Verlies voor PEC Zwolle in Arnhem

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd een vroege voorsprong over de streep te trekken, op bezoek bij Vitesse. Vitesse is met 2-1 te sterk, waardoor Zwolle voor de vierde keer op rij niet wint. "Na drie nederlagen op rij gaf de 0-1 een lekker gevoel. We speelden zoals we getraind hebben. Daarna was Vitesse beter", stelt trainer Ron Jans.

Al na vijf minuten kwam Zwolle op voorsprong. De bal belandde uit een ingooi van Bart van Hintum bij Mustafa Saymak, die al vallend raak kopte. In die fase kon Zwolle prima meekomen met de thuisploeg, doordat beide partijen vroeg druk zetten. Een tegenvaller was het snelle uitvallen van Maikel van der Werff met een blessure. Ryan Thomas was nog aardig dichtbij de 0-2, terwijl aan de andere kant Vitesse ook kansen kreeg. Na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker ook te noteren, toen Bertrand Traore raak schoot. Vlak voor rust hadden de Arnhemmers zelfs op voorsprong kunnen komen, toen scheidsrechter Blom een overtreding van Ben Rienstra bestrafte met een strafschop. Marko Vejinovic schoot de penalty echter over het doel van Warner Hahn.

Lees verder »

Elmar Reinders wint Ster van Zwolle

Zwolle – Elmar Reinders heeft de Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jo Piels reed in de finale weg van een kopgroep van tien. Dimitri Claeys en Haavard Blikra vervolledigden het podium. Reinders is tevens de eerste leider in het klassement van de Topcompetitie.

Vroeg in de wedstrijd brak het peloton in waaiers. In de voorste groep van twintig man was Metec-TKH de hofleverancier met vier renners, maar ook Rabobank en Jo Piels waren met ieder drie man goed vertegenwoordig. Na één uur koers kwam alles echter weer samen. Vervolgens ging Jetse Bol (Join-S|De Rijke) alleen in de aanval, maar hij liet zich snel terugzakken. Even later reden zes renners weg van een opnieuw in stukken gebroken peloton. Remco te Brake (Metec-TKH), Steven Lammertink (SEG Racing), Stefan Poutsma (Jo Piels), Twan Castelijns, Rene Hooghiemster (beiden Baby-Dump) en Dimitri Claeys (Verandas Willems) kregen meer ruimte.

Lees verder »

Berkum ruim langs Vroomshoopse Boys

Zwolle – VV Berkum heeft thuis tegen Vroomshoopse Boys met 4-0 gewonnen in een duel dat voor de dominante thuisclub ook met dubbele cijfers had kunnen eindigen.

vv_berkum.jpg

Foto: R. Fröhlich 

 “We hadden veel meer kunnen scoren, maar we hebben wél laten zien dat we niet van één of twee man afhankelijk zijn. We creëren veel en iederéén bij ons kan een goal maken,” stelde Berkum-coach Willem Brouwer tevreden vast. Trainer Bas Beijen van Vroomshoopse Boys moest constateren dat zijn team er eigenlijk niet aan te pas was gekomen. “We liepen tot de 90e minuut achter Berkum aan. Gaandeweg de wedstrijd was ik blij dat het bij 4-0 bleef,” aldus de oefenmeester van de Tukkers. In de eerste 10 minuten liet Vroomshoopse Boys zich, met de harde wind in de rug, veelvuldig voor het doel van de thuisclub zien maar Berkum sloeg direct daarna effectief terug. Via Ruud Wellenberg ging de bal naar Jaouad Akloud, die William Potkamp met een fraaie steekpass in positie bracht. De Zwolse rechterspits maakte dat keurig af en bracht na minder dan een kwartier de stand op 1-0.

Lees verder »

Be Quick solide in sobere stadsderby

Zwolle- Be Quick is zaterdagmiddag gemakkelijk overeind gebleven in de stadsderby tegen SVI. De ploeg ging efficiënt met de kansen om en zag zichzelf nauwelijks bedreigd aan het Stadionplein. Door uitglijders van RDC en IJVV liep de ploeg opnieuw verder weg.

Met een zonnetje en een ietwat gure wind beginnen Be Quick en SVI zaterdagmiddag aan de wedstrijd. Het belang voor beide teams is duidelijk. De thuisploeg wil promoveren naar de eerste klasse, de bezoekers daarentegen willen volgend jaar niet acteren in de derde klasse. Het verschil op de ranglijst is echter ook terug te zien in het veld. Zonder groots te spelen blijft Be Quick makkelijk overeind. Als het aanvallend even niet loopt dan kan de ploeg altijd terugvallen op een oerdegelijke verdediging. Dat gebeurt zaterdagmiddag ook. Verdediger Karwan Mehrabi: "Sommige wedstrijden moeten zo gewonnen worden. Voetballend was het niet altijd even goed, maar achterin stond het weer goed." Het eerste half uur komt Be Quick nauwelijks tot kansrijke situaties, maar SVI lijkt een handje te helpen als het de bal slecht uitverdedigt. De inzet van Michel Klink verdwijnt echter in de ballenvanger (31e minuut).

