Eerste diploma’s HCEM in ontvangst genomen

Zwolle – Afgelopen dinsdagavond 29 september mochten de eerste studenten van de opleiding Hotel-, Congres- & Evenementen Management (HCEM) hun welverdiende diploma in ontvangst nemen na een vierjarig traject van hard werken. Dit was een bijzonder moment voor zowel de studenten zelf, als voor de docenten van deze nieuwe opleiding. ‘Alle negen studenten zijn hele bijzondere, karaktervolle mensen met liefde voor het vak. En dat moet je natuurlijk wel hebben, wil je dit aankunnen’ aldus Faber, mede initiator van de opleiding.

8302015143847.jpg

De opleiding HCEM is in 2011 in het leven geroepen door een samenwerking van een aantal bedrijven en drie scholen; ROC Nieuwegein, ROC Zadkine en Landstede MBO. ‘Deze opleiding is bedoeld om de kwaliteit op de werkvloer te verbeteren; de studenten worden goed voorbereid om direct de arbeidsmarkt op te kunnen.’ Hier is volgens Faber behoefte aan, ‘omdat de doorsnee horeca student nog een heel aantal certificaten nodig heeft wanneer deze afgestudeerd is, waardoor er niet een directe doorstroom naar de arbeidsmarkt mogelijk is.’

Lees verder »

Nieuwe directeur-bestuurder voor Driezorg

Zwolle – Vanaf 9 november a.s. is mevrouw Janita Gorte de nieuwe directeur-bestuurder van Driezorg. Haar belangrijkste taak is de organisatie aan te sturen bij het realiseren van de nieuwe strategische koers.

 

8302015143146.jpg

"Met deze aanstelling zetten we een belangrijke stap om de organisatie toekomstbestendig te maken," aldus Ellen Kruize, voorzitter van de Raad van Toezicht. "Een nieuwe directeur-bestuurder zorgt voor zekerheid en stabiliteit. Een basis die nodig is, om verder te kunnen bouwen aan de nieuwe strategische koers. Met haar ruime kennis en ervaring, zoals opgedaan bij onder andere KwadrantGroep, IJsselheem, Palet, TSN Thuiszorg Groningen, Stichting Philadelphia Zorg, Baalderborg en Zorgverzekeraar Achmea, kan Janita Gorte daarin veel voor Driezorg betekenen."

 

Lees verder »

Zunnebeld lid Technische Commissie WVF

Zwolle – De Technische Commissie van WVF heeft versterking gekregen van Raymond Zunnebeld, oud speler van het eerste van WVF.

zunnebeld_wvf.jpg

Zunnebeld richt zich bij WVF op de ontwikkeling en doorstroming van jeugdspelers uit de HEAD- kidsleague. En hij is verantwoordelijk voor de schaduwteams van de E- en F- pupillen. Zunnebeld is 42 jaar, geboren en getogen in Westenholte, getrouwd en hij heeft drie kinderen, twee jongens van 9 jaar (voetbaltweeling) en een dochter van 7 jaar oud.

Lees verder »

Gastgezinnen voor vluchtelingen Zwolle gezocht

Zwolle – In navolging van Apeldoorn zullen ook in Zwolle vluchtelingen worden uitgenodigd om bij de Zwollenaren thuis te komen eten. Stichting Present heeft met diverse kerken in Zwolle een format ontwikkeld om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

15-07-2015_opvang_vluchtelingen_ijsselhallen_08.jpg

 

Er is gekozen voor vier datums, 3 oktober, 31 oktober, 28 november en 26 december. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen in groepjes van minimaal twee personen bij een gastgezin gaan eten. Hiervoor zijn zo’n 150 tot 200 gastgezinnen nodig. Iedereen kan zich aanmelden als gastgezin. Er zijn wel een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Hiervoor is een speciaal protocol opgesteld waarin onder meer is opgenomen hoe je je als Christen kunt opstellen en welke houding je als vrouw het beste aan kunt nemen. Meer informatie en het aanmeldformulier kunt u hier vinden.

 

Het weer: zonnig met wat stapelwolken

Zwolle – Woensdagochtend is het zonnig, met in het noordwesten soms wat hoge bewolking. na de ochtend ontstaan een paar stapelwolken, maar de zonnige momenten houden de overhand. Het blijft droog, de temperatuur stijgt naar 16 tot 18 graden. Er staat een matige oostenwind, op open water soms vrij krachtig.

