Weeshuisprijs voor zeeverkenners

Zwolle – Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 30 mei is de Weeshuisprijs 2014 uitgereikt aan Christofoor Zeeverkenners. De prijs bedraagt € 2.500 en is overhandigd in de vorm van een cheque. Christofoor heeft aangegeven het bedrag te willen bestemmen binnen hun snelgroeiende jongste speltak ‘de Dolfijnen’ voor de reparatie van hun motorbootje en de reparatie en eventueel vervanging van een aantal Optimistjes.

weeshuisprijs.jpg 

Stichting Het Hervormd Weeshuis reikt eens in de twee jaar de Weeshuisprijs uit aan een innovatief project of een stichting dan wel vereniging die zich heeft bewezen. Uit de 126 aanvragen die in 2013/2014 zijn gehonoreerd heeft het bestuur van het Weeshuis er 11 genomineerd. Met een score van ruim 31% is de prijs toegekend aan Christofoor Zeeverkenners.
Als argumenten hiervoor werden aangedragen: dat de vrijwilligers zich iedere week weer inzetten en zorgen voor creatieve en educatieve programma’s voor de kinderen, derhalve goed jeugdwerk; houden eigen acties en vragen bescheiden bedragen om de vloot voortdurend te vernieuwen. Daarbij wordt het doorzettingsvermogen gewaardeerd om motorboot ‘Druppie’ weer in de vaart te krijgen, wat helaas niet is gelukt, maar waar wel een goed alternatief voor is gevonden en dat nu met veel zelfwerkzaamheid wordt gerealiseerd".

Zaalvoetbalvereniging zoekt nieuwe leden

Zwolle – Vorig jaar is zaalvoetbalvereniging Exstudiantes Zwolle van start gegaan. Met twee teams hebben ze afgelopen jaar gestreden in de regionale KNVB competitie. Het eerste seizoen was een groot succes. Zowel op sportief vlak als gezelligheid was het van hoog niveau. Dit smaakt naar meer.

De zaalvoetbalvereniging is druk bezig voor het volgende seizoen. De ambities zijn groot. Ze willen de club dit jaar met minimaal twee teams doen groeien. Daarnaast zal Exstudiantes volgend jaar als enige club in Zwolle met regelmaat trainingen gaat verzorgen voor de leden. Zoals de clubnaam al doet vermoeden is de club bedoeld voor alumni (afgestudeerden). In de praktijk let de vereniging daar niet zo op. Je hoeft niet beslist een diploma te hebben, als je je maar kunt identificeren met de vereniging, die gericht is op sportieve inzet, gezelligheid en gezond verstand. Op 12 juni a.s. is er een Open Training voor geïnteresseerden.

Gezellig druk op Parkpret in Park Eekhout

Zwolle – In park Eekhout, heeft zondag het jaarlijks terugkerend evenement Parkpret plaatsgevonden. Er was weer van alles te beleven voor jong en oud. Muziek, theater, kunst, dans, schminken, jeugdcircus, graffiti en meer.

31-5-15-28.jpg

Rond 12.00 uur heeft wethouder Jan Brink van Cultuur de opening verzorgd. Parkpret heeft door de jaren heen een aantal terugkerende succesvolle acts, waaronder het pony rijden, Jonge Vuurvogel, Jeugdcircus Pavarini, Strijkorkest Benjamin, schminken met Colourful kids, de klimwand van Yosemite, Tango Alegria en graffiti voor kinderen. Nieuw dit jaar waren onder andere een theatervoorstelling van Deltionstudenten Artiest in samenwerking met Dans- en Salonorkest Decadentia, bloemenregens maken met Natuurmonumenten en meerdere verrassende acts vanuit de Week van de Amateurkunst. Ondanks het wat tegenvallende weer werd het park druk bezocht, en was het een gezellig gebeuren.

