Doorstart Zwolsche Boys

Zwolle – Maandag was het een belangrijke dag in het voortbestaan van de s.v. Zwolsche Boys. De toekomst van de roemruchte Zwolse voetbalclub stond op het spel. Er was goed nieuws! Met 7 nieuwe bestuurleden onder leiding van oud- wethouder Hennie Kenkhuis maakt de club uit Zwolle Zuid een doorstart.

Maandagavond werd een buitengewone ledenvergadering gehouden met twee belangrijke agendapunten, te weten een nieuw beleidsplan met een visie gericht op de komende jaren tot het 100 jarig bestaan van de Zwolsche Boys, en invulling van de vacatures bij bestuur en commissies. Via een brandbrief liet de voetbalvereniging recent weten dat het erop of eronder was. De nieuwe bestuursleden gaan onderzoeken of er meer samenwerking met buurman Z.A.C. mogelijk is. Verder heben zich vrijwilligers aangemeld voor diverse comnmissies. De vereniging kan voorlopig vooruit!

Cibap talenten in het zonnetje gezet

Zwolle – Maandagmiddag werden talenten van het Cibap in het zonnetje gezet. Het docententeam beloonde de opvallende prestaties van 11 studenten van verschillende opleidingen met de titel Cibap Talent 2014. De talenten hebben zich op het Cibap ontwikkeld tot excellente studenten.

30-06-2014_cibap_talenten_nijverheidsstraat_04.jpg 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst sprak Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie, de talenten toes en ging in op talentontwikkeling in de creatieve sector. De talenten kregen, in het bijzijn van familie, stagebedrijven en alumni, een oorkonde en werden opgenomen in de Cibap eregalerij; Een afbeelding op de wand met daarop alle Cibap Talenten van 2014. De Cibap Talenten 2014 zijn: Jer Bührmann, Richard Jenner, Steffany Staman, Janiek Lange, Jurriaan Gossink, Daan de Beer, Annegreet Kalteren, Annemee Holtslag, Gerrit Waanders, Elise Pruis en Lian Kroes.

30-06-2014_cibap_talenten_nijverheidsstraat_03.jpg

30-06-2014_cibap_talenten_nijverheidsstraat_06.jpg 

30-06-2014_cibap_talenten_nijverheidsstraat_01.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Lees verder »

Eenvoudiger met het OV naar Emmeloord

Zwolle – Reizigers die op zondag vanuit Zwolle naar Emmeloord willen, krijgen voortaan een goede aansluiting in Kampen, meldt OV-Magazine.

Wie nu nog de trein pakt naar Kampen, moet op zondagochtend ruim een half uur wachten op de aansluitende bus naar Emmeloord. Op verzoek van reizigersorganisaties en de provincie past NS nu de dienstregeling aan en laat de trein op zondagochtend op het andere half uur vertrekken. Dat NS haar dienstregeling aanpast op een regionale bus, is een unicum. Tot nu toe moest de aansluitende vervoerder zich altijd aanpassen aan de trein en niet andersom.

Studenten Landstede nemen cd op

Zwolle – Afgelopen week hebben dertig mbo-ers van de opleiding Sociaal Cultureel Werk bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle een cd opgenomen. De opnames werden gemaakt in de professionele studio van Mark Koller in Zwolle. Koller, die naast muziek ook videoclips maakt, heeft de studenten begeleid en was enthousiast over de samenwerking en wil deze verder uitbreiden. In het voortraject zijn de studenten twintig weken met het project aan de slag geweest.

foto_cdopname.jpg

Er werden vijf covers en vier eigen geschreven nummers opgenomen waarvan er twee zijn geschreven voor het muziektheater. De coördinatie van het project was in handen van een tweedejaars scw-student. Tijdens hun opleiding Sociaal Cultureel Werk, die valt onder het Landschap Vormgeving & Entertainment, worden de studenten opgeleid voor onder andere de organisatie van culturele en creatieve activiteiten. Muziek past daar prima bij, naast dans, drama, media, beeldend vormgeven, sport en recreatie. Binnen de opleiding wordt muziek ingezet als middel om activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen. Het is een manier om bijvoorbeeld jongeren actief bezig te houden zodat ze een goede vrijetijdsinvulling hebben en bijvoorbeeld niet op straat hoeven rond te hangen. De scw-ers gaan vaak aan de slag in een buurthuis, een jongerencentrum, de evenementensector, een buitenschoolse opvang of in de recreatiesector.

