PEC Zwolle Vrouwen wint laatste thuiswedstrijd

Zwolle – Vrijdagavond heeft PEC Zwolle vrouwen de wedstrijd tegen Club Brugge met 3-1 winst weten te winnen. Hiermee werd een extra wedstrijd toegevoegd aan de reeks van overwinningen.

Een groot aantal kansen werden niet benut, maar desondanks was PEC Zwolle wel de betere in de eerste helft. De tweede helft werd goed gestart, echter wist Club Brugge goed in het spel te komen en kwam terug tot 2-1. PEC Zwolle zag nog een aantal kansen tot de gelijkmaker tegen zich ondernomen worden, maar wist uiteindelijk nog in de 90e minuut de overwinning definitief aan zich te binden met de 3-1.

Lees verder »

Zwolle Unlimited geluk met mooi weer

Zwolle – Zaterdag werd in en om de binnenstad wederom op diverse plaatsen opgetreden in verband met het evenement Zwolle Unlimited. Het mooie weer maakte dat het gezellig druk was in de binnenstad wat voor de optredende acts voldoende bezoekers opleverde.

zwolleunlimited20140531-4.jpg

De vele acts verspreid over de stad en bewegende door de stad werden positief ontvangen door het winkelende publiek, en de bezoekers die speciaal voor dit evenement naar de stad waren gekomen. Voor de kinderen was er een speciale locatie ingericht, waar aangepaste voorstellingen te zien waren. Ook zondag is het evenement nog gaande, en met het beloofde weer zal ook dit weer een succesvolle dag worden voor de artiesten en bezoekers.

zwolleunlimited20140531-10.jpg

zwolleunlimited20140531-6.jpg

zwolleunlimited20140531-9.jpg 

Kidsclub eindigt fantastisch seizoen

Zwolle – In een zonovergoten PEC Zwolle stadion hebben de leden van de Kidsclub & Juniorclub PEC Zwolle een heel mooi seizoen afgesloten. Afgelopen seizoen stond weer bol van de activiteiten en natuurlijk was de bekerfinale het hoogtepunt van het jaar. Vanmiddag was er gezorgd voor allerlei leuke spelen zoals: een gatenkaas, kegelen, skippyballen met 6 tegelijk en het melken van een koe.

kids_eind-91.jpg

Waar normaal Diederik Boer staat werd nu een koe gemolken waarbij zoveel mogelijk water gemolken moest worden. De organisatie had natuurlijk gezorgd voor wat drinken en een ijsje. Het seizoen is nu voorbij, maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen is al weer in volle gang. op 26 juli zal de Kidsclub en de Juniorclub natuurlijk aanwezig zijn op de open dag van de Supportersclub PEC Zwolle. Meer weten of lid worden? kijk op www.supportersclubpeczwolle.nl

kids_eind-25.jpgkids_eind-72.jpg

Meer foto’s via lees meer… 

Lees verder »

Schoten gelost bij aanhouding Assendorperstraat

Zwolle – Vrijdagavond 30 mei omstreeks 23.10 uur heeft een politieagent op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Assendorperstraat een aantal schoten gelost. Dit gebeurde na een melding van een vechtpartij waarbij mogelijk een mes gebruikt was. Bij het schietincident vielen geen gewonden.

jumboweblog20140530-7.jpg

Twee mannen, 21 jaar uit Assen en 22 jaar oud uit Zwolle, werden aangehouden. Enige tijd later werd ook een 19-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden, omdat zij mogelijk betrokken is bij het incident. De politie kreeg even na 23.00 uur een melding van een vechtpartij op de hoek Enkstraat/Van Karnebeekstraat. Hierbij zou mogelijk een mes gebruikt zijn. Tijdens het aanrijden bleken de daders te zijn weggerend richting de Assendorperstraat. Op aangeven van getuigen werd op de parkeerplaats van een supermarkt een man aangetroffen die voldeed aan het signalement van de man met het mes.  

jumboweblog20140531.jpgjumboweblog20140531-2.jpg 

Lees verder »

Het weer: aangenaam buitenweer

Zwolle – Ook zaterdag is het aangenaam buitenweer. Het blijft droog en er staat een zwakke tot hooguit matige wind. Naast zonperioden zijn er ook een paar wolkenpartijen, Het wordt rond 18 graden.

