Vijfde Zwolse Wijnfestival “Het Lustrum”

Zwolle – Van lokale wijnspecialisten, wijnspeciaalzaken tot wijnproducenten uit het buitenland. Ze komen allemaal naar Zwolle voor het Zwolse Wijnfestival, voor u als liefhebber. Wie van wijn houdt of er meer over wil weten, moet zondag 5 juni dus een kijkje nemen op het Grote Kerkplein.

wijnfestival.jpg 

Een wijntje proeven, je laten voorlichten over de druif, het proces, een masterclass volgen. Het kan allemaal op zondag 5 juni van 14.00 tot 20.00 uur op het Grote Kerkplein. Op het Zwolse Wijnfestival staan verschillende wijnboeren. Organisator Arjan Broekman, uitbater van Grand café Het Wijnhuis, nodigde voor dit bijzondere wijnevenement kenners uit de hele wereld uit. “Het is een ongekend mooi festival waar wijnimporteurs en wijnboeren van alles kunnen vertellen over deze drank.”

Lees verder »

Topduel in teken ‘Linda tegen melanoom’

Zwolle – Voor Landstede Volleybal staat zaterdag 5 maart de laatste reguliere wedstrijd van de competitie op het programma. In het eigen Landstede Sportcentrum neemt de Zwolse ploeg het vanaf 20.00 uur op tegen Seesing Personeel | Orion. Sportief gezien een belangrijk duel, aangezien beide teams graag als nummer twee beginnen aan de play-offs om de landstitel. Maar het draait zaterdag niet alleen om de tweede plaats, want het volleybalduel staat tevens in het teken van de stichting ‘Linda tegen melanoom’.

Op 7 februari 2011 overleed Linda van der Valk op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van de vreselijke ziekte melanoom. Linda’s laatste wens: ‘Zorg dat je blijft vechten voor andere mensen met deze ziekte!’ Op 21 februari 2011 is met de oprichting van de stichting ‘Linda tegen melanoom’ aan die wens gehoor gegeven. De stichting zet zich nu al vijf jaar in om geld in te zamelen voor het gevecht tegen deze agressieve kankersoort. Ook zaterdagavond tijdens de confrontatie tussen Landstede Volleybal en Seesing Personeel | Orion zamelt de stichting geld in voor ‘Linda tegen melanoom’ en wel door met de collectebus rond te gaan.

Lees verder »

SP bezorgd over rechten TSN medewerkers

Zwolle – Het college van B&W heeft bekendgemaakt dat zij niet ingaat op het aanbod van Buurtzorg om de huishoudelijke hulp van TSN over te nemen. Daardoor is het voor de huidige TSN medewerkers onduidelijk waar zij dan wel zullen worden ondergebracht en tegen welke arbeidsvoorwaarden. De SP stelt daarom maandag 7 maart mondelinge vragen aan het college over dit onderwerp.

Er zijn aanbieders die eisen dat medewerkers een contract tekenen, waarin zij beloven niets over de organisatie naar buiten te brengen. Dit bleek uit de woorden van TSN medewerkers die de gemeenteraad op 15 februari vroegen juist wel in te gaan op het aanbod van Buurtzorg. Sandra Drost, gemeenteraadslid namens de SP: ‘Met een organisatie die een zwijgplicht eist van haar medewerkers, zou de gemeente al helemaal geen zaken moeten willen doen. Maar ook moet ervoor gewaakt worden dat de thuiszorgmedewerkers niet alsnog de dupe worden van het faillissement van TSN en willen we het college oproepen te zorgen dat medewerkers kunnen blijven werken tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden en hun opgebouwde rechten en dienstjaren kunnen behouden’.

Lees verder »

Mickey van der Hart langer bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle doelman Mickey van der Hart blijft ook komend seizoen bij PEC Zwolle. Dat heeft Van der Hart maandag in de media laten weten. De optie in zijn aflopende overeenkomst is gelicht. PEC Zwolle had een tweejarige optie op de keeper. 

