Ballonspektakel weer naar Park de Wezenlanden

Zwolle – Op woensdag 3 september en donderdag 4 september aanstaande wordt in Park de Wezenlanden weer het jaarlijkse Ballonspektakel gehouden. Nadat het evenement vorig jaar terug werd gebracht naar één dag, is er voor dit jaar gekozen voor twee dagen!

 

ballonspektakel_zwolle.jpg

 

De organisatie heeft de ambitie om volgend jaar opnieuw te groeien naar een 3-daags evenement; dat is om financieel-economische redenen dit jaar niet gelukt. De woensdag van het Ballonspektakel wordt een bijzondere avond. Dan vinden er Goede Doelen Vaarten plaats, waarbij er samen met sponsoren en ballonvaarders een gekozen organisatie, met hun cliënten en/of hun begeleiders getrakteerd wordt op een mooie, gratis ballonvaart! Tevens vindt er met een aantal ballonnen een GPS-wedstrijd plaats. Op donderdag 4 september is er een goed gevuld programma met meer dan 30 deelnemende ballonnen. En ook dit jaar zijn daar weer bijzondere ballonnen bij, de Special Shapes, zoals een kangoeroe-familie uit Brazilië, bestaande uit twee luchtballonnen in de vorm van een kangoeroe, de vrolijke Babetteen en Angry Birds vogel! De avond wordt afgesloten met de traditionele nightglow.

Lees verder »

Diederik Boer per direct naar Ajax

Zwolle – Diederik Boer verlaat PEC Zwolle per direct. De doelman stapt over naar landskampioen Ajax, waar hij de opvolger wordt van Kenneth Vermeer. Boer maakte in het seizoen 2002/2003 zijn debuut in het eerste van Zwolle, uitgerekend tegen de Amsterdammers.

In de twaalf seizoenen die volgde, was hij de laatste tien jaargangen vaste waarde onder de Zwolse lat. De sluitpost kwam nooit eerder voor een andere club uit. Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, over de transfer: ,,De club gunt Diederik deze overgang. Hij heeft altijd alles gegeven voor PEC Zwolle en is samen met de club door ontwikkelt. Dat hij nu deze stap naar de landskampioen kan maken, is voor zowel hem als PEC Zwolle goed. Het toont de groei die wij als club hebben doorgemaakt, dat we steeds vaker spelers aan de Nederlandse top verkopen. Uiteraard staat er een serieuze transfersom tegenover en zijn wij ons momenteel aan het beraden over een opvolger."

 

PEC Zwolle verliest in Breda

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag van NAC verloren. In Breda werd de uitslag 3-1. Voor Zwolle scoorde Thomas Necid. Het is dit voetbalseizoen in de Eredivisie de eerste wedstrijd dat PEC Zwolle verliest. Jans: "In de rust hebben we het omgezet. Saymak zat er doorheen. Na de 1-1 waren we even beter. Na de strafschop was het gespeeld."

nac_-_pec_1.jpeg 

In vergelijking met het Europa League-duel met Sparta Praag van donderdag had de technische staf de opstelling omgegooid. Ryan Thomas en Jody Lukoki waren niet fris genoeg om te beginnen, Stef Nijland en Thomas Lam kwamen voor hen in de ploeg. In een 4-4-2 systeem kreeg Zwolle enkele prima mogelijkheden, ondanks dat NAC de bovenliggende partij was. Tomas Necid kopte in vrije positie raak, Trent Sainsbury kopte uit een corner de bal via de grond over het doel. ,,Het was niet verdiend, maar we hadden zomaar voor kunnen staan", vond ook Jans. De thuisploeg kreeg via vooral Stipe Perica prima kansen. Ook Erik Falkenburg en Isak Ssewankambo (lat) waren gevaarlijk. Vlak voor rust bracht Perica NAC alsnog op voorsprong. Van dichtbij schoot hij raak.

