Zilver voor Ronald Mulder op EK Inline-skaten

Zwolle – Ronald Mulder is donderdagavond tweede geworden op de 200 meter tijdrit tijdens de Europese kampioenschappen inline-skaten in het Duitse Geisingen. De Spanjaard Ioseba Fernandez grerep met 0,2 seconde verschil het goud. Matthias Schwierz werd derde.

Mulder baalde wel van zijn tweede plaats. Hij ging voor het goud. "Vorig jaar won ik deze afstand en het voelt ook een beetje als mijn afstand. De race was oké, maar ik kan hier gewoon niet tevreden mee zijn". Tweelingbroer Michel Mulder werd onfortuinlijk zesde. Volgens de scheidsrechter ging zijn hand al voor de start door de tijdwaarneming. "Ongelofelijk, want ik had het gevoel dat ik iets speciaals aan het doen was", vertelde de verbaasde Zwollenaar. "Ik ben er wel een beetje klaar mee om zevende of zesde te worden, daarvoor ben ik hier niet gekomen. Dit slaat nergens op".

Derde editie Droge Voeten Run

Zwolle – Op 20 september staat tijdens de ‘Dag van de Dijk’ voor de derde keer de DrogeVoeten Run op het programma. De DrogeVoeten Run wordt georganiseerd door het Waterschap Groot Salland in samenwerking met aannemer Van den Biggelaar/Ploegam, hardloopwinkel Run2Day Zwolle en Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve. Met deze run willen het waterschap en de aannemer mensen een inkijkje geven in het project Ruimte voor de Rivier. 

 

 drogevoeten-5.jpg

 

Lol en plezier staan net als andere jaren voorop. Ook is iedereen welkom, van jong tot oud. Gehoopt wordt op net zo’n gemêleerd gezelschap als voorgaande jaren. Vaders, moeders, kinderen, opa’s en oma’s, zelfs hele gezinnen schreven zich toen in. Een deelnemersveld variërend van 3 tot 80 jaar. Een gezellige loop, zonder tijdklok en competitie-element, maar wel met een mooi gratis functioneel shirt. Net als voorgaande jaren houden we het spannend en geven we niet veel informatie weg. Wat de organisdatie wel kan melden is dat de start van het hardloopevenement blijft Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve en er net als vorig jaar maar plek is voor 400 fanatiekelingen. Schrijf je dus snel in door een mail te sturen naar zwolle@run2day.nl, en geef je naam, emailadres en shirtmaat even door!

Lees verder »

Ergernis & onduidelijkheid over kaarten JC Schaal

Zwolle – De nationale voetbalbond KNVB zegt donderdag er alles aan gedaan te hebben om het mogelijk te maken dat evenveel PEC Zwolle-supporters als aanhangers van Ajax zondag de strijd om de Johan Cruijff Schaal kunnen bijwonen. In de voorbije dagen uitte PEC Zwolle via de media frustratie over de verplichte combiregeling die hun fans moeten ondergaan willen ze naar de Amsterdam Arena afreizen.

De boosheid over de dure combiregeling was ontstaan omdat Albert Heijn zonder ook maar enige beperking als actie wel gratis kaarten verstrekt. Daarbij komt dat voor de Ajax-fans geen combiverplichting geldt. ‘Het uitgangspunt van de KNVB is dat bij de wedstrijden om de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal de supporters van beide clubs evenredig veel kans hebben om in het stadion hun club aan te moedigen. Vandaar dat de KNVB de clubs de mogelijkheid biedt om beide evenveel supporters naar het stadion mee te nemen en dat de kaarten voor zowel de PEC Zwolle-fans als de Ajax-fans dezelfde prijs hebben’, aldus de voetbalbond.

Lees verder »

Gemeente start met sanering ‘Kraanbolwerk’

Zwolle – Maandag 4 augustus start gemeente Zwolle met het saneren en bouwrijp maken van het Kraanbolwerk. Aannemingsbedrijf Van der Wiel uit Drachten voert de opdracht uit. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind oktober gereed en start bouwbedrijf BAM aansluitend met de bouw van de Stelling. 

