Doffe knallen in Park Hogenkamp

Zwolle – Op diverse plaatsen in Zwolle wordt het einde van het jaar inmiddels door diverse activiteiten uitgeleide gedaan.

31-12-2014_afscheid_2014-_carbitschieten_park_hogenkamp_05.jpg

Zo wordt onder andere in het Park Hogenkamp carbid geschoten, en is er daarbij de mogelijkheid om op te warmen bij een vuurkorf. Van de verordening pas na 18.00 uur vuurwerk af te steken blijken veel mensen zich niets aan te trekken. Er werd al sinds de ochtend flink op los geknald, en dat betrof niet alleen het gedoogde carbidschieten. De nacht zal droog en helder zijn, dus het belooft een geslaagde jaarwisseling te worden. 

31-12-2014_afscheid_2014-_carbitschieten_park_hogenkamp_02.jpg

31-12-2014_weerfoto__melkbusschieten_park_hogenkamp_03.jpg

31-12-2014__warm_afscheid-park_hogenkamp_03.jpg

Vertraging op treintraject Zwolle – Groningen

Zwolle – Tussen Zwolle en Groningen was er woensdagmiddag een langere reistijd door een persoon op het spoor. Treinreizigers moesten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 15 – 30 minuten. Rond 13.50 uur werd het spoor vrijgegeven en was de vertraging voorbij.

Op Oudejaarsavond 31 december rijden er net als andere jaren vanaf circa 20.00 uur geen treinen meer. Donderdag 1 januari rijden de treinen als op zondag.

Politie draagt bodycams tijdens jaarwisseling

Zwolle – De jaarwisseling komt eraan, we tellen af naar 2015. De meeste mensen maken van de viering van Oud en Nieuw een mooi feest. Toch zijn er ook mensen die het voor anderen bederven. Om de jaarwisseling zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, hebben de hulpverleningsdiensten samen met gemeenten en Openbaar Ministerie afspraken gemaakt over de aanpak.

bodycam.jpg

De politie handhaaft de feestelijke sfeer en openbare orde en veiligheid: ‘vriendelijk als het kan, streng als het moet’. Aandachtspunten zijn: ga veilig om met vuurwerk, geef inbrekers geen kans en doe aangifte van eventuele geweldszaken of vernielingen tijdens de jaarwisseling. Geweld tegen hulpverleners wordt niet getolereerd! Rond de jaarwisseling is er extra politie op straat. Zichtbaar en aanspreekbaar, maar als het nodig is óók om zoveel mogelijk verdachten van overtredingen en misdrijven aan te houden. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van camerabeelden. Naast vaste camera’s wordt ook een aantal extra camera’s (live) uitgekeken. Tevens dragen diverse politieagenten zogeheten bodycams; ook die beelden worden voor een deel live bekeken.

Lees verder »

Chat Log 82

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 83 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

Openingstijden gemeente rond feestdagen

Zwolle – Rond de feestdagen blijft de gemeente Zwollle zo goed mogelijk bereikbaar. De verschillende locaties van de gemeente kennen in deze periode echter een aantal gewijzigde openingstijden.

Op donderdag 1 januari 2015 (nieuwjaarsdag) en vrijdag 2 januari 2015 zijn de publieksbalies, het WMO-loket en het Informatiecentrum op het Stadskantoor gesloten. Maandag 5 januari 2015 zijn de publieksbalies, het WMO-loket en het Informatiecentrum vanaf 10.00 uur ’s morgens geopend. Op donderdag 1 (nieuwjaarsdag) en vrijdag 2 januari 2015 is Werkplein de Lure gesloten. Maandag 5 januari is Werkplein de Lure vanaf 10.00 uur ’s morgens geopend. De wijkservicepunten Noord, Oost, Zuid en Stadshagen zijn tot maandag 5 januari 2015 gesloten.

Lees verder »

Het weer: koude maar droge jaarwisseling

Zwolle – Woensdagmorgen blijft het in het oosten oosten lang bewolkt bij maximaal 6 graden. Het blijft zo goed als overal droog. De jaarwisseling verloopt droog en lokaal mistig met temperaturen dichtbij het vriespunt.

