Weblog Zwolle wenst u een fantastisch 2014 !

Zwolle – Weblog Zwolle wenst iedereen een mooie oudejaarsavond, een prachtige jaarwisseling en een liefdevol, mooi en gezond 2014!! In oktober 2013 beleefde Internetkrant Weblog Zwolle haar 10-jarig bestaan!

bc2ekp6caain_rn.jpg-large.jpg

Van hobby naar fenomeen. Ook in 2013 ging het crescendo met Internetkrant Weblog Zwolle. Van bijna 9.000 vaste bezoekers per dag aan het begin van het jaar, is dit aantal in december 2013 gegroeid tot 10.000 vaste bezoekers per dag. De mensen achter Weblog Zwolle doen dat zonder salaris en zonder subsidie. Vaak kost hun hobby alleen maar geld, zoals dat met meer hobby’s het geval is. Niets bijzonders eigenlijk, maar wel dat de waardering overwegend goed is. Dit uit zich in een dagelijks bezoek van veel Zwollenaren aan Weblog Zwolle, de meer dan 1.500 likes op Facebook of het aantal van bijna 10.000 followers op Twitter. Daar zijn de vrijwilligers erg trots op!! De vrijwilligers willen gepassioneerd de vele bezoekers actueel op de hoogte stellen van wat er in hun stad gebeurt. Elke dag weer. Belangenloos! Weblog Zwolle wil ook in 2014 die dagelijkse continuiteit en kwaliteit een goed vervolg geven. Doet u weer mee? Met uw waardevolle bijdragen via de tienduizenden reacties. Dan maken we er samen weer een mooi WLZ-jaar van!

31-12-2013_spetterend_vuurwerk_aan_de_esdoornstraat_03.jpg

31-12-2013_spetterend_vuurwerk_aan_de_esdoornstraat_01.jpg 

Nieuwjaarsbingo in de WRZV hallen

Zwolle – Op zondag 5 januari organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging een leuke en gezellige Nieuwjaarsbingo, waar gespeeld wordt voor mooie (geld)prijzen.

De kosten van de ronden 1,2, 3 en 4 zijn €3,-. Er zijn daarna nog twee hoofdronden, waarvan de kosten €1,- per kaartje zijn. Vanaf €14,- speelt u totaal 18 ronden. De Bingo begint om 19.30 uur en is afgelopen om circa. 22.45 uur. In de pauzes draait het Rad van Avontuur met leuke (gratis) prijzen. De zaal is open vanaf 18.00 uur. WRZV Hallen, Buitengasthuisstraat 8, Zwolle voor meer informatie: 038-4226129.

Westenhage zoekt muzikanten

Zwolle – Zingt u graag Nederlandstalige liedjes, gezellige meezingers of jazz? En vindt u het leuk om de bewoners van woonzorgcentrum Westenhage een leuke afsluiting van de maand te bezorgen? 

Voor de eindemaandborrel – elke laatste vrijdag van de maand van ca, 15.30 tot 17.00 uur – is de locatie op zoek naar leuke en betaalbare muzikanten. Meer weten? Mail.

Ode aan Robert Long op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 12 januari komen muzikale herinneringen aan Robert Long tot leven in het Uurtje Cultuurtje op Cultuurschip Thor. Zanger Wouter Penris zingt de mooiste en meest bekende nummers, hij wordt daarbij begeleid door Rik Elings aan de vleugel.

De helaas veel te vroeg overleden Robert Long liet een omvangrijk oeuvre na waaruit de bekende Zwolse zanger Wouter Penris een zorgvuldige selectie zal laten horen. Robert Long schreef en zong prachtige Nederlandstalige luisterliedjes met een diepgaand, zacht en soms scherp karakter en een vleugje jazz. Wouter is een veelzijdig zanger en muzikant, hij vertolkte al eerder in een uitverkocht Cultuurschip Thor de muziek van Ramses Shaffy. Destijds net als nu, met Marieke Briek als gastzangeres en begeleid door Rik Elings aan de vleugel.

Lees verder »

Hennepkweker aangehouden op Rijnlaan Zwolle

Zwolle – Een 34-jarige Zwollenaar is maandagavond 30 december in de Rijnlaan aangehouden voor illegale hennepkweek.

politie_logo_4.jpg 

Op straat werd bij hem werd een zak henneptoppen aangetroffen; in zijn woning een lege hennepkwekerij. De hennep en de groei-inrichting van de kwekerij werden inbeslaggenomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijd voor carbidschieten!

Zwolle – In Zwolle mag op Oudjaarsdag weer met carbid worden geschoten op de speciaal doorvoor aangewezen plekken. In Zwolle Zuid was het al vroeg druk met vele melkbussen, maar ook met vuurtonnen, muziek en een hapje en een drankje.

