Prinsenbal bij de Pepperbussies

Zwolle – Zaterdagavond vond de receptie en het Prinsenbal van Prinses Rizzo en Presidente Frenchy van Carnavalsvereniging de Pepperbussies in De Nieuwe Bierton plaats. De avond werd muzikaal omlijst door het streetparade orkest de Deventer Deurbloazers.

dsc_6370.jpg 

Deze avond stond ook in een bijzonder teken, het Zwolse Dierenasiel. Het asiel waar vele katten en honden wachten op een gouden mand, een plek in een gezin waar ze erg vertroeteld gaan worden. Carnavalsvereniging de Pepperbussies vroeg de aanwezige Sassendonkers om wat dierenvoer voor honden of katten mee te nemen.

 dsc_6358.jpg 

dsc_6390.jpg 

dsc_6385.jpg 

Lees verder »

Klaverjassen voor seizoenskaart PEC Zwolle

Zwolle – Vrijdag 6 februari is er weer klaverjassen in het gezellige supporterscafé van PEC Zwolle. De kaarten worden vrijdagavond om 20.00 uur geschud. De inlegkosten bedragen slechts 1 euro. Er zijn mooie vleesschotels te winnen. Vorige maand was het één groot succes, de supporters hopen dat aankomende vrijdag net zo gezellig wordt.

Elke eerste vrijdag van de maand is iedereen van harte welkom te klaverjassen in het Supporterscafé. Tussendoor worden er hapjes geserveerd. De top vier van elke avond ontvangt een goedgevulde vleesschotel. Degene die over het hele seizoen het best gekaart heeft wint een seizoenkaart voor PEC Zwolle voor het voetbalseizoen 2015/2016 op de Marten Eibrink tribune.

CU vindt verlaging belasting niet realistisch

Zwolle – ‘De voorstellen om de provinciale belastingen te verlagen zijn wat betreft de ChristenUnie Overijssel niet realistisch. De ChristenUnie ziet stabilisering als hoogst haalbare.’ Fractievoorzitter en lijsttrekker Jan Westert  zegt dit in reactie de voorstellen van de VVD om de opcenten te verlagen en de discussie die daarover inmiddels is opgelaaid. ‘Als je wilt investeren in Overijssel, is het onzin te denken dat verlaging reëel is.’ 

Voor de ChristenUnie geldt het uitgangspunt dat de opcenten op de motorrijtuigenbelasting stabiel moeten blijven. De partij constateert dat sinds de invoering van de Wet Hof de provinciale begroting al vele miljoenen is misgelopen. De structurele bezuinigen op de provinciale middelen door het rijk maken duidelijk dat de ruimte om aan verlaging te denken beperkt is. Eerder kwam de PVV met het onzalige voorstel om de opcenten met 40% te verlagen. De ChristenUnie vindt de pleidooien tot de categorie onzinnige beloften behoren, waar je de kiezer niet mee over de streep haalt.

Michel Mulder weer sportman van het jaar

Zwolle – Ruim 1.200 sportliefhebbers zijn zaterdagavond op het SportGala Zwolle afgekomen. Er werden tien bronzen beelden uitgereikt. Sportman van het jaar 2014 was Michel Mulder, onder andere vanwege zijn Olympische titel en zijn twee wereldtitels. Hij won voor de derde keer op rij de titel. En Lotte van Beek werd benoemd tot Zwols sportvrouw van het jaar. De schaatsster wist net als Michel Mulder goud en brons te winnen op de Olympische Spelen in Sotsji. 

 

De presentatie in het Landstede Sportcentrum was in handen van Hester van den Top. Na een spectaculaire opening in de stijl van het thema ‘Spin your Wheels’, met een BMX-act en danseressen van DIFF Dance Centre, riep zij allereerst alle ondertekenaars van het Gouden Sportboek voor een huldiging naar voren. Aansluitend volgde de bekendmaking van de winnaars van de ‘Zwolse Sportverkiezing’. Bekerwinnaar PEC Zwolle werd op basis van de historische prestaties in het afgelopen jaar verkozen tot sportploeg van het jaar. De titel sportcoach van het jaar ging tijdens het SportGala Zwolle naar PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

Lees verder »

‘K3 kan het’ inderdaad!

