College zoekt verbinding op bedrijventerreinen

Zwolle – Vrijdag ging het voltallige college de hele dag op stap. Deze Dag van de Verbinding stond geheel in het teken van de vier Zwolse bedrijventerreinen: De Vrolijkheid, Hessenpoort, Voorst en Marslanden.

 31-01-2014__collegege_op_bezoek_bedrijven_terrein_vrolijkheid-sligro_01.jpg

De afgelopen jaren is hier door gemeente én provincie fors geïnvesteerd in het ontwikkelen van de openbare ruimte en waar nodig het revitaliseren ervan. Ook zijn in de verkoop van gemeentelijke kavels en de herontwikkeling van private kavels mooie ontwikkelingen gerealiseerd. Er is veel gebeurd en staat nog het nodige op stapel! De ondernemersverenigingen van de vier bedrijventerreinen toonden enthousiast de resultaten aan het college. B&W bezocht o.a. Sligro (foto’s), Kruitbosch Cycle, bouwsite Wehkamp.nl, ROVA, Van der Valk, Autobedrijf Wieten, Hornbachlocatie en Cees Lubbers Taxaties. Er was een afsluitende borrel bij Kynologenclub Zwolle e.o.

31-01-2014__collegege_op_bezoek_bedrijven_terrein_vrolijkheid-sligro_03.jpg

31-01-2014__collegege_op_bezoek_bedrijven_terrein_vrolijkheid-sligro_02.jpg 

Sanquin opent nieuwe afnamelocatie in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 7 februari opent de zeer gewaardeerde oud-collega arts Dr. M. Bins de nieuwe afnamelocatie van Sanquin Bloedvoorziening in Zwolle.

Op donderdag 2 januari opende Sanquin voor het eerst de deuren van haar nieuwe afnamelocatie aan de Dokter Spanjaardweg 11 in Zwolle. De nieuwe afnamelocatie is meerdere dagen per week geopend en er kan zowel volbloed als plasma worden gegeven. De openingstijden zijn maandag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur, woensdag van 12:30 tot 20:00 uur en vrijdag van 8:00 tot 11:00 uur. De inrichting voldoet aan alle moderne eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin is altijd op zoek naar nieuwe donors. Sanquin verricht levensreddend werk dat niet mogelijk is zonder de onbaatzuchtige gift van bloeddonors. Ieder gezond mens tussen de 18 en 65 jaar, met een gewicht van boven de vijftig kilo, kan zich opgeven als bloeddonor.

Lees verder »

Bewonersraad deltaWonen lanceert eigen website

Zwolle – Stichting Centrale Bewonersraad van deltaWonen lanceerde vandaag de nieuwe website www.bewonersraaddeltawonen.nl. Met de nieuwe website kan de Stichting Centrale Bewonersraad deltaWonen sneller en beter in spelen op actualiteiten. Ook kan zij huurders uitgebreider informeren over de werkzaamheden en de samenstelling van Stichting Centrale Bewonersraad deltaWonen.

 

deltawonen.jpeg 

 

De heer Gerrietsen (voorzitter Stichting Centrale Bewonersraad deltaWonen), de heer Leideman (directeur deltaWonen) en de heer Van den Belt (maker website, 2Beheer) hebben samen de website officieel gelanceerd. De Stichting Centrale Bewonersraad van deltaWonen adviseert en voert namens alle huurders overleg met directie en medewerkers van deltaWonen. Dit kan gaan over verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld de verkoop van woningen, het huur- en toewijzingsbeleid en het financiële beleid. De raad streeft ernaar om transparant te zijn naar huurders. De nieuwe website draagt daar aan bij. Op de website staan nieuwsitems, documentatie, informatie over het bestuur en een agenda.

Lees verder »

Cibap is benieuwd naar zijn oud studenten

Zwolle – Cibap vakschool voor verbeelding heeft oud studenten opgezocht op de werkvloer. De verhalen zijn met foto’s van oud Cibappers op hun werkplek gebundeld in een prachtig alumniboek, ondersteund met uitstroomgegevens. Collegevoorzitter Coby Zandbergen reikte vandaag het eerste exemplaar uit tijdens de alumnimiddag die het Cibap voor zijn oud studenten organiseerde. De titel van het alumniboek is “Benieuwd”.

