Herfstmonsters in Doepark Nooterhof

Zwolle – Met een aangenaam zonnetje erbij vond zaterdagmiddag in Doepark Nooterhof de activiteit ‘Herfstmonsters’ plaats. De organiserende werkgroep Groendoeners is onderdeel van de 40-jarige IVN Zwolle.

ivn-5.jpg 

Het thema was deze middag ‘Herfstmonsters, vleermuizen, schimmels en spinnen….’. Smakelijke spinnetjes in je vla, kijken wat zich in een takkenbos bevindt, en natuur- kwartetten. De aanwezige kinderen vermaakten zich kostelijk. Hou je van struinen door het gras , het park of het bos? Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal groeit en leeft? Misschien ben jij dan wel een echte Groendoener! De Groendoeners is de jeugdnatuurclub van IVN Zwolle. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar of van groep 6 tot en met groep 8, zijn van harte welkom. Aanmelden via: groendoeners@hotmail.com.

ivn-8.jpg

ivn-7.jpg

ivn-2.jpg 

Lees verder »

Landstede Basketbal verliest in Amsterdam

Zwolle – Driemaal was Landstede Basketbal de underdog en driemaal wist de Zwolse ploeg te winnen. Zaterdagmiddag in Amsterdam tegen BC Apollo trad Landstede Basketbal echter voor het eerst aan als de favoriet en met die rol konden The Hammers niet omgaan. De Zwollenaren verloren met 75-71.

In Amsterdam is het een weerzien met twee ex-Zwollenaren: Nikki Hulzebos en Gerald Robinson. Robinson is pas op het laatste moment aan de hoofstedelijke brigade toegevoegd: hij ontbreekt in het programmaboekje, er is geen banner van hem, maar op het veld is hij aanwezig. Ook Nikki Hulzebos doet zijn oude werkgever vandaag pijn. Hij opent bijna elk kwart met een score en pakt een behoorlijk aantal rebounds. Daar ligt uiteindelijk de achilleshiel aan Zwolse kant. Wat ook pijnlijk overkomt, zijn de uitlatingen van de jolige Amsterdamse speaker. Elke score vergezelt hij van een ‘Hoppa’, de lange spelers duidt hij aan met verkleinwoorden ‘Score Vosje’. De openingsaankondiging is bijzonder: "Nummer 11, Craig U-weet-wel-wie", "Nummer 14 bij Apollo: Yawende, oh-dat-kan-ik niet-lezen-hoor!" Veel ongeloof bij de toeschouwers en dan volgt de sprongbal.

Lees verder »

Gelijkspel derby Be Quick’28 – VV Berkum

Zwolle – De derby tussen Zwolse eerste klassers Be Quick’28 en VV Berkum is zaterdagavond geëindigd in 1-1. Voor Be Quick scoorde Frank Oosterhof de 1-0. Chris van der Meulen maakte voor Berkum de gelijkmaker. 

“In de eerste 20 minuten voetbalden we goed, maar toen maakten we achterin fouten en sloop de onzekerheid er in. Be Quick had in de tweede helft de beste kansen, we mogen blij zijn met een puntje,” vond assistent-trainer Pascal Diender van Berkum. Be Quick-coach Arnie Pot zag dat zijn team veel duels won en meer strijd leverde. “Wij hadden alleen meer doelpunten moeten maken. We creëren kansen maar we hebben nog niet één keer gewonnen. Dat is frustrerend, maar dit was toch een opsteker.”

Lees verder »

PEC Zwolle verliest in Groningen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond het duel tegen FC Groningen verloren. In Groningen werd de uitslag 2-0. Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet scoorden voor de noordelingen. Zwolle was veel en goed aan de bal, maar het aantal kansen was op een hand te tellen. Aanvoerder Bram van Polen kopte een keer op de lat. De Groningers, die doeltreffend met de kansen omgingen, komen door de winst gelijk met het aantal van 17 punten dat Zwolle heeft.

