Succes voor Survivalrun THOR Zwolle

Zwolle – Met maar liefst 7 minuten voorsprong wonnen Jaap Huurman en Eric van den Ham van Survivalrun THOR Zwolle de survivalrun in Doorn in de categorie koppelrun 12km! Een dag eerder wist Lola van Bohemen beslag te leggen op de 2e plaats bij de jeugd. Twee weken geleden was het ook al raak in België aangezien Alexander van Dalfsen de 3e plek haalde bij de loodzware run in Adegem.
 
survival.jpg 
Het evenement in Doorn werd voor het eerst georganiseerd namens organisatie Hang-on. In het grote mariniersbos namen ruim 1500 atleten deel aan deze hardloopwedstrijd met hindernissen. Het parcours kende een zeer gevarieerd aanbod van hindernissen en een heuvelachtig terrein met een venijnige lange steile trap omhoog van 118 treden. Hierbij moesten de klimtechnieken kort achter elkaar worden aangewend om door te kunnen. Dit had zijn effect op ieders onderarmen. De heuvels, zand, bospaden en zandvlaktes hakten in de op de beenspieren. Alle Thorianen haalden de pittige eindhindernis bij de finish en lieten weer een goede indruk vanuit Zwolle achter.

Lees verder »

Prinses Assepoester leidt de Deurzakkers

Zwolle – Met de leus: “Met Prinses Assepoester op het “bal” is het altijd carnaval” is op zaterdag 29 november op de receptie-feestavond van cv De Deurzakkers in residentie de Siggels de nieuwe prinses van de carnavalsvereniging bekend gemaakt! Met haar stiefzusters Halima en de jarige Petra heeft prinses Assepoester de bezoekende verenigingen in de bovenzaal ontvangen. Blaaskapel Pardoes heeft alle felicitaties weer ondersteund!

 

deurzakkers.jpg 

 

De eerste bezoekende vereniging werden al om 19.30 uur in de bovenzaal officieel welkom geheten, nadat Halima namens de stiefzusters de Hoogheid kort toegesproken had. Terwijl in de bovenzaal de medailles omgehangen werden en de “muiltjes” opgespeld, werd er in de benedenzaal al volop feest gevierd. Met het optreden van Rob Hollander en de DJ was het bezoekende publiek en de wachtende verenigingen al snel gezellig. Bij dit gezellige feestgedruis wilde Prinses Assepoester snel aansluiten.

Lees verder »

Michel Mulder genomineerd voor Sportgala

Zwolle – Nog niet eerder zijn er zoveel sporters genomineerd voor een van de eretitels die op dinsdag 16 december tijdens het NOS│NOC*NSF Sportgala worden vergeven. Het winnen van Olympisch of Paralympisch goud betekent sowieso dat een sporter wordt genomineerd. Die eer komt toe aan Zwollenaar Michel Mulder.

michel_mulder.jpg 

Jeroen Bijl, manager Topsport NOC*NSF en voorzitter van de vakjury, erkent dat de vakjury dit jaar met een enorm luxeprobleem kampte: “2014 was een uniek sportjaar voor Nederland. Nog nooit telde ons land in een jaar zoveel mondiale-, Europese- en Olympisch kampioenen. En dat zie je dus terug in de nominaties. In bijna alle categorieën hebben we meer dan de gebruikelijke drie sporters genomineerd. Een luxeprobleem dus.” Zeven mannen zijn genomineerd in de categorie Sportman van het Jaar: de gouden schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder en springruiter Jeroen Dubbeldam, voetballer Arjen Robben en turner Epke Zonderland.

