Herberggasten en studenten beleven BBQ

Zwolle – Lekker weer, prachtige muziek door Duo Echo en Anniek Sophie, heerlijk eten en leuk gezelschap van vrijwilligers van dak- en thuislozenopvang De Herberg en Hart voor Zwolle. Alles zat mee om met Herberggasten een gezellige BBQ te houden!

 

Hart voor Zwolle is een vrijwilligersnetwerk met als doel jongeren in verbinding te brengen met  kwetsbare mensen in Zwolle. In het verlengde van dit doel heeft Hart voor Zwolle samen met studenten van studentenvereniging Absens Carens een BBQ georganiseerd voor de Herberg. De belangrijkste succesfactor van de geslaagde BBQ was de ontmoeting tussen verschillende leefwerelden van onder meer studenten en Herberggasten.

Rebecca zamelt kleding in voor vluchtelingen

Zwolle – Hangt er winterkleding in je kast die je nooit meer draagt en zoek je een goed doel? Van 31 augustus t/m 10 september staan er bij het Servicebureau in gebouw D van ziekenhuis Isala containers waar je je kleding kunt achterlaten voor de zeshonderd vluchtelingen in Zwolle en omstreken. 

 

​Deze kledinginzamelingsactie is een initiatief van verpleegkundige Rebecca Hoekstra, die zij in samenwerking met Facilitair bedrijf organiseert. De vluchtelingen die op dit moment in de IJsselhallen in Zwolle verblijven, zijn vooral mannen. Rebecca: ‘Er staan twee containers, een specifiek voor mannenkleding en een voor vrouwenkleding. Om sorteertijd te besparen, wil ik collega’s vragen de kleding in een tas of doos te doen en het te labelen op geslacht. De vrouwenkleding breng ik naar asielzoekers in andere centra in Nederland. De mannenkleding breng ik naar de IJsselhallen.’

Lees verder »

Ouasim Bouy op huurbasis naar PEC Zwolle

Zwolle – Ouasim Bouy speelt dit seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder komt over van Juventus FC, dat hem in 2012 overnam uit de jeugdopleiding van Ajax. Gedurende de vorige seizoenen werd hij door de Italiaanse club achtereenvolgens verhuurd aan Brescia Calcio, HSV en Panathinaikos FC. 

Technisch directeur Gerard Nijkamp is zeer te spreken met de komst van de middenvelder: ,,Ouasim is een talentvolle speler, die niet voor niets onder contract staat bij Juventus. Ron Jans en ik hebben hem woensdag nog aan het werk gezien in een vriendschappelijk duel. In deze wedstrijd maakte hij tevens een goede indruk. Het is mooi dat we na het vertrek van Ben Rienstra snel hebben kunnen schakelen. We zijn content dat Ouasim komend seizoen in het IJsseldelta stadion te bewonderen is.” 

Ouasim Bouy op huurbasis naar PEC Zwolle

Zwolle – Ouasim Bouy speelt dit seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder komt over van Juventus FC, dat hem in 2012 overnam uit de jeugdopleiding van Ajax. Gedurende de vorige seizoenen werd hij door de Italiaanse club achtereenvolgens verhuurd aan Brescia Calcio, HSV en Panathinaikos FC.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is zeer te spreken met de komst van de middenvelder: ,,Ouasim is een talentvolle speler, die niet voor niets onder contract staat bij Juventus. Ron Jans en ik hebben hem woensdag nog aan het werk gezien in een vriendschappelijk duel. In deze wedstrijd maakte hij tevens een goede indruk. Het is mooi dat we na het vertrek van Ben Rienstra snel hebben kunnen schakelen. We zijn content dat Ouasim komend seizoen in het IJsseldelta stadion te bewonderen is."