29-09-2015_weerfoto__park_de_wezenlanden_.jpg
Park de Wezenlanden

Donderdag volgt nog een overwegend zonnige najaarsdag. De wind draait iets naar noordoost tot noord en daardoor neemt de kans op laaghangende bewolking in het noorden toe. Het wordt circa 17 graden. Ook vrijdag blijft het droog met veel zon en kans op wolkenvelden. Het wordt ongeveer 16 graden ’s middags. 

‘Wow’ doet show Circus Herman Renz eer aan

Zwolle – Wanneer de lichten doven voel je de spanning van het aanwezige publiek stijgen. Het orkest begint te spelen en de kleurrijke verlichting gaat aan. De circuspiste heeft zich gevuld met alle artiesten en de voortstelling van Circus Herman Renz WOW, World Of Wonders, kan beginnen.

circus_rnz_2015-9650.jpg

Dit jaar heeft Circus Herman Renz voor de achtste maal zijn tent opgbouwd in het Zwolse Park de Wezenlanden. De welbekende clown die op alle affiches te vinden is omschrijft de voorstelling als "Een symbool voor eigentijds en overtreffend circus. De artiesten komen uit verschillende landen, waaronder Australie en Frankrijk." Het verschil in disciplines is groot in WOW. Van koddige hondjes die de show stelen, tot de waanzinnige illusies van Vincent Vignaud. Met zijn illusies weet hij het publiek van begin tot het eind te boeien en laat hij een ieder zichzelf afvragen hoe hij dit toch doet. De 2,5 uur durende show wordt omlijst door een echt live orkest en er is veel aandacht besteed aan de uitgekiende lichtshow. ‘WOW-World Of Wonders’ is een verrassende circusshow en geschikt voor jong en oud, een uniek uitje voor het hele gezin. Beleef de magie nog tot en met 4 oktober in Zwolle. Voor meer informatie, tijden en prijzen kijkt u op www.hermanrenz.nl

circus_rnz_2015-9238.jpg

circus_rnz_2015-9785.jpg

circus_rnz_2015-9741.jpg
Meer foto’s via lees verder…

Lees verder »

Bouw ‘De Saillant’ gaat niet door

Zwolle – Het Kraanbolwerk krijgt een ander aangezicht dan oorspronkelijk gepland. Op de plek waar het oorspronkelijk bedachte appartementencomplex De Saillant zou komen, op de hoek van de Friesewal, komt nu een openbaar plein aan het water. Op deze manier ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de openbare ruimte en verbetert het uitzicht van de woningen op het Kraanbolwerk.

Het Kraanbolwerk wordt in fasen gesaneerd en bebouwd. In de eerste fase is inmiddels gestart met de bouw van de parkeergarage en de realisatie van 28 appartementen in De Stelling. De bouw van De Saillant stond gepland in een volgende fase. Bij de verdere planuitwerkingen van het Kraanbolwerk besloot ontwikkelaar AM het appartementengebouw niet te bouwen. Voornamelijk vanwege de grote civieltechnische en bouwkundige ingrepen die nodig zijn voordat het appartementengebouw op die plek kan worden gebouwd.

Lees verder »

Anglia-traject als extra uitdaging

Zwolle – Op maandag 29 september hebben 33 leerlingen van het Thomas a Kempis College het Anglia-certificaat ontvangen. Tijdens het Anglia-traject kunnen leerlingen een extra uitdaging aangaan en op verschillende niveaus aan hun Engels werken.

Het Anglia-traject sluit af met een schriftelijk en mondeling examen. Wanneer zij het Anglia-certificaat behaald hebben, biedt dit toegang tot Engelse hogescholen en universiteiten.

Lees verder »

Highlights Moderne Devotie verdienen meer aandacht

Zwolle – De Highlights van de Moderne Devotie zijn voor gasten, maar ook voor Zwollenaren, nauwelijks te vinden. Daarom vragen de organisaties rond de Moderne Devotie in Zwolle de gemeente om daar wat aan te doen. In een gesprek met verantwoordelijk wethouder Jan Brink gaf Mink de Vries, namens de Thomas a Kempis Stichting en de Moderne Devotie Beweging, aan dat de highlights van de Moderne Devotie moeilijk tot niet te vinden zijn.

