Zwolle unaniem voor mega investering Spoorzone

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad heeft maandagavond unaniem besloten investering 45 miljoen op een totaalbedrag van 101 miljoen te investeren in de Spoorzone  van Zwolle. Het is de grootste investering ooit in Zwolle!

ov-knoop_zwolle.jpg  

Met de verplaatsing van het busstation naar de zuidkant van het station en een breed pakket aan maatregelen zet de gemeente een belangrijke stap naar de vernieuwing en ontwikkeling van de Spoorzone. Burgemeester en wethouders stellen voor om de komende jaren samen met de provincie Overijssel en partners 101 miljoen te investeren in de herinrichting van het stationsgebied tot een goed werkend knooppunt voor alle vormen van vervoer als motor voor de verdere ontwikkeling van de Spoorzone.

Heksenfeest op Wijkboerderij De Schellerhoeve

Zwolle – IVN Zwolle organiseert op zondag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een heksenfeest voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders. Deze middag staat bol van de activiteiten die te maken hebben met de herfst, heksen en natuur.

Kinderen kunnen onder andere heksensoep maken, een spin knutselen en testen hoe flink ze zijn met de spannende leftest. Ook wordt er getoverd en leren de kinderen van alles over sporen van de vliegenzwam en nog veel meer in de speciale heksenschool. Opgeven hoeft niet. Je kan je melden bij de startpost op De Schellerhoeve. De kosten zijn 2 euro per kind. Voor meer informatie over IVN kijk opwww.ivn.nl/zwolle. Voor wie: alle kinderen van 3 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders.

Open Dag computerclub CT 50+

Zwolle – Maandag was er een open dag van computerclub CT 50+ in dienstencentrum De Terp in Dieze-Oost. Er waren deze dag 4 vrijwilligers aanwezig die belangstellenden te woord stonden over wat er allemaal mogelijk is voor ouderen op computergebied.

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_01.jpg 

Er was geen voorkennis nodig. De basiskennis en de besturingssystemen Windows7 en 8, e-mailen en internetten zijn onderwerpen die behandeld worden bij de club. Iedere oudere krijgt bij CT 50+ een vrijwilliger, waardoor in eigen tempo gewerkt kan worden.

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_02.jpg

Natuurlijk staat Weblog Zwolle bij de Favorieten…

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_04.jpg

30-09-2013_computer_training_50_plus_-de_terp_03.jpg 

Hip Groen bloeit op in Zwolle

Zwolle – Frisgroen brengt met het DuurSaam Café XXL diverse Zwolse groene initiatieven samen op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

 

Delen, ruilen en weggeven: ‘Het Nieuwe Hebben’ is het thema waar het DuurSaam Café XXL zich op focust. In Nederland, en ook in Zwolle, ontstaan steeds meer initiatieven die dit mogelijk maken. Veel van deze initiatieven laten zich zien op het DuurSaam Café XXL. Frisgroen had in eerste instantie het idee om op de Dag van de Duurzaamheid een DuurSaam modecafé te houden. Maar naarmate de tijd vorderde, sloten steeds meer andere partijen zich aan, en door een gezamenlijk programma te creëren ontstond er een Extra Extra Large editie van het DuurSaam Café. Zo werd het eerdere concept van ‘100 % mode’ geruild voor een programma waarin Frisgroenandere Zwolse ondernemers in de spotlights zet.

Lees verder »

Krasse Knarrenhofje Zwolle wordt landelijk succes

Zwolle – Het succesvolle concept van het Krasse Knarrenhofje Zwolle is landelijk uitgezet . Het initiatief is inmiddels ook in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Amersfoort gelanceerd.

Er is een schrikbarend tekort aan goedkope laagbouw voor ouderen. En dat tekort wordt alleen maar groter. Je kan zelf bepalen hoe je wonen wilt. Krasse Knarren: "Zo wordt het een succesformule; help mee om het schrijnend tekort aan passende ouderen woningen te verminderen. Wat nou oud !? Wij weten zelf wel wat goed voor ons is. Daar hebben we geen bobo’s voor nodig."

File zorgt voor chaos in Zwolle

Zwolle – Maandagmiddag was het rond het centrum van Zwolle en de aanvoervoerwegen van de A28 naar de binnenstad een drukte van jewelste. De oorzaak was een file op de A28.

chaos_in_zwolle.jpeg

Foto via Twitter: Gerard Konings

Mede door een file op de A28 van Zwolle in de richting van Amersfoort raakte de ringweg rond Zwolle vol met auto’s. Maar ook richting het centrum van Zwolle konden de vierwielers geen kant meer op. Gerard Konings brengt via een foto mooi in beeld hoe druk het later in de middag was op de Van Roijensingel waar diverse auto’s en stadsbussen in een lange file stonden.

Actie voor Kledingbank Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 4 oktober 2013 organiseert De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen op nieuw een inzamelactie speciaal voor de Kledingbank te Zwolle. In mei dit jaar bleek de inzamelactie een succes.

De behoefte aan kleding blijft groot bij de Kledingbank Zwolle, daarom opent de kerk haar deuren weer op vrijdagavond voor een extra impuls. Vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur kunnen belangstellenden, particulieren en bedrijven de (winter)kleding afgeven aan de Mozartlaan 8 te Zwolle ter donatie. Het wordt op prijs gesteld de kleding aan te leveren in zakken en gesorteerd op kledingstukken zoals broeken, T‐shirts, truien, rokken etc.

Aanrijding auto en fietser op Zwartewaterallee

Zwolle – Maandagavond rond 18.00 uur vond op de Zwartewaterallee een botsing plaats tusen een fietser en een auto. Een fietser raakte daarbij gewond.