Zwollenaren wijzigen massaal LinkedIn account

Zwolle – Inmiddels honderden Zwollenaren hebben maandagmiddag de moeite genomen de regio van hun LinkedIn account te wijzigen van de regio Apeldoorn naar Zwolle.

Al weken is het de Zwollenaren een doorn in het oog, dat bij een aan te maken account bij LinkedIn niet voor de regio Zwolle gekozen kon worden. In de omgeving was er alleen een mogelijkheid om voor het dorp Apeldoorn te kiezen. De vorige maand werd daarom een actie gestart om de regio gewijzigd te krijgen. Vooral via Social Media als Twitter werden houders van een LinkedIn account opgeroepen een petitie te ondertekenen waarbij de wens voor een keuze voor de sterke regio Zwolle duidelijk werd. Daar heeft LinkedIn maandag gehoor aan gegeven. Weblog Zwolle is op LinkedIn overigens HIER te volgen.

PEC Zwolle wil nog een spits contracteren

Zwolle – Na het vertrek van de PEC Zwolle spitsen Fred Benson en Guyon Fernandez is PEC Zwolle naarstig op zoek naar een nieuwe spits. De mogelijkheid om de ex-Heracles, Anderlecht en Feyenoord spits Samuel Armenteros aan te trekken liep maandag stuk. Voorzitter Visser heeft goede hoop dat het allemaal goed gaat komen.

Visser: "De invulling van de selectie verloopt naar wens qua aan- en verkoopbeleid; binnen de begroting voor de hoofdselectie is er nog voldoende financiële ruimte om binnen onze salarisstructuur nog één of twee spitsen aan te trekken, al dan niet met behulp van onze binnen- en buitenlandse voetbalvrienden. Op maandag 23 juni is de selectie begonnen met trainen, als wij er op korte termijn in slagen om een spits aan te trekken, geloof ik dat PEC Zwolle een team heeft dat ons weer een vreugdevol seizoen kan laten beleven."

PEC Zwolle gaat voor handhaving zonder play-offs

Zwolle – De voorzitter van PEC Zwolle, Adriaan Visser, meldt via een nieuwsbrief dat met trainer Ron Jans en technisch directeur Gerard Nijkamp de doelstellingen voor het seizoen 2014/15 zijn vastgesteld.

De doelstellingen zullen voor Visser gelijk zijn aan die van het afgelopen seizoen, dus: handhaving zonder play-offs en proberen in de nationale- en (dat is wel een nieuwe doelstelling) internationale bekertoernooien zo ver mogelijk te komen.

Samuel Armenteros heeft te hoge eisen

Zwolle – De Zweedse spits Samuel Armenteros gaat toch niet naar PEC Zwolle. De deal rondom Armenteros leek al beklonken te zijn, maar nu ziet PEC Zwolle alsnog af van een transfer van Armenteros.  

Het beoogde contract gaat niet door, omdat Armenteros de afspraken met PEC Zwolle maar bleef uitstellen en dit gedrag was PEC zat. ‘Wij willen niet langer op hem wachten en schakelen daarom door naar andere aanvallers’, aldus de verklaring van Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle. Daarnaast wilde de Zweed niet toegeven aan het inleveren van salaris.

Topstukken uit de gouden eeuw in Grote Kerk

Zwolle – De Grote Kerk Zwolle, Historisch Centrum Overijssel (HCO) en Museum de Fundatie tonen van 5 juli tot en met 13 september 2014 in de Grote Kerk belangrijke geschriften uit de 15e eeuw, de gouden eeuw van Zwolle. In de expositie Topstukken uit de gouden 15e eeuw van Zwolle – Van Hanze en Moderne Devotie zijn een aantal prachtige Sarijs-handschriften te zien: middeleeuwse teksten, rijkelijk ‘verlucht’ met miniaturen door schilders die verbonden waren aan het Zwolse Fraterhuis. Daarnaast onder meer het oudste stadsrecht van Zwolle en een privilege tot het slaan van gouden en zilveren munten. Hanzestad Zwolle kreeg laatstgenoemde ca. 1488 van Keizer Frederik III. 

