Brand bij bedrijf aan Edisonstraat

Zwolle – Bij een autobedrijf aan de Edisonstraat in Zwolle is donderdagavond rond 23.25 uur brand uitgebroken. De brand ontstond in de elektriciteitsvoorziening van het pand en was aanvankelijk dusdanig van aard dat opgeschaald werd naar ‘Middelbrand’. De brand was snel onder controle. Voor zover bekend waren er geen gewonden.

edisonstraat-2.jpg 

Bij het autobedrijf was er eerst sprake van veel rookontwikkeling, maar dat nam mede door de snelle inzet van Brandweer Zwolle (waarvan de kazerne Zuid om de hoek is) geleidelijk af. Rond middernacht had de brandweer de brand onder controle en werd er rond het gebied van de brandhaard een controle uitgevoerd. Enkele panden in het gebied zaten vanaf het moment van de brand zonder stroom. De precieze oorzaak van de brand is nog in onderzoek bij de politie.

edisonstraat-1.jpg

edisonstraat-3.jpg

edisonstraat-5.jpg

PEC Zwolle bekert verder tegen Excelsior

Zwolle – In het stadion Woudestein van Excelsior in Rotterdam is donderdagavond bekend geworden dat PEC Zwolle verder bekert tegen Excelsior. Het betreft een uitwedstrijd in Rotterdam.

Zwolle bereikte de achtste finales van de KNVB Beker door in september met 2-0 Fortuna Sittard te verslaan. Afgelopen woensdag bereikte PEC Zwolle de volgende ronde door met 4-0 van tweede klasser Wilhelmina ’08 te winnen. Excelsior bereikte donderdag de achtste finales door winst op GA Eagles. Excelsior staat op dit moment tiende in de Jupiler League. Voor de Zwollenaren Kamohelo Mokotjo, Joost Broerse en Guyon Fernandez is het treffen met de Rotterdammers een weerzien met een voormalig werkgever. Het duel wordt op 17, 18 of 19 december gespeeld, dat wordt later bekend gemaakt.

Spanhak fietst slenderbanken bij elkaar voor Frion

Zwolle – 1 november draagt Rudy Spanhak, ouder van een bewoner, op een feestelijke manier zes slenderbanken over aan Frion. Spanhak fietste dit jaar een prachtig bedrag bij elkaar tijdens zijn sponsortocht van Zwolle naar Rome. Met als doel slenderbanken beschikbaar stellen voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. De slenderbanken staan in de fysioruimte op de locatie IJsselbolder.

Rudys dochter Ruth-Ann woont bij Frion en wijdt 1 november samen met een aantal andere bewoners de banken in. “Frion waardeert de geleverde sponsorinspanning van de heer Spanhak enorm. Sporten en of bewegen is niet vanzelfsprekend voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Maar door gebruik te maken van deze bewegingsbanken, wordt bewegen voor hen veel gemakkelijker. En dankzij de bijbehorende tilliften kunnen zij van de verschillende banken gebruik maken. Ook zijn bewoners minder afhankelijk van fysiotherapie en kan de bewegingsactiviteit onderdeel worden van de vrijetijdsbesteding. Een waardevolle aanvulling.”

Defensie actief tijdens hoogwateroefening

Zwolle – In de Regio Zwolle is deze dagen de grootschalige hoogwateroefening aan de gang. De oefening met de codenaam Conecto dient vooral om praktische ervaring op te doen. Conecto biedt de mogelijkheid om gezamenlijk een keer te oefenen en te bekijken hoe een noodsituatie het hoofd kan worden geboden. Donderdag werd er onder andere ter hoogte van het Vreugderijkerpad geoefend. Bij de IJssel werd door de Koninklijke Landmacht een steundijk aangelegd.

 

bbc2_023.jpg 

 

Conecto is een hoogwateroefening die het Waterschap Groot Salland, het Ministerie van Defensie en de Veiligheidsregio IJsselland organiseren van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 8 november. Tijdens de oefening worden de deelnemende organisaties geconfronteerd met hoge waterstanden op de IJssel. Het overstromingsrisico is een reëel risico in Veiligheidsregio IJsselland. Bijna jaarlijks is er sprake van een hoogwatersituatie op de IJssel. Daarom oefenen de organisaties juist de operationele  multidisciplinaire samenwerking tussen alle crisispartners.  

