Traditioneel carbid schieten in Schelle

Zwolle – Oudjaarsdag was in Schelle weer de gelegenheid om carbid te schieten. De traditie waar jong en oud op af komt. Of het nou is om zelf te schieten of van het schouwspel te genieten.

carbid-25.jpg

In Zwolle mag op oudjaarsdag van af 10.00 uur carbid geschoten worden. Ook in Zwolle is te zien dat deze vorm van knallen rond oud en nieuw steeds meer enthousiastelingen trekt, het is dan ook meer dan alleen knallen. In Schelle is het een buurtfeest in het klein, met een hapje en een drankje samen het oude jaar uit, en het nieuwe jaar in knallen. 

carbid-3.jpg 

carbid-23.jpg 

carbid-52.jpg
Meer foto’s via lees verder…

Lees verder »

Wensboom Zwolle Zuid groot suces

Zwolle – In Zwolle Zuid gingen op oudejaarsdag een aantal wensen in vervulling. Afgelopen weken konden de bezoekers van winkelcentrum Zwolle Zuid voor iemand anders een wens ophangen in de kerstwensboom in het dit winkelcentrum. Tijdens de prijsuitreiking op 31 december hingen er 130 wensen in de boom en konden er 14 wensen in vervulling gaan.

Deze actie was een initiatief van de winkeliersvereniging Zwolle Zuid, maar ondernemers van de Marslanden sloten zich bij deze actie aan met een spontane gift van euro 700,—. Ook het Hanze Orkest, Djambo Kidsplay, Autopalace en Jan Kistjes uit Dalfsen droegen bij aan het succes van dit initiatief. Zonder volledig te zijn een opsomming van de prijswinnaars: Moeder Bianca Visser wenste haar zoontje Youp meer contact met leeftijdsgenoten; moeder en zoon kregen een jaarkaart voor Djambo Kidsplay. Ellen Willems is chronisch ziek en gaat high teaen bij de Golftuin Zwolle; ook kreeg ze van een voorbijganger spontaan een workshop schilderen aangeboden.

Lees verder »

Gewijzigde afvalinzameling rond Oud & Nieuw

Zwolle – Rond Oud en Nieuw zijn er in de gemeente Zwolle enkele wijzigingen in de inzameldagen. Kijk daarom goed op uw afvalkalender. Deze kunt u raadplegen op www.rova.nl/afvalkalender. Op 1 januari 2016 wordt er geen afval ingezameld aan huis.

De inzameling van gft-afval en oud papier van vrijdag 1 januari 2016 wordt verplaatst naar zaterdag 2 januari 2016. Op zaterdag 2 januari 2016 vindt er een extra inzameling van restafval plaats. Op dinsdag 5 januari 2016 vindt er een extra inzameling van oud papier plaats Vanaf dinsdag 30 december 2015 worden de verzamelcontainers voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) tijdelijk weggehaald om vuurwerkvandalisme te voorkomen. Deze containers worden na 1 januari 2016 weer teruggeplaatst.

Lees verder »

Conditie opbouwen met Go4Fit

Zwolle – Op 23 januari start de 5e editie van de Go4Fit, een clinic voor (opnieuw) beginnende lopers vanaf 16 jaar. Gedurende 8 weken wordt op en bij de atletiekbaan van AV PEC 1910 aan de Urksteeg op de zaterdagochtend van 09.30 uur tot 11.00 uur getraind op loopcoördinatie en het opbouwen en vasthouden van conditie en duurloopvermogen.

Gedurende de clinic krijgt u ook informatie op het gebied van trainingsopbouw, blessurepreventie, schoeisel, kleding en motivatie. In de eerste weken begint de clinic met een deel theorie voorafgaand aan de training. De eerste twee trainingen zijn een geheel vrijblijvende kennismaking. Per groep krijg je van je trainer een op jouw niveau afgestemd trainingsschema voor een periode van 8 weken. Daarbinnen is er ook nog persoonlijke afstemming mogelijk. Alle groepen werken toen naar een eindniveau van een duurloop van 20 tot 25 minuten.

Lees verder »

Het weer: Droog met zonnige perioden

Zwolle – Donderdag trekt de laatste regen snel weg. Overdag is het fraai weer met flinke zonnige perioden. Bij een vrij stevige zuidwestenwind wordt het 10 a 11 graden. In de Nieuwjaarsnacht volgen een paar buien.

