Leerlingen TalentStad stralen in Hedon

Zwolle – ShowTime is een spetterend evenement voor en door de leerlingen van TalentStad in poppodium Hedon.

talentstad.jpg 

Op het jaarlijkse culturele festijn kunnen de leerlingen van TalentStad laten zien wat zij kunnen op het gebied van zang, rap, dj, dans, vj, fashion & visagie. Dit jaar deden voor het eerst niet alleen de leerlingen van TalentStad Beroepscollege mee maar ook die van TalentStad Praktijkonderwijs. Na de kick off van een aantal weken geleden zijn de leerlingen gecoacht door professionele coaches uit het vak. ’s Middags werd de show opgevoerd voor alle onderbouwleerlingen van de beide scholen, ’s avonds waren ook de ouders / verzorgers uitgenodigd en was het weer een volle bak.

Donaties voor groene speelplaats en pannaveld

Zwolle – In de eerste vergadering van 2016 heeft Het Hervormd Weeshuis € 40.819 toegewezen aan 15 projecten in het kader van jeugd- en jongerenwerk te Zwolle. Hierdoor is er sinds 2000 nu meer dan € 3.000.000 uitgekeerd en toegezegd aan zo’n 950 projecten.

De bijdragen gaan dit keer naar Vrije School Michaël voor een avontuurlijk groene speelplaats en C.S.V. ’28 voor een pannaveld. Daarnaast zijn aanvragen van o.a. het Stadsfestival, OranjePret, Stichting Weekje Weg, het Klakkelmans Gilde, Stichting Kinderboerderijen en het Parkpretcomité gehonoreerd. Drie aanvragen zijn afgewezen. De eerstvolgende sluitingsdatum voor nieuwe aanvragen is 11 mei: www.hervormdweeshuiszwolle.nl.

Total body workout Survivalfit

Zwolle – Survivalvereniging Thor uit Zwolle biedt een nieuwe trainingsvorm voor mensen die graag buiten sporten en een total body workout willen doen. Thor biedt de mogelijkheid om naast de zware survivalruntrainingen een workout te volgen die toegankelijk is voor een breder publiek.

survivalrun.jpg 

Tijdens de trainingen komt de vereniging vaak mensen tegen die buiten sporten heerlijk vinden maar voor wie de survivalruntrainingen te zwaar zijn. Om deze mensen toch een uitdagende training op niveau aan te bieden is Thor gestart met Survivalfit, dit is een combinatie van bootcamp en survivalrun waarbij de zware touwklimhindernissen worden vermeden. De trainingen draaien inmiddels een jaar en veel sporters vinden door survivalfit tevens de weg naar survivalrun door verbetering van hun fysieke conditie. De locatie van Thor is een ideale omgeving voor Survivalfit. In het bos hangen meer dan 50 hindernissen waar voldoende uitdaging aanwezig is voor zowel de beginner als de gevorderde survivalatleet. 

Lees verder »

Outdoor modeshow tijdens koopzondag

Zwolle – Op koopzondag 3 april wordt op de Grote Markt voor Stadscafe BLIJ en onder toeziend oog van de Engel een modeshow georganiseerd. De nieuwste mode en trends zijn te bewonderen op een verhoogde catwalk op 3 verschillende tijdstippen: 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

modeshow_3_april_zwolle.jpg 

Diverse ondernemers die lid zijn van het Citycentrum Zwolle werken samen om met deze modeshow de gasten van de binnenstad op Koopzondag extra te entertainen. Mannenmode, vrouwenmode, kindermode, lingerie, tassen, accessoires, brillen en beauty: alles komt voorbij onder het genot van een hapje. De modeshow wordt georganiseerd door enthousiaste ondernemers met als modellen grotendeels inwoners van Zwolle. Met lady speaker Lise Ilse Horstman en swingende muziek verwacht de organisatie een feestelijke opening van de lente-collectie. Lokale ondernemers zorgen tevens voor wat lekkers en aanwezigen kunnen een gratis goed gevulde goodie bag mee naar huis nemen met veel leuke aanbiedingen, maar op is op!