Lees verder »

Eerste Carnavalsbeurs van Zwolle

Zwiolle – Zondag vond in de nieuwe Bierton de eerste Carnavalsbeurs van Zwolle plaats. De feestelijke beurs werd goed bezocht en de tafels waren goed gevuld met diverse carnavalsartikelen. 

dsc_4210.jpg 

Carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, kapellen, particulieren, ondernemers, en hobbyisten waren deze zondag aanwezig. Iedereen kon deelnemen als standhouder, zolang het maar iets met Carnaval te maken had. Het was dus een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld je kast met al je oude Carnavalskleren en -spullen eens flink op te ruimen. Ook werden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd en was er een muzikale omlijsting.  

dsc_4182.jpg

dsc_4172.jpg 

dsc_4202.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Scoutinggroep deelt kampvuur met vluchtelingen

Zwolle – Zaterdagavond 29 november heeft scouting de Vaandrig Lengton Groep (VLG) een kampvuur gehouden met een groep Syrische vluchtelingen die tijdelijk in de IJsselhallen verblijven. Op deze manier konden de vijftig tot zestig jongemannen even hun zorgen vergeten en genieten van een avond vol gezelligheid.

kampvuur_3.jpg

Rond half acht ’s avonds kwamen de mannen aan op het terrein van de VLG aan het Almelose Kanaal. Na koffie en thee gedronken te hebben, werd het kampvuur op magische wijze ontstoken middels een yell. De Syrische mannen waren erg enthousiast en brachten veel positieve energie met zich mee. Het kampvuur werd geleid in het Engels, waarbij een van de Syriërs vertolkte wat gezegd werd. Tijdens het kampvuur werden Engelse liedjes gezongen en begeleid op gitaar. Doordat de songteksten op het beamerscherm werden geprojecteerd, konden de Syriërs luidkeels meezingen.

kampvuur_1.jpg

kampvuur_2.jpg 

Lees verder »

Vijfklapper voor PEC Zwolle in Rotterdam

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmidag uitgehaald in Rotterdam. Tegen Excelsior werd met maar liefst 0-5 gewonnen. Ron Jans: "Ik heb nog niet vaak een overwinning meegemaakt waarbij je zo relaxed op de bank kunt zitten. Het nog ongeslagen Excelsior won hier al van Heracles, Go Ahead Eagles en FC Twente, maar wij hebben de klus goed geklaard."

De eerste drie goals vielen binnen een tijdsbestek van elf minuten. Na zeventien minuten liet Jody Lukoki zijn teamgenoot Stef Nijland scoren, Nijland deed daarna zelf hetzelfde bij doelpuntmaker Mustafa Saymak, waarna Jesper Drost de derde Zwolse goal maakte. In de tweede helft maakten Nijland en Saymak hun tweede doelpunt van de middag. De laatste was een zeer fraai afstandschot. Ook Drost was nog dicht bij zijn tweede doelpunt, maar hij mikte voor een leeg doel naast. Door de ruime winst blijft Zwolle aansluiting houden bij de subtop in de Eredivisie.

SP: geef de WEZO toekomst

Zwolle – De fractie van de SP wil dat sociale werkvoorziening WEZO in de toekomst een volwaardige gemeentelijke uitvoeringsorganisatie voor re-integratie en beschut werk wordt. Bij de komende gemeenteraadsvergadering maandag zal de SP hiervoor pleiten.

Komende maandag debatteert de gemeenteraad over het opheffen van de gemeenschappelijke regeling van de WEZO. De SP steunt dit, omdat de WEZO hiermee geheel in handen van de gemeente komt en de bestuursstructuur wordt versimpeld. Maar de fractie heeft zorg over de continuïteit van de WEZO en wil het voortbestaan garanderen.

Lees verder »

Be Quick versteend door Achterhoekse kou

Zwolle – Be Quick heeft op zaterdagmiddag een jammerlijke nederlaag geleden bij DZSV. Het team incasseerde een minuut voor tijd een tegendoelpunt en zag daardoor de wedstrijd verloren gaan. Door het gelijke spel van RDC blijft het team wel koploper.

