PEC Zwolle start oefenserie met negenklapper

Zwolle – Met onder anderen proefspelers Emmanuel Mbende (Borussia Dortmund) en Dalvin Havertong (Sparta Rotterdam) aan de start, begon PEC Zwolle aan de eerste oefenwedstrijd tegen s.v. Hatto-Heim. Nadat de stadsomroeper zijn zegje had gedaan, begon Zwolle al vlot met scoren. Stef Nijland wist de eerste treffer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor zijn rekening te nemen, waarna Jesper Drost al na zes minuten voor de 0-2 tekende. Hatto-Heim kwam even op adem, maar na een kwartier tekende Wouter Marinus al voor de 0-3. Het restant van de eerste helft wist Zwolle nog eens tweemaal te scoren. Wederom waren Nijland en Drost trefzeker.

Zoals vooraf al besloten was, startten de Zwollenaren de tweede helft met elf andere spelers. Onder hen spits Lars Veldwijk en ook Giovanni Gravenbeek, die zijn conditie op peil houdt bij zijn oude club, was te bewonderen in het nieuwe groene uittenue, mét zijn vertrouwde rugnummer 38. Veldwijk scoorde na een klein kwartier zijn eerste goal in het Zwolse shirt. Nadat Mustafa Saymak in het Hattemse strafschopgebied onreglementair naar de grond was gewerkt, pakte de huurling het cadeautje vanaf de strafschopstip dankbaar uit. Ben Rienstra was niet veel later alert bij een afvallende bal en zette daarmee de 0-7 op het scorebord. Mustafa Saymak en Sheraldo Becker scoorden in het laatse kwartier respectievelijk de 0-8 en 0-9. Tot een tiende goal kwam het niet, mede doordat PEC Zwolle slordig omging met de geboden ruimte en kansen. Zo stuitte Saymak na een vrije doortocht op de goalie van Hatto Heim en raakte Becker de paal. Ook een eretreffer voor de gastvrije thuisclub zat er niet in.

Lees verder »

Meisje verdronken in Wijthmenerplas

Zwolle – Dinsdag 30 juni, aan het einde van de middag, is in de Wijthmenerplas bij Zwolle een 10-jarig meisje te water geraakt en overleden. Ze is in het diepere gedeelte verdronken. Dat meldt de politie dinsdag, die uitgaat van een noodlottig ongeval.

30-06-2015_verdrinkingwplas1.jpg 

De hulpdiensten waren voor dit incident groots uitgerukt naar de recreatieplas. Ondanks de grote inzet, waaronder de traumahelicopter, is het meisje overleden. De politie verzocht de andere badgasten te vertrekken. Dit had mede te maken met de komst van de traumahelicopter, deze heeft ruimte nodig om te kunnen landen. Voor de mensen die getuigen waren op het moment van het incident werd slachtofferhulp georganiseerd.   

30-06-2015_verdrinkingwplas2.jpg 

Burgernetactie vermissing Schubertstraat

Zwolle – Vanaf dinsdagmiddag 16.30 uur wordt er een man vermist vanaf de Schubertstraat. Er is een Burgernetactie gestart.

Het betreft een blanke man, 1.70 m lang, grijs kort haar met een stoppelbaard. Een tenger postuur, draagt een spijkerbroek met witte schoenen, een grijs vest met een naamplaatje. De man heeft een hersenstoornis maar is niet gevaarlijk. Hij is te voet vertrokken. Heeft u deze man gezien bel dan 112.

UPDATE: Mede dankzij de Burgernetactie is de man inmiddels aangetroffen. 

80% beschikkingen huishoudelijke hulp verstuurd

Zwolle – In Zwolle ontvangen 3318 mensen huishoudelijke ondersteuning. Door overgang van de rijkstaken naar de gemeenten is, met al deze mensen een gesprek gevoerd. Ruim 80 procent van hen heeft inmiddels een nieuwe beschikking gekregen.

Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe Wmo van kracht. Onderdeel hiervan is de huishoudelijke ondersteuning. Voor inwoners die al voor 1 januari 2015 huishoudelijke ondersteuning kregen, geldt een maximale overgangstermijn van zes maanden tot uiterlijk 1 juli 2015. Ruim 80 procent heeft een gesprek gehad en is de beschikking verstuurd.

Lees verder »

Maatschappelijk werk op school spilfunctie

Zwolle – Maatschappelijk werkers op de Zwolse scholen vervullen een belangrijke rol bij het voorkomen van problemen in de ontwikkeling en vorming van jongeren. Die conclusie wordt getrokken in de evaluatie van uitgevoerde pilots Netwerk Jeugd en Gezin. De spilfunctie van het schoolmaatschappelijk werk wordt daarom versterkt door de inzet op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs te vergroten.

Kinderen en ouders kunnen beter en sneller hun probleem onder de aandacht brengen, binnen en buiten de school wordt ondersteuning snel afgestemd, scholen zelf kunnen (met ondersteuning) een veilig pedagogisch klimaat beter organiseren en knelpunten bij leerlingen worden eerder op maat worden aangepakt. Daardoor wordt in een later stadium een onnodig beroep op zwaardere jeugdhulp voorkomen.

Lees verder »

Eerste JobGroup certificaten uitgereikt

Zwolle – Op maandag 29 juni ontvingen de eerste Zwolse werkzoekenden hun JobGroup-certificaat. Gedurende zeven weken hebben zij deelgenomen aan de eerste JobGroup van Stichting Voor Elkaar Zwolle. JobGroups hebben als doel om werkzoekenden door middel van hun eigen kracht en motivatie een stap dichter bij de arbeidsmarkt te brengen.

Bij JobGroups ontdekken Zwolse werkzoekenden samen wat hun krachten en valkuilen zijn en wat ze diep van binnen zoeken in een baan. Ook komen allerlei praktische onderwerpen rond het sollicitatieproces aan de orde. JobGroup-leider Gertjan van Driel: "Je merkt dat werkzoekenden echt gebaat zijn bij de JobGroup. Zo vertelde een van de deelnemers me dat het elkaar motiveren voor haar belangrijk was en dat het haar de spirit gaf om positief door te gaan in het vinden van een baan. En een ander, dat het meedoen aan de JobGroup hem had geholpen bij het beter bepalen van zijn eigen richting."

Lees verder »

Ruim 300 extra fietsparkeerplekken

Zwolle – Er komen 342 extra fietsparkeerplekken in de stad. In de Pletterstraat worden 102 extra plekken gecreëerd om de fiets te stallen. Aan de Oosterlaan wordt de enkele fietsenstalling vervangen voor etagerekken waarmee er 240 extra fietsparkeerplekken worden toegevoegd.

pletterstraat1.jpg

In de Pletterstraat wordt veel gebruik gemaakt van de huidige 72 fietsparkeerplekken. De capaciteit schiet te kort en bovendien werkt de huidige stalling een barrière op voor voetgangers vanachter de Diezerpoortenplas. In de Pletterstraat worden fietsvakken met nietjes aangelegd, waardoor er voor 174 fietsen een parkeerplek is. Daarnaast worden er ook bankjes geplaatst om bezoekers een zitmogelijkheid te bieden en om stallen van fietsen buiten de vakken tegen te gaan.Om de extra fietsen te kunnen stallen wordt de rijbaan versmald. Door het invoeren van een stopverbod aan de zijde van de stadsmuur blijft de parkeergarage bereikbaar en wordt de verkeerssituatie overzichtelijker. Laden en lossen blijft mogelijk. De werkzaamheden worden in het voorjaar van 2016 uitgevoerd.

pletterstraat2.jpg

Lees verder »

Cibap talenten exposeren in Het Langhuis

Zwolle – Excellente Cibap studenten exposeren hun eindexamenwerk in Het Langhuis in de Zwolse binnenstad. De wethouder van Cultuur opende maandag de expositie in het bijzijn van de studenten en hun ouders. Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur van het Cibap reikte aan de wethouder het eerste exemplaar uit van het jaarboek 2015. In de prachtige entourage van de expositieruimte in de Zwolse binnenstad komen de kunstwerken uitstekend tot hun recht.