alumni_open_dag-13.jpg 

Want benieuwd is het Cibap naar zijn oud studenten. Waar zijn ze gebleven? Hebben ze een baan kunnen vinden in hun vakgebied? Hoeveel procent is terecht gekomen in de creatieve sector? Een waardevol onderzoek om te weten te komen wat de mogelijkheden zijn na het Cibap. Uit het oogpunt van “Focus op vakmanschap” waarbij de minister het belangrijk vindt dat mbo-ers goed en gedegen opgeleid worden voor de arbeidsmarkt is dit boekje een mooi bewijs. Deze oud studenten hebben zich namelijk ontwikkeld tot ondernemende vakmensen met een baan in het vakgebied waarvoor ze zijn opgeleid. De oud studenten konden na de almunibijeenkomst “hun” school mooi bekijken tijdens de Open Dagen die deze middag van start gingen. Ook zaterdag 1 februari is iedereen die kennis wil maken met de opleidingen van het Cibap van harte welkom van 10.00 – 14.00 uur.  Meer informatie is te lezen op www.cibap.nl .

Inbreker gezocht in Westenholte

Zwolle – De politie is vrijdagavond in Westenholte op zoek naar een inbreker die zijn slag wilde slaan aan de Mirteweg. Er werd een Burgernet actie gestart.

Signalement: een ongeveer 20-jarige man met kort blond stekelhaar, hij draagt een zwarte jas met capuchon. De inbreker is weggelopen in de richting van het Petuniaplein in Westenholte.

PEC Zwolle – Roda JC voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdag speelt PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion de competitiewedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Bij het elftal uit Limburg staat Jon Dahl Tomasson sinds enkele weken als nieuwe hoofdtrainer voor de groep. De voormalig aanvaller van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en AC Milan nam begin januari het stokje over van de ontslagen Ruud Brood.

15-03-2013_pec_zwolle-roda_jc_3-2_01_.jpg 

Bart van Hintum scoorde vorig jaar de 1-1

Vorige week wisten de Limburgers in eigen huis met 1-0 van FC Utrecht te winnen. De gevierde man was Guus Hupperts, die de enige treffer van de avond wist te scoren. Ook PEC Zwolle boekte het vorig weekend een belangrijke overwinning. In Breda werd concurrent NAC met 1-2 verslagen. Na een 1-0 achterstand bij rust knokten de mannen van trainer Ron Jans zich op karakter terug in de wedstrijd. Guyon Fernandez (strafschop) en Mustafa Saymak wisten te scoren en zo keerde de ploeg met drie dure punten terug uit het regenachtige Brabant. Door deze zege staan de Blauwvingers op een keurige negende plaats in de competitie, met 25 punten uit 20 wedstrijden. Roda JC Kerkrade vindt zichzelf terug op een vijftiende plaats, met 22 punten uit 20 wedstrijden.

Lees verder »

Ben Taylor opent kleine zaal Hedon

Zwolle – Op zondag 9 februari beleeft de nieuwe kleine zaal van Hedon haar echte vuurdoop met het concert van Ben Taylor. Het meest recente albumListening vermengt folk, pop, soul en country met reggae invloeden. Zonnige surfpop, mellow gitaarloopjes en heldere beats zorgen ervoor dat je bij het beluisteren van deze plaat de zomer in huis haalt.

bentaylor.jpg

Als zoon van muzieklegendes James Taylor en Carly Simon speelde muziek altijd al een grote rol in het leven van Ben Taylor. De Amerikaan laat in zijn werk een eigen gezicht en stijl zien. In 2003 bracht hij zijn debuutalbum Famous Among The Barns uit, opgevolgd door Another Run Around The Sun enThe Legend of Kung Folk, Part 1. Ben Taylor trad al als voorprogramma op voor grote namen zoals Sheryl Crow, Blues Traveler en Ziggy Marley.

Lees verder »

Omgekeerd inzamelen ROVA voldoet al aan norm

Zwolle – Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil de hoeveelheid afval die wordt gestort en verbrand halveren. In 2020 moet 75% van het huishoudelijk afval en het afval van kantoren en winkels gescheiden worden ingezameld. Mansveld kondigde dit voornemen deze week aan in een brief aan de Tweede Kamer. De ROVA-cijfers van 2013 over omgekeerd inzamelen in Staphorst, Dalfsen, Hattem, Steenwijkerland en Zwolle laten zien dat deze gemeenten al goed op koers liggen. Er worden nu al hergebruikpercentages tot 79% gehaald.

