Vuurwerk maakt einde aan laatste Koninginnedag

Zwolle – Een groots vuurwerk maakte dinsdagavond een einde aan een mooie Koninginnedag in Zwolle.

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_07.jpg

Vanaf het Kraanbolwerk startte 22.00 uur een indrukwekkend vuurwerk. Langer en mooier leek het vuurwerk dit jaar op deze feestdag in Zwolle te zijn. Leek het even dat het vuurwerk voorbij was, begon er weer een nieuw salvo van kleurrijke pijlen en knalwerk. Een verdiend applaus volgde na een prachtig einde van een geslaagde Koninginnedag.

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_05.jpg

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_03.jpg

30-04-2013_afsluiting_koninginnedag_met_vuurwerk_01.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Zwolle viert Koninginnedag

Zwolle – Zwolle vierde dinsdag Koninginnedag, en het feit dat Nederland een nieuwe koning heeft. In de stad was het doorlopend druk bij de vrijmarkt en de diverse andere activiteiten, maar over het algemeen iets minder druk dan andere jaren doordat waarschijnlijk veel Zwollenaren voor de tv de ontwikkelingen van de inhuldiging van de koning keken.

koning_21_1_van_1.jpg

Net als in de Grote Kerk was ook in Park Eekhout ook een scherm geplaatst waarop de abdicatie en de inhuldiging te zien waren. Het park werd als Kinderplein bij de festiviteiten in het centrum betrokken. Circus Pavarini verzorgde er een optreden en jeugdige straatmuzikanten werden uitgenodigd in het park te gaan spelen. Vanaf 15.30 uur vond er op de Grote Markt een muzikaal programma plaats. Het Thomas Orkest vervulde daar met een Britshow een belangrijke rol. Op het Rodetorenplein werd een bijzondere ‘The Voice of Holland Tour’ georganiseerd. Later op de avond, om 22.00 uur, wordt vanaf het Schaepmanterrein een fraaie vuurwerkshow verzorgd.

koning_31_1_van_1.jpg

  koning_28_1_van_1.jpg

koning_34_1_van_1.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Zonnige start Koninginnedag Zwolle

Zwolle – De viering van het traditionele Koninginnedag in Zwolle verliep dit jaar iets anders als dat we in Zwolle gewend zijn. Eén van de redenen was de abdicatie van Koningin Beatrix in Amsterdam. Naast een aanpassing werden er ook elemanten aan het programma toegevoegd, dit gebeurde op Park Eekhout en het Rodetorenplein. De kleedjesmarkt en de activiteiten van de scouting bleven gewoon in stand. 

30-04-2013_vlaghijsen_grotemarkt_seremonie_grotekerk-loco._rene_de_heer_02.jpg 

De start van Koninginnedag vond dit jaar niet voor het stadhuis maar op de Grote Markt plaats. Daar werd vanaf 09.30 uur de vlaggen gehezen. Na deze plechtigheid konden geïnteresseerden op grote schermen in de Grote Kerk de abdicatie van Koningin Beatrix volgen. Die mogelijkheid werd door vele Zwollenaren bijgewoond. Daarna vertrok een muzikale stoet naar de Tanerij, bij theater De Spiegel, om daar met loco- burgemeester R. de Heer en leden van de scouting een koningslinde te planten. Het zonnetje liet zich op deze bijzondere feestdag vaak zien, en mede daardoor was het gezellig druk in het centrum van Zwolle. 

30-04-2013_vlaghijsen_grotemarkt_seremonie_grotekerk-loco._rene_de_heer_04.jpg
 
30-04-2013_vlaghijsen_grotemarkt_seremonie_grotekerk-loco._rene_de_heer_10.jpg
 
30-04-2013_plaatsen_koningslinde_spinhuisplein-de_spiegel_02.jpg
 
Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Meezingen Koningslied in Zwolle mislukt

Zwolle – In Zwolle is vergeten mee te zingen met het Koningslied. Dit meldt RTV Oost. 

Speciaal voor het meezingen was op het Rodetorenplein in Zwolle een groot scherm geplaats, maar op het moment dat in Ahoy het Koningslied klonk, draaide in Zwolle een deejay andere muziek. Het publiek, dat beelden van het zingen van het Koningslied op het scherm zag, probeerde de organisatie nog te waarschuwen, maar dat hielp niet.

Koninginnedag Assendorp

Zwolle – Net als ieder jaar organiseerde wijkcentrum de Enk en sociaal-culturele verening Eureka in samenwerking met bewoners van Assendorp dit jaar Koninginnedag op het Assendorperplein. Het was er de hele dag door erg druk maar gezellig.

