Inloopbijeenkomst Spoorzone Zwolle

Zwolle – Er is al veel gezegd en geschreven over de plannen voor de Spoorzone. Misschien heeft u al gelezen over de verplaatsing van het busstation en de nieuwe busroute naar de zuidkant van het station. Maar er is nog meer te vertellen over de veranderingen in de Spoorzone.

 

Daarom is er op dinsdag 10 september voor iedereen die meer wil weten over de plannen een inloopbijeenkomst in het stadhuis. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur de informatiepanelen en maquette bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente.

WVF kan voor een verrassing zorgen

Zwolle – VV WVF heeft zaterdagmiddag in de wedstrijd tegen hoofdklasser SC Genemuiden ( Vorig jaar nog spelend in de Topklasse) een prima wedstrijd op de mat gelegd. Genemuiden speelt al jaren in de top van het zaterdagvoetbal en heeft de selectie , ondanks de degradatie uit de Topklasse intact kunnen houden. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Genemuiden als de grote favoriet aan de wedstrijd begon.

WVF had lak aan de reputatie van Genemuiden en begon gedreven aan deze westrijd. Het was niet Genemuiden die de wedstrijd bepaalde maar over de gehele wedstrijd gezien was WVF de bovenliggende partij. WVF speelde als team gedreven en had geen enkel ontzag voor de opponent uit de tapijtstad. Het ging uit van de eigen mogelijkheden en speelde zeer verzorgd voetbal, waarbij het Genemuiden Meerdere keren in de problemen bracht. Een hoofdrol was weggelegd voor Richard Bouwmeester,die een ijzersterke wedstrijd speelde. Hij was het die keer op keer de pijlsnelle en eveneens sterk spelende Hessel Berends van de nodige steekpassen voorzag. Verdediger Netjes van Genemuiden had totaal geen grip op Hessel en moet zich in de eerste helft hebben gevoeld als iemand die duizelig uit de draaimolen stapt. Dit leverde ook de nodige kansjes op voor WVF , zo verdween een schot van Jeroen van Brummen, na een goed lopende aanval over links, naast het doel van Genemuiden. Toch kwam Genemuiden op voorsprong.

Lees verder »

Wereldrecord ‘water met de hand verplaatsen’

Zwolle – Het wereldrecord ‘water met de hand verplaatsen’ blijft in Zwolse handen. Bij het tweede deel van de wereldrecordstrijd tussen Deventer en Zwolle, bleef de Deventer student Mick Lomers steken op 2,100 liter. In Zwolle wist Sybrand Dijkstra op 23 augustus het record op 2,241 liter  te zetten. De wereldrecordstrijd vond plaats in het kader van de introducties van de hogescholen in Deventer en Zwolle en het project ruimte voor de rivier. De introductiecommissies van de hogescholen in de beide steden sloegen de handen ineen met het Waterschap Groot Salland. In het kader van de strijd tegen water werd nu door beide steden gestreden met water.

 

23-08-2013_finale_bruisweken_waterdragen_rodetorenplein_02.jpg 

 

Sybrand Dijkstra is met 2,241 liter wereldrecordhouder ‘water met de hand verplaatsen’. De organisatie van het Guinnesbook of Records moet het bewijsmateriaal, zoals de verklaring van notaris Jan Hordijk en videobeelden van de poging, nog wel goedkeuren. “Ontzettend gaaf dat ik straks een wereldrecord achter mijn naam heb staan”, aldus Dijkstra. “Mijn geheim? Iedereen wil Deventer verslaan, dus de hele zaal staat achter je!” De Deventer student Mick Lomers verplaatste in dertig seconden tijd 2,100 liter water en kwam daarmij het dichtst bij het record van Dijkstra.

Lees verder »

Programma Blauwvinger Rally bekend

Zwolle – Komende zaterdag vindt de achtste editie van de Blauwvinger Rally plaats. Een evenement waar de deelnemende kinderen soms al weken reikhalzend naar uitkijken. Dit jaar belooft extra mooi te worden, omdat er een paar nieuwe activiteiten worden georganiseerd tijdens de momenten waarop de deelnemers even uit de auto zijn. 

Wanneer de kinderen 7 september bij het startpunt Librije’s Zusje aankomen, krijgen ze willekeurig een startnummer toegewezen, zodat ze op zoek kunnen naar hun chauffeur voor die dag, maar het is natuurlijk vooral spannend of je mee mag rijden in een felrode Ferrari, een stoere Lamborghini, een supersnelle Porsche of weer iets anders bijzonders. Als de koppels voor de dag gemaakt zijn volgt een briefing voor de rijders én bijrijders. Tijdens de ontvangst zal de Meander Big Band voor de muzikale omlijsting zorgen. Net na 10.00 uur zullen de eerste sportwagens vertrekken voor een interactieve rit die langs een aantal nog geheime locaties op de Veluwe zal leiden.

