Nieuwe hoofdsponsor voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle maakte vrijdagmiddag de naam de nieuwe hoofdsponsor bekend. Het komend voetbalseizoen zal de naam Molecaten op de shirts prijken. De voormalig rugsponsor is het komende seizoen dan ook zichtbaar op de voorkant van zowel het thuis- als uittenue.  Na deze jaargang heeft Molecaten de ambitie nog drie jaar zichtbaar te blijven op de shirts van PEC Zwolle, maar dan weer op de achterzijde.

PEC Zwolle nam 1 juli afscheid van hoofdsponsor Trustbrix/Compello. Dit ondanks een sponsorovereenkomst die tot en met het einde van het seizoen 2015-2016 zou lopen. Moeilijke marktomstandigheden waren de oorzaak voor de breuk. Desalniettemin mag PEC Zwolle ook het komend voetbaljaar nog rekenen een substantiële sponsorbijdrage van Compello. Tim Slager van Molecaten: ,,Al drie jaar prijkt onze pauw trots op de achterzijde van de PEC Zwolle-shirts. Dat waren zowel voor Molecaten als voor PEC Zwolle mooie jaren. Wij vinden het daarvanuit niet meer dan logisch dat wij elkaar komend seizoen helpen om er weer een prachtig jaar van te maken. Omdat wij als familiebedrijf geloven in continuïteit op de lange termijn past onze toezegging voor meerdere jaren hier helemaal bij.” Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle: ,,We zijn erg blij met de keuze van Molecaten om het komend seizoen te prijken op de voorkant van het shirt. Met Molecaten hebben wij een shirtsponsor aan ons gebonden, die een landelijke uitstraling heeft. Tevens is het een partij die ons al enkele seizoenen trouw is als sponsor. Het doet me deugd dat het sponsorschap van Molecaten nu is gepromoveerd naar de voorkant van het shirt.”

Motorrijder gewond na aanrijding op Middelweg

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de kruising Middelweg / Bachlaan is een 44-jarige motorrijder uit Zwolle gewond geraakt. Hij was slecht aanspreekbaar en werd met vermoedelijk een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

motor_middelweg.jpeg 

Het slachtoffer reed vanuit de richting Stadshagen over de Middelweg (voorrangsweg). Op de kruising met de Bachlaan kreeg hij geen voorrang van een van rechts de Middelweg opdraaiende 25-jarige automobilist uit Zwolle, die hem niet had gezien. De motorrijder ging onderuit en botste tegen de auto van de Zwollenaar. Naar het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.

Succes voor Landstede Vakantieschool

Zwolle – In juli waren er al 37 deelnemers aan de Landstede Vakantieschool. Vanaf maandag 3 augustus zullen opnieuw 39 leerlingen, studenten en volwassenen een ‘stoomcursus’ volgen om hun niveau in Nederlands, Engels en/of rekenen op te halen.

 

In twee weken tijd wordt hun kennis van deze vakken opgefrist of bijgespijkerd op Doepark Nooterhof in Zwolle. “Ter vergelijking: vorige zomer hadden we in totaal 28 deelnemers, nu 76, dus de belangstelling groeit. De deelnemers van juli waren erg tevreden en hebben grote stappen kunnen maken,” aldus coördinator Birgitta Hogendoorn. De Landstede Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, mbo-studenten en andere belangstellenden die hun niveau van het Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. Ook studenten en volwassenen voor wie Nederlands niet de moedertaal is, hebben baat bij deze extra lessen. Landstede is de enige mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid aanbiedt.

Lees verder »

Het weer: de zon komt eraan

Zwolle – Vrijdag schuift er een hogedrukgebied over onze regio, hierdoor is het droog en schijnt de zon van tijd tot tijd maar ontstaan er ook stapelwolken die voor afwisseling zorgen. In de avond is de bewolking opgelost en is het nog enige tijd zonnig. De wind is zwak van kracht, kracht 1 á 2, uit noordwestelijke richting. Het wordt zo’n 18 graden.

30-07-2015_weerfoto__huygensstraat.jpg

Huygenstraat 

Zaterdag profiteren we van een hogedrukgebied en daardoor ziet het weerbeeld er zonnig uit. Neerslag wordt er niet verwacht en is weinig tot geen bewolking. Er staat een zwakke wind uit west- tot noordwestelijke richting en de temperaturen overdag komen uit rond 22 graden. Zondag blijft het droog en heeft de zon de hoofdrol. Het wordt nog wat warmer en we gaan richting de 25 graden, de wind is zwak van kracht en komt uit zuidwestelijke richting.