30_april_2013-192.jpg

‘s Ochtends konden kinderen hun spulletjes verkopen op het plein. ‘s Middags was er van alles te doen voor de kinderen. In verband met de inhuldiging van onze nieuwe koning was er een groot scherm waar alle belangrijke momenten van de dag op te zien waren. Dinsdagavond gaat het feest verder.

30_april_2013-4.jpg
 
30_april_2013-42.jpg
 
30_april_2013-22.jpg
 
Via Lees verder meer foto’s…
 

Lees verder »

Schietincident Holtenbroek was poging overval

Zwolle – Het overvallenteam van de politie IJsselland onderzoekt het schietincident waarbij op maandag 29 april aan de Vincent Lubeckstraat een Zwollenaar gewond raakte. Gebleken is, dat het om een overval op de bewoner ging. De schutter is er met twee mannen die buiten stonden, vandoor gegaan.

Het 50-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en heeft een eerste verklaring afgelegd. De man die vanuit huis zaken doet, kreeg maandagavond rond 21.25 uur bezoek van een donkergetinte man. Deze trok plotseling een vuurwapen en bedreigde de bewoner. Bij een schot dat de man loste, raakte het slachtoffer in zijn been gewond. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd en de politie startte een onderzoek.

Lees verder »

Zwolse wijken vieren Koninginnedag

Zwolle – In diverse wijken werden dinsdag activiteiten in het kader van Koninginnedag gevierd. In Zwolle Zuid was een optocht met versierde fietsenen activiteiten voor kinderen. Op het Herfterplein in de Wipstrik werd door buurtbewoners spontaan een kleedjesmarkt georganiseerd. In Stadshagen werden duizend ballonnen opgelaten. Ook in de andere Zwolse wijken werd Koninginnedag uitgebreid gevierd.

koningdag_4.jpg
Optocht Zwolle Zuid.

Dit jaar vierde Zwolle Zuid Koninginnedag op een bijzondere manier. Vanzelfsprekend waren er tal van bekende Oranjeactiviteiten, maar er werd ook nadrukkelijk aandacht aan de Troonswisseling besteed. Op deze manier konden jong én oud samen genieten van een fantastische Oranjedag. Deze feestdag begon met een Optocht van versierde fietsen die eindigde bij sportpark ‘De Siggels’ aan de IJsselcentraleweg. Op het terrein van voetbalvereniging SVI ging het Oranjefeest vrolijk verder met het Vlaghijsen (met daarbij het Wilhelmus door Kunst na Arbeid), een grote Ballonnenwedstrijd en diverse Kinderspelen.

koningdag_6.jpg
Herfterplein  Foto: L. Wieringa

koningdag_2.jpg
Zwolle Zuid Foto: A. Visser

koningdag_5.jpg
VV SVI

Lees verder »

Volleyballers openen Beachvolleybal seizoen

Zwolle – Deze week openen de landskampioen volleybal spelers Jelle Hilarius en Niels Ringenaldus het beachvolleybal seizoen op sportpark De Pelikaan. Onlangs werden zij in een spannende eindstrijd met hun teamgenoten van Landstede Volleybal landskampioen in de eredivisie. Nu staan zij deze week op woensdag 1 mei en vrijdag 3 mei a.s. op de beachsportaccommodatie aan de Haersterveerweg klaar om clinics en informatie te geven over beachvolleybal en de trainings- en gebruiksmogelijkheden daarvoor dit seizoen op sportpark De Pelikaan.

Niels Ringenaldus geeft deze week zowel op woensdag als op vrijdag van 17.30 uur tot 18.30 uur gratis clinics voor de jeugd van 12-16 jaar en van 18.30 uur tot 19.30 uur voor jeugd van 16-18 jaar en gevorderde B-jeugd. Vanaf 19.30 uur kunnen volwassenen van verschillende niveau’s onder leiding van Jelle Hilarius beachvolleybal komen spelen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om in sportkleding gratis kennis te komen maken met beachvolleybal.

Queendance laat Zwolle op grondvesten schudden

Zwolle – De eerste editie van Queendance op de parkeerplaats bij de IJsselhallen is succesvol verlopen. Duizenden dance liefhebbers wisten het dansfeest te vinden en genoten van de muziek. De snoeiharde beats waren in een groot gedeelte van Zwolle te horen.