Lees verder »

Fietstocht Bike4life voor het KWF

Zwolle – Zondag is er weer een fietstocht in het kader van Bike4life voor het KWF. Nadat er vorig jaar € 24.000, opgehaald is wil de stichting deze goede doelen actie in leven houden.

Er is een een tocht van 20, 40 en 80 km rond Zwolle uitgezet. Bike-4Life is en sportieve rit van ongeveer 80 kilometer voor de wielrenners onder ons. Ga de uitdaging aan en laat je sponsoren voor het goede doel! Tour-4Life is de mooie route van ongeveer 40 kilometer door Zwolle en omgeving voor de recreatieve fietser. Fiets mee met je vrienden, je teamgenoten of je fietsmaatjes en draag ook je steentje bij voor KWF. Family Tour-4Life is een gezellige toertocht van ongeveer 20 kilometer, voor het hele gezin. De kids maar ook de ouders kunnen zich laten sponsoren tijdens deze rit in de strijd tegen kanker. De start is zondag 1 september vanaf 12.00 uur bij ZAC met na afloop een BBQ en een hoop gezelligheid. Kijk voor meer info op www.bike-4life.nl.

Lees verder »

Veiligheidsdag Zwolle druk bezocht

Zwolle – Op zaterdag 31 augustus was de Milligerplas in de wijk Stadshagen het decor van de veiligheidsdag van de veiligheidsregio IJsselland.

De hulpverleners lieten onder andere demonstraties zien van een ‘vlam in de pan’ en wat er gebeurt als je deze met water blust, ook konden kinderen een kijkje nemen in een poltieauto waar vaak ook de sirene’s even werden getest. De politie IJsselland liet zien wat zij in huis hadden om een verdachte in te reken door de inzet van een politiehond. Kinderen konden zelf de brandslang vasthouden om blokjes om te spuiten of een huisje te blussen wat in ‘brand’ stond. Een rookcontainer stond ook op het terrein, hierin konden mensen de ervaring op doen hoe te handelen bij rook in de woning om deze te verlaten. Om Stadshagen te beleven op grote hoogte konden mensen mee in het bakje van de hoogwerker waar ook lange rijen voor stonden. De mensen van de brandweer lieten zien hoe zij een slachtoffer in het water zoeken, daarnaast lietzen zij zien hoe te werk gegaan wordt bij een botsing waarbij het slachtoffer niet zelf meer uit de auto kon komen. Het evenement is door ongeveer 15.000 mensen bezocht.

 31-08-2013__veiligheidsdag2013_13.jpg31-08-2013__veiligheidsdag2013_11.jpg

31-08-2013__veiligheidsdag2013_9.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Bod op PEC Zwolle speler Youness Mokhtar

Zwolle – De kans dat PEC Zwolle speler Youness Mokhtar bij de Blauwvingers gaat vertrekken lijkt steeds groter. FC Twente heeft zaterdagmiddag een bod uitgebracht op de linkerspits. Dat meldt RTV Oost.

 

youness_mokhtar_2.jpg 

"De Enschedese club wordt al langer in verband gebracht met de buitenspeler van de koploper in de eredivisie en is nu dus concreet geworden. Naast FC Twente is er nog een (onbekende) eredivisieclub in de markt voor de rappe aanvaller. Ook een Belgische club, waarschijnlijk Club Brugge, wil hem graag overnemen van PEC. Mokhtar is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolle. In die periode kwam hij tot 36 duels en maakte daarin zeven doelpunten." Mokhtar is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, waar hij in 2000 begon. Daar ondertekende hij destijds een contract voor vier jaar. In het seizoen 2011/2012 kwam hij op huurbasis uit voor FC Eindhoven. Het contract van Mokhtar in Zwolle loopt nog door tot medio 2015. Dat betekent dat de club een aanzienlijke transfersom kan vragen.