De saneringswerkzaamheden bestaan uit het verwijderen van betonnen vloeren en funderingsresten,  ontgraven en afvoeren van verwijderde grond en het verwijderen van  ondergrondse opslagtanks van de voormalige verffabriek. Na de sanering maakt de aannemer de grond bouwrijp. Tijdens de werkzaamheden blijven de panden en woonboten aan de Friesewal gewoon bereikbaar.

 

PEC Zwolle neemt Thomas Lam transfervrij over

Zwolle – PEC Zwolle voegt Thomas Lam toe aan haar selectie. De 20-jarige speler tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog één seizoen.

De Finse jeugdinternational is een multifunctionele speler die zowel rechtsback, centraal als controlerend op het middenveld uit de voeten kan en doorliep de jeugdopleiding van AZ. De laatste twee seizoenen kwam hij uit voor de eerste selectie van de club uit Alkmaar, waarin hij negen wedstrijden speelde. Zijn eerste doelpunt voor AZ scoorde hij in de Europa League tegen het Griekse PAOK Saloniki.

Lees verder »

Verkeersmaatregelen vanwege zomeractiviteiten

Zwolle – In augustus is Zwolle het decor van veel activiteiten. De Zomerkermis, de herdenking van de slachtoffers in Oost-Azië en het Stratenfestival brengen velen naar de binnenstad.Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt.

Van 8 tot en met  17 augustus staat de Zomerkermis op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, de Grote Markt, de Luttekestraat en het Grote Kerkplein. De voorbereidingen en de opbouw van de kermis start op maandag 4 augustus. Van maandag 18 tot en met  dinsdag 19 augustus wordt de kermis afgebouwd. De kermis en de op- en afbouwperiode hebben gevolgen voor het verkeer in de binnenstad.

Lees verder »

De Zwolse Zomerkermis bol van de activiteiten

Zwolle – De Zwolse Zomerkermis heeft ook dit jaar weer veel te bieden. Van 8 tot en met 17 augustus kunnen jong en oud in de binnenstad genieten van hun favoriete attracties. De kermis opent op vrijdag 8 augustus om 12.00 uur. Om 22.15 uur is er een spetterende vuurwerkshow, die te zien is vanaf het Rodetorenplein.

Ook op andere dagen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Zo zijn er bijzondere gasten en natuurlijk weer de traditionele dagen, zoals Eurodag en het Stratenfestival. Dit jaar zijn er bonnenboekjes met diverse kortingsbonnen voor de kermis. De bonnenboekjes liggen in Zwolse winkels en horecagelegenheden, op campings in de omgeving van Zwolle en worden op zaterdagen uitgedeeld in de binnenstad. De kortingsbonnen zijn ook te verkrijgen op www.kortingsbonnenboekjes.nl.

Lees verder »

Muziek in de Tent met de Living Room Heroes

Zwolle – De vier enthousiaste heren van de Living Room Heroes komen zondag 10 augustus naar Zwolle. Vanaf 14.00 uur staan de mannen bij Muziek in de Tent op het Assendorperplein met hun mooie liedjes.

lrh_persfoto.jpg 

De band de Living Room Heroes is ontstaan dankzij Henri Zoetbrood en Marc van Hout. Zanger en akoestisch gitarist Henri speelde met Marc op de elektrische gitaar en als achtergrondzanger in vele kleine zalen en kroegen. Daar kwam het tweetal tot de ontdekking dat er iets ontbrak aan de band. Toen bassist Rodrigo Davids en drummer Mike Visser zich aansloten bij de Living Room Heroes werd het missende gedeelte opgevuld.

