Zeilmiddag voor mensen met een beperking

Zwolle – Zaterdag 8 juni organiseert de Zwolsche Roei en Zeilvereniging ZRZV een zeilmiddag voor mensen met een lichamelijke en/of zintuigelijke beperking of een chronische ziekte. De zeildag zal plaatsvinden bij ZRZV, Holtenbroekerdijk 100, 8031 LJ Zwolle. Vrijwilligers die affiniteit hebben met de zeilsport staan klaar om er samen met enthousiaste zeilers een spetterende zeiltocht van te maken! Tijdens de zeiltocht van 45 minuten wordt er gevaren in 1- of 2-persoons aangepaste zeilboten.

Deze Access Dinghy’s worden beschikbaar gesteld Sailabillity Nederland. Deze organisatie heeft als doel het zeilen door mensen met een beperking te stimuleren. De inrichting en besturing van de Acces Dinghy kan worden aangepast al naar gelang de handicap van de zeiler. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk mensen met verminderde handfunctie toch zelfstandig te laten zeilen. ZRZV heeft de ambitie het aangepast zeilen, net als het aangepast roeien,  op termijn volwaardig onderdeel te laten zijn van de vereniging. Tussen de zeilrondes van 45 minuten zijn er 15 minuten om te wisselen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zal er elk uur een zeilronde worden gevaren.  Zeilers met en zonder ervaring zijn van harte welkom het zeilen vrijblijvend eens te proberen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aangepastzeilen@zrzv.nl  Hen wordt vriendelijk gevraagd ook een voorkeurstijdstip voor het maken van de zeiltocht aan te geven (13, 14, 15 of 16 uur).

ZomerFestival bij Jongerencentum ReZet

Zwolle – Jongerencentrum ReZet in Zwolle-Zuid organiseert een 3 daags festival van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni. We beginnen vrijdag 7 juni met een Hollandse avond. 

 

Je wordt ontvangen door een gezellige Hollandse dame, er is live muziek, een rodeostier, suikerspinmachine en lekkere hapjes. Van 20.00 tot 00.00 uur, leeftijd 13 t/m 21 jaar, entree €3,50. ID verplicht! Zaterdag 8 juni zijn er 4 te gekke workshops. Ronde 1: 14.00-15.00 uur:  Kickboxen & cupcakes versieren. Ronde 2: 15.30-16.30 uur:  Rapworkshop & Paaldansen. €1,- per workshop. Zondag 9 Juni draaien we om 14.00 uur een film. De film wordt gekozen via de facebook van het jongerencentrum. Entree is gratis.

Lees verder »

High Tea voor Unicef

Zwolle – Zaterdag 22 juni organiseert UNICEF Zwolle een HighTea4Unicef in restaurant Samen in Zwolle. Gasten kunnen die middag genieten van een heerlijk High Tea arrangement, inclusief een workshop naar keuze en een leuke goodiebag. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar UNICEF. 

De HighTea4Unicef start om 13.30 uur. Restaurant Samen serveert een heerlijk HighTea buffet. Ondertussen kunnen de gasten aanschuiven bij een van de workshops naar keuze: een workshop bonbons maken, een workshop servies beschilderen, een make-up workshop of een workshop kleuradvies. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. De kaarten kosten 35 euro en zijn te bestellen via hightea4unicef@gmail.com. Voor meer informatie: www.unicef.nl/zwolle.

Lees verder »

Dobbekoor Aa-landen valt in de prijzen

Zwolle – Het Dobbekoor van WijZ, uit de Aa-landen heeft vrijdag succesvol deelgenomen aan het zangconcours in Gorssel. Omdat het Dobbekoor nog niet eerder had deelgenomen, waren ze in eerste instantie, ingedeeld in categorie A, de laagste categorie. De vakkundige jury kwam hier al gauw op terug en besloot dat het koor meer tot z’n recht kwam in Categorie B. Voor een koor wat 5 jaar bestaat is dat een hele prestatie.

Ieder koor zong 2 liederen en vervolgens een toegift. De liederen die werden gezongen onder leiding van dirigent Harrie Oud en Pianist Kees Silvis, waren Je ne l’ose dire, Ave Verum Corpus en als toegift Oh, what a beautiful morning. Het Dobbekoor scoorde 345 van de 360 te behalen punten, wat resulteerde in een eerste prijs. Naast de vocale kwaliteiten, werd met name ook de kleding en presentatie geprezen. Om deze geslaagde dag met z’n allen af te sluiten, werd er gezamenlijk gegeten bij Buurtrestaurant de Streek, in het Cultuurhuis te Stadshagen. Het afsluitende heerlijke toetje werd verzorgd door de vrijwilligers van WijZ en was ‘het kersje op de taart’. De koorleden kijken terug op een zeer geslaagde dag en gingen trots de zomerstop in. In september starten zij weer met repeteren en worden er weer diverse optredens verzorgd. Voor meer informatie www.dobbekoor.nl / www.wijz.nu

Prinses Beatrix opent Fundatie

Zwolle – Een dag voordat de vernieuwde Fundatie opengaat voor het publiek vond vrijdagmiddag de officiële opening door Prinses Beatrix plaats. Rijen belangstellenden stonden in de zonnige binnenstad te wachten op de komst van de Prinses. 