31_dec_2013-6.jpg

31_dec_2013-65.jpg

31_dec_2013-11.jpg

31_dec_2013-23.jpg

31_dec_2013-36.jpg 

Winterrondleiding in Museum Het Vrouwenhuis

Zwolle – Op zondag 5 januari 2014 wordt om 15.00 uur een winterrondleiding gegeven door museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle. Om het nieuwe jaar te vieren wordt voor de liefhebbers ouder dan 18 jaar in de Regentenkamer gratis een echt Zwols Blauwhandje geschonken.

vrouwenhuis_zwolle_-_blauwhandjes_in_de_regentenkamer.jpg 

Aleida Greve (1670-1742) bepaalde bij testament dat na haar dood haar prachtige huis aan de Grote Aa tot een hofje voor bejaarde dames van hervormde huize bestemd moest worden. Van 1742 tot 1984 werd het huis op deze wijze bewoond. Tegenwoordig is het benedendeel een museum waar bezoekers door interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980, worden rondgeleid. De verzameling schilderijen gemaakt door de stichteres en haar schildervriendinnen is uniek in Nederland. Kamer 2 van mevrouw Van der Molen uit ca. 1975 is nog in kerstsfeer.

Lees verder »

Het weer: overdag nog droog

Zwolle – Dinsdag begint droog en er zijn wat wolkenvelden en opklaringen. De zon breekt niet al te veel door, later wordt de bewolking dikker maar het blijft tot de avond droog. In de avond neemt de kans op een buitje toe, bij een matige zuid tot zuidwestenwind wordt het maximaal 7 graden.

30-12-2013_weerfoto_waterstraat-thorbeckegracht.jpg

Thorbeckegracht & Waterstraat 

Woensdag begint het nieuwe jaar op de meeste plekken droog en ook de zon kan doorbreken. Vanaf de middag neemt de bewolking toe en in de avond neemt de kans op een enkele regenbui toe. De wind neemt iets in kracht toe en de wind komt uit zuidelijke richting. Het wordt 8 á 9 graden in onze regio. Donderdag is het bewolkt en er kunnen nog enkele buien voorkomen. Het kwik komt uit op een graad of 10.

Klassieke balletvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’

Zwolle – Maandagavond werd in theater De Spiegel de klassieke balletvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’ opgevoerd door het befaamde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan. De voorstelling was geheel uitverkocht.

 

zwanenmeer__staatsopera_van_tatarstan.jpg

Foto: Staatsopera van Tatarstan 

 

Het ballet van de Staatsopera van Tatarstan is één van de beste Russische gezelschappen en expert op het gebied van grote klassieke balletten. Het gezelschap toert al meer dan twintig jaar door heel Europa. Ze staan garant voor kwalitatief hoogstaande producties. Welke voorstelling ze ook spelen, altijd wordt er gekozen voor een rijke en traditionele enscenering die nauw aansluit op de oorspronkelijke versie. Wereldwijd wordt Het Zwanenmeer gezien als hét hoogtepunt van klassiek romantisch ballet. Met de betoverende muziek van Tsjaikovski is Het Zwanenmeer de meest opgevoerde balletvoorstelling ter wereld en door zijn sprookjesachtige karakter geschikt voor jong en oud. Beroemde scènes als de Dans van de Zwanen en de Zwarte Zwaan Pas de Deux ontbraken ook in Zwolle natuurlijk niet.

Lees verder »

Politiek Log 57

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 58 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

 

Burgernet-actie poging inbraak Zwin

Zwolle – Maandagavond 30 december heeft de politie rond 21.50 de hulp ingeroepen van Burgernet deelnemers in verband met een poging inbraak in de wijk Aa-Landen.

De poging inbraak was aan de Zwin waarbij de daders op de vlucht zijn geslagen richting de Zoom. Het signalement van de daders: 2 daders, zwart gekleed met een getint uiterlijk en half lang haar tot op de schouders. Mocht u de daders gezien hebben bel dan met de politie op het nummer 112.

Hoogtepunt vuurwerkverkoop in Zwolle

Zwolle – De verkoop van vuurwerk beleefde maandag een hoogtepunt. Bij de bekende verkoopadressen in Zwolle werden goede zaken gedaan. Bij enkele bedrijven vormde zich een rij wachtenden voor de kassa. Rond de jaarwisseling zal het weer niet geweldig zijn, er wordt een krachtige wind en lichte regen voorspeld.

30-12-2013_vuurwerkverkoop_op_hoogtepunt_01.jpg 

De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland blijft uitgaan van een hogere omzet dan vorig jaar. In de voorverkoop en op de eerste verkoopdag was tien procent meer vuurwerk verkocht dan een jaar eerder. Dat percentage ligt na dag twee lager, denkt voorzitter Leo Groeneveld. Winkeliers verkochten vorig jaar voor zo’n 65 miljoen euro aan vuurwerk. Groeneveld verwacht dit jaar een stijging van zo’n vijf procent. "Maar het is natuurlijk nog afwachten wat er morgen gebeurt", zegt hij maandagavond tegen de Novum. De laatste drie jaar liep de omzet in de branche terug.

30-12-2013_vuurwerkverkoop_op_hoogtepunt_02.jpg

30-12-2013_vuurwerkverkoop_op_hoogtepunt_03.jpg