sarijs-handschriften_collectie_hco.jpg

Foto: Sarijs-handschriften (collectie HCO)

Topstukken uit de gouden 15e eeuw van Zwolle – Van Hanze en Moderne Devotie maakt onderdeel uit van de reeks FUNDATIEfusions, waarbij voor deze tentoonstelling wordt samengewerkt met Historisch Centrum Overijssel (HCO), de Grote Kerk Zwolle en Zwolle Marketing. Onder de noemer FUNDATIEfusions toont Museum de Fundatie compacte presentaties van hoog niveau op openbare plekken in en om Zwolle. Een overzicht van alle fusions is te vinden op museumdefundatie.nl. De tentoonstelling in Grote Kerk Zwolle is gratis toegankelijk en te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag, 10.30-16.30 uur.

Lees verder »

Kadera en IFAW starten pilot Blijf van mijn Dier

 

Zwolle – Uit onderzoek van Kadera aanpak huiselijk geweld in 2012 (in samenwerking met Universiteit Utrecht en de Hondenbescherming), blijkt dat 55% van de huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld ook is mishandeld en dat 41% van de slachtoffers de vlucht naar de opvang uitstelt vanwege zorgen om het huisdier.

 

Kadera en Stichting IFAW (International Fund for Animal Welfare) vinden dit onacceptabel en starten daarom maandag 30 juni de pilot Blijf van mijn Dier. De samenwerking tussen een vrouwenopvang en een dierenwelzijnsorganisatie is uniek in Nederland. Tijdens de pilot vangen gastgezinnen, verspreid over heel Nederland, huisdieren op van slachtoffers van huiselijk geweld die bij Kadera in de opvang verblijven. Door vrouwen de mogelijkheid te bieden hun huisdier mee te nemen, hoeven zij niet langer de keuze te maken tussen het verblijven in een gewelddadige situatie of het achterlaten van een huisdier. Op het moment dat de cliënt de vrouwenopvang verlaat, krijgt zij haar dier weer terug.

Lees verder »

Damesteam TV Triade behoudt achtste plek

Zwolle – Na drie van de vijf 1e divisiewedstrijden in de landelijke triathloncompetitie staat het damesteam van TV Triade op een knappe 8e plaats van in totaal 29 teams. De heren staan in de tussenstand op een uitstekende 14e plek van de 26 teams. De derde competitiewedstrijd vond afgelopen weekend plaats in Oud Gastel, waar de teams een triathlon olympische afstand aflegden.

Na 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen kwam Esmeralda Spek-Hovestad bij de dames als 27ste over de finish. Francis van der Schoot eindigde als 46e, gevolgd door Kim van Ittersum op de 51e plaats. In totaal kwam het damesteam uit Zwolle uit op een 13e plek, waarmee ze hun 8e plaats in de tussenstand konden consolideren. Vooraf was een top-10 plek het streven, wat na de helft van de competitie binnen handbereik ligt. De ranglijst bij de dames wordt aangevoerd door Tri-Fa uit Maasland.

Lees verder »

Expositie ‘Koperkunst’ in Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Van 30 juni tot en met 28 augustus exposeert Kim Broersma met haar werk ‘Koperkunst’ in de vitrines van de Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie bestaat uit geoxideerde koperplaatjes en afdrukken op geborsteld aluminium.

De expositie bestaat uit geoxideerde koperplaatjes van 10 x 10 cm en afdrukken in verschillende formaten op geborsteld aluminium. Voor het bewerken van koper zijn verschillende procedés voor handen. De natuurlijke kleuring van koper ontstaat door de blootstelling aan lucht, water en het effect van verschillende deeltjes op het oppervlak. Dit proces duurt erg lang en wordt door Kim kunstmatige bewerkstelligd. Het is mogelijk het oxideren te manipuleren toch blijft het altijd een verrassing wat eruit komt. Juist dit zoekt Kim in de Koperkunst en laat zich graag verwonderen over hoe de natuur te werk gaat.

Lees verder »