29-04-2013_queensdance_ijsselhallen_05.jpg

Vato Gonzalez was deze avond samen met zijn vaste MC Tjen in Zwolle. Elke week treden ze samen op in binnen- en buitenland en zorgen ze met hun ‘dirty house’ sounds voor een onvergetelijke party! Queendance vindt dit jaar voor het eerst plaats op het parkeerterrein van de IJsselhallen. Ook dit jaar orgniseren Las Rosas Events en High Energy Events een Queendance in Zwolle. Voorgaande jaren vond Queendance plaats midden in het centrum van Zwolle op het Rodetorenplein. Een schitterende lokatie, maar dat was na een overvolle edtitie van 2012 te klein geworden. Voor Queendance 2013 verhuisde het danceevent naar het parkeerterrein van de IJsselhallen in Zwolle. Hier werd compleet festival terrein ingericht waar plaats is voor 20.000 bezoekers!  Op 30 april kan er vanaf 14.00 tot 00.00 uur gefeest worden. Meer informatie over Queendance vind je op www.queendance.nl.

29-04-2013_queensdance_ijsselhallen_02.jpg

29-04-2013_queensdance_ijsselhallen_03.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Vrienden van Amstel bezoeken Zwolle

Zwolle – Op zowel 29 en 30 april is de officiële ‘Vrienden van Amstel Live Tour’ onder de noemer ‘The Royal Edition’ op het Rodetorenplein in Zwolle. Grand Café en Tapasrestaurant Las Rosas had als initiatiefnemer voor dit festival nog een keur aan bekende Nederlandse artiesten aan het programma toegevoegd, zoals Glennis Grace, Xander de Buisonjé en voormalig leadzanger van De Kast, Syb van der Ploeg. Duizenden muziekliefhebbers waren maandagavond op het evenemententerrein te vinden.

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_03.jpg

Vanaf 21.00 uur vonden optredens plaats van Aïrto, die op YouTube meer dan 86.000 volgers heeft. De inwoner van Zwolle heeft onlangs zijn eerste single gelanceerd. Erwin Nijhoff, die in januari 2012 als derde eindigde in The Voice of Holland, was de volgende artiest die de mensen op het festivalterrein vermaakte. Syb van der Ploeg, bekend van De Kast sloot de Koninginnenacht op het Rodetorenplein af. Het muziekspektakel in de grootste kroeg van Nederland duurt op Koninginnedag van 17.00 uur tot middernacht. Vanaf 20.30 uur wordt de muziek van de deejays van de Vrienden van Amstel Live Tour afgewisseld met live optredens van Ben Saunders (winnaar van de eerste reeks van The Voice of Holland) en Xander de Buisonjé op piano. De afsluiting van het Koninginnefeest op het Rodetorenplein wordt verzorgd door Glennis Grace.

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_02.jpg

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_04.jpg

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_01.jpg

Lees verder »

Zwolle viert Koninginnenacht

Zwolle – Op het Grote Kerkplein in Zwolle werd maandagavond Koninginnenacht gevierd.

29-04-2013_optredens_tent_grotekerkplein_04.jpg

Ook dit jaar is er weer een Koninginnedag Festival op het Grote Kerkplein in Zwolle. Het festival startte maandag op Koniginginnenacht met de Zwolse band De Zaak. Later in de avond was de Doe Maar Na tribute band te horen. Tussendoor draaide een DJ plaatjes. Vanaf het begin van de avond tot en met ’s avonds laat konden de Zwollenaren hier gezellig dansen op verschillende soorten muziek! Op deze Koninginnedag wordt het feest vanaf 15.30 uur voortgezet met de The Fax. Verder spelen tot ’s avonds laat de Police Tribute band, Glamourama, en zanger Jonnie Ruysdael op het gezellige plein. PBN- music & events tekent voor de organisatie. Meer informatie is te vinden op: www.koninginnedagfestival.nl.

29-04-2013_optredens_tent_grotekerkplein_05.jpg

29-04-2013_optredens_tent_grotekerkplein_03.jpg

29-04-2013_optredens_tent_grotekerkplein_01.jpg

Lees verder »

Bestuurder gewond na ongeval A28

Zwolle – In de vroeg ochtend van 30 april werden de hulpdiensten rond 4.20 uur opgeroepen voor een aanrijding met letsel op de A28 vlak voor de afslag Hessenpoort.

30-04-2013_ongevala28links_1.jpg

Ter plaatse troffen de hulpdiensten een personenauto aan die even daarvoor door een nog onbekende oorzaak van de weg is geraakt en daarbij tot stilstand is gekomen in een droge sloot. De bestuurder van de auto moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Een bergingsbedredrijf heeft het autowrak afgevoerd.