30-05-2014_weerfoto_drukte_op_de_grotemarkt.jpg
Drukte op de Grote Markt

Zondag blijft het droog en er zijn regelmatig zonnige momenten tussen de stapelwolken door. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richting en de temperatuur loopt op tot een graad of 19. Maandag staat een volgende droge dag met flinke zonnige perioden op het programma. Opnieuw zijn er ook stapelwolken, maar met een naar het oosten draaiende wind wordt wat warmere lucht aangevoerd. De middagtemperatuur komt uit rond 22 graden.

Grote ravage door ongeluk

Zwolle – Vrijdag aan het eind van de middag heeft er een ongeval plaatsgevonden aan de Deventerstraatweg ter hoogte van de Boni.

30052014_ongeval_bij_boni_12.jpg 

Bij het ongeval is een auto met hoge snelheid op een stilstaande auto gereden. De bestuurster van de stilstaande auto zag de andere auto aankomen, en stopte. De bestuurder van de andere auto heeft waarschijnlijk een stuurfout gemaakt waardoor de andere auto geraakt werd. Door de klap ontstond een flinke ravage. Eén van de bestuurders raakte bekneld, en is door de brandweer uit de auto bevrijd. De bestuurder en de bijrijder van de stilstaande auto lijken met de schrik vrij gekomen te zijn.

https://youtu.be/lRC7LbJhgZY 

30052014_ongeval_bij_boni_14.jpg

30052014_ongeval_bij_boni_10.jpg

30052014_ongeval_bij_boni_11.jpg

Meer foto’s via lees meer… 

Lees verder »

Zwolle Unlimited van start gegaan

Zwolle – In Zwolle is cultuurfestival Zwolle Unlimited van start gegaan. De kick-off was vrijdagmiddag op het Muziekplein van het festival door het Dobbekoor. De officiële start vond later in de middag plaats met een feestelijke parade van de Melkmarkt door de stad. De komende dagen staat Zwolle bol van tal van activiteiten in het teken van Zwole Unlimited.

30-05-2014_zwolle_unlimited_van_start_met_straat_parade_01.jpg

Het Zwolse stadshart wordt gevuld met strobalentheaters, Zwolse theatermakers, een eilandbar voor cocktails, een workshopplein met een keur aan workshops in nomadententen, straattheateracts, vertellers van ver, circusacts, rootsmuziek, een kramenlint met duizenden boeken, een singer-songwriterveld, een dichterspodium, straatschilderen, een podium speciaal voor amateurkunstenaars, kinderbouwplaats met bamboestiek, 50 jaar Citroën Traction Avant, een platte dierentuin, een hiphopplein, terrasjes om uit te puffen, foodtrucks, een handgedraaide zweefmolen, meespeelvoorstellingen en kinderconcerten.

 30-05-2014_zwolle_unlimited_van_start_met_straat_parade_02.jpg

30-05-2014_zwolle_unlimited_van_start_met_straat_parade_03.jpg

30-05-2014_zwolle_unlimited_van_start_met_straat_parade_04.jpg

Lees verder »

Greijdanus beklimt Ventoux voor Tour du ALS

Zwolle – Vrijdag beklommen 12 leerlingen en 4 docenten van het Greijdanus College in Zwolle per fiets de Mont Ventoux. Ze deden mee met het fietsevenement de Tour du ALS, waarbij geld wordt opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Al sinds het begin van dit schooljaar zijn de leerlingen actief geweest met trainen en sponsoracties. In totaal heeft team Greijdanus bijna 30.000 euro ingebracht voor het goede doel. 

 

team_greijdanus.jpg 

 

“Het is echt fantastisch om hier te zijn!”, aldus Liesbeth Hovenga, initiatiefneemster en decaan op het Greijdanus. “Ik ben nu een keer de berg op geweest en ga straks nog voor de tweede keer. We hebben hier negen maanden naar toe gewerkt en ik had niet durven dromen dat het zo mooi zou worden. Het is heel bijzonder wat het met ons doet, je doet iets voor een ander en dat wordt zo ontzettend gewaardeerd. Volgend jaar wil ik weer meedoen!” De Mont Ventoux is een berg in Frankrijk die onder wielrenners bekend staat vanwege de moeilijkheidsgraad. Het hoogteverschil dat tijdens de tocht wordt overbrugd is 1614 meter. De groep had de keuze om één, twee of drie keer de Mont Ventoux te beklimmen. Hiervan zijn er twee uit de groep van Greijdanus zelfs drie keer de klim aangegaan, een geweldige prestatie!