31-12-2014_weerfoto__melkbusschieten_park_hogenkamp_2012.jpg 

Park Hogenkamp

Donderdag trekken over het noorden veel wolkenvelden, maar er wordt geen neerslag verwacht. De maxima komen uit rond de 6 graden in onze regio. Er staat een overwegend matige zuidwestenwind en in de avond trekt de wind aan naar matig tot vrij krachtig in het binnenland. Vrijdag is het bewolkt, windrijk en valt regelmatig regen. In de middag blijft het langer droog en komt de zon af en toe tevoorschijn, maar vooral aan de kust blijft het stevig waaien. Het wordt 7 graden in het oosten. De dagen daarna is het wisselvallig weer met regelmatig regen. Met 6-8 graden is het zachter dan normaal.

HFC Storica wint Jo van Marle toernooi

Zwolle – VV Berkum is er niet in geslaagd het Jo van Marle-zaalvoetbaltoernooi voor de derde jaar op rij te winnen: in de finale ging de ploeg met 1-5 onderuit tegen HFC Storica. Daar was in de poule nog van gewonnen maar door het kruis-systeem van de halve finales daagde Storica in de eindstrijd opnieuw op als tegenstander en ditmaal beet Berkum daar de tanden op stuk.

In die finale leek Berkum al na vier minuten op voorsprong te komen toen een inzet van Frank Hoolsema binnen rolde, maar de scheidsrechter constateerde, van grote afstand terughollend, dat de bal niet over de lijn was geweest en kende het doelpunt niet toe. Hoolsema haalde even later zijn gram door, na fraai aangeven van Ruud Wellenberg, wél voor de 1-0 te zorgen maar dat feest duurde niet lang. Vrijwel direct daarna kwam Storica via Eugène Webb op gelijke hoogte en zijn behendige en balvaardige ploeg kwam steeds beter in de wedstrijd.

Lees verder »

Ombouw X-Ray voor Nieuwjaarsfeest

Zwolle – In de X-Ray te Zwolle zijn sinds zondag constant 14 personen aan het werk om de de oude discotheek aan de Blijmarkt helemaal klaar te krijgen voor het Nieuwjaarsfeest. Alles moet worden aangepakt. Van de barren tot de wc’s. Verlichting, techniek, geluid en de special effects worden allemaal ingehuurd. Zelfs een verlichte dansvloer zal niet ontbreken op de afsluiter van het oude jaar. De kaartverkoop gaat erg hard, de laatste dagen zijn inmiddels 700 tickets verkocht. DJ- Jean, de hoofdact van het feest kwam dinsdagmiddag al even kijken of alles in orde is.

jean.jpg

In de grote zaal gaan DJ Jean, Jeroen Post, Tony ChaCha, Roy el Kei en Joshua Kain bezoekers in hogere sferen brengen met hun draaikunsten. De Classics area wordt het territorium van onder anderen de Vinyl debiel en DJ Hysterical. Hendrik Karabagias: ‘Met veel van deze artiesten hebben we inmiddels een geschiedenis. De samenwerking tijdens eerdere feestjes is goed bevallen en daarom heeft bijvoorbeeld DJ Jean ervoor gekozen om hierbij te zijn, ondanks andere mooie aanbiedingen. Oud en nieuw is een feest van traditie. Wie voor twaalven komt kan rekenen op een warm onthaal met gratis champagne en oliebollen.

Lees verder »

Echtpaar Blok-Mensink 60 jarig getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Blok-Mensink vierden op dinsdag 30 december 2014 het 60-jarig huwelijk. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren.

