Circus Herman Renz is in de stad!

Zwolle – Edele paarden, adembenemende luchtacrobatiek, doldwaze clownerie, koorddans papegaaienen spektakel van messenwerpers! Het komt allemaal samen in de fonkelnieuwe voorstelling van Nederlands Nationaal Circus Herman Renz. Ook dit  jaar is het bekende circus met een geheel nieuwe show in Zwolle met de show MIRACLES; een kleurrijk, vlot circusspektakel met een groot live orkest en internationale topartiesten. Dinsdagavond was de première. De nieuwe tent was grotendeels gevuld met hoog geëerd publiek, en die verveelden zich geen moment. Ze vonden het geweldig en kozen dan ook voor een staande ovatie aan het einde van de show.

circus_herman_renz-26.jpg 

Een adembenemend circusspektakel! Dat is MIRACLES van de eerste tot de laatste seconde. De titel van de nieuwe show duidt op “wonderen”. ‘Dit jaar laten we de grootste wonderen uit de internationale circuswereld zien! En daarnaast willen we bewijzen dat goed circus verwondert.’ Dat zegt directeur Milko Steyvers. Hij is opgetogen over de nieuwste productie van het Nederlands Nationaal Circus, dat met een geheel nieuw tentencomplex van Italiaanse makelij op reis is. Artiesten kwamen voor de nieuwe show exclusief een jaar naar Nederland, waaraan een avontuurlijke zoektocht vooraf ging. ‘De goede mix tussen disciplines maakt onze nieuwe show Miracles verrassend’, verklaart Steyvers. Van 30 september t/m 5 oktober gasteert het 70-man tellende gezelschap in Park de Wezenlanden, en er zijn nog kaarten! 

circus_herman_renz-14.jpg 

 circus_herman_renz-17.jpg

 circus_herman_renz-12.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Oplevering energiezuinige nieuwbouwwoningen

Zwolle – 30 September zijn officieel de twaalf energiezuinige huurwoningen aan de Zuiderkerkstraat opgeleverd. Aan de basis van het nieuwbouwontwerp ligt het voormalige Vilsterenshuis ten grondslag dat eerst op deze locatie stond. Als schakel naar dat verleden werd in de centrale hal van het voorhuis door wethouder Nelleke Vedelaar samen met directeur Gerke Brouwer van woningcorporatie Openbaar Belang en directeur Hans Smit van Koopmans Bouw uit Enschede een plaquette onthuld die de historie van het voormalige Vilsterenshuis beschrijft.

oplevering_zuiderkerkstraat_gerke_brouwer_nelleke_vedelaar_hans_smit.jpg

"Met deze nieuwbouw zijn wij erin geslaagd het straatbeeld te behouden, de woonlasten laag te houden en een bijdrage te leveren aan het milieu" aldus Gerke Brouwer in zijn toespraak.

Lees verder »

Kippenvel van Rue Royale in Hedon

Zwolle – Rue Royale stond op Welcome To The Village, waarna 3voor12 dolenthousiast "Rue Royale verwent het publiek" kopte in hun recensie. Sinds de oprichting is het Brits-Amerikaanse indiefolkduo Rue Royale onder het motto bijna non-stop op tour geweest. Hun betoverende folk vol prachtige, harmonieuze samenzang ligt in de lijn van Angus & Julia Stone, Damien Rice, Doves en Elbow.

rueroyale.jpg

Zaterdag 11 oktober spelen ze in Zwols poppodium Hedon. Ook op plaat weten Brookln en Ruth als geen ander de luisteraar instant kippenvel te bezorgen met fraaie songs als Set Out To Discover en Pull Me Like A String. Hun vertederende podiumpresentaties laten goede indrukken achter bij de pers: "Het laat de mensen in de zaal in vervoering achter. Want deze twee globetrotters zijn meer dan minstrelen. Dit is liefde. Naar elkaar, naar het publiek en geuit in hun liedjes. Het is liefde zonder grenzen. Het is een uur alledaags geluk.", (3voor12 Zeeland)

Lees verder »

Topdag voor Tygo bij PEC Zwolle

Zwolle – Tygo Benjamins uit Wijhe is zeven jaar en helemaal gek van voetbal. Door zijn spierziekte zit hij in een rolstoel en zal hij dus zelf nooit kunnen voetballen, maar van FIFA 14 weet ‘ie alles. Als het even kan kijkt hij samen met zijn twee ooms voetbal op televisie. Tycho kijkt dan naar het Nederlands elftal, maar ook naar PEC Zwolle natuurlijk. Wat zou hij toch graag eens een keertje trainer van PEC Zwolle willen zijn.