30-12-2015_weerfoto__thorbeckegracht-wijndragerstoren_.jpg
Thorbeckegracht Wijndragerstoren

Nieuwjaarsdag start met een beetje regen, maar de rest van de dag is het droog. Het wordt circa 8 graden en er is een mix van wolken en zon. 

Eén jaar Jong&Out wordt gevierd in Zwolle

Zwolle – Op 16 januari 2016 worden er vanuit COC Zwolle alweer één jaar Jong&Out meetings in Zwolle georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn voor LHBT-jongeren tot 18 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren wordt er een karaoke- en spellenmiddag georganiseerd. Het afgelopen jaar is gebleken dat er een duidelijke behoefte is aan deze bijeenkomsten speciaal voor homo- bi- en transgenderjongeren tot en met 18 jaar. Vele jongeren weten inmiddels de weg te vinden naar de maandelijkse J&O meetings. De meetings worden begeleid door vrijwilligers van COC Zwolle

Deze ontmoetingsmogelijkheden voor jongeren zijn volgens COC Zwolle heel belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek dat jongeren op steeds jongere leeftijd voor hun geaardheid uitkomen, terwijl de omgeving daar vaak niet op ingesteld is. Met de Jong&Out Meetings wordt jongeren een begeleide plek geboden waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. De activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd en sluiten aan bij wat zíj zelf leuk en belangrijk vinden. Na sluiting van het eigen Café de Garage is de Zwolse COC vereniging op zoek gegaan naar een geschikte plek voor de J&O meetings. Deze is gevonden bij Café De Gezelligheid aan Het Gasthuisplein 11 in Zwolle. De Jong&Out Meetings in Zwolle vinden plaats op elke derde zaterdag van de maand. Het café is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is tot en met 18 jaar.

Zwolse band The Pavements presenteert EP

Zwolle – De band bestaat amper anderhalf jaar maar menig programmeur is al geraakt door de pijn en liefde van The Pavements. Zo stonden de jongens al op diverse podia waaronder Hedon, Burgerweeshuis en De Gashouder en traden ze op op het mini-festival Paardpop. Vrijdag 15 januari presenteren de mannen hun gloednieuwe A Beautiful Riot EP in Hedon. Entree is gratis, support is er van Timo de Jong.

pavements.jpg 

The Pavements, ontstaan in de warme nazomer van 2014, tijdens de zoveelste jamsessie in een oud studentenhuis in hartje Zwolle. Daar sloten frontzangers Lennart Klop en Tim Vermaeten zich een week op en schreven zo ruim tien nummers o.a. geïnspireerd door hun gedeelde verleden. Drummer Noah Ralph, afkomstig uit Colorado brengt met zijn Amerikaanse mentality strakheid in de nummers. Bassist Gerjan Nijman vult hem aan met zijn dansbare motown, jazz en funk invloeden. Dit resulteert in een eerlijke combinatie van pop, rock en stonerachtige folk met voornamelijk oog voor dynamiek en harmonies.

Lees verder »

Zaalvoetbal leeft in Zwolle!

Zwolle – Op dinsdag en woensdag organiseerden zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle voor de derde keer het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Na een zeer succesvolle tweede editie, met ruim 500 deelnemers, gingen dit jaar ruim 600 jongeren uit Zwolle en nabije omgeving wederom twee dagen de strijd aan met elkaar in de WRZV-hallen. Dit jaar werd het toernooi uitgebreid en konden jongeren van 17 en 18 jaar ook deelnemen. De behaalde bekers werden uitgereikt door prominenten PEC Zwolle. Dinsdag waren dat Gerard Nijkamp en Bram van Polen. Woensdag waren dat voetballer Wouter Marinus en Ben Hendriks.

 wrzv_voetbal_30-12-2015-213.jpg

De Zwolse kampioen van woensdag: L’isola!

Het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal is inmiddels al niet meer weg te denken uit de kerstvakantie. “Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat veel bekendheid geniet in Zwolle en omgeving. In de WRZV-hallen beschikken wij over twee sportzalen, waardoor tachtig teams deel kunnen nemen aan het toernooi”, aldus Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV. Op dinsdag gingen jongeren van 13-14 en 15-16 jaar de strijd met elkaar aan. Op woensdag 30 december werd, naast het toernooi voor 17- en 18-jarigen, gespeeld in de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar. Elk team bestond uit zeven of acht spelers. De wedstrijden werden gespeeld in vijftallen (inclusief keeper). Het zaalvoetbal toernooi was toegankelijk voor iedereen. Voor teams van Zwolse voetbalverenigingen, maar ook vriendenteams waren van harte welkom. Eikelboom kondigt alvast aan dat het volgend jaar nog grootser zal worden. Teams uit de brede regio rond de IJssel gaan dan strijden om de bijzondere IJsselcup.