 

 bbc2_027.jpg

 

bbc2_002.jpg 

 

bbc2_019.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Inbrekers Beethovenlaan gezocht

Zwolle – Donderdagavond rond 21.45 uur werd aan de Beethovenlaan in Zwolle een inbraak gepleegd. De politie is via een Burgernetactie op zoek naar de daders, twee donkere mannen.

De mannen zijn donker gekleed en ze droegen lichtgevende sportschoenen. De daders zijn ongeveer 15 a 20  jaar oud. Een jongen had mogelijk een negroide uiterlijk. Er werd een capuchon gedragen. Ze zijn weggelopen richting de Durantestraat. Indien u iets gezien heeft, bel dan de politie 0800-0011.

Unica ondernemer Van Vliet geridderd

Zwolle  – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte donderdagmiddag in De Agnietenberg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer Daan van Vliet van Installatiebedrijf Unica BV. De uitreiking vond plaats tijdens een informele bijeenkomst ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Unica Foundation waarvan Daan van Vliet de grondlegger is.

 

31-10-2013_onderscheiding_voor_daan_van_vliet-theehuis_agnietenberg_01.jpg 

 

Daan van Vliet is een maatschappelijk betrokken en internationaal georiënteerde ondernemer die investeert in duurzaamheid. Daarin was hij zijn tijd ver vooruit en heeft hij een voorbeeldfunctie. Van Vliet leidde familiebedrijf Unica tussen 1982 en 2007 en bleef daarna als commissaris en aandeelhouder nauw betrokken. Het bedrijf richt zich met name op ontwikkeling van duurzame installatietechnieken in de utiliteitsbouw. Daarbij wordt actief de samenwerking gezocht met vooraanstaande bedrijven en kennisinstituten.

31-10-2013_onderscheiding_voor_daan_van_vliet-theehuis_agnietenberg_02.jpg

31-10-2013_onderscheiding_voor_daan_van_vliet-theehuis_agnietenberg_03.jpg 

Lees verder »

Boekenfestijn in de IJsselhallen

Zwolle – Voor iedereen die van een boek houdt of geïnteresseerd is in hobby-artikelen, loont het de moeite om naar het Boekenfestijn in de IJsselhallen in Zwolle te komen. Elk jaar halen tienduizenden bezoekers hier hun boeken-, hobby- en cadeauvoordeel voor de feestdagen. Vanaf donderdag 14 tot en met zondag 17 november staan er weer een miljoen gunstig geprijsde nieuwe boeken en hobby-artikelen uitgestald. Even rondsnuffelen kost niets; de toegang en het parkeren zijn namelijk gratis.

Op rijen tafels liggen heel veel nieuwe boeken per categorie uitgestald; Nederlandse en Engelse romans, strips, sprookjes en jeugdboeken, maar ook boeken over koken, reizen, kunst, geschiedenis, natuur, computers, films en muziek. Op het Boekenfestijn is tevens van alles voor hobby en creatieve activiteiten te vinden: zoals decoratie artikelen, hobbyboeken, kleurboeken, stickers, schrijfgerei, puzzels, spellen en nog veel meer. Ook leuk voor in de schoen of om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Lees verder »

Intocht Sinterklaas Zwolle

Zwolle – Ondanks het wegvallen van de jaarlijkse subsidie van de gemeente Zwolle voor de tradiotionele intocht van Sinterklaas, gaat het feest wel door. De Sint komt! Op 16 november 2013 komt hij in Zwolle aan.

sint_2012_2.jpg  

Het is ondernemersvereniging Citycentrum dankzij haar leden gelukt om een mooi programma op te zetten. Bijzondere dank gaat uit naar zes ondernemers die een extra financiële bijdrage hebben toegezegd: Las Rosas, McDonalds, Van Orsouw, Oldenhof, MediaMarkt en De Hypotheekshop. Zij mogen zich ‘Vriend van de Sint’ noemen. Blij is Citycentrum Zwolle ook met de inzet van een drietal ondernemers die zelf de handen uit de mouwen steken en de organisatie bijstaan: Rick van Asperen, Edwin ter Burg en Bart de Smidt. Het Sinterklaasfeest wordt daarmee door de ondernemers gedragen. En dat is goed nieuws voor alle kinderen!