cibap_langhuis.jpg

Van iedere opleidingsrichting werden 3 studenten genomineerd voor de titel Cibap talent 2015. Maandag werden de talenten per opleiding bekend gemaakt. Er waren lovende woorden van de vakdocenten over de prestaties van de talenten. Voor de studenten is het een geweldige kans om aan een breder publiek hun visitekaartje af te geven. De expositie in Het Langhuis, Goudsteeg 8, is voor publiek toegankelijk van 1 t/m 8 juli op woensdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur.

Rijbewijs ingevorderd van bromfietser

Zwolle – Van een 20-jarige bromfietser uit Zwolle is dinsdagmorgenvroeg 30 juni het rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed.

Bij zijn controle op de Nieuwe Markt bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau scoorde 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lars Veldwijk op huurbasis naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle huurt Lars Veldwijk het komende voetbaljaar voor één seizoen van Nottingham Forest FC. De club heeft daarnaast een optie tot koop bedongen. De spits, die al enkele dagen met de hoofdselectie meetrainde, kwam eerder uit voor SBV Excelsior, FC Dordrecht, FC Utrecht en FC Volendam.

Gedurende zijn periode bij SBV Excelsior werd Veldwijk topscorer van de Jupiler League. Technisch directeur Gerard Nijkamp is opgetogen over de komst van Veldwijk: ,,Vorig seizoen hadden we al bij hem geïnformeerd, maar toen stond hij op het punt om naar Nottingham Forest FC te gaan. Hij is absoluut een meerwaarde voor onze selectie en past goed bij het spel dat wij met PEC Zwolle willen spelen. We zijn blij dat het is gelukt om Lars naar Zwolle te halen."

Het weer: het begin van tropische dagen

Zwolle – Dinsdag krijgen we na dagen met bewolking en af en toe een bui nu een hoofdrol voor de zon. Ook in de avond blijft het nog lang aangenaam buiten. Het wordt overdag ongeveer 26 graden bij een zwakke oost- tot noordoostelijke wind.

29-06-2015_weerfoto__vondelkade.jpg

Vondelkade 

Woensdag volgt er wederom een zonnige en droge dag. Er is geen bewolking en dat levert een strakke blauwe lucht op. De wind is zwak tot matige en komt uit het oosten, het kwik komt met waarden tegen de 30 graden nog iets hoger uit. Donderdag is het weerbeeld in grote lijnen het zelfde als voorgaande dagen, echter lopen de maxima op richting 34 graden in onze regio. De wind is zwak tot matig, kracht 1 tot 3, uit zuidoostelijke richting.

Opening comfortroute Berkum

Zwolle – Eind maart van het jaar 2012 diende Stichting Samen Berkum bij de gemeente een subsidieverzoek in met betrekking tot de aanleg van een ‘comfortroute’ in de wijk Berkum. Een veilige en comfortabele looproutes langs algemene voorzieningen in de wijk, zodat ouderen en de minder valide bewoners in staat zijn op een veilige manier hun boodschappen te doen en mee te kunnen doen aan sociale activiteiten.

Dit subsidieverzoek werd toegekend door de gemeente Zwolle en provincie Overijssel, en eind van het jaar 2012 kon Samen Berkum starten met de uitvoering van dit project. April 2013 zijn drie te verbeteren looproute vastgesteld. Alle drie waren dit belangrijke looproutes, die het meest gebruikt worden door alle bewoners looproutes van en naar het winkelcentrum, naar Stichting Berkumstede, naar de Weijenbelt, naar het Prunuspark van Frion, inclusief belangrijke bushaltes en de kerken (w.o. de Hoofdhof). Deze routes werden d.m.v. een kaartje bekendgemaakt in de wijk en vervolgens kregen relevante partijen en de bewoners gelegenheid hierop hun opmerkingen en/of aanvullingen te maken.

Lees verder »