Tweemaal zilver voor Lindsey Berghuis op NK

Zwolle – Lindsey Berghuis heeft twee zilveren medailles weten te bemachtigen op het Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschap (NJJK) korte baan zwemmen. De kampioenschappen vonden plaats van donderdag 28 januari tot en met zondag 31 januari 2016 in het Sloterparkbad te Amsterdam. De top van de Nederlandse Junioren & Jeugd zwemmers gaf hier dit weekend acte de présence.

lindseyvrijeslag.jpg 

Berghuis, lid van ZV 44, mocht maar liefst 9 keer aan de start verschijnen. Van de 9 starts wist zij zich 8 keer naar de top 10 te zwemmen. Naarmate het kampioenschap vorderde, werden ook de prestaties van de 12-jarige zwemster uit Zwartsluis steeds beter. Op de 50 meter vrije slag en op de 200 meter vrije slag bereikte zij al de vijfde plaats in het klassement. Op laatstgenoemde afstand slechts 0.47 seconden verwijderd van het podium. Tijdens de laatste sessie van het kampioenschap op zondagmiddag lukte het haar op de 100 meter vrije slag vanuit buitenbaan 8 in een fantastische tijd van 1.01.59 naar de tweede plaats in het eindklassement te zwemmen. Dit gaf de jonge zwemster vleugels want ook de 800 meter vrije slag die dag resulteerde in een podiumplaats. Met een tijd van 9.46.52, een persoonlijk record van ruim 20 seconden, mocht zij nogmaals de zilveren plak mee naar huis nemen.

Lees verder »

JOVD wil pilot gemeentelijke wietteelt

Zwolle – De JOVD, de Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie in Zwolle is teleurgesteld in de antwoorden van burgemeester Meijer om niet mee te doen met een pilot voor gemeentelijke wietteelt.

Afgelopen november kwam een VNG werkgroep met een rapport dat voorstelde om vergunningen te verstrekken voor productie en verkoop van wiet. Het kabinet gaf toen aan niet voor legalisering te zijn. Naar aanleiding van dat rapport stelden de gemeentelijke fracties van VVD en D66 vragen aan het gemeentebestuur. Voorzitter van de jonge liberalen in Zwolle: ‘’De gemeente moet nu laten zien dat Zwolle als stad voorop kan lopen. Net als in haar Hanzetijd kan Zwolle een voortrekkersrol vervullen en laten zien aan de wereld dat zij een voorbeeld is voor andere steden en gemeenten.’’ De oproep van de JOVD in Zwolle komt kort nadat Tweede Kamerlid Marith Volp op bezoek kwam in Zwolle om in gesprek te gaan met de jonge liberalen en andere geinteresseerden. Ze spraken met haar over landelijke wetgeving voor het legaliseren van softdrugs en de effecten die dit kan hebben op veiligheid en kwaliteit van softdrugs.

Lees verder »

Vermiste man gevonden in haventje Noorderkolk

Zwolle – Zondag is door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) in samenwerking met Dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) uit Urk , dat deel uit maakt van het LTOZ in de Noorderkolk bij het Westerveldse Bos in de wijk Aa-landen het levenloze lichaam gevonden van de vermiste 21-jarige man. De politie sluit een misdrijf uit.

160131_zoekactie_vermiste_man_024.jpg 

De haven van de Noorderkolk werd na zoekacties op vrijdag en zaterdag systematisch gedregd. Daarbij werd de vermiste persoon aangetroffen. De vermissing hield Zwolle sinds vrijdagmiddag bezig. Vrijdag werd bij de zoekactie een politiehelicopter ingezet. Omdat de politie de afgelopen dagen vanwege privacy geen nadere informatie gaf werd er met name op Social Media van alles over de zoekactie en de vermiste man gesuggereerd. Zou het misschien om een crimineel gaan? En wie is er eigenlijk vermist? Het trieste nieuws van deze dag kwam desalniettemin hard aan. De identiteit van de gevonden man is nog niet bekend gemaakt.

160131_zoekactie_vermiste_man_027.jpg

160131_zoekactie_vermiste_man_023.jpg

160131_zoekactie_vermiste_man_020.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

HotSpot Special

Dit is een zogenaamde Hotspot Special. Een Hotspot waarmee een prijs valt te winnen. Dit keer wint degene die het juiste antwoord geeft 2 toegangskaarten voor het IJsbeeldenfestival  in Zwolle.
 
 hotspot.jpg
Welke plaats, lokatie, in Zwolle is deze hotspot te vinden?? 
"Weblog Zwolle bedankt het IJsbeeldenfestival voor het beschikbaar stellen van de prijs!"
Voor een Hotspot Special geldt:
we willen de precieze lokatie van het object!"
en: Tot aan een beoordeling van een Admin. mag je één keer raden.  
 
hotspot_wateruitlaat_stadspomp_grotemark_02.jpg 
 
Hier! 