31_mei_2013-128.jpg

Na aankomst bij de Fundatie werd Prinses Beatrix verwelkomt door Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld- Schouten, meneer Meijer, Burgermeester van Zwolle en meneer Keuning, museumdirecteur van de Fundatie. Zij waren vrijdagmiddag de gastheren en vrouw voor Prinses Beatrix. Het gezelschap werd muzikaal onthaald door het Nederlands Symfonieorkest dat het derde deel van Mozarts Presto ten gehore bracht. In ‘De Wolk’, het nieuwe gedeelte van het museum, sprak de Commissaris van de Koning een welkomstwoord. Zij sprak met trots over de nieuwe aanwinst van Zwolle ‘De wolk’, ”Met het zonlicht erop schittert deze Wolk als een diamant. En is het bewolkt, dan lijkt het dak naadloos over te gaan in de lucht.’’  

31_mei_2013-287.jpg

31_mei_2013-404.jpg 

31_mei_2013-194.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Lees verder »

Stadsentree Katerdijk is bijna klaar

Zwolle – De gemeente Zwolle werkt de komende jaren hard aan de verbetering van de bereikbaarheid van haar binnenstad. Als eerste project wordt de stadsentree Katerdijk heringericht. 

 

De reconstructie van de Katerdijk is gestart in oktober 2012 en nadert zijn voltooiing. Bij de werkzaamheden streeft de gemeente Zwolle ernaar de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken en de binnenstad bereikbaar te houden. Om de werkzaamheden te kunnen afronden is het echter onvermijdelijk gedurende drie weekeinden in juni de Katerdijk en de op- en afrit van de A28 (Zwolle-Centrum) geheel af te sluiten. Door middel van omleidingen zorgt de gemeente ervoor dat de binnenstad bereikbaar blijft. Gedurende drie weekeinden in juni, overdag en ’s nachts, voert de gemeente Zwolle op en rond de Katerdijk diverse werkzaamheden uit samen met Rijkswaterstaat en het waterschap Groot-Salland.

Lees verder »

Pabo Zwolle gaat samenwerken met Seminarium

Zwolle – Vanaf september zal het Seminarium voor Orthopedagogiek, onderdeel van de Hogeschool Utrecht, binnen de Katholieke Pabo Zwolle haar huisvesting vinden. Het Seminarium werkt landelijk en gaat de samenwerking aan met verschillende lerarenopleidingen in Nederland.

Het Seminarium en de KPZ slaan de handen ineen in het masteraanbod. De samenwerking moet resulteren in krachtenbundeling en uitwisseling van kennis, zodat dit de positionering van de Katholieke Pabo en het Seminarium voor Orthopedagogiek in het onderwijsaanbod in de regio ten goede komt.  Vanaf september biedt het Seminarium de masteropleiding Special Educational Needs (SEN) aan binnen Katholieke Pabo Zwolle. Deze opleidingsroute is voor studenten die aansluitend aan hun pabo-opleiding zich nog verder willen verdiepen in de speciale onderwijsbehoeften. Leraren en directies van scholen geven aan dat zij in toenemende mate te maken hebben met leerlingen bij wie de ontwikkeling niet vanzelfsprekend verloopt. Deze leerlingen volgen onderwijs in zowel reguliere als speciale scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs.

Lees verder »

Jeugdcircus Pavarini geeft optreden in Odeon

Zwolle – Jeugdcircus Pavarini speelt om de twee jaar een grote voorstelling in Theater Odeon. Cursisten van vijf tot twintig jaar zetten een circusshow neer die klein en groot boeit.

31-05-2013_pavarini.jpg 

Crisis!?! Ook in theaterland heeft de crisis toegeslagen! Het grote theateropslaghuis, vol met materialen van alle voorstellingen, dreigt gesloten te worden. Dat betekent het einde van een tijdperk. Maar de (levende) materialen zelf vinden dit maar niets. Ze zoeken naar een oplossing en met veel creativiteit wordt die natuurlijk ook gevonden! Op een sprankelende manier worden acrobatiek, jongleren, eenwieleren, koorddansen en vele andere circustechnieken gebruikt om een goed einde te brengen aan dit luchtige verhaal. De optredens zijn in theater Odeon, Blijmarkt 25 in Zwolle. Het optreden van zaterdag 15 juni begint om 19.00 uur, het optreden van zondag 16 juni begint om 15.00 uur.