Be Quick trekt op zaterdagmiddag als koploper naar Dinxperlo. Tegenstander DZSV bevindt zich in de degradatiezone. Dat verschil is in de wedstrijd niet te merken. DZSV, met lange, fysiek sterke spelers lijkt goed te beseffen dat ze daar gebruik van moet maken. Het team probeert vooral de wedstrijd te winnen met duelkracht. Dat lukt aardig. Tot een echt overwicht komt het niet voor Be Quick. Hele kansen zijn er niet, halve kansen zijn er amper. Mark Meijer gaat in de 35e minuut tegen de grond in het strafschopgebied, maar krijgt geen penalty.

 

Lees verder »

Inbreker door politie uit keukenkastje gehaald

Zwolle – De politie in Zwolle heeft dankzij een oplettende getuige een 20-jarige Zwollenaar op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak.

politie_logo_4.jpg 

Een getuige belde rond 19.30 uur de politie met de mededeling dat ze een persoon in het zwart gekleed het balkon zag opklimmen van een woning aan het Diezerplein. Twee politieagenten gingen op dezelfde manier als de inbreker via het balkon de woning binnen en troffen hem uiteindelijk aan verstopt in een kast in de keuken. Hij werd geboeid en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Zwols succes op the battle of Urk

Zwolle – Zaterdagavond werd in Partycentrum De Koningshof “The Battle of Urk” uitgevochten. Dit gala werd georganiseerd door kickboksschool The Revival. De Zwolse vechtsportschool Tabonon was zowel vertegenwoordigd in het Kickboksen als in het Mixed Martial Arts (MMA).

Tussen alle kickbokspartijen door, werd er één MMA partij gedraaid. Het was de eerste keer dat Karel in de ring stond. Hij vocht een amateur partij, van twee rondes van drie minuten. Karel begon enorm gefocust en was staand erg goed. Karel was overduidelijk aan zet, de tegenstander was voornamelijk druk met verdedigen. Na een paar harde knieën van Karel, ging het gevecht verder op de grond, waar het onbeslist bleef. In de tweede ronde was Karel wederom de sterkste staande vechter. Op de grond kwam hij echter in het nauw toen de tegenstander een top positie kreeg. Gelukkig was dit pas helemaal aan het einde van de partij en ging de bel al snel. Na enig beraad besloot de jury dat het een gelijkspel was, de partij bleef dus onbeslist.

Lees verder »

Sterrenfonds Sintfeest maakt Zwolse kids blij

Zwolle – Ruim 12.000 gasten, waarvan zo’n 8.500 kinderen, 28 Pathé, Foroxity- en Movie Unlimitedbioscopen, ruim 700 vrijwilligers, 28 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten waren vandaag onderdeel van het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest. In Zwolle werden maar liefst 550 gasten in de bioscoop ontvangen.

Want wat als je in Sinterklaas gelooft maar je ouders hebben geen geld voor een cadeautje? Hoe voelt het dan, als je vriendjes en klasgenootjes vertellen over alles wat de Sint hen heeft gebracht? Volgens schattingen van het Cultureel en Sociaal Planbureau leeft tenminste 1 op de 9 kinderen in Nederland op dit moment in armoede. Gemiddeld 3 in iedere schoolklas… Dat zijn zo’n 400.000 kinderen, terwijl dat aantal naar verwachting de komende jaren verder stijgt. Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas in hun beleving dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

Het weer: kouder

Zwolle – Zondag is het weerbeeld wisselend door bewolking en af en toe zon. De wind is zwak van kracht en komt uit oostelijke richting, het wordt ongeveer 2 graden in onze regio.

29-11-2014_weerfoto_parkeerplaats_isala.jpg

Parkeerplaats van de Isala Klinieken 

Maandag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af maar blijft het droog. Er staat een stevige wind, kracht 2 tot 3, uit oost- tot noordoostelijke richting en de temperaturen overdag komen uit rond een graad of 2. Dinsdag is er iets meer bewolking maar is ook de zon nog geregeld te zien. De wind neemt iets af en komt uit noordoostelijke richting, het wordt circa 2 graden.