30-12-2014_echtpaar_blok-mensink_60jr_getrouwd_01.jpg

Teun (Teunis) Blok is geboren op 6 december 1926 in Zwolle. In de 2e wereldoorlog was hij melkboer, na de oorlog moest hij eerst een paar jaar als militair naar Indonesië. Toen hij daarvan terug was werd hij vrachtautochauffeur bij Esso Nederland. Benzine en stookolie halen in Rotterdam, en afleveren bij de tankstations en oliehandelaren. Gerrie (Gerberig) Mensink is geboren op 28 februari 1925 in Hattem. Ze was vanaf haar 14e werkzaam bij de tricotfabriek in Hattem, waar ze naai- en verstelwerk deed. Enkele jaren later in de 2e wereldoorlog ging ze werken voor het Centraal Distributie Kantoor, dat verantwoordelijk was voor de verspreiding van de bonnen in de oorlog. Na de oorlog heeft ze nog als werkster gewerkt bij Hotel Boer, en bij een bakker. Ze mag graag breien en naaien, en is ook de nodige jaren lid van de gymnastiekvereniging geweest.

30-12-2014_echtpaar_blok-mensink_60jr_getrouwd_4.jpg

30-12-2014_echtpaar_blok-mensink_60jr_getrouwd_02.jpg

Lees verder »

Landstede wint opnieuw Volleybal Classic

Zwolle – Voor het tweede jaar op rij heeft Landstede Volleybal de Eurosped Volleybal Classic gewonnen. Het team van de coaches Redbad Strikwerda en Thijs van Noorden keek dinsdagavond in de finale van het internationale toernooi in Almelo tegen een 0-2 achterstand aan, maar knokte zich vervolgens alsnog naar een mooie 3-2 overwinning. Met de toernooizege sloot Landstede Volleybal het zeer succesvolle jaar in stijl af.

Strikwerda begon de finale in Almelo met spelverdeler Frank Lubberts, Jake Wiens, Fabian Dossett, Tom van den Boogaard, Steven Eertman, Willem-Maarten Heins en libero Frits van Gestel. Dit zevental kwam in Almelo minder goed uit de startblokken dan de formatie uit Portugal. Al was de voorsprong voor Benfica van korte duur. Via 2-4 en 8-8 namen de Zwollenaren snel een 13-11 voorsprong. Die marge van twee punten in Zwols voordeel bleef niet op de borden staan, want Benfica maakte met het nodige serveer-geweld weer een serie punten en kwam zelfs op 22-24. De eerste twee kansen om de openingsset binnen te halen waren echter niet aan de Portugezen besteed. Er volgde een spannende ontknoping, waarin de ingevallen Wouter ter Maat enkele belangrijke punten maakte voor Landstede Volleybal. Maar na setpoints over en weer trok Benfica toch aan het langste eind: 30-32.

Lees verder »

Koos Busters naar Muziek in de Enk

Zwolle – Te koud voor het Assendorper Muziek in de Tent, maar niet voor Muziek in de Enk op elke 2e zondag in de winter tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Koos Busters zal op 11 januari acte de presence geven. De band bestaat uit 8 kranige heerschappen die hun sporen in de SKA muziek al ruimschoots hebben verdiend.

Met een bezetting van bas(gitaar), drums, orgel, zang, tenorsax, trombone en trompet spelen de heren alle 3 de soorten SKA. Van Rocksteady, naar de eighties 2 TONE afgewisseld met het uptempo pompende Third Wave. Wilt u Reggae? Doen ze ook. Kom niet aan met Rap en rare Hiphop fratsen: Zij spelen nog gewoon ambachtelijk met instrumenten. Ja, ze zijn er nog. Er moet gedanst worden, en er zal gedanst worden! Kom genieten en uiteraard swingen deze zondag in De Enk. De entree is helemaal gratis!

Kans voor Aleksandar Bjelica bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle verwelkomt tijdens het trainingskamp een proefspeler. Aleksandar Bjelica reist met het team mee naar Zuid-Afrika. De 20-jarige linker centrale verdediger speelde in het verleden voor FC Utrecht en Sparta.

Afgelopen zomer trof Bjelica met de Rotterdammers PEC Zwolle in de voorbereiding en wist hij met een fenomenaal afstandsschot van ruim 30 meter te scoren. Op dit moment staat Bjelica nergens onder contract. PEC Zwolle geeft hem tijdens het trainingskamp de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen bij de technische staf en zodoende een contract te verdienen.