Lees verder »

Zwolse kunstenaars organiseren Open Ateliers

Zwolle – Zoals de laatste 26 jaren gebruikelijk zullen ook dit jaar in Zwolle door de BZK (Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars) de ‘Open Ateliers’ georganiseerd worden. Dit jaar op zaterdag 27 en zondag 28 september, van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Op verschillende plekken in de mooie kunstminnende stad Zwolle kunnen ook dit jaar weer de ateliers van de aangesloten kunstenaars bezocht worden. Bezoekers kunnen dan de kunstenaars aan het werk zien, op andere locaties worden werken getoond en natuurlijk kunnen er ook werken ter plekke worden gekocht en meegenomen!! Ook in 2013 en 2014 zijn er weer enthousiaste nieuwe leden met andere disciplines bijgekomen en kunstenaars die een jaar hebben overgeslagen kunnen nu weer bezocht worden. Het aanbod blijft daardoor vernieuwend en divers. Verder is het natuurlijk interessant om de nieuwe werken en ontwikkeling van de kunstenaar die u jaarlijks bezoekt te gaan bekijken. Naast dat de kunstenaars hun werk tonen, vertellen zij over hun werkwijze en inspiratie.

Lees verder »

Fietstocht voor lowriders en cruisers

Zwolle – Op 24 augustus organiseert Zwollenaar Ronny de Boer het Rondje Zwolle Vechtstreek, een fietstocht speciaal voor lowriders en cruisers. Het vertrek is die zondag om 13.00 uur vanaf het Stationsplein in Zwolle.

De Boer organiseert deze fietstocht voor lowrider en cruiser fietsers. Dat Zwolle dit jaar Fietsstad is komt hem nu goed uit. Tot nu is de groep, die zich uit het hele land heeft aangemeld al rond de 25 fietsers, en dat aantal zal nog oplopen, verwacht De Boer. "Er komen op die dag gave fietsen, veel eigenbouw en dus lange vorken en dikke banden. De groep verzamelt zich vanaf 12.00 uur. De tocht vertrekt om 13.00 uur. "We rijden door de Diezerstraat richting Dieze Oost de stad uit, en gaan via Heino richting Ommen naar Dalfsen. Dan via de Vechtdijk terug naar Zwolle om af te sluiten op het teras van De Livingroom aan het Gasthuisplein".

Het weer: zon en stapelwolken

Zwolle – Donderdag schijnt vanaf de ochtend de zon geregeld, maar er ontstaan ook stapelwolken die het de zon even flink lastig kunnen maken. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het circa 24 graden in onze regio.

30-07-2014_weerfoto_omgeving_schoenkuipenbrug.jpg

Omgeving Schoenkuipenbrug 

Vrijdag wordt opnieuw een dag met veel zon, later ontstaan er wat sluierwolken waar de zon makkelijk door heen weet te komen. Het blijft droog en ook de aankomende dagen is er nog aanvoer van warme lucht uit het zuiden. Bij een zwakke zuidenwind wordt het overdag 25 á 26 graden. Zaterdag is de zon er overdag nog geregeld en stijgen de temperaturen nog iets verder. Later neemt in de middag en avond de kans op regen- en onweer toe. Er staat een zwakke tot matige wind, kracht 1 tot 3 uit noordwestelijke richting en het wordt maximaal 28 graden in onze regio.

PVV kamerlid bedreigd door groep Marokkanen

Zwolle – PVV kamerlid Dion Graus is woensdag in een park bij het politiebureau in Zwolle bedreigd geweest door een groep Marokkaaanse personen. Dat zei het kamerlid tijdens het tv-programma Knevel en Van den Brink.

Graus vetelde in de uitzending dat hij voor een kort bezoek was in Zwolle, en dat hij door een groep Marokkaanse personen werd beledigd en achtervolgd. Vervolgens zei het kamerlid: "Ik kreeg van vier die beren achter mij aan. Ik heb moeten rennen voor mijn leven". Eén van de vier mannen werd aangehouden. Hij bleek een bekende van de politie te zijn. Graus wil donderdag aangifte gaan doen wegens belediging en bedreiging. Hij zegt het zat te zijn van dit soort dreigementen. "Ik ga het niet meer accepteren".