Lees verder »

Nieuw voor kinderen: KinderScienceCafé

Zwolle – Op woensdag 20 april zijn nieuwsgierige kinderen van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij Doepark de Nooterhof. Zabuki Zwolle organiseert op deze middag voor de eerste keer een KinderScienceCafé in Zwolle. Kinderen die meer willen weten, willen onderzoeken en experimenteren in wetenschap en technologie kunnen terecht bij Nemo in Amsterdam of Corpus in Oegstgeest. Maar nu ook iedere derde woensdag van de maand lekker om de hoek, bij Doepark de Nooterhof in Zwolle.

zabuki_zwolle_foto_persbericht.jpg 

Zabuki Zwolle is een initiatief van Jeffrey van Welsen, hogeschooldocent van Katholieke Pabo Zwolle. “Wij willen het beeld veranderen dat wetenschap alleen leuk is voor slimme kinderen. Tijdens de Zabuki middagen laten we kinderen beseffen dat iedereen de wereld kan ontdekken. Dat het goed is om nieuwsgierig te zijn en dat ontdekken en uitvinden een heel leuke bezigheid is waarmee je je kennis en vaardigheden kunt vergroten.”

Lees verder »

Nieuw in Zwolle: ezelrijden voor peuters

Zwolle – De dierenweide in Park Eekhout en de kinderboerderij in Park de Wezenlanden staan de komende tijd weer bol van de activiteiten voor kinderen. Donderdag 7 april begint in Park Eekhout de dierenclub. Thema’s die aan bod komen zijn: “van graan tot pannenkoek”, “schone sloten-vieze kinderen”, “appelmoes maken”. Daarnaast hebben we de makkelijke moestuin en worden er leuke spelletjes gespeeld. De kosten voor 11 keer bedragen slechts 20 euro.

Ook wordt er vanaf komende week iedere maandag- en dinsdagmorgen het peuteruurtje gehouden. Dit is nieuw voor Zwolle dankzij samenwerking tussen Stichting Kinderboerderijen Zwolle en Landstede Kinderopvang de Nooterhof. We maken een ritje op de ezel (Park Eekhout), voeren de kippen, borstelen de geiten of het varken (Wezenlanden) en kijken naar de dieren in de stal. Daarna staat de koffie, thee en ranja klaar. We zingen daar nog een liedje of lezen een kort verhaaltje voor.

Lees verder »

Fraterhuisacademie: Film als gelijkenis

Zwolle – Op zaterdag 9 april staat de Fraterhuis Academie in het teken van film als gelijkenis. Nederlands Dagblad journaliste Rinke van Hell vertelt over de waarde van film als gelijkenis aan de hand van bezielende voorbeelden uit de rijke geschiedenis van de cinema. 

rinke_van_hell_1.jpg
 

Film als gelijkenis
Rinke van Hell is docent en onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede en verzorgt regelmatig lezingen en filmcursussen. Ze promoveert op de relatie tussen filmkijken en religieuze identiteit aan de Theologische Faculteit Leuven en de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook is ze freelance filmcriticus voor het Nederlands Dagblad. Ze vertelt over de waarde van film als gelijkenis: een verhaal dat het vermogen heeft om de kijker nieuwe kanten van het leven te laten zien en ervaren. Met bezielende voorbeelden uit de rijke geschiedenis van de cinema: van arthouse tot Hollywoodfilm.

Lees verder »

CBS De Ark wordt Kanjerschool

Zwolle – Maandag, 4 april a.s. is er feest op basisschool cbs de Ark in Zwolle –Zuid. Dan zal de school officieel een “Kanjerschool” gaan worden. In heel Nederland zijn er slechts zo’n 200 gecertificeerde Kanjerscholen.

Wethouder dhr. J. Brink zal om 08.45 uur het Kanjerbord op een “kanjermanier” gaan onthullen. Ook zal dhr. H. ter Wee, voorzitter college van bestuur van Vivente, aanwezig zijn. Tevens zullen enkele groepen kanjerliederen gaan zingen en zal het Kanjergedicht te horen zijn. Daarna vinden er door de gehele school tot ongeveer 10.00 uur allerlei Kanjeractiviteiten plaats waarbij de kinderen groepsdoorbrekend met elkaar als echte kanjers omgaan. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Kanjertrainingen effectief zijn om het pesten op school aan te pakken. Het is een methode met de petjes: uitgangspunt is dat elk kind in wezen een kanjer is, met een witte pet. Ieder kind wil immers “te vertrouwen” zijn!

