingen rond het gemeentelijk grondbeleid. Het gaat dan bijvoorbeeld om beoogde resultaten en risico-inschattingen. De Overijsselse hoofdstad neemt al enige jaren maatregelen om een zo effectief mogelijk grondbeleid te voeren.

Lees verder »

Meerjaren Prognose Vastgoed Zwolle 2013

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad spreekt zich binnenkort uit over de uitgangspunten van de gemeentelijke MeerjarenPrognose Vastgoed, de MPV. De prognose geeft inzicht in de verwachte financieel-economische ontwikkelingen rond het gemeentelijk grondbeleid. Het gaat dan bijvoorbeeld om beoogde resultaten en risico-inschattingen.

De Overijsselse hoofdstad heeft de afgelopen tijd de vastgoedprogramma’s en het grondbeleid tegen het licht gehouden en in beeld gebracht wat de werkelijke vraag is voor de korte en langere termijn. Zwolle wil de plannen meer flexibel maken en beter inspelen op de nieuwe werkelijkheid. Burgemeester en wethouders hebben inmiddels uitgangspunten van de MPV geformuleerd waarover de gemeenteraad zich uit moet spreken. De uitgangspunten voor de MPV 2013 komen voort uit de heroverweging van de stedelijke programma’s die de gemeente samen met haar partners in de stad en regio en andere externe deskundigen heeft ingezet. Belangrijk(ste) onderdeel van de herprogrammering is een analyse van de woningbouwmarkt. Die analyse leidt tot een bijstelling van de Zwolse planning voor woningbouw, kantoren en voor de uitgifte van grond.

Lees verder »

Stadshagen veiliger en beter bereikbaar

Zwolle – Het uitvoeringsplan voor een veiliger en bereikbaar Stadshagen is gepresenteerd door burgemeester en wethouders van Zwolle. In de Zwolse wijk worden maatregelen genomen voor het fietsverkeer en komt onder meer een autoverbinding tussen Breecamp-Oost en Breezicht. Verder worden rotondes aangepast en wordt de bewegwijzering verbeterd.

16-09-2011_ontsluiting_stadshagen_4.jpg

Verder is voorzien in een extra aansluiting van Breezicht op de Stadshagenallee en wordt het kruispunt Belvédèrelaan-Twistvlietpad aangepast. De verwachting is dat op deze locatie de overzichtelijkheid en daarmee de verkeersveiligheid  aanzienlijk verbetert. Er is geld gereserveerd voor een kruising van de Kamperlijn voor autoverkeer, bij de Rozentunnel. Het maatregelenpakket is een uitwerking van eerder onderzoek, in samenspraak met de wijkbewoners, naar de mogelijkheden om de bereikbaarheid van Stadshagen te verbeteren. Veiligheid was daarbij één van de aandachtspunten. Al eerder heeft de gemeente maatregelen genomen om de ontsluiting van Stadshagen te verbeteren, met name op de Werkerlaan, de Hasselterweg en de Havezathenallee.

Lees verder »

ReVAS de Peperbus van start met showdown

Zwolle – ReVAS de Peperbus is deze maand gestart met showdown, een sport voor mensen met een visuele beperking. Elke dinsdagavond wordt er van 19.15 tot 21.00 uur in de sportzaal van de Calo getraind. Het initiatief wordt van harte ondersteund door SportService Zwolle.

“Showdown werd nog niet in Zwolle aangeboden en er bleek voldoende animo om te starten met een groep mensen”, vertelt Loes Boetes van SportService Zwolle. “Het is mooi om te zien dat een burgerinitiatief zoals dat van Marga in de praktijk wordt gebracht en dat de sport nu onder de vlag van ReVAS de Peperbus wordt aangeboden.” Showdown wordt – net als goalball – geheel op gehoor en gevoel gespeeld en is daarom bij uitstek geschikt voor mensen met een visuele beperking, man of vrouw, jong of oud. Ook mensen zonder een visuele beperking kunnen aan deze sport deelnemen; alle spelers dragen een geblindeerde skibril, zodat op dat punt iedereen gelijk is.

Lees verder »

ZAC voert Fair Play steeds verder door

Zwolle – Voetbalvereniging ZAC in Zwolle-Zuid hervat het voetbalseizoen zaterdag 2 februari met de verdere invoering van Fair Play binnen de club. In het seizoen 2011-2012 is door ZAC reeds gestart met de invoering van Fair Play na ondertekening van het bijbehorende convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’ van SportService Zwolle.

fairplay.jpg

In een aantal fasen wordt Fair Play steeds verder ingevoerd, zowel in als rondom het veld. Recente gebeurtenissen in het voetbal, waaronder de tragische dood van de grensrechter uit Almere na mishandeling op het voetbalveld, duiden op de noodzaak van Fair Play en de noodzaak als blijvend aandachtspunt. Na een degelijke voorbereiding start ZAC zaterdag de volgende fase. In samenwerking met SportService Zwolle is een instructiekaart ontwikkeld. Hierop staan de gedragsafspraken voor aanvang en afloop van de wedstrijd. Aan alle teamleiders en trainers van ZAC is de instructiekaart verstrekt. Daarnaast hebben ook alle clubscheidsrechters een instructiekaart gekregen, maar dan in handzaam zakformaat. Bij alle thuiswedstrijden van ZAC zal volgens de Fair Play richtlijnen en gedragsafspraken de wedstrijd worden aangevangen, gespeeld en afgerond.

Lees verder »