Zwolle kende wat wisselingen in de basis. De trainer koos voor Stef Nijland in de spits en Kingsley Ehizibue op de rechterflank in plaats van Lars Veldwijk en Sheraldo Becker. Wouter Marinus werd vanwege een pijnlijke rug op de bank geposteerd, Abdel El Hasnaoui mocht daardoor beginnen. De eerste kans van de wedstrijd was voor laatstgenoemde. De middenvelder kwam in de buurt van het Groningse doel, maar doelman Sergio Padt kon de bal net op tijd pakken. Direct daarna kwamen de Groningers op voorsprong. Jarchinio Antonia gaf een afgemeten voorzet op Michael de Leeuw, die de bal perfect binnenkopte.

Lees verder »

Sterk WVF wint verdiend in Wezep

Zwolle – Het was een mooie zaterdagmiddag, de laatste in oktober. Onder ideale weersomstandigheden was vv WVF duidelijk de betere ploeg in de derby tegen WHC in Wezep. Het won dan ook verdiend met 0-1 en deze score had hoger uit kunnen vallen, als de ploeg de geboden kansen beter had benut. Nu bleef het tot het einde spannend.

WVF begon met een verrassing in de opstelling. De jarige Bas Bouwhuis werd in de spits geposteerd en vulde die rol goed in en zorgde samen met Muhittin Yukselen en Jari Bezembinder voor de nodige problemen in de Wezeper defensie. Al in de zesde minuut kreeg WVF de kans om op voorsprong te komen. Het was Muhittin Yukselen die de bal met de borst klaarlegde voor Bas Bouwhuis, maar helaas voor WVF schoot Bas met links net naast het Wezeper doel. Kort hierna bracht Yoshua van Marle van WHC met een harde en onnauwkeurige terugspeelbal zijn doelman in de problemen, wat maar net goed afliep voor de Wezepers. De enige kans(je) in de eerste helft voor de thuisploeg was een afstandsschot van Beumer welke Mike te Wiele moest lossen.

Lees verder »

Ronald Mulder succesvol Van Beek niet

Zwolle – De KNSB Cup, en selectiewedstrijden voor de World Cup, dit weekend in Enschede verloopt voor de Zwolse schaatsers met wisselend succes. Ronald Mulder won vrijdag de 500 meter, en kan daardoor deelnemen aan de World Cup.

Tweelingbroer Michel Mulder werd 7e en mag, doordat alleen de eerste vijf posities in aanmerking komen voor selectie, niet deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden. Dat was een enorme tegenvaller voor de huidig Olympisch kampioen op de sprintafstand. Lotte van Beek presteert onder de maat. De Zwolse, die het voor het afgelopen seizoen geblesseerd raakte aan een kruisband tijdens een skivakantie, schaatste op de 1.500 meter naar een 13e plaats. Op de 500 meter werd Van Beek 15e. De drie Zwolse schaatsers rijden zondag nog de kilometer in Enschede.

Kasteelschip meert af in Zwolle

Zwolle – Museum Vlotburg meerde zaterdagmiddag af aan de Schuttevaerkade. Het kasteelschip is in Zwolle voor een verblijf van ongeveer 3 maanden. Ridder Lenny Vries en partner vrouwe Christel Dattler laten geïnteresseerden vanaf de komende week dagelijks vanaf 10.00 uur zien hoe het in de middeleeuwen was. Ze doen dat samen met hun 14-jarige Fries Wodan en 10-jarige Falabella Hercules, die ook op het schip verblijven. Op het schip komen vanaf zondag nog twee klimtorens.

vlotburg-3.jpg 

De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Kinderogen lichten op wanneer ze de prachtige verhalen horen over de ruige tochten van ridders in hun schitterende wapenuitrusting. Toch was het leven niet altijd zo glorieus als in de verhalen en de sprookjes. Heb je wel eens stil gestaan bij het dagelijks leven van de horigen, de ambachtslieden, de knechten en de meiden? Op het reizend museumschip kun je op een unieke en verrassende manier dit leven van dichtbij ervaren.

vlotburg-6.jpg 

vlotburg-10.jpg

vlotburg-1.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

Lees verder »

Griezelen in Holtenbroek

Zwolle – Nog voor de avond van de datum voor Halloween was het al griezelen in Zwolle! In de wijk Holtenbroek konden bewoners vijdagavond verrast worden door heuse griezels. 