tygo.jpg

Foto:peczwolle.nl 

Nietsvermoedend gaat Tygo vanmorgen, net als andere dagen, naar school. Hij zit nog maar net in de klas als er een grote bus komt voorrijden. En warempel: daar staat zijn naam op. Wat zullen we nou krijgen! Hij wordt opgehaald door Friedje den Hartogh van de Make-a-Wish Foundation voor een verrassingsdag. Papa, mama en zusje Fauvé (eveneens in een rolstoel) gaan ook mee. En de reis gaat naar… jawel, naar PEC Zwolle! Wow!!

Lees verder »

Basiscursus Sterrenkunde

Zwolle – De Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales organiseert dit najaar een Basiscursus Sterrenkunde van tien lessen. Aan de orde komen de eigenschappen van de verschillende objecten in het heelal. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van de sterrenkunde en er is een waarneemavond gepland.

De cursus wordt gegeven in gebouw de Ateliers, Doepark Nooterhof, Goertjesweg 1. Cursusavonden: de eerste avond is op woensdag 8 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur. Daarna volgen nog negen lessen op woensdagavond. De deelnameprijs bedraagt € 100,-. Dit is inclusief het lesmateriaal en een draaibare sterrenkaart. Aanmelden tot 3 oktober bij F.Dijkstra@windesheim.nl.

Jimmy LaFave naar grote zaal Hedon

Zwolle – Jimmy LaFave, een naam die heel veel roots, blues en americana fans doet watertanden, speelt dinsdag 7 oktober in Hedon. Er was dusdanig veel animo voor het concert dat het Zwolse poppodium heeft besloten het concert te verplaatsen van de kleine naar de grote zaal.

 jimmy_lafave-1.jpg

De Amerikaan heeft in ruim dertig jaar een indrukwekkende discografie opgebouwd met maar liefst 20 albums op zijn naam. Op jonge leeftijd raakte Jimmy geïnspireerd door verschillende authentieke songwriters als Woody Guthrie, Chet Baker en JJ Cale, allen afkomstig uit het piepkleine Wills Point in Texas. Deze invloeden en zijn eigen ervaringen gaven hem zijn eigen geluid. Op zijn laatste album Depending On The Distance uit 2012 staan vijf covers van muzikale helden Bob Dylan, Bruce Springsteen en John Waite. Magazine Writteninmusic schrijft: ”Dat LaFave’s uitvoeringen aanslaan bij de fans is begrijpelijk, ze staan als een huis en de singer-songwriter geeft er zijn eigen unieke draaiaan waardoor het lijkt alsof hij ze zelf geschreven heeft."

Lees verder »

Contract kunstenaar Geheugentheater ontbonden

Zwolle – Het contract met de kunstenaar van het Geheugentheater (Stadshagen) wordt ontbonden. Op deze manier kan de gemeente het terrein waar het fundament van het kunstwerk ligt, vrijgeven voor nieuwe initiatieven. Tevens gaat de gemeente een vordering tot schadevergoeding bij de rechtbank neerleggen. Hiermee wil de gemeente het bedrag dat is betaald voor het kunstwerk terugvorderen van de kunstenaar. Op Weblog Zwolle was veel verontwaardiging over de wanprestatie van de kunstenaar en gemeente destijds.

 

Indien de rechtbank de kunstenaar veroordeelt tot het terugbetalen van het bedrag dat de gemeente als voorschot aan de kunstenaar heeft betaald,  heeft het gemeentebestuur voor de duur van twintig jaar het recht om over te gaan tot invordering en beslaglegging op onder meer inkomsten die de kunstenaar vergaart. Eerder legde de gemeente hem al een dwangsom van € 300.000,– op als gevolg van een vonnis van de rechtbank in juni 2012, waarbij de kunstenaar werd opgedragen het kunstwerk alsnog zo spoedig mogelijk af te maken. Ondanks deze opgelegde dwangsom is het kunstwerk niet door de kunstenaar afgemaakt. De financiële positie van de kunstenaar is momenteel zodanig dat er geen vermogen aanwezig is waarop beslag gelegd kan worden.