Lees verder »

WVF verliest onverdiend door dubieuze strafschop

Zwolle – Dat WVF niet het lachertje van de hoofdklasse is, heeft de ploeg in de vorige wedstrijd tegen koploper DVS’33 laten zien. Vanmiddag was het gerenommeerde ACV uit Assen te gast op sportpark de Weide Steen en wederom deed WVF van zich spreken. Voetballend was de ploeg uit Westenholte zeker gelijkwaardig en ook gelet op het aantal kansen deed het niks onder voor de bezoekers. Dat de nederlaag tot stand kwam door een wel heel makkelijk gegeven strafschop 10 minuten voor tijd, was dan ook extra zuur voor de verder prima spelende ploeg van trainer Freddy Smit.

In de eerste helft stond WVF organisatorisch goed. Verdedigend gaf het weinig weg en voorin werd het af en toe gevaarlijk via Ohzan Kardag en Muhittin Yükselen . Beide spitsen hielden de verdediging van ACV goed bezig, waardoor ACV niet echt aanvallend durfde te spelen. Bovendien stond de verdediging van WVF als een huis en gaf het weinig kansen weg. Mike te Wiele keepte attent, had een aantal prima reddingen en zorgde met een paar snelle en verre uittrappen voor gevaar, waarvan Ohzan Kardag helaas tot twee keer toe net niet van kon profiteren. Vlak voor rust was het even schrikken toen Mike te Wiele zijn knie verdraaide na een luchtduel met Richard Mulder, maar na een minutenlange lange behandeling kon hij gelukkig toch verder spelen. In blessuretijd van de eerste helft was er nog een forse overtreding van Robin Mulder op Richard Bouwmeester, waarbij eerstgenoemde blij mocht zijn dat scheidsrechter van der Vrande coulant was en dit slechts met geel bestrafte, waar rood op zijn plaats was geweest en ACV de tweede helft gewoon met elf man aan de aftrap kon beginnen. In deze tweede helft werd er door beide ploegen wat meer aanvallend gespeeld. Ook ging het tempo omhoog. Bij WVF werd Kristian Bril gewisseld voor bas Bouwhuis. Hierdoor werd Ohzan Kardag rechterspits en werd de spitspositie ingenomen door Muhittin Yükselen. Deze omzettingen deed de ploeg goed want het werd direct gevaarlijk na rust.

 

Lees verder »

Man mishandelt medewerkers café in Assendorp

Zwolle – In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 februari heeft de politie rond 04.00 uur een 32-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van het ernstig mishandelen van een 35-jarige plaatsgenoot op het Assendorperplein in Zwolle.

politie_logo_4.jpg 

De politie werd rond 03.45 uur gebeld over de mishandeling. De dader zou door medewerkers van een horecagelegenheid aan het plein dringend verzocht zijn te vertrekken, waarna hij één van de medewerkers ernstig mishandelde. Ook zou hij twee andere medewerkers bij de keel hebben gegrepen en/of geslagen hebben. Op basis van het verstrekte signalement kon de verdachte even later op de Sassenstraat worden aangehouden door de politie. De medewerker die het ernstigst toegetakeld was bleek in zijn gezicht te zijn geslagen en tegen zijn benen te zijn geschopt. Hij hield er verwondingen in zijn gezicht en een beenbreuk aan over. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Klaverjassen voor seizoenskaart PEC Zwolle

Zwolle – Vrijdag 6 maart is er weer klaverjassen in het supporterscafé van PEC Zwolle. De kaarten worden vrijdagavond om 20.00 uur geschud. De inlegkosten bedragen slechts 1 euro. Er zijn mooie vleesschotels te winnen.

Vorige maand was het een groot succes, en de supportersclub hoopt dat aankomende vrijdag net zo gezellig wordt. Elke eerste vrijdag van de maand is iedereen van harte welkom te klaverjassen in het Supporterscafé. Tussendoor worden er hapjes geserveerd. De top vier van elke avond ontvangt een goedgevulde vleesschotel. Degene die over het hele seizoen het best gekaart heeft wint een seizoenkaart voor PEC Zwolle voor het voetbalseizoen 2015/2016 op de Marten Eibrink tribune.

JazzArt Orchestra bestaat 10 jaar

Zwolle – Het JazzArt Orchestra bestaat 10 jaar en dat wordt, hoe kan het ook anders, gevierd met een concert in thuisstad Zwolle. Samen met vocalist Humphrey Campbell brengt het orkest ondermeer een ode aan de ‘Godfather of vocal jazz’, Nat King Cole, maar er is meer.