Basisscholen zamelen elektrische apparaten in

Zwolle – Twee scholen uit Zwolle doen mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. De scholen ontvangen hiervoor een cadeau. Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten optimaal worden gerecycled en doneert een bedrag aan Stichting Jarige Job. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

wecycle-inzamelactie-scholen-2015-hr_1.jpg

Elke school zamelt minimaal 75 kleine elektrische apparaten in. Als beloning kunnen de scholen kiezen voor een digitale fotocamera, boekenpakket of educatieve spellen. De inzamelactie loopt tot en met 30 november. e scholen die in Zwolle meedoen zijn: de Zuidster en Obadjaschool. Door mee te doen aan de actie helpen de leerlingen ook andere kinderen via Stichting Jarige Job. Deze stichting wil dat ieder kind in Nederland een leuke verjaardag kan vieren, ook als hier thuis geen geld voor is. Wecycle doneert voor elke deelnemende school een bedrag aan Jarige Job. Daarmee kan Jarige Job kinderen trakteren op een Verjaardagsbox.

Lees verder »

Documentaire over volksgeloof in Overijssel

Zwolle – ‘Oerijssel’ is een documentaireserie waarin onderzoeksjournalist en documentairemaker Geertjan Lassche op zoek gaat naar de laatste resten volksgeloof in de provincie Overijssel. Hoofdpersoon is presentatrice Margje Fikse, die opgroeide langs de IJssel en nu terugkeert naar Overijssel op zoek naar het verleden. De twee delen zijn nu achter elkaar te zien in het Fraterhuis

 

Het eerste deel, Zunnewende, was al in 2014 te zien in het Fraterhuis en gaat over de laatste resten oercultuur in Overijssel. Wat is er in ‘onze’ provincie nu nog te ervaren uit de donkere tijden voor de kerstening? In hoeverre zijn oude gebruiken nog zichtbaar? Hoe kan het dat we heimelijk verlangen naar de mystiek van het verleden? Het tweede deel, Winterwend, gaat over volksgeloof in de streekcultuur van Overijssel. We volgen weer Margje Fikse. Terug in de streek van haar jeugd, gaat Fikse op zoek naar de wortels van de plattelandscultuur en de laatste restanten volksgeloof in de provincie.

Lees verder »

Kat doodgeschoten in de Wipstrik

Zwolle – Afgelopen vrijdagavond is tussen 18.00 en 18.30 uur aan de Abel Tasmanstraat in de Wipstrik een kat doodgeschoten.

De dode kat is op nog geen 10 meter afstand van de woning van de eigenaresse bij de hoek van de Abel Tasmanstraat en de Van Diemenstraat gevonden. De dierenambulance is erbij geweest, en de politie heeft volgens de eigenaresse een buurtonderzoek gehouden. Zonder resultaat. De kat was waarschijnlijk op slag dood. De vrouw en haar zoontje zijn ontroostbaar. Zij hopen dat er via publiciteit tips binnenkomen. Ook voor de veiligheid voor de andere buurtkatten. Er is aangifte gedaan.

HBO studenten starten met introductieweek

Zwolle – Rond de 2500 HBO studenten zijn maandag begonnen me thun introductieweek. Om half twee vond op sportpark de Marslanden de officiële opening van de HBO Bruisweek plaats.

Het park is voor de gelegenheid omgebouwd tot Bruiscamping en fungeert als slaaplocatie voor alle deelnemers.  Maandagmorgen werd het eerste tentje opgezet door dhr. Meinsma (directeur Windesheim) en dhr. Riemersma (directeur Hedon / Buro Ruis). Na de opening van de studentenintroductie kregen de kersverse studenten een uitgebreid driedaags programma voorgeschoteld, waarmee ze kennis maken met hun opleiding, medestudenten en Zwolle als studentenstad. De HBO Bruisweek nieuwe stijl wordt georganiseerd door Buro Ruis, in samenwerking met diverse Zwolse hbo opleidingen en studentenverenigingen. Het driedaagse programma vindt plaats tot en met woensdag.

Lees verder »

Dieze West – SC Genemuiden voorsbechouwing

Zwolle -Dieze West maakt zich dinsdagavond op voor haar laatste bekerwedstrijd tegen het al geplaatste sc Genemuiden, dat uitkomt in de zaterdag hoofdklasse. De bekerwedstrijd geldt direct als afsluiter van de voorbereiding en als eerste echte krachtmeting met de hoofdklasse. Aanstaande zondag maakt de paars-witte formatie van trainer Michel van Oostrum namelijk haar debuut in de hoofdklasse C van het zondagvoetbal.