31-5-15-9.jpg

31-5-15-16.jpg

31-5-15-50.jpg

Meer foto’s via lees verder…

Lees verder »

Medailleregen voor Tabonon Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 30 mei 2015 was het een drukke dag voor vechtsportschool Tabonon uit Zwolle. Overdag deden maar liefst acht leden mee aan de tweede wedstrijddag van het NK grappling in Wijk bij Duurstede. Aan het einde van de middag mocht er een selectie afreizen naar Amstelveen, waar Bas Bijlstra een MMA partij vocht in de RINGS Amateur League. 

bas_nieuwegein.jpg 

Het NK grappling bestaat uit drie wedstrijddagen, degene met de beste resultaten over alle drie de dagen wordt Nederlands Kampioen. Er wordt gevochten in verschillende gewichtsklassen voor zowel beginners als gevorderden. Gezien het feit dat iedere toernooidag zo’n 240 deelnemers heeft, kun je stellen dat grappling een erg populaire tak van sport is. Grappling wordt gezien als het technische aspect binnen de gemengde vechtsport. Deelnemers hebben veelal een verschillende achtergrond zoals judo, worstelen, Braziliaanse jiu jitsu of MMA. Het gevecht begint staand. Er mag gebruik gemaakt wordt van verschillende gooi en worp technieken om je tegenstander naar de grond te krijgen. Het doel is om je tegenstander te laten afkloppen via een overstrekking of een verwurging. Er wordt dus niet geschopt of geslagen.

Lees verder »

SP en Young & United in actie tegen jeugdloon

Zwolle – Maandagavond zullen ROOD, jong in de SP, en de FNV-organisatie Young & United actie voeren tegen het bestaan van het jeugdloon, waarmee jongeren voor hetzelfde werk slechts de helft betaald krijgen. Ze zullen daarom een half biertje bestellen, omdat dat alles is dat jongeren kunnen betalen. 
Young & United strijdt voor een volwassen minimumloon vanaf 18 jaar. Door het bestaan van het -veel lagere- jeugdloon kunnen jongeren, ook als ze fulltime werken, niet leven van hun inkomsten. Ze doen daarbij hetzelfde werk als oudere collega’s, maar krijgen daar veel minder voor betaald. ROOD steunt de actie van Young & United en heeft hiervoor in Zwolle een actiegroep helpen oprichten. Op maandagavond vanaf 19.30 komen de jongeren bijeen in de 4 jaargetijden aan de Melkmarkt, om door het bestellen van een half biertje te protesteren tegen het jeugdloon, omdat zij volgens de SP de helft betaald krijgen voor hun werk.

Lees verder »

WijkFestival Holtenbroek met zon en gezelligheid

Zwolle – Een multicultureel festival vóór de wijk, in de wijk, mét de wijk en door de wijk. Met ’s morgens een rommelmarkt en ’s middags een podium met muziek, zang, dans en een DJ, met veel mogelijkheden tot lekker eten.

wijkfeest_2015_2015_05_30_4651.jpg 

Op het terrein naast het wijkcentrum Holtenbroek organiseerde de Wijkorganisatie Holtenbroek NU in samenwerking met gemeente, SWZ, Deltion College, Travers en het winkelcentrum Holtenbroek het WijkFestival. Het weer was beter dan verwacht,  het werd dan ook een gezellig druk festival.

wijkfeest_2015_2015_05_30_4671.jpg

wijkfeest_2015_2015_05_30_4660.jpg

wijkfeest_2015_2015_05_30_4701.jpg

 

Lees verder »

Politie zoekt gekleurde inbreker’s

Zwolle – De politie in Zwolle is op zoek naar een (of meerdere) inbreker(s) die vermoedelijk onder de verf zit(ten). In de avond/nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei werd ingebroken bij een kinderdagverblijf aan de Van Karnebeekstraat. Vermoedelijk heeft de inbraak ergens tussen 21.00 en 01.45 uur plaatsgevonden.

politienieuws_logo.jpg 

In het pand werden grote vernielingen gepleegd. Zo werden er grote hoeveelheden verf door de ruimtes gesmeerd en werd inventaris vernield. Ook werden er kranen opengezet waardoor er veel waterschade ontstond (een plafond kwam naar beneden). De politie vermoedt dat de dader(s) van deze inbraak onder de verf moet(en) hebben gezeten. Dit kan mensen zijn opgevallen. Ook andere getuigen worden dringend opgeroepen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Vechtersbaas (17) aangehouden in centrum

Zwolle – Een 17-jarige Zwollenaar werd op zondagochtend 31 mei aangehouden op het Grote Kerkplein.