Nieuwe visvijver in Lichtmis bij Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 2 april 2016 vindt de opening van De Koperen Plas plaats. Direct naast de Koperen Hoogte in Lichtmis komt het grootste private visdomein van Nederland. De karpervijver ligt in een uitgestrekt natuurlijk gebied en is ruim 16 hectare groot en het water bereikt maximale dieptes van 17 meter. Naast de grote visvijver zijn er twee forelvijvers. Deze vijvers zijn voorzien van rotspartijen waardoor de omgeving recht doet aan de leefomgeving van de vis.

koperen_plas_lichtmis_zwolle.jpg 

Tijdens de opening kunt u de plas en vijvers en alle faciliteiten bezichtigen. Het vispaviljoen is ook geopend en er zijn diverse standhouders met vismateriaal. Op het terrein worden vliegwerp- en vliegbinddemonstraties gegeven. De kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en kunnen (onder begeleiding) een rondvaart op de plas maken. Als klap op de vuurpijl is er een live uitzetting van de grootste forellen op de Catch & Release vijver. Naar verwachting zo’n 100 forellen tot 6 kilo! Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom. Na het genot van een vers kopje koffie zal om 12.00 uur de officiële opening worden verzorgd door een bekende Nederlandse topvisser. Wie dat zal zijn, is nog geheim! Kom en beleef het op zaterdag 2 april bij De Koperen Plas. Toegang is gratis!

Lees verder »

Maximale inzet op meer sociale woningen

Zwolle – Meer sociale huurwoningen, verbetering van de betaalbaarheid en meer energiezuinige woningen. Het zijn drie voorbeelden van de prestatieafspraken ‘wonen’ die de gemeente Zwolle, de corporaties en de huurdersorganisaties met elkaar maken voor de periode 2016-2019. De andere thema’s waar afspraken over gemaakt zijn gaan over wonen en zorg, leefbaarheid en natuurlijke wijkvernieuwing.

De partijen hebben de gezamenlijke ambitie uitgesproken om in de periode 2016-2019 netto 700 zelfstandige huurwoningen aan de sociale huurmarkt toe te voegen. Onderdeel hiervan zijn de 300 woningen uit de versnellingsactie, aangevuld met woningen uit de reguliere bouwprogramma’s van corporaties. Aanvullend is er extra semi-permanente woonruimte nodig voor de huisvesting van urgent woningzoekenden zoals economisch daklozen, uitstroom van beschermd wonen-trajecten en statushouders. Naast de eerder al afgesproken 100 woningen in de flexibele schil, bekijken de partijen of ze in de jaren 2016 en 2017 nog eens 100 woningen kunnen realiseren op bijvoorbeeld onbebouwde grond of in leegstaande kantoorpanden. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij de ontwikkeling van flexibele woonconcepten.

Lees verder »

FC Hummel rukt op in hoofdklasse WRZV

Zwolle – FC Hummel verbaast en verrast vriend of vijand allang niet meer. De eerste tien wedstrijden op rij werden allemaal verloren en het degradatiespook hing maandenlang boven de voormalige subtopper. Na een aantal goede transfers in de winterstop heeft FC Hummel het team weer goed op orde en boekt de ene na de andere zege in de hoofdklasse.

Afgelopen woensdag kwam -bij afwezigheid van Dennis Elferink – aanvoerder Ronald Suiker tevreden de zaal uit na wederom een winstpartij. Voor de zesde maal op rij werd er gewonnen. Dit keer kwam Aqua Comfort uit Zwartewaterland tekort en verloor met 10-2. FC Hummel staat in de 2e periode aan kop en lijkt op weg naar de jaarlijkse kampioensavond. "Het gaat inderdaad lekker! Alweer de zesde zege op rij en aan kop in de periode? Nee, dat wist ik niet. Het bevalt in ieder geval goed en het loopt lekker met de nieuwe jongens er bij. We doen weer volop mee in de competitie", vertelt een blije Suiker.

Lees verder »

Berkum naar belaagd Sparta Enschede

Zwolle – Berkum speelt, na de domper van de gestaakte derby tegen Be Quick ’28, zaterdag uit bij Sparta Enschede en kan daar rekenen op veel tegenstand van een ploeg die de punten hard nodig heeft om uit de gevarenzone in de 1e Klasse D te ontsnappen.

berkum_-_sparta_enschede.jpg

Foto: Rainer Fröhlich 

“Sparta zal er op klappen want ze staan er slecht voor en zeker thuis zullen ze alles geven. Voor ons is alles nog mogelijk, maar dan moeten we wél winnen. Het wordt dus voor allebei een beetje erop of eronder,” verwacht Berkum-speler Thom Kooke. 
Sparta Enschede verraste vorig seizoen, na een miserabele start, met een ijzersterke eindsprint die de derde periodetitel opleverde. Dit seizoen gaat het echter moeizaam met de ploeg van trainer Peter Schulte en vooral de laatste tijd worden er veel punten gemorst, waardoor Sparta nu op een 12e plaats bivakkeert. Als daar geen verbetering in komt dreigt nacompetitie en zelfs directe degradatie is nog mogelijk. De verschillen in de ‘kelder’ van 1 D zijn echter zo klein dat winst al direct een sprong naar boven op kan leveren.

Lees verder »