In 2012 is een aantal gemeenten in het ROVA-werkgebied gestart met omgekeerd inzamelen. GFT, plastic verpakkingen en papier worden gescheiden opgehaald aan huis. Het restafval wordt door de bewoners weggebracht naar een ondergrondse container in de buurt. Na de eerste fase, waarin de nadruk ligt op het gescheiden inzamelen van GFT-afval, blijkt al dat de inwoners van de gemeenten Dalfsen, Hattem en Staphorst veel beter nu afval scheiden. In Dalfsen werd voorheen 61% van het afval gescheiden ingezameld, nu is dat 73%. In Hattem steeg het percentage van 56% naar 72% en in Staphorst zelfs van 52% naar 79%. De gemeente Steenwijkerland (van 52% naar 71% gescheiden inzameling) rondt nu ook de tweede fase van omgekeerd inzamelen af.

Lees verder »

Supermarkten willen openstelling op zondag

Zwolle – Een aantal Zwolse supermarkten doen vrijdag een klemmend beroep op de politieke partijen om de komende gemeenteraadsverkiezingen een einde te maken aan de oneerlijke concurrentie van supermartken op zondag. Zij vinden dat de loting niet eerlijk is en niet bijdraagt aan een vrije marktwerking. De supermarkten zeggen dat sinds juli 2013 de gemeente zelf beslissingsbevoegdheid heeft om de zondagsopening binnen de gemeente te regelen.

 

Het openstellen op zondag van alle supermarkten in de gemeente Zwolle is volgens de supermarkten om meerdere redenen positief te noemen: Inwoners van de gemeente Zwolle krijgen op zondag een ruimere keuze aan supermarkten. De behoefte is reeds bewezen, met keuzevrijheid wordt deze nog toegankelijker. De gemeente reguleert de klantenstroom, wat voorkomt dat bepaalde winkelgebieden extreme klantenstromen moeten verwerken. Het voorkomt dus overlast voor omwonenden. Voorkomen van oneerlijke concurrentie. U staat immers voor vrije marktwerking en bevorderen van concurrentie. Deze stimulans zal ook werkgelegenheid tot gevolg hebben. Het voorkomt uitstroom van medewerkers bij winkels die na één jaar ontheffing de vergunning weer moeten inleveren.

Lees verder »

Aanvoerders gaan voor ‘Fair Play’ op sportvelden

Zwolle – Aanstaande zaterdag 1 februari voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle-Roda JC ontvangen alle Zwolse jeugdaanvoerders een Unieke Fair Play Aanvoerdersband uit handen van sportwethouder Piek.  De aanvoerdersband is een concept wat bij moet dragen aan (nog) meer aandacht voor sportiviteit en respect op en rond de sportvelden.

De gemeente Zwolle en SportService Zwolle hebben samen met de firma Slotwear bij het afgelopen schoolvoetbaltoernooi een start gemaakt met de Fair Play Aanvoerdersband. Na het succes bij het schoolvoetbaltoernooi wordt het concept nu uitgerold over de voetbalverenigingen. “Aanvoerders hebben een voorbeeldfunctie en een bepalende rol in en buiten het veld. Door de aanvoerder én jeugdvoetballer zelf aan te spreken op hun verantwoordelijkheid binnen en buiten de lijnen streven we naar meer bewustwording ten aanzien van sportiviteit en respect”, aldus Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle.

Lees verder »

Hennepkwekerij in woning Minervalaan

Zwolle – Op donderdagochtend 30 januari rolde de politie een hennepkwekerij op bij een woning aan de Minervalaan.

politie_logo_4.jpg 

Er werden 89 planten en de nodige kweekapparatuur aangetroffen. De politie hield een 36-jarige man uit Zwolle aan. De planten worden vernietigd en de kweekapparatuur werd in beslag genomen.

All that jazz: Rob van der Wouw

Zwolle – Vrijdag 7 februari is Rob van der Wouw (trompet) te gast bij All that jazz in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. 
Rob van de Wouw staat bekend als muzikaal vernieuwer, maar laat daarbij zijn (jazz)roots niet in de steek. Sterker, het vormt een stevige basis voor zijn ‘electro jazz’.

rob_van_der_wouw.jpg

Rob van der Wouw 

Rob van de Wouw is de bekendste en meest succesvolle trompettist van de lage landen. Met praktisch elke muziekstijl kan hij uit de voeten, of het nu hiphop is, een stevig potje soul of een jazzimprovisatie waarvoor Miles Davis ooit de standaard zette. Wat het ook is, het muzikale talent spat van het podium af. 
Voor zijn album Tunnelvision sleepte de trompettist in 2010 de Edison Publieksprijs in de wacht. De opvolger Neon verscheen in 2013.

Lees verder »