Zwolle – Maar liefst drie keer speelde K3 zaterdag de voorstelling ‘Ik kan het’. Tijdens de voorstelling die ook zondag nog twee keer gespeeld zal worden, bieden de dames Karen, Kristel en Josje de kinderen de kans om hun wensen uit te laten komen.

k3_1.jpeg

Iedere voorstelling begint met zo’n 2500 gespannen gezichten, van heel veel kinderen maar ook de aanwezige papa’s en mama’s. Het licht gaat uit en een ‘oeh’ klinkt door de zaal. De show begint, hoe kan het ook anders, met een aanstekelijke meezinger en alle kinderen zingen om het hardst mee. Tijdens de show trekken de dames van K3 een aantal gelukkige winnaars die hun wens in vervulling zien gaan. De kinderen konden vantevoren hun wens kenbaar maken via een formulier met een kleurplaat. Zo zijn er winnaars die echt even K3 mogen zijn, kinderen die echt gaan vliegen, in een videoclip meespelen en er worden zelfs taarten in iemands gezicht gegooid. Kortom een interactieve show vol met dansen en zingen.

k3_2.jpeg 

k3_3.jpeg

 k3_4.jpeg

 Meer foto’s via lees verder…

Lees verder »

Aangehouden na aanbieden gestolen racefiets

Zwolle – Op vrijdagavond 30 janauri werden een 20-jarige inwoonster van Zwolle en een 22-jarige inwoner van Dalfsen aangehouden. De twee boden via Marktplaats een racefiets aan die op 29 december was gestolen uit een garagebox aan de Rhijnvis Feithlaan.

De eigenaar van de racefiets zag zijn fiets aangeboden worden op Marktplaats en nam contact op met de aanbieder. Daarnaast werd de politie ingeschakeld. Bij de zoeking in de woning en berging van de verdachten werden meer goederen aangetroffen die (vermoedelijk) van diefstal afkomstig zijn. De twee werden ingesloten op het bureau. Naar de herkomst van de goederen zal een nader onderzoek ingesteld worden. De racefiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Groot Salland presenteert verkiezingsprogramma

Zwolle – Het aansnijden van een grote taart met de verkiezingsposter van Water Natuurlijk Groot Salland was de start van de campagne voor de waterschapsverkiezingen op 18 maart. Daarbij presenteerde lijsttrekker Hans de Jong ook het verkiezingsprogramma. Een eerlijk, groen en vernieuwend programma waarmee Water Natuurlijk de komende vier jaar aan de slag gaat.

Vrijdag 30 januari was een groot deel van de kandidaten te gast bij Boerhoes in Dalfsen, het bedrijf van Antje Kingma, die ook kandidaat is voor Water Natuurlijk. Een belangrijk deel van het programma was ingeruimd voor de presentatie van het verkiezingsprogramma. Hans de Jong, die voor Water Natuurlijk in het dagelijks bestuur van het waterschap zit, is bijzonder tevreden over het programma. "Het is een eerlijk, groen en vernieuwend programma" vindt hij. "We zijn ambitieus, maar beloven niet meer dan we kunnen waarmaken. We willen de kosten eerlijker verdelen, en de vervuiler weer ‘gewoon’ laten betalen. We spiegelen geen tariefsverlaging voor als we weten dat dat gewoon niet kan. Sommige kosten zijn nu eenmaal onvermijdelijk: deels omdat het rijk wel taken, maar geen geld doorschuift naar het waterschap, deels vanwege de klimaatverandering. Het weer wordt extremer, met zowel zwaardere buiten als verdroging, en met onhoudbare temperaturen in de steden. Willen we onze omgeving leefbaar houden, dan moeten we verstandig en slim investeren in een groen-blauwe leefomgeving."

Lees verder »

Bierstalle Bloas Spektakel in Bierton

Zwolle – Na 20 jaar Zwols Kapellen Spektakel is het tijd voor een frisse wind. Op 8 februari 2015, de zondag voor carnaval, wordt door C.V. De Tonnezotters in samenwerkung met hofkapel De Knollentrekkers het Bierstalle Bloas Spektakel georganiseerd. De residentie van C.V. De Tonnezotters, De Nieuwe Bierton te Zwolle, zal volledig als Bierstalle worden aangekleed. De kapellen en het publiek wordt gevraagd om in Oktoberfestachtige kledij aan te treden.