 

jazzart_orchestra.jpg 

 

Hoewel het exact 50 jaar geleden is dat icoon Nat King Cole, ook wel de Michael Jackson van de jaren 50 genoemd, overleed, is zijn muziek nog steeds een inspiratie voor velen. Meer dan 1 miljoen likes op Facebook getuigen daarvan. Verschillende aan het orkest verbonden arrangeurs schreven nieuwe arrangementen op bestaande Nat King Cole klassiekers. Humphrey Campbell, zelf een groot bewonderaar van Nat King Cole, komt samen met zijn broers zingen, maar ook vertellen over Nat, die overigens minstens zo beroemd was vanwege zijn talent als pianist. Campbell werkte jarenlang als musicus en producent met talloze Nederlandse artiesten zoals Ruth Jacott, Rob de Nijs en Paul de Leeuw.

Lees verder »

40-jarig jubileum Rugby Club Zwolle

Zwolle – Dit seizoen bestaat Rugby Club Zwolle 40 jaar. Na vele omzwervingen bij de diverse clubs heeft de club in 2007 een eigen stek gekregen op Sportpark Marslanden.

schermafbeelding_2015-02-28_om_09.33.41.png 

Door die omzwervingen is er helaas veel geschiedenis van de club door verhuizingen verloren gegaan. Zo ook vele adres gegevens. Zaterdag 30 mei wil RC Zwolle het 40-jarig jubileum vieren met de leden en oude contacten van de club. RC Zwolle vraagt iedereen of ze nog (recent gecontroleerde) namen/adressen/email adressen van oud spelers hebben. Die mogen per e-mail gestuurd worden naar de jubileum commissie via info@rugbyzwolle.nl.

Het weer: bewolkt en in de avond buien

Zwolle – Zaterdag is het droog maar neemt in de loop van de dag de bewolking toe. In de avond volgen enkele buien met regen in onze regio. De wind is meest matig en komt uit zuidelijke richting, het wordt maximaal 8 graden.

27-02-2015_weerfoto_celestraat.jpg 

Celestraat 

Zondag krijgen we te maken met een krachtige wind uit zuidwestelijke richting, daarmee krijgen we van tijd tot tijd ook te maken met regenbuien. In de middag lijkt het weerbeeld iets te verbeteren waarbij er kans is op wat zonnige momenten. De maxima komen uit rond een graad of 10. Maandag wisselen zon en buien elkaar af, op enkele plaatsen kan daarbij een winterse bui vallen. Er staat een matige wind uit zuid- tot zuidwestelijke richting en het wordt 5 tot 7 graden.

OP-Oost versterkt concurrentiepositie

Zwolle – Op 26 februari hebben gedeputeerde Annemieke Traag van Gelderland en gedeputeerde Eddy van Hijum van Overijssel in Nijmegen het programma OP-Oost 2014-2020 gelanceerd. Met OP-Oost wil Oost-Nederland haar concurrentiepositie binnen Europa versterken en zich verder ontwikkelen als toonaangevende innovatieve Europese regio. OP-Oost is vooral bedoeld voor het MKB. 

 

op-oost.jpg

 

In OP-Oost zijn twee prioriteiten gesteld: versterking van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie en ondersteuning van de overgang naar een koolstofarme economie in alle bedrijfstakken. ICT, water, chemie en de creatieve en maakindustrie zijn daarbij sleuteltechnologieën. Vier gebieden staan centraal: High Tech Systemen en Materialen (HTSM), gezondheid (Health), Agrofood en Energie & Milieutechnologie (EMT). Voor OP-Oost heeft de Europese Unie 100 miljoen beschikbaar gesteld en het Rijk 18 miljoen. Beide provincies  dragen 47 miljoen bij.

 

Lees verder »

Praat mee tijdens Plattelandsdebat

Zwolle – Op dinsdag 10 maart 2015 organiseert Stimuland van 19.30 tot 22.00 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle een debat met Overijsselse politici over sociaal ondernemerschap, lokaal en regionaal ondernemen met natuur, zorg, landbouw en energie. Tijdens het debat gaan de politici met aanwezige inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in gesprek over de toekomst van het Overijsselse platteland.

Aan de hand van korte columns en casussen uit de praktijk, worden de aanwezige politici uitgedaagd hun visie op plattelandsvraagstukken te geven. Visie en praktijk komen in het debat bij elkaar. Standpunten van politieke partijen over plattelandsonderwerpen worden voor u helder. Tegelijkertijd biedt het debat de politieke partijen inspiratie en inhoud voor toekomstig beleid. Vragen die tijdens het debat aan bod komen, zijn onder andere:
• Zijn burgerinitiatieven de nieuwe motor van de economie op het platteland?
• Grootschalige landbouw: willen we dat en past dit bij de opgave EHS en Natura 2000?
• Wie gaat zorgen voor de doorbraak in duurzame energie?
• Hoe te ondernemen met (leegstaand) maatschappelijk en particulier vastgoed?

Lees verder »