Twee keer brons voor tweeling Mulder

Zwolle – Ronald en Michel Mulder hebben zaterdag brons gehaald bij de Woirld Cup wedstrijden in Astana. Ronald Mulder was met een mooie tijd van 34,87 derde op de 500 meter. Michel Mulder ging als derde over de meet op de 1.000 meter. De Zwolse schaatstweeling scoorde daarmee in Kazachstan twee keer brons bij een wereldbekerwedstrijd.

De snelle rus Artyom Kuznetsov was eerste op de 500 meter met een tijd van 34,85 en boekte daarmee zijn eerste wereldbekeroverwinning. Zijn landgenoot Dmitry Lobkov klokte 34,86, en dat was maar een honderste sneller dan Ronald Mulder. Shani Davis was op de kilometer iedereen te snel af met 1.08,66. Verrassend tweede werd de Italiaan Mirko Nenzi. Hij gleed na 1.08,90 minuten over de finish. Michel Mulder eindigde vlak daarachter met 1.09,02 en scoorde daarmee zijn eerste podiumplaats van dit seizoen.

Dieze Oost actief met Buurtmoestuin

Zwolle – Een enthousiaste groep wijkbewoners in Dieze Oost, zijn initiatiefnemers voor een gemeenschappelijke tuin achter de 3e flat in de Pieter Steynstraat. Vanaf vrijdag wordt er hard gewerkt aan de Buurtmoestuin.
 
30-11-2013_aanleg_buurt_moestuin_pietersteijnstraat__04.jpg 
 
Naar aanleiding van besprekingen met de buurtbewoners omtrent renovatie van de flats in Dieze Oost door SWZ kwam de inrichting van de openbare ruimte aan de orde. SWZ had een voorstel om achter de bewuste flats een parkeerterrein aan te leggen. Dit werd door de bewoners unaniem weggestemd. Toen ontstond in de buurt het idee om in plaats daarvan iets heel anders met de groenstroken, die eigendom zijn van SWZ, te gaan doen. Zo is het plan voor een gemeenschappelijke (moes)tuin ontstaan, waar mensen uit de wijk gezamenlijk kunnen tuinieren, maar ook kunnen genieten van een visueel mooie tuin waar de buurtbewoners gezamenlijk leuke activiteiten kunnen organiseren. Een tuin voor en door de mensen uit de buurt.
 
30-11-2013_aanleg_buurt_moestuin_pietersteijnstraat__05.jpg  
 
30-11-2013_aanleg_buurt_moestuin_pietersteijnstraat__02.jpg
 
30-11-2013_aanleg_buurt_moestuin_pietersteijnstraat__03.jpg

Lees verder »

Op de foto met de Sint voor een goed doel

Zwolle – Op zaterdag was Sinterklaas met zijn Pieten aanwezig op de Grote Markt in Zwolle. Alle kinderen van Zwolle waren uitgenodigd om samen met de Sint op de foto te gaan. Zo’n 80 kinderen namen ook echt de moeite om op de foto te gaan met de goedheiligman. En dat alles voor een goed doel!

 

30-11-2013_fotoshoot_met_sinterklaas_grotemarkt_02.jpg 

 

De foto’s werden gemaakt door fotografen van de stichting “Groeten uit Zwolle” en worden dezelfde dag nog gratis online beschikbaar gesteld op www.groetenuitzwolle.nl. De stichting  organiseerde de “op de foto met Sint-actie” om aandacht te vragen voor Help Portrait Zwolle 2013, een evenement dat 14 december plaats vindt in de Spiegel. Op de Grote Markt werden daarom deze dag ook ansichtkaarten uitgedeeld met de vraag: Wie gun jij een Portret? “Met de kaart, als flyer, werden mensen uitgenodigd om goed om zich heen te kijken” zegt voorzitter Marc Hollander. “Wie verdient er een portret?”

 

30-11-2013_fotoshoot_met_sinterklaas_grotemarkt_01.jpg

 

30-11-2013_fotoshoot_met_sinterklaas_grotemarkt_03.jpg 

PEC Zwolle speelt gelijk tegen RKC Waalwijk

Zwolle – PEC Zwolle heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen huis kwam de ploeg niet verder dan 1-1 tegen RKC Waalwijk. En dat was zonde, zeker nadat Zwolle drie keer het aluminium raakte. ,,We speelden heel goed voor rust, dat was prachtig om te zien. We scoorden te weinig. Zeker Benson had moeten scoren", constateerde trainer Ron Jans.  

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__03.jpg  

Met Bart van Hintum voor de geschorste Rochdi Achenteh begon Zwolle prima In de eerste helft raakte Zwolle lat (kopbal Darryl Lachman op de lat), paal (diepgestuurde Benson schoot buiten bereik van keeper Seda) en nogmaals de lat (Giovanni Hiwat schoot met links). Het leverde alleen geen treffers op en dat was zonde. Want de thuisploeg speelde prima, in een hoog tempo, wat dus een aantal grote kansen opleverde. In de slotminuut van de eerste helft was het toch raak. Een voorzet van Stef Nijland ging via Remy Amieux en Mustafa Saymak het doel in. ,,Dat was wel lekker", stelde Lachman.