Lees verder »

Samenwerking Sanitas en Driezorg voor ouderen

Zwolle – Goede èn innovatieve samenwerking voor zorg aan kwetsbare ouderen in de thuissituatie; dat is het doel waar Sanitas Thuiszorg en Driezorg zich samen aan verbinden. De samenwerking is vastgelegd in een overeenkomst, die op vrijdag 30 mei jl. werd ondertekend, door Jennifer Koopmans, directeur Sanitas Thuiszorg en Wim Rave, directeur-bestuurder Driezorg.

 

sanitasdriezorg.jpg 

 

“Intentie is om te komen tot een breed zorg- en dienstenaanbod voor alle ouderen die in de thuissituatie een zorg- of ondersteuningsvraag hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om vragen op gebied van: verpleging, verzorging, hulp in de huishouding, medisch specialistische verpleging en/of welzijn,” aldus Koopmans. “In eerste instantie richten we ons op senioren die woonachtig zijn in of nabij Driezorg-locatie Berkumstede/De Wissel en in de wijk Wijthmen; bedoeling is echter de samenwerking geleidelijk uit te breiden naar andere wijken in Zwolle en ook Hattem.”

Lees verder »

Bedrijven gaan zelf innovaties ervaren op XIC14

Zwolle – Het eerste cross-over innovatiecongres van Nederland vindt plaats in Zwolle. Op woensdag 4 juni organiseert Kennispoort Regio Zwolle de Cross-over Innovation Challenge (XIC). Naast topsprekers Andries van Daalen van Wehkamp.nl en Google Glass Explorer Remco Bron worden er meer dan 15 X-over (spreek uit cross-over) workshops gehouden en kunnen bezoekers kennismaken met diverse innovaties. Tevens vindt de uitreiking van de X-over award plaats.

x-over.jpg

Kennispoort Regio Zwolle helpt innovaties te realiseren en wil met het congres en de Challenge meer aandacht voor samenwerking tussen branchevreemde bedrijven stimuleren. Directeur Marius Woldberg: "Ondernemers vooruit helpen met hun innovatie, dat doen wij dagelijks. Wij laten de ondernemer dan ook al kijken naar andere branches, want daar zit vaak de oplossing om verder te komen. Dus kijk eens verder dan je eigen business. Dat willen wij met dit congres inzichtelijk maken en stimuleren".

Lees verder »

Project ZomerOndernemer voor jongeren

Zwolle – Het project ZomerOndernemer helpt jongeren die tussen de 15 en 22 jaar oud zijn en wonen en/of studeren in regio Zwolle met het opzetten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Het project vindt dit jaar voor het eerst plaats in Zwolle en is nog op zoek naar nieuwe deelnemers. Tijdens het project leren jongeren kennismaken met het ondernemerschap door middel van trainingen, workshops en een groot netwerk van ondernemers.

Op 8 juli start het project ZomerOndernemer met een driedaagse training en de afsluiting vindt plaats op 15 augustus waar de deelnemers hun bedrijf presenteren aan andere ondernemers. Deelname aan dit project is gratis en jongeren ontvangen een startkapitaal en worden verzekerd tegen arbeidsongevallen. Deelnemers hebben een eigen idee nodig voor een bedrijf en moeten minimaal vier weken deelnemen aan het project. Tijdens het project komen de deelnemers wekelijks bij elkaar terug. Jongeren kunnen zich gratis inschrijven op: www.zomerondernemer.nl.

Lees verder »

Concert Altvioliste Bertrán in Statenzaal

Zwolle – Op woensdag 4 juni speelt altvioliste Ana Valero Betrán van het ArtEZ Conservatorium haar master-examen altviool in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle aan de Diezerstraat met als titel: Have you seen Brahms?

bieb_logo.jpg 

Ana Valero Betrán is geboren in Spanje en heeft haar bachelor examen gehaald aan het conservatorium in Aragon en behaalde daar de hoogste cijfers voor altviool en kamermuziek. Ze heeft voor haar master gestudeerd bij Julia Dinerstein en ook vele masterclasses gedaan en stage gelopen bij Reinbert de Leeuw e.a. Ze heeft internationale prijzen gewonnen en speelt in diverse orkesten, zoals  Sinfonia Rotterdam en het Residentie Kamerorkest in Den Haag.

Lees verder »