Gouden NK Synchroonzwemmen voor Swol1894

Zwolle – Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle zat bomvol vanmiddag tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Synchroonzwemmen 2016. Swol1894 wist maar liefst drie keer goud te pakken. Bijzonder veel aandacht was er voor het mixed duet gezwommen door Thirza Hoekstra en Fokko de Gans. Onder luid applaus verlieten ze het zwemwater.

Natasja van Schuppen ging zondag met twee gouden plakken naar huis. Met haar solo liet ze de concurrentie achter met een puntentotaal van 123,3800 punten. Met haar zus Joselien van de Craats zwom ze een duet. Dit behaalde een puntentotaal van 129,0733 punten. Thirza Hoekstra haalde met haar solo de vierde plaats. Juliet Knispel en Saskia Gehrels eindigden vandaag op de zevende plaats met de Vrije Uitvoering Duet voor senioren. Zaterdag tijdens de Technische Uitvoering Duet behaalden ze de vierde plaats. Swol1894 kijkt terug op een zeer succesvol NK weekend. Niet alleen de prijzen maar ook het evenement is zeer goed verlopen.

Seniorencarnaval een echt familiefeest!

Zwolle – Stadsprins Kinne I en Stadsjeugdprins Jasper mochten de aftrap geven voor weer een nieuwe editie van het Seniorencarnaval. Onder de vele aanwezigen bevond zich ook Vorst Tuut I en II (Jaap Tulen). Precies vijftig jaar geleden was hij de Stadsprins van Sassendonk.

seniorencarnaval.jpg 

Foto’ s: A. Mekkring

Met een andere aanpak op een nieuwe lokatie organiseerde een evenzeer nieuwe commissie vorig jaar dit familiefeest in de Nieuwe Bierton. Afgelopen zaterdagavond stond op deze plek voor de tweede het traditionele Seniorencarnaval geprogrammeerd. Dat de organisatie op koers ligt, werd goed duidelijk middels een ijzersterk programma. Zo betraden achtereenvolgens De Havenzangers 2.0, Jacques Herb, Tante Kippe, en Koop Drost het podium. Uiteraard mochten de dansmariekes van de Eijleuvers hierbij niet ontbreken. Onder groot applaus lieten zij tijdens de verschillende optredens haar kunsten zien. Ook het stemmingsorkest Le Bombardon amuseerde de zaal, op de voor haar bekende wijze, de bezoekers met carnavaleske en nostalgische klanken.

seniorencarnaval_3.jpg

seniorencarnaval_2.jpg

seniorencarnaval_4.jpg 

Lees verder »

Eerste danexamen voor Joong-Gun

Zwolle – Zaterdag 30 januari was het eindelijk zover. Na een jarenlange voorbereiding mocht Jamie Breunis op voor haar zwarte band (1e dan). Zeker de laatste maanden is ze intensief bezig geweest met het leren van de theorie en samen met haar trainingspartners heeft ze veelvuldig geoefend op praktijkvormen, zoals zelfverdediging en stijlpatronen.

danexamen.jpg 

Tijdens het examen wordt de kandidaat geacht de oefeningen op het vereiste niveau uit te voeren en dit heeft ze meer dan gedaan. De voorbereiding was duidelijk zichtbaar bij de uitvoering van de stijlpatronen en zeker ook bij de zelfverdediging. Een belangrijke vereiste is dat de kandidaat de oefeningen op een realistische wijze uitvoert. Gezien het feit dat Jamie’s partner regelmatig door de zaal vloog, liet zien dat het op dit vlak meer dan goed zit, ook tot groot vermaak van het aanwezige publiek.

Lees verder »

Het weer: Eerst droog, later lichte regen

Zwolle – Zondag is het in de ochtend droog met een enkele opklaring. Zondagmiddag gaat het licht regenen. De middagtemperatuur komt uit op 8 graden. Er waait een zuidwestenwind 3-5 Bft.

weerfoto-31-januari-2016-van-schoonhovenstraat.jpg
Van Schoonhovenstraat

Maandag valt af en toe lichte regen, en wordt het een bewolkte dag. Wel is het zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 11 en 13 graden. 