Het gaat onder meer om het monument van Thomas a Kempis op Bergklooster, het Cele standbeeld op het Celepleintje en het nog overeind staande deel van het moederklooster van de Moderne Devotie te Windesheim. Een klooster met wereldwijde invloed, met tweehonderd jaar een centrale rol in Noord West Europa, wordt met geen enkel bord aan de weg tussen Zwolle en Wijhe aangegeven. De Hervormde Kerk van Windesheim, toen brouwerij en graanzolder, wordt daarom door toeristen niet makkelijk gevonden. Ook het Cele standbeeld wordt moeilijk tot niet gevonden. De wethouder gaf aan niet negatief te staan tegen de bewegwijzering, wel dient dat in overleg te gaan met de ANWB. De organisaties dienen nu een formeel verzoek in bij de gemeente. Nu de stad Hanze en Moderne Devotie meer wil uitdragen in Zwolle is het hard nodig om de highlights op een goede manier te presenteren.

Eerste lichting Bruggenbouwers krijgt certificaat

Zwolle – Zwolle is elf Bruggenbouwers rijker. Bruggenbouwers zijn vrijwilligers die op basis van ervaringsexpertise en empowerment anderen helpen om stappen te zetten. Deze bruggenbouwers weten hoe het is om te leven op de armoedegrens of hoe het is om als allochtoon in een isolement te raken. Middels een training van ZwolleDoet! hebben ze geleerd hoe ze die ervaringen inzetten voor anderen.

img_9702_pers_bruggenbouwers_lichting_1_uitreiking_certificaat_fotograaf_jan_koldewijn.jpg

De bruggenbouwers ontvingen hun certificaat donderdag 24 september uit handen van Nelleke Vedelaar in de Burgerzaal van het Gemeentehuis. Vedelaar was enthousiast over de training en de behaalde resultaten. Zo gaven de bruggenbouwers zichzelf bij aanvang van de 16 weken durende training een 5,6 voor ‘zelfvertrouwen’ en na afronding van de training een 8. Ook op zaken als ‘mijn mening geven’, ‘plannen’, ‘participeren’ en ‘interculturele participatie’ scoren de deelnemers hoog. Als resultaat van de training noemen de deelnemers ook dat hun taalgebruik verbeterde en ze beter naar anderen leerden luisteren.

Lees verder »

Jongen van zijn hoofdtelefoon beroofd

Zwolle – Op maandag 28 september werd een 17-jarige jongen tijdens het fietsen van zijn hoofdtelefoon beroofd.

Rond het tijdstip van 20.15 uur fietste de jongeman op de Brinkhoekweg. Plotseling werd voor hem van achteren zijn dure hoofdtelefoon van zijn hoofd gegrist door een scooterrijder. De scooter ging er daarna als een haas vandoor. Rond 20.30 uur werd door de politiemeldkamer een burgernetmelding verspreid met het signalement. Het signalement was door de invallende duisternis beperkt. Volgens het slachtoffer waren er twee scooters bij betrokken. Eén met een gele plaat en één met een blauwe kentekenplaat. Op één van deze scooter s zaten twee personen. Bij de politie kwam later op de avond informatie binnen dat vorige week een soortgelijk incident in de omgeving van de Ruusbroecstraat had plaatsgevonden. Hierbij was hetzelfde signalement aan de orde. Deze beroving was niet gelukt.

Geluidsscherm Westenholterallee doorgetrokken

Zwolle – Het geluidscherm langs de Westenholterallee wordt doorgetrokken. Hiermee wordt de geluidsoverlast op de Beukenallee en het Spoolderplein verminderd.
De werkzaamheden starten op 5 oktober aanstaande. Het bestaande geluidsscherm aan het Spoolderplein wordt verlengd tot aan de tunnel Beukenallee.

De afgelopen jaren zijn er forse investeringen gedaan om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren en specifiek de infrastructuur voor Westenholte en Stadshagen. Momenteel worden de laatste werkzaamheden aan de Westenholterallee, de tweede fase van de Hasselterweg en de Boxumtunnel gerealiseerd. Al geruime tijd ervaren de bewoners van het Spoolderplein en de Beukenallee geluidsoverlast van het verkeer. Om dit geluid voor het overgrote deel weg te nemen wordt het bestaande geluidsscherm doorgetrokken.

Lees verder »