haloween_2015_2015_10_30_5079.jpg 

Bewoners van de Buxtehudestraat hebben met ondersteuning van Travers vrijdagavond het Halloweenfeest gehouden. Vanaf buurtwoning “De Hud” werd een route gelopen door een deel van Holtenbroek, onder andere door de Aa-tuinen. Onderweg werden er héél enge momenten voor de kinderen gecreëerd. De tocht eindigde op Wijkboerderij de Klooienberg, daar werden ze welkom geheten door de “Nachtmerrie Heks”. Om van de schrik te bekomen kregen de kinderen warme chocomel en konden ze broodjes bakken boven een kampvuur.

haloween_2015_2015_10_30_5071.jpg

haloween_2015_2015_10_30_5062.jpg

haloween_2015_2015_10_30_5052.jpg 

Lees verder »

Stolpersteine onthuld in Zwolle

Zwolle – Donderdag zijn in Zwolle 17 stolpersteine onthuld. Na een bijeenkomst in de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat, en een welkomswoord van voorzitter Stichting Zwolse Stolpersteine Jaap Hagedoorn, werden de ‘struikelstenen’ onthuld op de Koestraat, Roggenstraat, Van Hattumstraat en het Rodetorenplein. De initiator van het project, Gunter Demnig, was daarbij aanwezig.

De Holocaust, de vernietiging van het Europese jodendom door de nazi’s in de jaren 1933-­‐1945, wordt op vele manieren en momenten herdacht. Vanaf 1996 legt de Duitse kunstenaar Gunter Demnig overal in Europa Stolpersteine, kleine monumenten van individuele herdenking. De Stichting Zwolse Stolpersteine stelt zich ten doel de plaatsing van meer dan 450 gedenkstenen ter herinnering aan de weggevoerde en omgekomen joodse Zwollenaren.

Echtpaar Lok-Wagenaar 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Lok-Wagenaar zijn zaterdag 31 oktober 2015 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zaterdagmorgen een bezoek in hun woning aan de Hollewandsweg om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg als cadeau Iris cheques.

De heer Kornelis (Kees) Lok is geboren op 24 september 1926 in Ambt-Vollenhove. Mevrouw Hendrikje (Hennie) Wagenaar op 7 juni 1928 in Zwolle (Schelle). Het gezin, waar meneer Lok opgroeide, is in 1934 verhuisd naar Wijhe en in 1941 naar Zwolle (Schelle). In Schelle hebben meneer en mevrouw elkaar in 1943 tijdens het schaatsen ‘gevonden’. Op 31 oktober 1950 zijn zij in Zwolle getrouwd. Het echtpaar heeft vier kinderen (twee dochters en twee zoons), negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Meneer en mevrouw Lok hebben altijd in Zwolle gewoond: achtereenvolgens in Schelle, Assendorp en Ittersum. Nu wonen zij al weer bijna tien jaar in een appartement van ‘Resdentie Den Hof’ op landgoed Zandhove.

Lees verder »

Het weer: Zonnig na mistig begin

Zwolle – Zaterdag is het vrij zonnig, maar begint grijs. De middagtemperatuur zal rond 14 graden zijn. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

30-10-2015_weerfoto__groot_wezenland_.jpg
Groot Wezenland

Zondag is het in de ochtend behoorlijk mistig. In de loop van de ochtend breekt de zon door, Eenmaal in de zon is het heerlijk weer want er staat bijna geen wind. Het wordt 12 tot 15 graden. 

Hedon swingt op klanken van Kingston Town

Zwolle – Dat UB40 nog steeds leeft in vele harten bewees de Britse reggaeband vrijdagavond in een uitverkochte grote zaal van Hedon.

img_9277.jpg

Publiek van diverse leeftijden zongen mee met de grootste hits zoals Kingston Town en Can’t help falling in love. Ook de nieuwe nummers werden goed ontvangen. Dat de band jaren geleden opgesplitst is heeft dus geen einde betekend , maar UB40 leeft nog steeds. Naast dat de band Zwolle weet te vinden, weten de fans UB40 ook nog steeds te vinden. De meeste bezoekers spraken na afloop lovend over het concert.

img_0297.jpg

img_9279.jpg

img_0310.jpg