PEC Zwolle onderuit tegen FC Groningen

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het thuisduel met FC Groningen in winst om te zetten. De bezoekers zijn met 1-3 te sterk. Na de gelijkmaker van Thomas Lam zijn het de Groningers die via Michael de Leeuw en Danny Hoesen het vonnis vellen. ,,Ik kan wel verzachtende omstandigheden of excuses noemen, maar dat heeft geen zin. Het lukte vandaag totaal niet”, baalt trainer Ron Jans.

img_9781.jpg 

De Zwollenaren kregen in de eerste helft een aantal prima mogelijkheden om te scoren. Zo schoot Dirk Marcellis de bal uit een hoekschop op de paal. Ook Thomas Lam, Queensy Menig en Kingsley Ehizibue waren gevaarlijk, maar Groningen-keeper Sergio Padt bleek keer op keer een sta in de weg. Na een kleine twintig minuten was het de ploeg van Erwin van de Looi die op voorsprong kwam. Een hoge bal werd door de Noorse spits Alexander Sorloth. Doelman Mickey van der Hart werd geklopt in een luchtduel. ,,Van de 0-1 zal Mickey moeten leren”, vond Jans.

img_9466.jpg

img_9967.jpg 

img_9561.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Geen resultaat zoektocht naar vermiste man

Zwolle – Nadat vrijdag bekend werd dat bij het Westeveldse Bos bij de wijk Aa-landen in Zwolle een 21-jarie man vermist is, en er door de politie, met ondersteuning van een politiehelicopter, een zoekactie werd gehouden is zaterdag verder gegaan met het zoeken naar de persoon. Nog zonder resultaat.

160130_zoekactie_vermiste_man_024.jpg 

Zaterdag werd ter hoogte van het Westerveldse Bos met een politieboot naar de persoon gezocht. Door middel van sonar apparatuur is er gescand op de bodem van de Noorderkolk. Toen dit klaar was werd er een sectorscan gedaan waarmee nog duidelijker gescand kon worden. Al snel leek het erop dat er wat gevonden was. Dus werd de Technische Recherche opgeroepen en ook het duikteam van het Arrestatieteam. Toen te water gingen, en de locatie van het “object” gevonden hadden bleek dit te gaan om een aanhanger en niet de vermiste man. De zoektocht van zaterdag heeft niets opgeleverd. De politie geeft vanwege privacy geen nadere bijzonderheden over de persoon prijs.

160130_zoekactie_vermiste_man_022.jpg 

160130_zoekactie_vermiste_man_020.jpg

160130_zoekactie_vermiste_man_025.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Berkum neemt tegen eind afstand in Ede

Zwolle – VV Berkum heeft bij middenmoter DTS Ede met 0-3 gewonnen maar de bezoekers namen pas tegen het eind van de wedstrijd echt afstand. De Zwollenaren lieten na rust een hele reeks kansen liggen, maar stapten uiteindelijk terecht als overwinnaar van het veld en deden zo ook in de race om de tweede periodetitel prima zaken.

“Volkomen verdiend gewonnen, maar we hebben het te lang onnodig spannend gemaakt. Als die 0-2 wat eerder valt, en daar hebben we genoeg kansen voor gekregen, speel je een heel andere wedstrijd,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast. In de rommelige eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht maar viel er voor de toeschouwers niet veel te genieten. Zowel bij DTS als bij Berkum ging er het nodige mis in de passing en werd er voorin weinig gecreëerd. Berkum-middenvelder Marc van der Meulen had na een half uur een paar schietkansen, maar zag zijn doelpogingen naast vliegen. Aan de andere kant leek Michael van Zetten kort voor rust voor succes te gaan zorgen toen hij alleen op het Zwolse doel af ging, maar Berkum-keeper Dominic van Hoof onderschepte uitstekend.

Lees verder »

IJskoude aftrap van het Sassendonkse carnaval

Zwolle – De Oudste Carnavalgroep De Mafkikkers uit Sassendonk regelden het weer : een ludieke Wereldrecordpoging. In samenwerking met de directie van het IJsbeeldenfestival zal vrijdag 5 februari om 18.11 uur een unieke en ludieke aftrap worden verricht. Een ludieke polonaise door landen als Amerika, China en Afrika maar dan wel onder barre omstandigheden van -8 tot -10 graden.

Het IJsbeeldenfestival is wegens succes verlengd tot de 7e februari, vandaar dat De Zwolse Mafkikkers dit oppakten. Uiteraard ook met een knipoog omdat dit IJsbeeldenfestival volgens hen in Zwolle zou moeten blijven. De ijskunstenaars zijn creatieve ontwerpers en dat zijn Sassendonkers ook. Een unieke eenmalige ervaring en daarom worden alle Sassendonkers uitgenodigd deze gratis toegankelijke polonaise mee te maken. Aangezien er veel (jeugd) prinsen / prinsessen met hun gevolg verwacht worden, is er gekozen voor een aanvangst tijd van 18.11 uur. De mafkikkers hopen dat Burgemeester en Wethouders ook mee zullen gaan doen. Alle carnavals- familiegroepen en verenigingen kunnen meedoen. Er wordt nog gezocht naar een echte Zwolse zanger(es) om na afloop een aan het sfeertje bij te dragen en natuurlijk blaaskapel(len) die dit aandurven. De eerste Kapel De Zwolsche Polle meldde zich zaterdag al aan.

Lees verder »