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__01.jpg

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__08.jpg 

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__04.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Berkum laat het liggen tegen SVZW

Zwolle – VV Berkum heeft het thuisduel tegen een goed spelend SVZW met 2-3 verloren. De Zwollenaren kwamen in een aantrekkelijke wedstrijd op voorsprong en kregen kansen op meer maar gaven het heft uit handen, ook omdat de verdediging een aantal keren verzuimde in te grijpen. 

“Goed gevoetbald, slecht verdedigd,” was de kernachtige conclusie van Berkum-trainer Roeland ten Berge. ”We hebben een heel goede eerste helft gespeeld maar ook weer cruciale fouten gemaakt. Als je ziet hoe we de 1-1 en 1-2 tegen krijgen, daar werd ontzettend kinderachtig verdedigd. Daarna hebben we genoeg kansen gecreëerd, maar daar laten we er gewoon te veel van liggen.” Zijn collega Paul Krabbe van SVZW was opgelucht. “Vorig jaar zijn we hier helemaal weggespeeld en na de 2-3 was het wéér billenknijpen. We hebben gewonnen maar laat ik ook maar reëel zijn: een gelijkspel had ook gekund, wij waren de gelukkige vandaag.”

Lees verder »

WVF wint topper en blijft koploper

Zwolle – De doelstelling van handhaving in de eerste klasse dit jaar voor vv WVF uit Westenholte is nu al wel gehaald en zelfs de doelstelling van stabiele eerste klasser lijkt WVF al te zijn ontgroeid.

Wie deze middag de topper tegen NSC heeft gezien kan niets anders concluderen dan dat WVF gewoon een topploeg in de eerste klasse is niet meer en niet minder. Het leuke is dat alles mag en bij WVF niks moet. Hoe anders is dat bij een aantal andere tegenstanders waar juist alles in het werk is gesteld om te moeten promoveren. Zo was het ook bij de tegenstander van zaterdagmiddag NSC, met oud WVF speler en voetbalavonturier Marc van de Vegte. Maar zoals wel vaker dit seizoen heeft WVF lak aan reputaties en dat was vanmiddag niet anders. Bij WVF was Hessel Berends na zijn blessure weer van de partij en eiste de hoofdrol voor zich op. Behalve dat zijn tegenstander weer gewisseld werd scoorde Hessel ook nog eens beide doelpunten en werd dan ook terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Lees verder »

Be Quick klaart de klus snel tegen Dieren

Zwolle – Slechts 26 oppermachtige minuten had Be Quick vanmiddag nodig tegen de v.v. Dieren. Daarna werd het spel minder, maar kwam de ploeg nooit meer in gevaar.

Be Quick wil ook de zesde thuiswedstrijd van het seizoen winnen en zet de tegenstander in de openingsfase van de wedstrijd direct onder druk. De v.v. Dieren komt amper van de eigen helft af en ziet dat Be Quick in de 10e minuut de eerste kans krijgt. Sander Aarten op randje zestien werkt echter niet goed af. Een minuut later is het wel raak als Be Quick via Talha Özen wel op 1-0 komt. Özen schiet een afvallende bal vanaf 20 meter richting het doel. De bal lijkt niet onhoudbaar, maar dwarrelt tot ieders verrassing toch in de hoek van het doel. Pas in de 23e minuut krijgen de Dierenaren voor het eerste de kans om doelman Oosterhof te testen. Die pareert het schot van Verlaan echter met zijn vuisten.

Lees verder »

Ledenmiddag ANBO-senioren werd feestmiddag

Zwolle – Zwolle kan terugkijken op een geslaagde ledenmiddag. Tachtig leden kregen volop de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te genieten van muziek en een heerlijk buffet. Henk Zweers, voorzitter van ANBO-Zwolle, verwelkomde vrijdag 28 november de leden in gebouw De Terp. Volgens hem waren er nog nooit zoveel leden op deze jaarlijkse bijeenkomst af gekomen.

anbo_ledenmiddag_2.jpg 

Hij vertelde verder dat na een moeilijke periode ANBO-Zwolle weer helemaal op stoom komt. “We organiseren veel activiteiten, we hebben een nieuwe bezorgploeg en onlangs is een webteam van start gegaan.” De Zwolse afdeling van de seniorenorganisatie telt nu al ruim 550 leden, maar er is altijd plaats voor nog meer leden. Het gezelligheidskoor De Pompedoers uit Heino bracht de stemming er goed in. Het werd een uitgebreid en gevarieerd optreden met veel bekende nummers, van Paul de Leeuw (Droomland) tot aan Verdi (Het Slavenkoor). De zaal liet zich niet onbetuigd. Er werd volop meegezongen en gedanst.