SC Genemuiden wist zich met 6 punten al te plaatsen voor de volgende ronde door twee ruime overwinningen op WHC en ASV Dronten. Dieze West verzamelde tegen deze twee ploegen 4 punten en kan doormiddel van een overwinning, gelijkspel of op het gerealiseerde doelsaldo zich plaatsen voor de volgende ronde. Trainer Michel van Oostrum kijkt met dubbele gevoelens terug op de bekerwedstrijden tegen WHC en ASV Dronten. “Tegen WHC hebben we matig gespeeld. Met een compleet nieuwe achterhoede en veel spelers die onder hun niveau speelden kwamen we niet tot het gewenste resultaat. Desondanks creëerden we nog een aantal goede mogelijkheden, waar we uiteindelijk slordig mee om ging. Hierdoor blijf je steken op een gelijk spel.”  Tegen ASV Dronten kwam Dieze West beter voor de dag en boekte het een 1-5 overwinning. “ Dit leek meer op wat wij als Dieze West  voor ogen hebben. Veel voetbal en beweging in het team, als je dan ook nog over de juiste teamspirit beschikt, dan zet je een verdiende uitslag op het scorebord” vervolgt een tevreden trainer.

Lees verder »

Berkum voor beker naar Olde Veste

Zwolle – VV Berkum speelt dinsdagavond bij Olde Veste ’54 in Steenwijk de laatste poulewedstrijd in het toernooi om de Districtsbeker Oost. Beide clubs zitten daarbij in  de comfortabele positie dat ze de volgende ronde al hebben bereikt.

Olde Veste eindigde het afgelopen seizoen, mede door trainersperikelen, op een zesde plaats in de noordelijke 1e Klasse E. Dat viel wat tegen voor de Steenwijkers, die in de voorgaande jaren met een tweede en derde plaats een aantal keren heel dicht bij promotie naar de hoofdklasse waren. Met ingang van de nieuwe jaargang staan nu de trainers Leo Blom en Jan Derk Brandsma aan het roer. Dit duo deed het zes seizoenen lang goed bij hoofdklasser MSC in Meppel, maar was daarvóór al actief bij Olde Veste. Dat was zeker een succes, want Blom en Brandsma loodsten de Steenwijkers van de vierde naar de eerste klasse. Hun ambitie voor de nieuwe jaargang bij hun ‘oude club’ werd al direct uitgesproken: met Olde Veste naar de hoofdklasse! In het bekertoernooi deed Olde Veste het tot nu toe prima, met in de poulefase een 1-3 overwinning bij Germanicus en afgelopen zaterdag een 2-3 zege bij Heino.

Lees verder »

Wout Brama definitief terug bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich tegen het einde van de zomerse transferperiode versterkt met Wout Brama. De ervaren middenvelder, die in het verleden drie keer uitkwam voor het Nederlands elftal, speelde ook vorig seizoen in 25 officiële wedstrijden van PEC Zwolle mee, waarna zijn contract in Zwolle afliep. Hij tekent nu echter alsnog een nieuw contract voor twee seizoenen, met daarbij een optie voor een extra jaar, bij de Blauwvingers.

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle is trots dat Brama zich opnieuw aan PEC Zwolle committeert: ,,Wout is een speler, die vorig seizoen al heeft laten zien een meerwaarde te zijn voor onze selectie. Hij brengt daarnaast de nodige ervaring met zich mee. Door de komst van Wout is de selectie nog beter in balans. Het is mooi dat hij wederom in het shirt van PEC Zwolle te zien is.

Brutale winkeldiefstal door trio

Twee mannen en een vrouw stelen op zaterdag 8 augustus op een brutale manier voor ruim 150 euro boodschappen bij de Albert Heijn aan de Forelkolk in Zwolle. De buit bestaat hoofdzakelijk uit drank.

https://youtu.be/E9z29Iq0UBc 

Weet u wie dit zijn of weet waar ze verblijven? Bel uw tips gratis door via 0800 – 6070. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem; 0800 – 7000.