De jongen wordt er van verdacht een 23-jarige inwoner van Rijssen te hebben mishandeld. Deze liep hierbij een gebroken neus op. Naar de aanleiding voor de mishandeling wordt nader onderzoek gedaan. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Winkeldief verzet zich bij aanhouding

Zwolle – Een 18-jarige inwoner van Drachten werd op zaterdagavond 30 maart aangehouden in een supermarkt aan de Vechtstraat.

Politie Handboeien.jpg 

De man probeerde een fles drank te stelen maar werd hierop aangesproken door een beveiliger. Toen deze de verdachte wilde aanhouden, ging deze in verzet. Uiteindelijk werd de man alsnog aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Drugs aangetroffen bij bezoekers dance-event

Zwolle – Bij een dance-event in park Wezenlanden werden op zaterdagmiddag 30 mei acht personen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. De verdachten, variërend van 18 tot 30 jaar, komen uit Kelmis, Zevenaar, Oldebroek, Schiedam, Emmen, Harkema, Steenwijk, Wezep.

politienieuws_logo.jpg 

Er werden 61 XTC pillen, GHB, Speed en meerdere wikkels met vermoedelijk cocaïne in beslag genomen. Tegen alle aangehouden verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. De drugs werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

De Gerenweide neemt afscheid van Nel

Zwolle – Dierenweide De Gerenweide in Zwolle-Zuid nam zaterdagmiddag afscheid van vrijwilligster Nel van der Kraan. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Schaapscheerfeest. Nel was sinds de oprichting van De Gerenweide in 1982 actief in en rondom deze buurtweide in Zuid. Maar gaat nu (helaas) verhuizen naar Berkum.

30-05-2015__nel_vd_kraan_33_jaar_bij_dierenweide_gerenbroek_05.jpg

Nel was een vrijwilligster waar De Gerenweide 33 jaar op kon bouwen. Draaide mee in de dagelijkse verzorging van de dieren, waar zij bij het stallen van de dieren een belangrijke rol had bij de opvoeding van de jonge kippen. Vele generaties zijn door Nel ’s avonds in het kippenhok op stok gezet, een kunstje dat kippen van nature niet machtig zijn. Daarnaast was Nel ook altijd van de partij bij de organisatie van de Schaapscheerfeesten. Niet alleen als begeleider bij jeugdactiviteiten, maar vooral ook als EHBO-er ingeval van ongelukjes. Met een pleister van Nel en een aai over de bol konden de pechvogels meestal weer vrolijk door met feesten.

30-05-2015__nel_vd_kraan_33_jaar_bij_dierenweide_gerenbroek_02.jpg

30-05-2015__nel_vd_kraan_33_jaar_bij_dierenweide_gerenbroek_04.jpg

30-05-2015__nel_vd_kraan_33_jaar_bij_dierenweide_gerenbroek_01.jpg

Lees verder »

MegaBase Zwolle 2015

Zwoll – Zaterdag 30 mei was het eindelijk zover: Megabase​ presents: Digital Punk​ – #Unleashed OUTDOOR! Met duizenden unleashed liefhebbers deden ze de stad Zwolle opnieuw op haar grondvesten schudden!

mb_15-109.jpg 

Het werd een heerlijk feestje en het weer was prima. Veel jongeren, maar ook hoog bejaarden met rollator. Het wordt door de bezoekers zeer gewaardeerd dat ze er zijn. Ze krijgen drinken en iedereen wil met haar op de foto! Wanneer je last hebt van geluid doe je gewoon mee! Prachtig!

mb_15-115.jpg

mb_15-225.jpg

mb_15-238.jpg

Meer foto’s via lees verder…

Lees verder »