anbo_ledenmiddag_3.jpg

anbo_ledenmiddag_1.jpg 

Sint aangekomen in Indische Buurt

Zwolle – Zaterdagmiddag werd in de Indische Buurt onder grote belangstelling de Sint verwelkomd. Al wandelend door de straten werd de stoet achter de Sint groter en groter, waarna er in het Wijkcentrum De Vlasakkers de mogelijkheid was om de Sint en Pieten van dichterbij te bekijken.

sinterklaas-1.jpg  

De kinderrijke buurt maakte dat het wijkcentrum afgeladen was met gespannen kinderen. Uiteraard werd er uit volle borst gezongen, en werd er ruimschoots strooigoed uitgedeeld.  Ook kreeg ieder kind een cadeau van de Sint. Na dat de kinderen wat te drinken met een koekje hadden gekregen, werd het voor de Sint en Pieten tijd om naar de volgende locatie af te reizen, een grote groep blije kinderen achterlatend.

 

sinterklaas-2.jpg

sinterklaas-3.jpg

sinterklaas-4.jpg 

SP wil duidelijkheid over asbest op Zwolse scholen

Zwolle – De gemeenteraadsfractie van de SP wil snel duidelijkheid over de mate waarop asbest aanwezig is in Zwolse scholen. Directe aanleiding is het tijdelijk sluiten van de Thorbecke Scholengemeenschap na een asbestonderzoek. De SP stelt dat er op alle scholen al een inventarisatie op asbest had moeten plaatsvinden. De partij zal hierover bij de volgende raadsvergadering mondelinge vragen stellen.

De SP heeft in 2008 al aangedrongen op een inventarisatie van de aanwezigheid van asbest in Zwolse scholen. Op dat moment stelde het college niet te weten van gevaarlijke asbestsituaties, maar periodieke veiligheidscontroles te doen.  Daarnaast heeft toenmalig staatssecretaris Atsma al in 2011 gesteld dat in de zomer van 2012 alle scholen geïnventariseerd moesten worden op asbest. SP-raadslid Frank Futselaar: “Het is nu bijna 2014 en kennelijk wordt toch nog een school verrast door de aanwezigheid van risicovol asbest. Dat betekent wat de SP betreft dat bestuurders hebben zitten slapen, of dat er in het verleden slecht onderzoek is gedaan. Je gooit een school niet zomaar een paar dagen dicht, dus er zal een zorgelijke situatie zijn geweest. Ouders, leerlingen en docenten hebben er recht op te weten wat de veiligheidssituatie is in Zwolse scholen.”

Lees verder »

Aanrijding op Marsweg bij vogelaars Sperweruil

Zwolle – Zaterdag rond 11.50 uur vond op de Marsweg tussen twee personenauto’s een kopstaartbotsing plaats. Een mevrouw raakte daarbij licht gewond.

De aanrijding gebeurde ter hoogte van een grote groep vogelaars die op de naastgelegen weg met honderden naar de daar aanwezige Sperweruil kijken. Het verkeer op de Marsweg heeft veel oog voor wat er in de omgeving van de vogelspotplaats gebeurt en kan daarbij op de rem trappen. Dit is waarschijnlijk ook de oorzaak geweest van dit ongeval. Een automobiliste raakte lichtgewond aan haar nek en knie. Zij werd ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel. Door het ongeluk onstond er aan beide zijden van de weg een file. Ook het verkeer in de omgeving stond enige tijd muurvast.

PEC Zwolle – RKC Waalwijk voorbeschouwing

Zwolle – Na de uitwedstrijd in het hoge noorden tegen FC Groningen speelt PEC Zwolle zaterdag in eigen huis tegen RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Ron Jans kan daarbij teren op een uitstekende balans in het IJsseldelta stadion.

06-04-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_06.jpg 

Van de zeven thuiswedstrijden die er werden gespeeld, werd er drie keer gewonnen. Feyenoord, SC Cambuur en ADO Den Haag werden aan de zegekar gebonden. Met FC Utrecht, NAC Breda en FC Twente werden de punten gedeeld. Enkel van AZ werd verloren. In totaal leverden de thuiswedstrijden zeventien doelpunten op. Dat komt neer op het hoge gemiddelde van 2,42 per wedstrijd. Tegenstander RKC Waalwijk kent tot op heden een minder seizoen dan de Blauwvingers. Zeker in uitwedstrijden presteert het team van Erwin Koeman matig. Er werd nog geen enkele keer met de drie punten in de spelersbus terug naar Brabant gereden. Wel speelde RKC Waalwijk knap gelijk bij Ajax in de Arena (0-0) en bij FC Twente in de Grolsch Veste (0-0). Wel wisten de Brabanders vorig weekend knap van Feyenoord te winnen. Spits Joachim ontpopte tot matchwinner, door diep in blessuretijd het enige doelpunt op het scorebord te schieten.

Lees verder »