wrzv_voetbal_30-12-2015-28.jpg

De Fair Play Prijs was voor het team DESZBoys

wrzv_voetbal_30-12-2015-21.jpg

De beste keeper was woensdag Finn van Berkum United 1.

wrzv_voetbal_30-12-2015-35.jpg 

Via Lees verder rmeer nieuws en foto’s…

Lees verder »

Recordaantal bezoekers Sprookjesfestival Zwolle

Zwolle – De achtste editie van het sprookjesfestival in Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel heeft ruim 6.000 bezoekers getrokken. Jeugd & Jongerenprogrammeur Karen White is dik tevreden met de opkomst. “Vooral omdat we niet alleen regionaal publiek, maar liefhebbers uit het hele land hebben weten te trekken met de programmering. Van Groningen tot Den Bosch.”

sprookjesboom.jpg 

Vijf dagen lang stonden de twee theaters in het teken van sprookjes. Van grootse musicals als Rapunzel en Sprookjesboom, tot kleine voorstellingen als De zangeres van de Nijl en diverse workshops. Zwolse theaters ging ook een samenwerking aan met Theatergroep De Jonge Honden, die voor deze gelegenheid een locatievoorstelling hebben ontwikkeld op de oude zolder in hun eigen huis. Tussen de voorstellingen door was er in de foyer van Schouwburg Odeon van alles te doen. Er kon naar hartenlust worden geknutseld en gespeeld en de kinderen konden zich om laten toveren tot hun favoriete sprookjesfiguur. “Er is echt niks mooier dan al die kaboutertjes en prinsesjes rond te zien lopen. Het zijn misschien wel de gezelligste dagen van het jaar. We doen het echt met zijn allen. Het is knoerthard werken, maar je doet het voor het enthousiasme dat je ervoor terugkrijgt,” weet Karen na acht edities.

Assendorp met ‘seventies’ het nieuwe jaar in

Zwolle – Stichting Assendorper Zaken en De Enk nodigen alle Assendorpers en alle andere geïnteresseerden uit om op vrijdag 8 januari met elkaar te proosten op het nieuwe jaar.

Dit alles wordt muzikaal opgeluisterd door de lekkere tunes van De band neemt ons mee naar de jaren 70, de tijd van oranje en bruin, van visnetten aan het plafond. De tijd van Q en Q, Ren Je Rot, Saturday Night Fever en The Godfather. Maar ook de tijd van disco, glamrock en punk. Gevoelige ballades, scherpe rockers en verrassende jaren-70-evergreens.

Lees verder »

Babyconcert bij Hedon

Zwolle – Hedon opent zondag 24 januari haar deuren nu ook voor de aller, allerkleinsten. Het babyconcert is een unieke muzikale belevenis waarbij de baby’s worden meegenomen in de wereld van muziek, licht en kleuren. Er is ruimte voor 20 baby’s en begeleiders per “concert”. Overige gasten mogen langs de kant meekijken.

babyconcert.jpg 

In de veilige aanwezigheid van papa of mama wordt onder professionele begeleiding, een ambiance gecreëerd waarbij het muzikale oor van je baby wordt gestimuleerd terwijl ontspanning bovenaan staat. Muziek wordt live gespeeld door de aanwezigheid van een violist, fluitist, bassist en een drummer. De baby’s mogen zelf ook de instrumenten aftasten en samen met papa of mama de instrumenten verkennen. Er zijn twee voorstellingen. De eerste begint om 14:00 uur, de tweede 15:30 uur. Het babyconcert vindt plaats in samenwerking met Travers en Doomijn.

Lees verder »

Het weer: Droog met zonnige perioden

Zwolle – Woensdag is het droog met zonnige perioden. Het wordt 8 tot 10 graden en er staat een matige tot krachtige zuiden- tot zuidoostenwind. Aan het einde van de middag neemt de bewolking toe en in de nacht naar donderdag volgt regen.

29-12-2015_weerfoto__peperbus_vanaf_jufferenwal.jpg
Peperbus vanaf Jufferenwal

Oudjaarsdag start regenachtig. Het wordt ongeveer 10 graden. Later op de dag wordt het droog en is er nog even ruimte voor de zon. De jaarwisseling lijkt droog te verlopen al neemt in de nacht de kans op een regenbuitje wel toe.