De kapellen zijn het middelpunt en daarom zal er middenin de grote zaal, tussen de lange tafels, ruimte voor de optredens worden gemaakt. Tijdens een 15 minuten durend optreden kunnen de kapellen hun kunsten aan het publiek en de overige kapellen tonen. Het doel van dit spektakel blijft hetzelfde als altijd: een familiemiddag met veel spektakel en gezelligheid, waarbij de muziek voor iedereen centraal staat. De bedoeling is samen met u een fantastische muzikale maar vooral ook een gezellige middag neer te zetten.

Lees verder »

Aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

Zwolle – Een 26-jarige inwoner van Oldebroek werd op vrijdagmiddag 30 januari aangehouden op de Willemsvaart. De man wordt er van verdacht te hebben gereden onder invloed van verdovende middelen.

Op het bureau bleek de man een zakje met vermoedelijke harddrug bij zich te hebben. Deze werden in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast werd van de man een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Ook kreeg hij proces-verbaal opgemaakt.

Man verdacht van stelen eigendommen personeel

Zwolle – Een 24-jarige Zwollenaar werd op vrijdagmiddag 30 januari aangehouden door het personeel van een winkel aan de Nieuwe Deventerweg. De man bevond zich onder verdachte omstandigheden op plekken in het pand waar hij niets te zoeken had.

Toen het personeel bij controle van hun eigendommen een portemonnee, mobiele telefoon en een digitale camera misten, werd de man aangehouden. Hierop rende de man het pand uit maar kon door het personeel achterhaald worden. Hij werd overgedragen aan de politie en werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

CU top op bezoek bij Zwolse synagoge

Zwolle – Woensdag 4 februari a.s. is de ChristenUnie op bezoek bij de Zwolse synagoge. Partijleider Arie Slob en lijsttrekker Jan Westert van ChristenUnie Overijssel willen graag met het bestuur van de synagoge spreken over de recente ontwikkelingen na de aanslagen in Parijs. De toenemende gevoelens van onveiligheid en het opkomende antisemitisme baren hen zorgen. Ook Gerdien Rots van de Zwolse gemeenteraad zal zich bij de delegatie te voegen.

arieslob.jpg 

De ChristenUnie voelt zich verbonden met de Joodse gemeenschap. De Tweede Kamer fractie heeft al meerdere keren aandacht gevraagd voor de positie van joden in Nederland. De tekenen van het opkomende antisemitisme beschouwt de ChristenUnie als een groot maatschappelijk kwaad. Als ChristenUnie staan we voor godsdienstvrijheid, ook voor minderheden waaronder de joden. Met het bezoek aan de Zwolse synagoge wil de ChristenUnie van die betrokkenheid met de joodse gemeenschap blijk geven. Bovendien willen zij graag in gesprek gaan om vanuit de joodse gemeenschap te weten welke knelpunten en gevoelens er bij hen leven. De weerslag van de gesprekken die de ChristenUnie in het land voert wil zij bundelen om te zien welke actie ter ondersteuning van de joodse gemeenschap in gang moeten worden gezet.

Kunstenaars maken producten waar u bij staat

Zwolle – Vanaf zondag 15 februari 2015 start in Stedelijk Museum Zwolle de tentoonstelling Kunst en arbeid, het museum als werkplaats. In Kunst en arbeid, het museum als werkplaats komt het industriële verleden van Zwolle tot leven. Uniek in de expositie is de werkplaats die wordt ingericht, waar Luc Onderbeke en Firma Weijland en Consorten zich toeleggen op het thema ‘kunst en arbeid’. 

kunst__arbeid.jpg 

Foto: Stedelijk Museum Zwolle

Luc Onderbeke is illustrator, performer en tekstschrijver en Firma Weijland en Consorten maakt theater en muziek. De kunstenaars laten zich inspireren door het arbeidsethos in de ijzerindustrie van nog maar één generatie terug en de objecten en foto’s die daarvan getuigen. Dit wordt onder meer duidelijk in het geëxposeerde werk uit hun nieuwe graphic novel IJZERMAN. De kunstenaars zijn gedurende de openingstijden van het museum permanent aan het werk en leveren continu nieuwe producten. De bezoeker kan de ontwikkeling van het werk volgen en zo een uniek inzicht verkrijgen in het maakproces. Een levende expositie, waarbij de bezoeker met regelmaat een fonkelnieuwe performance ten deel valt.

Lees verder »