30-09-2013_aanrijdingdobbe01.jpg 

Bij de uitrit van het winkelcentrum in de Aa-Landen had door een nog onbekende oorzaak een aanrijding plaats gevonden tussen een fietser en een personenauto. De fietser is tijdens de aanrijding met het hoofd tegen de autoruit gekomen. Een toegsnelde amulance heeft zich over het slachtoffer ontfermt en heeft deze voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Technisch specialisten van de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) deden onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De auto is met ruitschade afgevoerd door een bergingsbedrijf.

30-09-2013_aanrijdingdobbe02.jpg

 30-09-2013_aanrijdingdobbe03.jpg 

Jeugdbrandweer Zwolle vijfde van Nederland!

Zwolle/Ede – De Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN) organiseert jaarlijks voor de 150 Nederlandse Jeugdkorpsen de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer. De Aspiranten Hogedrukploeg van de Zwolse Jeugdbrandweer deed zaterdag 28 september jl. mee aan de landelijke finale in Ede en haalde de vijfde plek. 

 

hd_2_ploeg_jeugdbrandweer_zwolle_1.jpg

 

Afgelopen zaterdag 28 september 2013 speelden tien Jeugdkorpsen Aspiranten Hogedruk de finale. Begonnen met 69 andere jeugdploegen hadden zij zich eerder dit jaar via kwalificatiewedstrijden en halve finales geplaatst. Bij de wedstrijden worden realistische situaties nagespeeld. Inzet dit keer was rookontwikkeling in een bedrijfsverzamelgebouw op een bedrijventerrein. Een explosie, kapotte gasfles, persoon met brandwonden, doorslaande brand en een meisje dat nog uit het brandende pand gered moest worden …. het bleek allemaal aanwezig toen de ploeg ter plekke kwam. Alle ploegen werden beoordeeld op de totale inzet: veilig werken, blussen van de brand en het redden van het slachtoffer. Aan het eind van de dag bleek dat Zwolle de vijfde plek had behaald. De ploeg van Goes-Borssele is landskampioen geworden. Het was voor het tweede achtereenvolgende jaar dat Zwolle met de Hogedruk ploeg in de landelijke finale stond.

 

28-09-2013_jeugdbrandweerhd04.jpg

28-09-2013_jeugdbrandweerhd01.jpg

 28-09-2013_jeugdbrandweerhd03.jpg 

Lees verder »

Stewardessen Deltion gastvrouw in het theater

Zwolle – Op maandag heeft het Deltion College in samenwerking met Odeon De Spiegel Theaters een voorlichting voor 180 eerstejaars studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlener georganiseerd. De studenten kregen voorlichting over een toekomstige stageplek bij Odeon De Spiegel theaters. Zij hebben de mogelijkheid om tien weken lang één dag in de week aan de slag te gaan als gastvrouw/gastheer in het theater, om zo praktijkervaring op te doen en alles te leren over excellente dienstverlening.

 

Gestoken in uniform, namen de studenten maandagochtend plaats in de Rabozaal in Theater De Spiegel. Hier werden zij welkom geheten door Adjunct Directeur van Odeon De Spiegel theaters, Martijn Sweitser. Na het welkom heeft evenementenbegeleidster Mirjam Reimink de studenten meegenomen in de wereld van gastvrijheid in het theater en wat een stageplek precies inhoudt. Lerares Frances Di Arutuin is enthousiast over de samenwerking: “De studenten leren tijdens hun stage bij Oden De Spiegel Theaters gasten te ontvangen en hen het gevoel te geven dat zij welkom zijn. Precies wat ze later ook gaan doen bij een vliegmaatschappij.”

Lees verder »

Zwols Saxofoon Orkest For Saxes Only

Zwolle – Origineel en innovatief! Het Zwols Saxofoon Orkest For Saxes Only is een spiksplinternieuwe Zwolse vereniging. Het is een voor Zwolle en omgeving uniek orkest dat alle typen saxofoons herbergt, te weten de sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, bariton- en bassaxofoon.

Samen muziek maken is een feest! Samen studeren, een afwisselend repertoire (van pop tot klassiek) en een gezellig verenigingsleven is wat het Zwols Saxofoon Orkest For Saxes Only biedt! Het saxofoonorkest repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de Jozefkerk aan de Ministerlaan 203 te Zwolle Zuid. Voor het orkest is het plezier in het samenspelen en studeren op een breed-, voor iedereen aansprekend repertoire belangrijk. Het instapniveau voor het orkest is 2 jaar les, A niveau. Het orkest staat onder de deskundige en inspirerende leiding van de bekende Zwolse saxofoondocent Gert Oosterwijk.

Lees verder »

Voetbaltoernooi Studenten Katholieke Pabo

Zwolle – Twee studenten van Katholieke Pabo Zwolle hebben op vrijdag 27 september het eerste KPZ Voetbaltoernooi voor medestudenten georganiseerd. De studenten organiseerden het voetbaltoernooi in samenwerking met SV Zwolle, die haar accommodatie hiervoor ter beschikking stelde.

krant_1.jpg 

Voor dit eerste succesvolle toernooi hadden zich 9 teams opgegeven. Studenten van Katholieke Pabo, Alice van den Brink en Lotte Niens, beiden voetballers, willen dat dit voetbaltoernooi jaarlijks kan worden georganiseerd. Het voetbaltoernooi zorgt er namelijk voor dat studenten en docenten elkaar in een sportieve en ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Het ideaal van Alice en Lotte is het oprichten van een KPZ voetbalteam. Het is dan een uitdaging om bijvoorbeeld in een competitie te kunnen voetballen tegen voetbalteams van andere hogescholen. Het toernooi op vrijdag 27 september was een groot succes.

krant_3.jpg