 

Lees verder »

Opleiding Polymer Engineering bij Windesheim

Zwolle – De hogescholen Windesheim en Stenden zijn voornemens om vanaf 1 september 2013 een nieuwe masteropleiding te starten: Polymer Engineering. Ofwel: kunststoftechnologie. Een korte vakopleiding voor engineers en chemisch technologen die hun grenzen willen verleggen.

Beide hogescholen voorzien hiermee in een duidelijke behoefte bij bedrijven. Hoogwaardige kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit onze hightech samenleving. Ze worden sterker, lichter, hebben een langere levensduur en zijn steeds beter geschikt voor recycling en hergebruik. Voor de verdere ontwikkeling van kunststoffen is meer kennis vereist, zowel van de materialen als van de wijze van produceren. De industrie is hard op zoek naar engineers en chemisch technologen die begrijpen hoe kunststoffen zich gedragen en die weten hoe het productieproces het beste ingericht kan worden.

Lees verder »

Spetterende finale Stadskidsstars bij LevelZ

Zwolle – Afgelopen woensdag 29 mei heeft in jongerencentrum LevelZ een spetterende eindfinale plaatsgevonden van Stadskidsstars. Stadskidsstars is een talentenjacht voor Zwolse kinderen van 6 t/m 12 jaar georganiseerd door Travers Welzijn. Door Stadskidsstars worden (verborgen) talenten van kinderen zichtbaar gemaakt en de saamhorigheid tussen kinderen in de eigen wijk en de stad gestimuleerd.

31-05-2013_stadskidsstars.jpg

Tijdens voorrondes in de eigen wijk hebben kinderen de afgelopen weken gestreden om een plek te bemachtigen in de eindfinale van 29 mei jl. Tijdens de spannende eindfinale heeft het publiek mogen genieten van enthousiaste en ontroerende optredens op het gebied van zang, dans en muziek. De leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar is gewonnen door Suzy die het podium innam (en het publiek ook!) met een streetdance uitvoering op ‘Who’s that chick’ van Rihanna. In de categorie 10 t/m 12 jaar werd men weggeblazen door een prachtige vertolking door Sharon van het nummer ‘Stay’ van Rihanna. Het was een zeer geslaagde middag waarin duidelijk is geworden dat Zwolle zich rijk mag prijzen met veel talentvolle kinderen!

Sylvia Smit tekent nieuw contract bij PEC Zwolle

Zwolle – Middenveldster Sylvia Smit heeft een nieuw contract getekend bij PEC Zwolle. De speelster blijft hierdoor twee jaar langer aan PEC Zwolle Vrouwen verbonden. Daarnaast gaat de 26-jarige Smit, die in november tegen Wales haar honderdste interland speelde, door met het geven van voetbalclinics en wordt ze nauw betrokken bij het vrouwen-opleidingstraject.

logo_pecvrouwen.png

Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is content dat het is gelukt om Smit langer aan PEC Zwolle te binden: ,,Sylvia is met haar kwaliteiten en ervaring erg belangrijk voor het PEC Zwolle vrouwenelftal. We zien haar als een uithangbord van het vrouwenvoetbal naar de regio toe. Ook na haar voetbalcarrière blijft ze betrokken bij het opleidingsproces van jonge talenten.” PEC Zwolle wil de komende jaren, samen met het Centre for Sports & Education van Landstede en satellietclub Be Quick ’28, verder inzetten op talentherkenning in de regio en de ontwikkeling van talentvolle meiden. Ook Smit is te spreken over haar contractverlenging: ,,PEC Zwolle liet zien dat ze me heel graag wilde houden. Ik hoop dat we ons als team de komende jaren door ontwikkelen en dat er een steeds groter draagvlak voor vrouwenvoetbal ontstaat. Een ander belangrijk aspect voor mij is dat ik in Zwolle een maatschappelijke carrière kan oppakken.”

Mateusz Klich behouden voor PEC Zwolle

Zwolle – Mateusz Klich blijft ook het komend seizoen voor PEC Zwolle voetballen. De aanwinst en huurling van Vfl Wolfsburg was de afgelopen maanden een van de smaakmakers bij de Zwollenaren.

mateusz_klich.jpg 

Denni Avdic heeft daarentegen zijn laatste wedstrijd voor PEC Zwolle gespeeld. De "spits van de buitencategorie" keert niet terug bij PEC Zwolle. Avdic werd dit seizoen gehuurd van Werder Bremen. De nieuwe trainer Ron Jans gaat op zoek naar een nieuwe spits voor zijn elftal.