Lees verder »

Voorbeschouwing AZSV – Berkum

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 2 november uit bij AZSV in Aalten en wil bij de hekkensluiter van de Hoofdklasse C alles uit de kast halen voor een goed vervolg op de winst die de Zwollenaren een week eerder boekten tegen streekgenoot WHC.

Berkum.gif 

“Het is voor ons enorm belangrijk om daar te winnen want dan kunnen we aanhaken bij de ploegen die boven ons staan,” vindt Berkum-trainer Roeland ten Berge. “We hebben ons zelf in de problemen gebracht met een slechte start maar nu hebben we de gelegenheid om daar uit te kruipen. We zullen dus koste wat kost moeten winnen want die kans mag je niet laten lopen. Er is bij ons na de winst en het goede spel van vorige week veel zelfvertrouwen, zo’n wedstrijd hadden we precies nodig.” AZSV, een relatief onbekende tegenstander voor Berkum, promoveerde vorig seizoen door met ruime voorsprong kampioen te worden in de 1e Klasse D.

Lees verder »

Lia Bakker over voorkeurshoudingen baby’s

Zwolle – Op donderdag 7 november a.s. komt Lia Bakker, Kinderfysiotherapeut, langs bij het Borstvoedingcafé in Stadshagen en geeft ze adviezen aan verzorgers en ouders omtrent voorkeurshoudingen bij baby’s.

Lia Bakker, kinderfysiotherapeut werkzaam in het Gezondheidshuis Stadshagen, is van 10.00 tot 11.00 uur in het Borstvoedingcafé aanwezig om adviezen te geven aan verzorgers en ouders omtrent voorkeurshoudingen bij baby’s en het voorkomen ervan. Een voorkeur naar links of rechts kan o.a. gevolgen hebben voor de motorische ontwikkeling van de baby. Zo  zal het -nog zachte- schedeltje aan de voorkeurskant afgeplat raken. Lia zal o.a. vertellen hoe ouders hier invloed op kunnen uitoefenen via o.a. hun hantering en positionering van de baby. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens deze gratis bijeenkomst. In verband met de aanwezige plaatsen vragen we u wel vooraf aan te melden, dit kan via a.vankeulen@icare.nl

Lees verder »

Werkzaamheden aan viaduct bij Splijthoffpad

Zwolle – In de avond en nacht van 6 & 7 november vinden er reparatiewerkzaamheden plaats aan het viaduct ter hoogte van het Splijfhoffpad.

Deze werkzaamheden vinden op beide dagen plaats tussen 19.00 en 06.00 en hebben gevolgen voor het verkeer. Bestuurders richting Winkelcentrum Zwolle-Zuid en de omgeving worden omgeleid via een omleidingsroute, voor bestuurders vanuit Winkelcentrum Zwolle-Zuid hebben geen last van de werkzaamheden. 

Open dag bij Windesheim op 8 november

Zwolle – Voor eindexamenkandidaten en scholieren is het belangrijk om zich op tijd te oriënteren op een vervolgstudie. Om hen daarbij nog beter te helpen, biedt Windesheim tijdens de open dag studieadvies aan. De open dag vindt plaats op vrijdag 8 november van 13.00 – 19.00 uur op de Campus in Zwolle.

windesheim_logo.gif

Op de informatiemarkten verspreid over de campus, kunnen scholieren voor persoonlijke voorlichting terecht bij docenten en studenten en kennismaken met de ruim vijftig voltijdopleidingen. Ze kunnen ook verschillende voorlichtingsrondes en workshops volgen. Op het studiekeuzeplen kunnen de scholieren terecht voor studiekeuzeinformatie en een gratis studiekeuzetest. Ook is er informatie over persoonlijke studiebegeleiding, studiefinanciering, studeren in het buitenland, studentenadministratie en huisvesting. Kennismaken met de studiestad Zwolle kan bij de studentenvereningen. Om zich vooraf goed te informeren kunnen scholieren kijken op www.windesheim.nl/studiekiezen. Wie een persoonlijk programma wil downloaden met voorlichtingen en workshops, kan de open dag app downloaden via de Play Store en in de App Store.Hiermee kunnen de bezoekers naar het juiste lokaal navigeren. In de navigatie zijn, naast het laatste Windesheimnieuws, ook ‘points of interest te vinden zoals de informatiemarkten, koffiecorners en toiletten.

Lees verder »