Support voor zondagsopenstelling supermarkten

Zwolle – Zwollenaar Gerrit-Jan Mondria wil alle supermarkten open zien op zondag, en geeft dit gestalte door het organiseren van een PETITIE. Dat idee wordt in Zwolle met open armen ontvangen. Binnen 24 uur had hij de gewenste 500 handtekeningen binnen. Donderdag steeg het aantal medestanders tot ver boven de 1.000. Het zal nu een plekje krijgen op de agenda van de Zwolse gemeenteraad. In de gemeente Zwolle krijgen maximaal 8 supermarkten een vergunning om te openen op zondag.  

zondagopenstelling.jpg

Mondria: "Zoals de meesten nu wel weten is de openstelling van de supermarkten een succes, bij sommige supermarkten is het net een attractiepark vlak voor openingstijd qua mensen die staan te wachten 
en op Twitter is elke zondag wel te lezen hoe druk het is." Op Twitter kreeg Mondria bijval van enkele gemeenteraadsleden. Met name van de zijde van D66 Zwolle kon hij rekenen op een aantal retweets, waaronder wethouder Jan Brink. Mondria hoopt op nog veel meer handtekeningen voor de petitie.

Grote namen naar Manuscripta Zwolle

Zwolle – De eerste namen voor het reizende boekenfestival Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen begin september, zijn bekend. Naast de auteur van Goede mensen, de Israëlische Nir Baram, en de Duitse Jenny Erpenbeck, bekend van Een handvol sneeuw, zijn onder meer vastgelegd: Mohammed Benzakour, Leo Blokhuis, Michel van Egmond, Angela Groothuizen, Kristien Hemmerechts, Arthur Japin, Matthijs van Nieuwkerk, Govert Schilling, Jan Siebelink, Ronald Snijders en Micha Wertheim.

Manuscripta strijkt zaterdag 5 september neer op het Stadsfestival Zwolle en is voor publiek gratis toegankelijk. De auteurs worden geïnterviewd op podia in en rondom het centrum van Zwolle, in de Stadsschouwburg Odeon, Boekhandel Waanders en Boekhandel Westerhof, Stadkamer en Rodetorenplein. Meer namen worden later bekendgemaakt en het volledige programma staat vanaf 1 augustus online op www.manuscripta.nl. Op diverse podia in de binnenstad van Zwolle treden overdag auteurs op, signeren zij en worden er boottochten gemaakt. Ook vindt op het Rodetorenplein de Schrijversmarkt plaats, ontmoeten bezoekers hun favoriete auteurs en worden de nieuwste boeken aangeboden. Daarnaast zijn er diverse activiteiten in de Zwolse boekwinkels en de openbare bibliotheek van Zwolle. Naast aandacht voor de nieuwste boeken wordt op Manuscripta voor de vijfde keer de Europese Literatuurprijs uitgereikt. Tevens wordt de Elspeet Boekverkoper van het Jaar bekendgemaakt.

Lees verder »

Gibbs en Hinz verlengen bij Landstede Basketbal

Zwolle – Landstede Basketbal is er in geslaagd om Grant Gibbs en Tyson Hinz voor een nieuw seizoen vast te leggen. De 26-jarige Amerikaan en de 23-jarige Canadees maakten het afgelopen seizoen al deel uit van de ploeg van coach Herman van den Belt en zijn het komende jaar dus opnieuw in actie te zien in Zwolle. "Wij zijn erg blij dat Grant en Tyson weer voor ons komen spelen", reageert Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

"Grant heeft met name in de play-offs een belangrijke rol gespeeld in ons team. En Tyson kan ook terug kijken op een prima seizoen", aldus Van Bergen. Als guard was Grant Gibbs het afgelopen seizoen goed voor gemiddeld zeven punten, drie rebounds en twee assists per wedstrijd. Voor zijn komst naar Zwolle kwam de 1 meter 96 lange guard/forward uit voor Creighton Bluejays. "Door zijn brede inzetbaarheid, zijn leiderschap en zijn kwaliteiten is Grant een welkome versterking", stelt Adriaan van Bergen, die ook positief terugkijkt op de bijdrage van Tyson Hinz in het afgelopen seizoen. De powerforward Tyson Hinz kwam in het shirt van Landstede Basketbal gemiddeld tot zo’n dertien punten en zeven rebounds per duel. De 2.01 meter lange aanvaller speelde eerder bij het Canadese Carleton Ravens.