Mickey van der Hart over zijn contractverlenging: ,,Bij PEC Zwolle heb ik het ontzettend naar mijn zin. Er heerst een fijne sfeer in de groep en we zijn elke dag bezig om als team beter te worden. Met de begeleiding van onze technische staf, onder aanvoering van Ron Jans en keeperstrainer Jacques Storm, kan ik de komende periode verder doorgroeien naar een hoger niveau. Het doet me dan ook goed en geeft me vertrouwen, hier nog twee jaar langer onder contract te staan.” Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,De club is zeer te spreken over Mickey. Sinds zijn komst afgelopen zomer van Ajax, heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt. Ook de laatste paar wedstrijden zet Mickey stappen in de goede richting. Ik ben er dan ook over te spreken dat we de samenwerking doorzetten, aangezien Mickey nog niet tegen zijn plafond aanzit.”

Lees verder »

Vrouw vermist in Zwolle

Zwolle – Vanaf de Dr. van Thienen weg in Zwolle wordt sinds maandagavond 18.30 uur een 21-jarige vrouw vermist.

Signalement: donkerblond, golvend haar, ze draagt een grijs vest met roze rits en een grijze joggingbroek. Voor de zoekactie werd een politiehelicopter ingezet. Er werd een Burgernet actie gestart. Ziet u haar, bel dan de politie. 

UPDATE: de vermiste vrouw is rond 22.00 uur gevonden door een oplettende buurtbewoner. Ze werd in goede gezondheid aangetroffen. 

Zuid Amerikaanse harp in Zwolse Muziekkamer

Zwolle – Op vrijdag 25 maart a.s. wordt er in de Zwolse Muziekkamer een romantisch concert gehouden door ’Claudia y Manito’. Ze hebben een muziekvoorstelling met de titel ‘ Arpamor’ (liefde voor de harp) . Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent.

claudia__y_manitoed.jpg 

Foto: Edwin Huizing

Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.

Lees verder »

Muziektheater Stadkamer in Meander College

Zwolle – Het Nederlands Komedie Theater brengt maandagavond 14 maart de muziektheater-voorstelling Land of hope and glory op de planken van de aula van het Meander College. Daarmee is deze locatie een van de huiskamers van Stadkamer dit jaar.

land_of_hope_and_glroy.jpg 

Het bijzondere verhaal over een Nederlander die in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland terecht komt en daar bij toeval in het Duitse verzet verzeild raakt. Hij komt voor grote dilemma’s te staan. Kiest hij voor zijn vriend of het hogere doel? En wat te doen met de onmogelijke liefde die ontluikt? De dunne lijn tussen goed of fout. En wie daarover beslist… Een ontroerende en swingende muziektheatervoorstelling door Het Nederlands Komedie Theater met internationaal liedjesrepertoire van rond de oorlogsjaren; beklemmend, overweldigend en hilarisch.

Lees verder »

Inspiratieavond SamenLoop voor Hoop Zwolle

Zwolle – Op 28 en 29 mei wordt in Park de Wezenlanden de KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle georganiseerd. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waar teams een etmaal lang wandelen, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

samenloop.jpg 

De saamhorigheid tussen de teamleden, (ex)kankerpatiënten, hun families en vrienden, en iedereen die wel eens iets met kanker te maken heeft gehad, maakt de SamenLoop voor Hoop tot een onvergetelijk evenement. Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de KWF. Met de opbrengst wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen. Om de (toekomstige) deelnemers op ideeën te brengen op welke wijze ze zoal geld kunnen inzamelen, organiseert de SamenLoopcommissie op 14 maart een Inspiratieavond.

Lees verder »

Goud voor Zwollenaren bij OZNK Taekwondo

Zwolle – Zaterdag vonden in zaal de Schutskamp in ’s-Hertogenbosch de 18e Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Taekwondo plaats. Taekwondo Oude Luttikhuis ging met 24 deelnemers de strijd aan op dit toernooi met andere taekwondoka’s, ondanks dat het in de voorjaarsvakantie viel. Er hadden zich bijna 400 deelnemers voor dit toernooi ingeschreven. De Zwollenaren Gijs Prigge en Danique Venema behaalden een gouden medaille.