Lees verder »

Mariska Petrovic & The Fat Bastards in Assendorp

Zwolle – Op zondag 8 september treden Mariska Petrovic & The Fat Bastards op bij Muziek in de Tent.  Op het Assendorperplein kun je genieten van een repertoire bestaande uit country en americana.

mariska_petrovic_small.jpg 

Mariska Petrovic laat zich inspireren door artiesten als Johnny Cash, Dolly Parton en Emmylou Harris. Ze speelde in verschillende akoestische bands, waarna ze ging samenwerken met The Fat Bastards: de getalenteerde Nels Busch, René Bogers en Björn van den Boom. Dankzij hun ruime ervaring en hun brede achtergrond staat de muziek van de zangeres als een huis. Kom dus op zondag 8 september naar het Assendorperplein, en laat je meeslepen door de heerlijke klanken van Mariska Petrovic & The Fat Bastards. Het optreden begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.

 

Het Weer: ’s ochtends wolkenvelden

Zwolle – Morgenochtend overheersen wolkenvelden en valt een aantal buitjes. Een enkele gaat gepaard met een klap onweer. In de middag wordt het droog en breekt de zon weer door. Er waait een matige noordwestenwind en het wordt maximaal 18 tot 21 graden.

30-08-2013_weerfoto_zwolle-zuid.jpg
Zwolle Zuid

Zondag wordt een frisse dag met maxima tussen 17 en 19 graden. Er trekken veel wolkenvelden over met tussendoor een beetje zon. De (noord)westenwind is zwak in het zuiden tot vrij krachtig op de Wadden.

Feestelijke opening nieuwe brandweerkazerne

Zwolle – Vrijdag werd de nieuwe brandweerkazerne Post Noord aan de Middelweg door de burgemeester Henk Jan Meijer samen met twee kinderen op feestelijke wijze geopend.

30-08-2013_opening_brandweerkazerne-zl_noord_01.jpg

De opening was voor velen een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de wereld van de brandweer. De in grote getale aanwezige geinteresseerden werden vermaakt met demonstraties, en konden de antieke auto’s van dicht bij bekijken en er zelfs even inzitten. Hier was goed te zien hoe de brandweerwagens en de middelen zich in de afgelopen decennia hebben ontwikkeld tot de huidige hightech auto’s en net  nieuwe uniformen.

30-08-2013_opening_brandweerkazerne-zl_noord_02.jpg

30-08-2013_opening_brandweerkazerne-zl_noord_05.jpg

30-08-2013_opening_brandweerkazerne-zl_noord_06.jpg

Meer foto’s via lees meer. 

Lees verder »

Arne Slot in Jubileumwedstrijd

Zwolle – Zaterdag 27 juli jl. tijdens de traditionele Open Dag van PEC Zwolle speelde clubicoon Arne Slot  zijn afscheidswedstrijd

bij PEC Zwolle. Woensdagavond 4 september a.s. staat Arne tussen de lijnen op het Jo van Marle sportpark in de Jubileumwedstrijd van de oudste voetbalvereniging in Zwolle en één van de oudste voetbalverenigingen in het land, ons eigen Z.A.C.  of te wel de 120-jarige Zwolsche Athletische Club.

 

Om klokslag 19.30 uur neemt de hoofdmacht van de jubilerende voetbalclub Z.A.C. het op het Jo van Marle sportpark op tegen een team met oud-spelers van PEC Zwolle.  De wedstrijd staat onder leiding van de heer W. van Eerbeek uit Dalfsen.Egbert Kragt uit Elburg is de hoofdtrainer van de Z.A.C. selectie. Maar Egbert Kragt maakt ook deel uit van het team van Oud PEC Zwolle en zal evenals Henry Louwdijk een halve wedstrijd te vinden zijn in het doel van Oud PEC Zwolle om dit te verdedigen tegen zijn eigen selectieteam van Z.A.C. Naast Arne Slot zullen een aantal bekende oud spelers van PEC aan deze wedstrijd deelnemen. Een aantal namen kunnen wij reeds noemen, dat zijn: Gert Peter de Gunst – 45 jaar seizoenen 84/88 Nick Kok – 36 jaar seizoenen 99/01 Ben Kouwen – 40 jaar seizoenen 88/92 Arjan Louwen – 39 jaar seizoenen 92/94 Maurice Pot – 39 jaar seizoenen 93/95 Jan van Raalte – 45 jaar seizoenen 89/93 & 03/05 Lody Roembiak – 44 jaar seizoenen 91/92 Remco Schol – 40 jaar seizoenen 99/06.

Wedstrijd Hatto Heim-Berkum afgelast

De voor zaterdag 31 augustus geplande oefenwedstrijd van Berkum bij Hatto Heim in Hattem zal niet doorgaan. Die beslissing is genomen vanwege de lange lijst met geblesseerden bij Berkum, aldus de Zwolse hoofdklasser.