Lees verder »

Schermevenement voor het eerst in Zwolle

Zwolle – Op zondag 14 september organiseert Schermvereniging Valiant het Ferrum Vetum toernooi in Zwolle. Tijdens dit toernooi zullen de oude meesters van de schermsport het tegen elkaar opnemen, zowel op sabel, degen als floret.

schermen.jpg 

Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd op verschillende locaties door het hele land. Dit jaar komt het prachtige evenement voor het eerst naar Zwolle. Dat is goed nieuws voor liefhebbers van de schermsport! Immers: dankzij de grote ervaring van de deelnemers levert het veteranenschermen veel mooie partijen op, die zich vooral kenmerken door zuivere technieken en een uitstekende beheersing van het wapen.

Lees verder »

Twee wedstrijden van PEC Zwolle gewijzigd

Zwolle – Door de uitschakeling van PEC Zwolle in de Europa League zijn er twee wedstrijden van datum gewijzigd.

Het thuisduel met FC Groningen is verplaatst van zondag 9 november, naar zaterdag 8 november. De aftrap van dit duel vindt plaats om 19.45 uur. Het tweede duel dat is gewijzigd betreft de ontmoeting met Willem II in Tilburg. Deze is verplaatst van zondag 14 december, naar zaterdag 13 december. Er wordt dan om 19.45 uur afgetrapt in Brabant.

Het weer: wisselvallig

Zwolle – Zondag is he twisselvallig. Soms valt er ook een (stevige) bui met kans op een onweersklap. Het wordt op de meeste plekken rond 18 graden bij een westelijke wind. ’s Avonds wordt het droog. 

30-08-2014_weerfoto__stadsgracht_groot_wezenland.jpg

Stadsgracht Groot Wezenland 

Maandag is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Met een matige westenwind wordt het ongeveer 20 graden. Dinsdag wordt een aangename nazomerdag. Het blijft dan droog en het wordt iets warmer. Woensdag wordt het nog iets warmer en ook het aandeel zon zal meer zijn. Donderdag wordt een mooie zomerse dag.

Primeur City Swim Zwolle voor goed doel

Zwolle – Dit jaar werd voor het eerst de City Swim Zwolle georganiseerd. Een sportief rondje zwemmen door de mooiste grachten van Nederland. Vanaf het Maagjesbolwerk gingen de 162 deelnemers de gracht in, om vervolgens 2,5 km langs het historische decor wat Zwolle is te zwemmen en te genieten. De mooie opbrengst van 16.000 euro van de City Swim Zwolle gaat naar het goede doel Stichting Tegenkracht. 

30-08-2014_eerste_cityswim_door_de_zwolse_grachten-start_rodetorenbrug_06.jpg 

Het eerste startschot klonk voor de ‘echte’ zwemmers die gingen voor een tijd en een uitslag, gevolgd door de estafette en bedrijventeams van 3 personen, daarna was het startschot voor de eerste groep recreatieve individualisten die deze uitdaging aangingen. Langs de route en bij de bruggen was publiek aanwezig om de zwemmers aan te moedigen. Het goede doel gekoppeld aan de City Swim Zwolle is Tegenkracht, stichting kanker en sport. Tegenkracht helpt (ex)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel. De deelnemers werden gevraagd minimaal 50 euro sponsorgeld op te halen, deze opbrengst gaat ook volledig naar stichting Tegenkracht.

30-08-2014_eerste_cityswim_door_de_zwolse_grachten-start_rodetorenbrug_05.jpg 

30-08-2014_eerste_cityswim_door_de_zwolse_grachten-start_rodetorenbrug_02.jpg 

30-08-2014_eerste_cityswim_door_de_zwolse_grachten-start_rodetorenbrug_09.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Jaarlijkse Grassparty Herfte – Wijthmen

Zwolle – Van 5 t/m 7 september vindt de jaarlijkse Grassparty van Herfte-Wijthmen plaats. Dit jaar staan er wederom leuke bands en andere live muziek op het programma, alsmede prachtige activiteiten voor jong en oud. Vorig jaar was een daverend succes met o.a. het beachvolleybal toernooi, Wijthmen zingt mee en een zaterdagavond waarbij het dak eraf ging. Dit hopen uiteraard dit jaar te kunnen evenaren. 