Lees verder »

Zondag eerste training PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle – Aanstaande zondag begint PEC Zwolle Vrouwen de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 met de eerste training. Deze begint om 10.30 uur, is toegankelijk voor publiek en wordt afgewerkt in het IJsseldelta stadion. Ook staan er een tweetal oefenwedstrijden op de agenda. Eerst speelt de selectie van trainer Sebastiaan Borgardijn op 7 augustus om 19.30 uur tegen DOS Kampen B1. Een week later, op vrijdagavond 14 augustus, is om 19.30 uur Alcides B1 de tegestander. Beide duels worden afgewerkt in het IJsseldelta stadion en zijn voor publiek vrij toegankelijk.

Het trainingskamp in Turkije dat gepland stond op 9 augustus gaat niet door. De reden hiervoor is de politiek onrustige situatie in Turkije. Dit in combinatie met het geweld wat daar plaatsvindt, heeft de organisatie in Turkije samen met PEC Zwolle doen beslissen niet af te reizen. PEC Zwolle Vrouwen gaat nu op trainingskamp in het Gelderse Wolfheze.

Zwolse Zomerkermis pakt weer groots uit

Zwolle –  Ja hoor! Ook dit jaar is er Zomerkermis in Zwolle. Vanaf vrijdag 14 augustus kan iedereen tien dagen lang genieten van al het moois dat deze kermis te bieden heeft. De Zwolse binnenstad laat zich van zijn beste kant zien. Ruim veertig attracties staan verspreid op het Grote Kerkplein, de Luttekestraat, de Grote Markt, de Melkmarkt en het Rodetorenplein. Het mooie van de kermis is dat er voor iedereen iets te beleven valt; de kermis is er voor jong en oud! 

zomerkermis.jpg  

Gezelligheid en saamhorigheid ten voeten uit! Kinderen met stralende snoetjes, gillende tieners en genietende ouders en grootouders. Het is toch prachtig om te zien hoe kermis verbroedert.Veel vertrouwde attracties zijn ook nu weer van de partij. Wie een sensationele, spannende rit in een achtbaan wil kan terecht bij de Super Mouse, griezelfans gaan naar Das Omen en waaghalzen naar de Booster MaxXx. Ook de flitsende lampen van de immens populaire Break Dance zullen ’s avonds weer te zien zijn op het Grote Kerkplein. 

Lees verder »

Dubbel optreden bij Muziek in de Tent

Zwolle – Muziek in de Tent heeft op zondag 9 augustus een speciale editie gepland. Waar er gewoonlijk één artiest of band in de muziektent staat, zullen er nu twee optredens plaatsvinden. Arthur Adam en Lea Kliphuis zorgen dat het Assendorperplein gevuld wordt met prachtige singer-songwritermuziek. Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom.
De nuchtere Arthur Adam is muzikaal niet te stoppen. 

muziekindetent.jpg

Af en toe maakt hij een liedje dat in de buurt komt van pop, soms hoor je hem a capella, maar een mini-rockopera is hem ook niet vreemd. Toch is de grote lijn in zijn nummers wel de melancholische ondertoon die je tussen de instrumenten door hoort. Hij begeleidt zichzelf op gitaar, bas of toetsen. Zijn talent is goed te horen op zijn laatste album ‘Magic, Light’.

Lees verder »

Bloedproef na ongeval

Zwolle – Van een 65-jarige automobilist uit Hattem is donderdag 30 juli ’s ochtends vroeg een bloedproef afgenomen.

politienieuws.jpg

Op de Spoolderbergweg was hij betrokken bij een verkeersongeval. Hij kwam op de linker weghelft terecht en raakte de auto van een tegenligger en een wegwijzerbord. Bij hem werd alcoholgebruik vastgesteld. Omdat hij fysiek niet in staat was om een geslaagde blaastest af te leggen werd hem een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is over enkele weken bekend. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor diefstal telefoon

Zwolle – Een 18-jarige man uit Zwolle is donderdag 30 juli aangehouden voor diefstal van een telefoon.

Die had hij weggenomen in een uitgaansgelegenheid aan de Oude Vismarkt, terwijl de eigenaresse heel even van haar plaats was. Vrienden van haar gingen achter de man aan en kregen hem te pakken op de Pletterstraat. Zij droegen hem over aan de politie. De telefoon werd bij hem aangetroffen. In afwachting van zijn verhoor is de Zwollenaar ingesloten.