Lees verder »

Nieuwe mannelijke stripact naar Zwolle

Zwolle – De nieuwste sensatie in Nederland komt naar Zwolle! Op Zaterdag 8 november zullen The Dutch Fantasy een spectaculaire show gaan geven in de Nieuwe Buitensociëteit. En wat voor één?!

dd_2.jpeg 

Het belooft een avond te worden waar menig hart sneller van gaat kloppen. Het theater zaal wordt deze avond omgetoverd tot een ware feest hotspot. De goed getrainde mannen zullen een show weggeven die maar liefst 4 uur duurt en vol zit met spanning, sensatie, dans, entertainment en uiteraard goodlooking mannen! Ticket zijn er vanaf 12,50 euro. Kaarten bestelt u HIER .

dd.jpeg 

dd3_.jpeg 

Zwolse Nacht van de Nacht

Zwolle – De Nacht van de Nacht is een evenement van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling. Ook in Doepark Nooterhof bruist het van de donkere activiteiten tijdens de Zwolse Nacht van de Nacht op 25 oktober.

nachtvandenacht.jpg

Archieffoto Weblog Zwolle

Het belang van duisternis voor mens en natuur staan centraal in een gevarieerd, spannend, informatief en sfeervol programma voor jong en oud. De organisatie is in handen van de Milieuraad Zwolle, die hiervoor samenwerkt met Thales, studentenleerbedrijf Productiepark Nooterhof, Doepark Nooterhof, IVN en diverse andere groene partners. De toegang is gratis. Je bent welkom van 19.00 tot 22.00 uur. Het complete programma staat binnenkort op de site van Doepark Nooterhof.

FOTOntdekkingen: de Zwolse Veemarkt

Zwolle – Onder de noemer ‘FOTOntdekkingen’ brengt het Historisch Centrum Overijssel (HCO) op wisselende locaties in de stad unieke historische foto’s van Zwolle in beeld. Foto’s die het verdienen van schatkamer naar toonkamer te worden gehaald. Van 10 oktober t/m 28 november staat de Zwolse Veemarkt in twee foto-exposities centraal.

Vanaf 10 oktober is in het HCO een FOTOntdekking te zien over de Zwolse Veemarkt. Lange tijd was de veemarkt een begrip in en ver buiten Zwolle. De foto’s, gemaakt door fotograaf Gerard Kuster, roepen herinneringen op aan de sfeer, de geur en het geluid van de markt.

Lees verder »

Dag van de Duurzaamheid bij Doepark Nooterhof

Zwolle – Op vrijdag 10 oktober vindt de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid plaats. In veel gemeenten wordt er dan extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid, ook in Zwolle.

dag_van_de_duurzaamheid-nooterhof_01.jpg 

Op die vrijdag kun je deelnemen aan een rondleiding door Doepark Nooterhof. Daarbij krijg je meer te horen over het Earthship, het belang van bijen, de verschillende tuinen en de Keltische bomencirkel. Er vinden deze dag twee rondleidingen plaats: de eerste om 10.30 uur ’s ochtends, de tweede ’s middags om 13.00 uur. De rondleidingen duren circa 1,5 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Ook bij regenachtig weer gaan de rondleidingen door. Verzamelen op het terras voor het Earthship.

Klankbordgroep voor hulp aan vluchtelingen

Zwolle – Zwollenaren en anderen die een bijdrage willen leveren aan de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen kunnen dat melden met een mail aan infozwolle@coa.nl. Tijdens de inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden, dinsdagavond om 19.30 uur in de Suyderseehal van het evenementencomplex kunnen mensen ook hun inzet aanbieden.

 

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) organiseert alle aangeboden ondersteuning voor de vluchtelingen die de komende maanden in de Diezehal verblijven. Het gaat om vluchtelingen die in afwachting van een asielprocedure acuut onderdak nodig hebben. Op verzoek van het COA heeft de gemeente Zwolle daarvoor tijdelijk een deel van de IJsselhallen beschikbaar gesteld. Tijdens de inloopbijeenkomst dinsdagavond kunnen belangstellenden ook informatie krijgen over het beheersplan dat gebruikt wordt om overlast in en om de hallen zo beperkt mogelijk te houden. Mensen die daarvoor voelen kunnen bovendien deelnemen aan een klankbordgroep, die de komende periode meedenkt over hoe de opvang zo goed mogelijk georganiseerd kan worden.

Lees verder »