Omdat het een goed bezet toernooi was, waren de poules erg groot en moesten de meesten veel partijen spelen om tot een finaleplaats te komen. Uiteindelijk hebben de deelnemers van Taekwondo Oude Luttikhuis in totaal 11 maal de finale bereikt, waarvan 6 x goud en 5 x zilver. 5 Andere spelers hebben zich tot de halve finale gekwalificeerd en uiteindelijk brons gehaald. Bij de cadetten -49 kg C-klasse heeft Gijs Prikke goed gevochten. Gijs heeft een mooie partij laten zien waar zijn tegenstander niets tegen hem kon inbrengen en uiteindelijk werd hij ook eerste. Bij de junioren -69 kg A-klasse kwam Danique Venemauit, die na een langdurige blessure weer mee kon. Ze heeft goed gevochten en uiteindelijk heeft ook zij goud gewonnen.

Lees verder »

Spoedvragen rond zendmast Aa-landen

Zwolle – In het park langs de Maaslaan in de Aa-landen komt een 40 meter hoge GSM-zendmast te staan. Niemand wil die toren daar: omwonenden niet, de gemeente niet, en de telecomproviders niet. Dat zegt de plaatselijke PvdA maandag. Toch komt de mast er, midden in het park langs de Westerveldse Aa. De PvdA stelt hierover nu met spoed schriftelijke vragen aan het college.

zendmast.jpg 

Mondelinge vragen zouden pas gesteld kunnen worden in de raadsvergadering van 7 maart a.s. De zendmast voor mobiele telefonie staat nu nog op een flat van SWZ aan de Dollard. De woningbouwcorporatie heeft het huurcontract met de telecomproviders opgezegd. Om voldoende dekking voor mobiele telefonie en hulpdiensten te garanderen moet de mast dus worden verplaatst. De enige optie voor de nieuwe locatie is, zoals het nu lijkt, het park langs de Maaslaan.

Lees verder »

Dode na brand aan Huibertplaat

Zwolle – Zondagavond is bij een brand een 42-jarige man overleden in een woning aan de Huibertplaat in de wijk Aa-landen.

Eerder die avond, om 21.10 uur werd er op het adres een brandgerucht gemeld. Een uur later, om 22.15 uur, werd na een tweede melding er feitelijk een brand geconstateerd. De bewoner van de woning werd in een slaapkamer aangetroffen. Daar was veel rookontwikkeling. Daarnaast werd er koolmonoxide gemeten. De man werd buiten het pand gereanimeerd. Dat mocht helaas niet meer baten. Bij de eerste alarmering kon de brandweer niet constateren dat er brand was. Bij de tweede melding bleek dat er sprake was van een zogenaamde ‘gesmoorde brand’. Er was brand geweest, maar dat was vanzelf uitgegaan. Er volgt een onderzoek.

Dcafé over Jan Terlouw & Els Borst

Zwolle – Op 8 maart gaat het Dcafé van D66 Zwolle in gesprek met Joep Boerboom en Nele Beyens. Met deze biografen belichten de democraten de betekenis van Jan Terlouw en Els Borst voor de partij. Er is ruimte voor vragen en de avond wordt afgesloten met een borrel. Ook niet-leden zijn welkom op schip De Oosterschelde.  

Joep Boerboom is de biograaf van Jan Terlouw. Zijn boek: ‘Jan Terlouw, Jeugdboekenheld op het Binnenhof’ verscheen 22 februari. Nele Beyens werkt aan een biografie over Els Borst. Samen met de aanwezigen reflecteren Boerboom en Beyens op wat Terlouw en Borst voor D66 hebben betekend en nog steeds betekenen. Het Dcafé is toegankelijk voor leden en ook niet-leden zijn uitdrukkelijk welkom.

Lees verder »