 

Gedurende het hele feestweekend zullen er optredens plaatsvinden van verschillende bands en artiesten. Vrijdagavond staat in het teken van Amsterdam. Hierbij zullen o.a. Ans Tuin ”de laatste parel van de Jordaan” en Henri van Velzen “H6” er een echte Mokumsche avond van maken. Uiteraard zal ook de tent aangekleed worden als een Amsterdamse bruine kroeg. Op zaterdagavond treedt de band “30 euro live” op. Deze artiesten zijn onder andere bekend van de Zwarte Cross, de Nijmeegse vierdaagse en hebben tevens op verzoek van onze strijdkrachten twee keer een tour door Afghanistan gedaan.

Lees verder »

WVF uitgeschakeld voor het bekertoernooi

Zwolle – VV WVF heeft zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Na het verlies van afgelopen dinsdag werd vandaag verloren van HZVV met 0-1. Hierdoor kan WVF zich volledig richten op het avontuur in de hoofdklasse en dat is toch waar iedereen die WVF een warm hart toedraagt naar uitkijkt. Gezien het spel in de tweede helft heeft de formatie van Freddy Smit toch een stapje gemaakt en dat is belangrijker dan doorgaan in de beker.

 

WVF begon vrij aardig aan het duel, wat resulteerde in een hard schot van Jeroen van Brummen wat gekraakt werd door de verdediging van HZVV en resulteerde in een drietal corners in de eerste 10 minuten. Uit een van die corners kopte Dion Reijnen net over. Dat de gasten uit Hoogeveen over een goed voetballende ploeg beschikten werd al snel duidelijk. Na een gemiste kans van Benjamins, zijn boogbal verdween net over het doel van Mike te Wiele, namen de bezoekers steeds meer het initiatief en nam de onrust bij WVF zichtbaar toe.

Lees verder »

Berkum door naar knock-outfase bekertoernooi

Zwolle – VV Berkum heeft op eigen terrein tegen de Friese zondag eersteklasser Bergum met 6-1 uitgehaald en daarmee hebben de Zwollenaren zich geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

 

bergum_4_medium.jpg

Foto: Rainer Fröhlich 

 

“Geplaatst, we gaan verder, doelstelling gehaald. En met zo’n uitslag kun je natuurlijk alleen maar tevreden zijn,” vond Berkum-coach Willem Brouwer. “In de eerste helft ging er nog wel wat mis. We deden toen op eigen helft aan positiespel en speelden véél te vaak terug. Als je dat 80 keer doet gaat het een keer fout. Maar daarna heb ik veel goede dingen gezien, ook van de nieuwe jongens.”

Lees verder »

NK inline-skaten 500 meter voor Michel Mulder

Zwolle –  De 500 meter Nederlandse titel inline-skaten op de weg was zaterdag bij de mannen een prooi voor Michel Mulder. Hij nam daarmee revanche op zijn broer Ronald, die vrijdag de 200 meter voor zich opeiste.

Michel Mulder revancheerde zich op de 500 meter voor de verloren 200 meter, die naar Ronald was gegaan. “Ik was iets te veel met Michel bezig en ik vergiste me in de start- en de eindstreep”, aldus Ronald, wier spagaat te vroeg kwam, al was het verschil slechts 15.000e seconden. Michel en Ronald Mulder, sprinters van huisuit, waren op de puntenkoers ook van de partij en reden de rit keurig uit, waarmee ze respectievelijk zevende en tiende werden. Michel had in het begin één punt gepakt. Een dag eerder had Michel Mulder zich ook al aan de 15 km afvalkoers gewaagd: “Het is lang geleden dat ik zo moe ben geweest”, zei hij na afloop.